Aerobilet ile Orta Avrupa’nın En Güzel 6 Şehrine Uçun

0
483
Aerobilet ile Orta Avrupa'nın En Güzel 6 Şehrine Uçun
Aerobilet ile Orta Avrupa'nın En Güzel 6 Şehrine Uçun

Orta Avrupa, özellikle sonbahar aylarında muhteşem manzaralarından dolayı milyonlarca insanı kendine çekiyor. Birbirine çok yakın mesafede bulunan, ancak çok farklı kültürlere ev sahipliği yapan Orta Avrupa şehirleri; geçmişle hala bağlarını koruyan kültürleri, muhteşem yerel lezzetleri, tarihi eserleri ve özgün mimari dokuları ile ilgi size unutulmaz bir seyahat sunuyor.

Baltık Denizi ve Adriyatik arasında yer alan bölgedeki ülkelerin sosyal ve kültürel yaşamı son derece zengin. Almanya’nın tarihi ve modernizmi birleştiren şehirleri, sokakları kahve ve sanat kokan Avusturya, eşsiz manzaralarıyla Çek Cumhuriyeti, artık dağılmış olan Varşova Paktı üyeleri Macaristan ve Polonya, her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip ve romantik bir yolculuk yapmak istiyorsanız sonbahar ayları keşfe çıkmak için ideal.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla uçak bileti alabilir ve Orta Avrupa’nın en güzel 6 şehrine unutulmaz bir seyahat yapabilirsiniz.

Orta Avrupa’nın En Güzel 6 Şehrini Keşfedin

Budapeşte (Macarsitan)

Budapeşte uçak bileti ile keşfedeceğiniz Tuna Nehri ile ayrılarak ve iki ayrı şehir olarak Buda ve Peşte şeklinde bölünmüş olan Budapeşte’yi büyük bir dünya mirası alanı olarak değerlendirebilirsiniz. Sonbahar aylarında gezilecek en güzel Avrupa şehirlerinden birisi olarak gösterilen Budapeşte’ye birçok gezgin, popüler jeotermal yaylalara akın ediyor, ancak bu başkent size çok daha fazlasını sunabilir.

Budapeşte’deki tarihi alanların çokluğu ziyaretçileri çok etkiliyor. Bunlar arasında en popüler olanlarından bazıları ise Quarter Kalesi, Millenium Undergound Demiryolu ve Kahramanlar Meydanı’dır. Her mevsim güzel olan şehirlerden birisi de Tuna’nın ayırdığı Buda ve Peşte.

Budapeşte (Macarsitan)
Budapeşte (Macarsitan)

Orta Avrupa’nın Berlin’den sonraki en büyük şehri olan Budapeşte; tarihi, mimarisi, hareketli gece hayatı ve ekonomik olması nedeniyle çok seviliyor. Budapeşte hem bahar hem de karlı kış aylarında gezilecek en güzel şehirlerden birisi olarak gösteriliyor.

Köprüler, yüzyıllık kafeler, leziz şaraplar, kaliteli barlar, tiyatrolar, operalar, müzeler, şık restoranlar ve muhteşem kaplıcalarla çevrili ve canlı gece hayatı ile dolu olan Budapeşte, bolca enerjiye de sahip. Budapeşte’de gezerken bol bol fotoğraf çekin. Fotoğraflarda gerçekte olduğundan daha da güzel görünen bu şehri yürüyerek ve fotoğraf çekerek keşfedebilirsiniz.

Salzburg (Avusturya)

Salzburg uçak bileti alarak güzelliklerini görebileceğiniz bu şehir, Avusturya’nın ve Avrupa’nın en ünlü şehirlerinden biri. Salzburg, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan güzel Barok mimari eserlerle dolu, iyi korunmuş eski şehir merkeziyle çok etkileyici bir yer. Bu büyüleyici Avusturya şehri, klasik besteci Mozart’ın doğduğu yer olmasıyla ünlü. Salzburg, müzeler ve bahçelerden kiliseler ve dağlara kadar geniş bir manzara çeşitliği içeriyor.

