Almanya Uçak Bileti ile Dünyanın En Güzel 17 Kalesini Görün

0
834
Almanya Uçak Bileti ile Dünyanın En Güzel 17 Kalesini Görün
Almanya Uçak Bileti ile Dünyanın En Güzel 17 Kalesini Görün

Almanya uçak bileti alarak unutulmaz bir seyahate çıkacağınız bu güzel ülke, dünyadaki en güzel kalelerden bazılarına sahip ve milyonlarca insan bu masallardan çıkmış kaleleri görmek için Almanya’ya akın ediyor. Orta Çağ ve geç Gotik döneme ait kaleler, devasa dağların tepelerinde yükseliyor ve büyüleyici nehirlere bakıyor.

Almanya kadar tarih açısından zengin bir ülke çok az bulunur ve burada Orta Çağ kalelerinden soylu saraylara kadar dünyanın en ihtişamlı yapıları arasında unutulmaz bir gezi yapabilirsiniz.

Dünyaca ünlü masal benzeri Neuschwanstein Şatosu’ndan Instagram’da çok ünlü olan Eltz Kalesi’ne kadar Almanya’nın her yerine dağılmış onlarca etkileyici kale var. Almanya, aynı zamanda dünyanın en uzun kale kompleksine de ev sahipliği yapıyor ve ülkenin kalelerinin çoğu uçurum kenarlarında muhteşem manzaralara sahip.

Aerobilet web sitesi veya mobil uygulamaları üzerinden en iyi fiyatlarla Almanya uçak bileti alarak size inanılmaz manzaralar sunacak ve kendinizi bir masalda gibi hissedeceğiniz dünyanın en güzel kalelerini gezebilirsiniz.

Almanya’daki En Güzel Kaleleri

Eltz Kalesi

Sosyal medya sayesinde son yıllarda popülerliğe yükselen bir Alman kalesi olan Batı Almanya’daki Eltz Kalesi, kartpostallara konu olan büyüleyici ambiyansı ve koyu renk ahşap çatısıyla, Instagram’daki birçok fotoğrafçı ve manzara tutkunu için mutlaka uğranması gereken bir yer.

Eltz Kalesi
Eltz Kalesi

Bulunduğu Rheinland-Pfalz bölgesine özgü olan bu Orta Çağ kalesi, en karmaşık tarihi dönemlerde bile hiçbir zaman tahrip edilmedi. Eltz Kalesi, eşsiz mimarisi ve bir vadide oturduğu halde dağ eteklerinde inşa edilmesiyle ilgi çekiyor ve her ay binlerce turiste ev sahipliği yapıyor. Arnavut kaldırımlı geçit evinin girişinden kaleye doğru yürürken göreceğiniz manzara karşısında çok etkileneceksiniz ve kendinizi bir peri masalında gibi hissedeceksiniz.

Neuschwanstein Şatosu

Almanya’nın Bavyera eyaletinin kalbinde bulunan Neuschwanstein Şatosu, II. Ludwig tarafından yaptırılmış, 19. yüzyıldan kalma bir Romanesk Revival saray. Bu saray, kralın kişisel sığınağıydı ancak 1886’da kralın ölümünden sonra halka açıldı. Neuschwanstein Şatosu’nı Disneyland’ın “Uyuyan Güzel” filmindeki şato olarak da tanıyabilirsiniz. Bu görkemli şato ayrıca The Great Escape ve Chitty Chitty Bang Bang gibi filmlerde de yer aldı.

Neuschwanstein Şatosu
Neuschwanstein Şatosu

Geçit evini, çok seviyeli avluyu, görkemli iç mekanı ve kompleksin her tarafına dağılmış çok sayıda eski heykeli içeren şato alanı, her yıl bir milyondan fazla insanın akınına uğruyor.

Hohenzollern Kalesi

Almanya uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Güney-Batı Almanya’da Baden-Württemberg’de bulunan Hohenzollern Kalesi, Hohenzollern Dağı’nın tepesinde oturuyor. Bir peri masalından çıkmış gibi görünen bir diğer Alman kalesi olan Hohenzollern Kalesi; muhteşem mimarisinde, görkemli iç tasarımında ve ilginç eserlerinde sizi Almanya tarihinde bir yolculuğa çıkaracak. Kalede yetişkinler, çocuklar ve aileler için özel rehberli turlar düzenleniyor, böylece her yaş grubu özel bir kale deneyimi yaşıyor.