Kuzeybatı Avusturya’da yer alan Salzburg hem mimarisi hem de muhteşem manzarasıyla sonbahar aylarında size görsel bir şölen sunacak. Bu tablo güzelliğindeki şehir Salzburg Alpleri’nden Salzach Nehri’nin her iki kıyısına kadar uzanıyor. Wolfgang Amadeus Mozart’ın doğduğu yerde harika müzik müzeleri, çeşitli festivaller ve tarihi çanların çıkardığı melodiler ile büyüleyici bir yolculuk sizi bekliyor.

Salzburg (Avusturya)
Salzburg (Avusturya)

Mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri olan Salzburg Kalesi, Festungsberg Tepesi’nin üzerinde şehrin muhteşem manzarasına hakim bir konumda bulunuyor ve 1000’li yıllardan beri Salzburg yöneticileri için bir güç simgesi olarak duruyor. Kuruluşundan bu yana Hohensalzburg Kalesi’ne kolay erişim sağlayan bir teleferik de dahil olmak üzere pek çok dönüşüm, eklemeler ve genişletmeler yapılmış.

Avusturya’nın en büyük UNESCO Dünya Mirası alanlarından biri olan Salzburg ski kenti ise şehrin başlıca turistik yerlerinin çoğunu kapsıyor. Tarihi binalar, güzel tasarımlı meydanlar ve unutulmuş köşelere açılan şirin küçük sokaklar ile dolu olan eski kent, size keyifli bir gezi sunacak. Burada bina tarzı ağırlıklı olarak Orta çağ ve Barok mimariden oluşuyor ve Salzburg eski kenti yürüyerek keşfe çıkmak için ideal bir yer. Burası Salzburg’daki geziniz için mükemmel bir başlangıç ​​noktası ve sokaklarda kaybolmak, manzaraları seyretmek, kahve içmek veya alışveriş yapmak için ideal bir konumda.

Bratislava (Slovakya)

Bratislava uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Slovakya’nın büyüleyici başkentinde görülecek yerler ve yapılacak çok şey var. Bratislava eski kenti sokaklarında kentin modern UFO Köprüsü’ne doğru gezerken tarihi mimariyle modern mimarinin bir birleşimini göreceksiniz.

Slovakya’daki en büyük şehri olan Bratislava, başkent olmasının yanı sıra Tuna Nehri kenarındaki harika konumuyla da ilgi çekiyor. Bratislava hem Avusturya hem de Macaristan sınırları ile çevrili. Şehrin yukarısındaki bir platoda bulunan ve 10. yüzyılda inşa edilen görkemli Bratislava Şatosu ise bu gezide ilk uğramanız gereken yer.

Bratislava (Slovakya)
Bratislava (Slovakya)

Bratislava, yemyeşil bir bitki örtüsünün ortasında yer alıyor, ayrıca Rusovce Gölü de dahil olmak üzere şehrin çevresinde çok sayıda park, açık alan ve göl bulunuyor. Bratislava eski kentini gezerken ülkenin tarihi ve kültürünü keşfe çıkarak harika fotoğraflar çekeceksiniz. Bratislava Şatosu, Tuna Nehri ve şehre bakan bir tepenin üstünde duruyor ve Bratislava’nın en tanınmış yeri. Slovakya’nın başkenti üzerinde yükselen bu büyüleyici şato, 9. yüzyılda inşa edildi ve uzun zamandan beri Bratislava’nın ikonik bir simgesi olarak ilgi çekiyor.

Bratislava şehrinin tarihi merkezinde Orta Çağ atmosferine sahip sokaklarda, aydınlık geçitlerde ve saray meydanlarında harika bir gezi yapacaksınız. Eski kentin Barok mimarisi, tarihi binaları, zarif çeşmeleri ve bölgenin tarihi önemini gösteren anıtları görülmeye değer güzellikte. Bratislava eski kentinde çeşitli açık hava kafeleri, alışveriş için mağazalar ve kaliteli restoranlar da bulabilirsiniz. Bratislava Tuna Nehri gezileri ise akşam saatlerinde düzenleniyor ve size Bratislava şehrini farklı bir perspektiften görme imkanı sağlıyor. Tuna Nehri’nin güzelliğini görmek için akşam tekne gezilerine katılabilir ve Slovakya başkentinin en romantik manzaralarını izleyebilirsiniz.

Prag (Çek Cumhuriyeti)

Prag uçak bileti ile keşfe çıkacağınız, sonbahar aylarında gezilecek en güzel Avrupa şehirlerinden birisi olan Prag, çok eski ve etkileyici bir şehir. Prag, Avrupa’nın diğer güzel şehirleriyle rekabet ediyor ve görülmesi gereken güzellikleriyle her yıl yüz binlerce insanı kendine çekiyor.

Vlatava Nehri tarafından ikiye ayrılan Prag’ın Gotik zarafeti ve Rönesans mimarisi, birçok birinci sınıf müzesi, barok tarzı kiliseleri ve köprüleri sizi büyüleyecek güzellikte. Prag’ın Orta Çağ sokaklarını keşfedin, akşamları nehir kıyısındaki tarihi menderesleri gezin ve harika bir manzara karşısında Prag’ın güzel yemeklerini tadın. Çek Cumhuriyeti mutfağını tadarken dünyanın en iyi biralarını da deneme şansı bulacaksınız.

Prag (Çek Cumhuriyeti)
Prag (Çek Cumhuriyeti)

Prag, son yıllarda modernleşmesine rağmen, eski şehir meydanı 10. yüzyıldan bu yana nispeten el değmemiş şekilde kalmayı başardı. Turistlerin akın ettiği pek çok açık hava restoranı ve kafesine sahip olan bu meydanda, tarihi sokaklarda güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz. Prag’ın harika mimarilerine şahit olacağınız caddelerde ise çeşitli sokak sanatçıları, müzisyenler ve hediyelik eşya mağazaları sizi bekliyor.

Vltava Nehri’nden Prag’ı görmek ise benzersiz bir deneyimdir, birçok tarihi yapıyı ve anıtı farklı bir açıdan görme fırsatını kaçırmayın. Şehirdeki tekne turları oldukça iyi fiyatlı ve genellikle bu turlara öğle veya akşam yemeği de dahil. İki saat veya daha uzun bir süreliğine tekneyle yolculuk yapmak size Prag şehir merkezinin koşuşturmasından kaçmak, Vltava Nehri’nde bulunan daha sessiz nehir kenarlarının huzurunun tadını çıkarmak ve muhteşem Prag manzaralarını izlemek için harika bir yol sunuyor.

Hradcany’de (Kale Bölgesi) bulunan Prag Kalesi ise şehrin en popüler turistik yeri ve bunun nedenini anlamak çok kolay. Nefes kesici kale, geleneksel olarak Çek yöneticilerinin evidir ve bugün Cumhurbaşkanının resmi konutu olarak kullanılıyor. Prag Kalesi, St. Vitus Katedrali, St. George Bazilikası ve Golden Lane gibi birçok tarihi yapıyı, kombine bir giriş bileti ile ziyaret edilebilirsiniz.

Dresden (Almanya)

Dresden uçak bileti alarak gezeceğiniz, Almanya’nın doğusunda bulunan Dresden şehri; Elbe Nehri kıyısındaki muhteşem konumu, benzersiz parkları, Barok mimarisinin mükemmel örnekleri ve birinci sınıf müzeleri sayesinde “Elbe’deki Floransa” olarak biliniyor.

Almanya’nın en güzel şehirlerinden birisi olan Dresden’in tarihi merkezinin %80’i II. Dünya Savaşı’nda yıkılmış olmasına rağmen, önemli yerler eski ihtişamlarıyla yeniden inşa edildi. 13. ve 20. yüzyıllar arasında Saksonya Krallığı Dresden’den yönetildiği için bu şehre ayrı bir önem verilmiştir, bu yüzden Dresden tam bir Barok harikalar şehri. Zwinger Sarayı gibi şaheserler, Almanya’daki son dönem Barok mimarisinin en mükemmel örneklerini size sunacak. 1710 ve 1728 arasında inşa edilen Zwinger Sarayı, yıllar boyunca mahkemeler, festivaller ve turnuvalar için kullanıldı.

Dresden (Almanya)
Dresden (Almanya)

Zwinger Sarayı’nda gezeceğiniz Barok salonlar, galeriler ve iç avlu kompleksi, Rafael’in ünlü Madonna Sistina’sı ve melek resimleriyle süslü Eski Ustalar Galerisi (Alte Meister) dahil olmak üzere birinci sınıf sergilere ev sahipliği yapıyor. Burada göreceğiniz birçok tiyatral unsurdan biri de nişlere yerleştirilmiş ve korkulukları perilerin heykelleriyle çevrelenmiş bir çeşme olan ünlü Nymphenbad’tır (Nymph’in Hamamı).