Hohenzollern Kalesi
Hohenzollern Kalesi

Hohenzollern Kalesi, Swabian Alpleri’nin yanındaki bir tepenin üzerinde yükseliyor ve kale çevresinde inanılmaz bir doğa manzarası var. Almanya’nın en çok ziyaret edilen kalelerinden biri olan Hohenzollern Kalesi, aynı zamanda II. Wilhelm’nin tacı ve efsanevi Kral Frederick’in kişisel eşyalarını da sergiliyor.

Reichsburg Cochem Kalesi

1000 yıllarında Kont Ezzo tarafından inşa edilen Reichsburg Cochem Kalesi, çok uzun ve etkileyici bir tarihe sahip. Kale, 1868’de bir yazlık olarak kullanılmak üzere Berlinli bir iş adamı Bay Louis Ravene tarafından Neo-Gotik mimari tarzında yeniden inşa edildi.

Reichsburg Cochem Kalesi
Reichsburg Cochem Kalesi

Günümüzde ziyaretçiler kalenin birçok odası ve avlusunda rehberli turlara katılabilir ve Ravene ailesi tarafından yıllar boyunca toplanan antikaları görebilirler. Genç ziyaretçilerin ilgisini çekmek için özel turlar da düzenleniyor ve bu tur, diğer yerlerin yanı sıra Şövalyeler Salonu, Silahlar Odası, Romanesk Oda ve yemek salonundan da geçiyor.

Albrechtsburg Kalesi

Albrechtsburg Kalesi, Elbe Nehri vadisinde yer alan tablo güzelliğindeki bir Gotik kale. Almanya’nın en eski kalelerinden biri olarak kabul edilen Albrechtsburg Kalesi, 15. yüzyılda inşa edildi ve yapımı sırasında pek çok mimari trendi belirledi.

Albrechtsburg Kalesi
Albrechtsburg Kalesi

Rehberli bir turla görkemli avluyu, kale yamaçlarını ve hatta saray binasının bodrum katlarını bile keşfedebilirsiniz. Ziyaretçiler bu turla kalenin ve çevresindeki binaların tarihi, orada yaşayan kraliyet sakinleri ve kalenin güzelliğine katkıda bulunan zanaatkar ve sanatçılar hakkında da bilgi sahibi oluyorlar.

Wartburg Kalesi

1999’da UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak tanımlanan ilk Alman kalesi olan Wartburg Kalesi, Eisenach şehrine bakan bir uçurumun üzerinde yer alıyor. Orta Çağ’da inşa edilen kale, hala 12. yüzyıldan kalma orijinal yapıların çoğunu barındırıyor, hatta mobilyaların çoğu da o dönemlerden kalma.

Wartburg Kalesi
Wartburg Kalesi

Almanya uçak bileti alarak yakından göreceğiniz etkileyici Wartburg Kalesi, mimarisi ve dekorunda 1000 yıllık Alman tarihini içeriyor. Wartburg Kalesi, birçok tarihi olaya da ev sahipliği yaptı, bunlardan biri de Yeni Ahit’i Almanca’ya çeviren Martin Luther’e ev sahipliği yapması. Wartburg Kalesi gezinizde kale alanlarını, kapsamlı sanat koleksiyonunu ve benzersiz müze kütüphanesini keşfedebilirsiniz.

Hohenschwangau Kalesi

Bavyera Kralı II. Ludwig’in çocukluk evi olan Hohenschwangau Kalesi aslında 19. yüzyıldan kalma ihtişamlı bir saray. Yıllar boyunca kraliyet ailesinin birçok üyesi bu ihtişamlı kalede ikamet etti. Dünyanın dört bir yanından gelen 300.000’den fazla ziyaretçi, sarayı ziyaret etmek ve rehberli bir turla onu detaylı bir şekilde keşfetmek için her yıl buraya akın ediyor.

Hohenschwangau Kalesi
Hohenschwangau Kalesi

Kale kapısının dış süslemelerinden görkemli kulelere; Kuğu Çeşmesi’nden balo salonuna ve yatak odalarına kadar Hohenschwangau Kalesi’nin her yeri büyüleyici ayrıntılarla dolu.

Schwerin Kalesi

Schwerin Kalesi, Schwerin Gölü’nün ortasındaki bir adada bulunan çok çarpıcı bir yapı. Schwerin Kalesi tarihi boyunca pek çok düke ve krala ev sahipliği yaptı ve şimdi Mecklenburg-Vorpommern eyalet parlamentosu olarak kullanılıyor.