Brühl Terası (Brühlsche Terrasse) ise Elbe Nehri ve Dresden eski kenti arasında yer alıyor. “Avrupa Balkonu” adı verilen bu alan, Dresden Kraliyet Sarayı’nın bahçesi olana kadar Dresden’in orijinal surlarının bir parçasıydı. Elbe Nehri’ne bakan Brühl Terası, 500 metrelik muhteşem bir seyir alanı olarak turistleri kendine çekiyor. Dört bronz heykelle çevrili anıtsal bir merdivenle terasa çıkabilir ve burada harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Kraliyet Sanat Akademisi ve Albertinum Müzesi gibi Dresden’in en güzel tarihi binalarından bazıları da bu teras alanında yer alıyor.

Dresden gezinizde Elbe Nehri’nde tarihi kürekli vapurlardan birinde unutulmaz bir tekne gezisine çıkmanızı da öneririz. Öğleden sonra bir kahve eşliğinde yapacağınız bu gezide Elbe Nehri’nin eşsiz manzaralarını görecek, nehir üzerinde aşağıya doğru uzanarak porselen üretim merkezi olan Meissen kasabasının veya Saksonya’nın huzurlu manzaralarının tadını çıkaracaksınız.

Aerobilet Uçak Bileti ile Varşova’yı Keşfedin (Polonya)

Varşova uçak bileti alarak görebileceğiniz Polonya’nın resmi başkenti olan Varşova, kültür avcıları için çok çekici bir yer. Varşova, Marie Curie ve Frederic Chopin gibi ikonik isimlerin büyüdüğü bir şehir. Bir müzik festivalinde veya Copernicus Bilim Merkezi’nde geçirdiğiniz bir günün ardından tarihi Varşova eski kentini keşfedebilirsiniz. Varşova’nın zengin geçmişini Varşova Ayaklanması Müzesi ve Polonya Yahudileri Tarihi Müzesi gibi müzelerde görme şansı da bulacaksınız.

Varşova, özellikle tarih ve kültür meraklılarını kendine çeken bir şehir olarak ünlü müzelerle ve eğitim merkezleri ile dolu. Bazı müzeler (Polonya Yahudileri Tarihi Müzesi ve Varşova Ayaklanması Müzesi) ülkenin tarihine odaklanırken, diğer müzeler ise (Varşova’daki Kraliyet Kalesi ve Müzesi ve Copernicus Bilim Merkezi) sanat veya bilim odaklı koleksiyonlar sunuyor. Müzikseverler ise Krakow Suburb Sokağı’nda ve Lazienki Krolewskie Müzesi parkında bulunan Frederic Chopin odaklı manzaraların tadını çıkarabilirler.

Aerobilet Uçak Bileti ile Varşova'yı Keşfedin (Polonya)
Aerobilet Uçak Bileti ile Varşova’yı Keşfedin (Polonya)

Varşova’ya yapılacak bir ziyaret, Varşova’nın göz kamaştırıcı eski kentinde dolaşmadan tamamlanmayacaktır. Burada büyüleyici tarihi mimarilerle karşılaşacaksınız. Varşova’nın merkezi olan eski kent bölgesi, şehrin en popüler bölgelerinden biri ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor. II. Dünya Savaşı’nda meydana gelen bombalamaların çoğu yapıyı tahrip etmesinden sonra yeniden inşa edilen bu tarihi bölge, 14. ve 18. yüzyıl binalarında yer alan restoranlar, sanat galerileri, mağazalar ve kafelerle dolu. Eski kent aynı zamanda Varşova’daki Kraliyet Kalesi ve Kral III. Zygmunt III Waza Sütunu gibi ilgi çekici yerlere de ev sahipliği yapıyor.

Turistler, Varşova eski kentinin canlı atmosferini ve büyüleyici binalarını çok seviyorlar. Varşova eski kentinin alışveriş olanaklarını ve kaliteli kafelerini de çok seveceksiniz. Bölge her zaman turistlerle dolu, bu nedenle restoranlarda fiyatlar biraz yüksek.

Aerobilet mobil uygulamaları üzerinden veya web sitesinden kolayca uçak bileti alabilir ve sonbahar aylarında muhteşem manzaralar eşliğinde Orta Avrupa’yı keşfe çıkabilirsiniz.