Schwerin Kalesi
Schwerin Kalesi

Buradaki ilk kalenin kaydı M.S 973’e dayanıyor, ancak gezeceğiniz kale 1845 civarında inşa edildi. Schwerin Kalesi, her yıl binlerce tarih ve mimari meraklısını kendine çekiyor, aynı zamanda da mistik faaliyetlerle ilgilen insanların da çok ilgisini çekiyor. Bunun nedeni ise 17. yüzyıldan kalma kıyafetler giyen ve Schwerin Kalesi’nin salonlarında dolaştığı söylenen Petermannchen adlı hayaletten kaynaklanıyor.

Lichtenstein Şatosu

Baden-Württemberg eyaletinde bulunan Lichtenstein Kalesi, Orta Çağ tarihi konusunda tutkulu olan Dük Wilhelm tarafından yaptırıldı. Dünyada “Württemberg Masal Kalesi” olarak da tanınan Lichtenstein Şatosu, Liechtenstein adlı romandan ilham alınarak inşa edildi.

Lichtenstein Şatosu
Lichtenstein Şatosu

Gotik Revival tarzı kale hala Urach düklerine ait, ancak profesyonel rehberli turlar ile bazı iç mekanları keşfedebilir, halka açık avluda fotoğraflar çekebilir ve şato duvarlarındaki birçok tarihi silahı görebilirsiniz.

Wernigerode Kalesi

19. yüzyılda Harz Dağları’nın eteklerinde inşa edilen Wernigerode Kalesi, Saksonya-Anhalt bölgesinde en çok ziyaret edilen yerlerden biri. Wernigerode kontları tarafından inşa edilmesinden sonra kale, 1710’da Kont Christian Ernest tarafından Barok tarzında bir şato olarak yeniden tasarlandı. Wernigerode Kalesi’nde bir zamanlar Alman asaletini barındıran muhteşem döşenmiş odalardan geçen bir müze turuna katılabilirsiniz.

Wernigerode Kalesi
Wernigerode Kalesi

Kale odalarında gezerken kendinizi bir masalda hissedecek, aynı zamanda da Alman tarihinde bir yolculuk yapacaksınız. Wernigerode Kalesi, manzarasıyla da çok ilgi çekiyor ve burada çok etkileyici fotoğraflar çekebilirsiniz.

Rheinstein Kalesi

1316’da inşa edilmiş ve 1825’ten 1844’e kadar pek çok kez yenilenmiş olan Rheinstein Kalesi, Almanya’nın savunmasındaki stratejik konumu nedeniyle her zaman çok önemli bir rol oynadı. Turlarla gezebileceğiniz ihtişamlı kalenin keşfedilecek birçok güzel yönü var.

Kalenin en popüler özelliklerinden bazıları ise savunma planlarında rol oynayan engeller, Ren Nehri’ne bakan avlu ve son akşam yemeğinde Hz. İsa’yı gösteren ahşap oymalarla süslü kale şapelidir. Kalenin avlularından biri hala üzüm üreten 500 yıllık Burgonya üzüm asmasının adını taşıyor ve Burgonya Bahçesi olarak biliniyor.

Burghausen Kalesi

Almanya uçak bileti alarak başlayacağınız gezinizde Yukarı Bavyera’da 1051 metre uzunluğuyla dünyanın en uzun kale kompleksini bulacaksınız. Guinness Rekorlar Kitabı’na da giren Burghausen Kalesi; ana kale, bir iç avlu ve beş dış avludan oluşan gotik bir şaheser. Bu inanılmaz kale, Bavyera düklerinin gücünün açık bir göstergesiydi ve kale hem kraliyet konutu hem de askeri bir merkezdi.

Burghausen Kalesi
Burghausen Kalesi

Kale avlularının tümü eskiden hendek ve köprülerle korunuyordu. İlk avlu ana kale kompleksi içinde yer alıyor ve bu bölüm en çok ziyaret edilen yer. Avlunun batı kısmı ise tarihi bir ekmek ve bira fabrikasının olduğu yere çıkıyor. Kalenin çoğu bölümü şimdi Bavyera Eyaleti Resim Koleksiyonu’ndan gelen çok sayıda paha biçilmez Gotik resme ev sahipliği yapıyor. Burghausen Kalesi’nin çatısındaki görüntüleme platformundan kale çevresinin panoramik manzaralarını izleyecek ve muhteşem fotoğraflar çekeceksiniz.

Dresden Kalesi

Dresden şehrinin en eski yapılarından biri olan Dresden Kalesi, Kraliyet Sarayı veya Dresdner Kalesi olarak da biliniyor. Kale, 400 yıldan fazla bir süredir Saksonya soylularının ve krallarının ikametgahıydı. Şimdi ise bu görkemli şato kompleksi, Numismatic Cabinet, Dresden Armory ve New Green Vault gibi Almanya’nın geçmişine odaklanan birçok bölümden oluşan bir müzeye dönüştürülmüş durumda.

Dresden Kalesi
Dresden Kalesi

Rembrandt, Michelangelo ve Pablo Picasso’nun çalışmaları da dahil olmak üzere sekiz yüzyıla yayılan ve 20.000 sanatçı tarafından yapılmış 500.000’den fazla eseri Dresden Kalesi müzesinde görebilirsiniz.

Moyland Kalesi

Aşağı Ren Nehri kıyılarında bulunan ve popüler bir turistik mekan olan Moyland Kalesi, Neo-Gotik tarzda inşa edilmiş çarpıcı bir yapı. Moyland Kalesi, sanatçı Joseph Beuys’un eserlerine adanmış bir müze haline gelmesine neden olan zengin bir sanat tarihine sahip.

Moyland Kalesi
Moyland Kalesi

Moyland Kalesi, dünyanın en büyük sanat koleksiyonlarının birine ev sahipliği yapmasının yanı sıra müze kafe, kütüphane, konser ve etkinlik salonu için bir alana da sahip. Moyland Kalesi, Tudor tarzı tuğla dış cephesi, masalsı kuleleri ve poligonal fener çatısı ile size görsel bir şölen sunacak muhteşem bir mimari eser.

Charlottenburg Sarayı

Almanya uçak bileti alarak yakından göreceğiniz ünlü Charlottenburg Sarayı, 17. yüzyılın sonlarında inşa edildi ve Almanya’nın Berlin kentindeki en büyük saray olarak ilgi çekiyor. II. Dünya Savaşı’nda hasar görmesine rağmen Charlottenburg Sarayı yeniden inşa edildi ve sarayın arkasına bir türbe, köşk, tiyatro ve resmi bir bahçe eklendi.

Charlottenburg Sarayı
Charlottenburg Sarayı

Charlottenburg Sarayı çevresini keşfe çıkabilir ve iyi tasarlanmış bahçeler arasında keyifle gezebilirsiniz. İç kısımlar ise bir Friedrich Wilhelm’nin kış odaları ve binden fazla porselen objenin bulunduğu Porselen Dolabı ile ilgi çekiyor. Bu gezinizde ayrıca taç mücevherleri, özel bir ekranda sergilenen kraliyet gümüşleri ve tarihi kraliyet porselen takımlarını da görebilirsiniz.

Heidelberg Kalesi

Heidelberg Kalesi, Almanya’daki en önemli Rönesans yapıları arasında gösteriliyor. Kalenin tarihi 1214 yılına kadar uzanıyor ve bu muhteşem kale, bir yangında ve kalenin parçalanmasına neden olan yıldırım nedeniyle iki kez hasar gördü.

Heidelberg Kalesi
Heidelberg Kalesi

Almanya tarihinin “Kış Kralı” V. Frederick, Prenses Charlotte ve Kont Charles de Graimberg gibi önemli isimlerine ev sahipliği yapan Heidelberg Kalesi, her yıl binlerce turiste güzel bir gezi fırsatı sunuyor.

Almanya Uçak Bileti ile Altena Kalesi’ni Gezin

Almanya uçak bileti alarak ziyaret edeceğiniz Altena Kalesi, 12. yüzyılda Berg kontları tarafından Wulfseck Dağı’nın tepesine inşa edilmiş büyüleyici bir kale. 1912’de kale, bugün hala mevcut olan bir gençlik yurduna dönüştürülen dünyadaki ilk yerlerden biri oldu. Yıllar boyunca Altena Kalesi’ne Dünya Gençlik Merkezi ve Marck Müzesi de eklendi.

Almanya Uçak Bileti ile Altena Kalesi'ni Gezin
Almanya Uçak Bileti ile Altena Kalesi’ni Gezin

Dağ tepesinde inşa edildiği için özellikle bahar ve kış aylarında muhteşem manzaralara sahip olan Altena Kalesi’nde hem etkileyici bir mimari hem de unutulmaz manzaralar göreceksiniz.

Aerobilet IOS ve Android uygulamalarından veya web sitesi üzerinden kolayca Almanya uçak bileti alabilir ve muhteşem kalelerin içinde tarihte bir yolculuğa çıkabilirsiniz.