Adana Uçak Bileti İle Akdeniz’in Doğu Kapısını Aralayın

0
1750
Adana Uçak Bileti İle Akdeniz’in Doğu Kapısını Aralayın
Adana Uçak Bileti İle Akdeniz’in Doğu Kapısını Aralayın

Adana uçak bileti ile Akdeniz’in sıcaklığını Doğu’nun gizemini barındıran Adana’nın doğal güzelliklerini keşfetmek için şehre kısa bir uçuş yapabilirsiniz. Adana’da Lokman Hekim’den Hadrian ve Aşil’e kadar tarihin simgesi olmuş isimlerin izinde güzel zaman geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

Akdeniz Bölgesi’nin doğusunda Çukurova Bölgesi olarak adlandırılan yerde bulunan şehir, her daim sıcak kanlı halkı, binlerce yıllık köklü tarihi, nefis Adana yemekleri sunan restoranları ve eğlenceli festivalleri ile Akdeniz’in Mezopotamya’ya aralanan kapısıdır. Bu kapıyı aralayarak ardındaki güzellikleri keşfetmek için Adana uçak bileti alarak, Şakirpaşa Havalimanı’na doğru yola çıkmaya hazırsanız, sürprizlere hazır olun.

Adana’da Efes Antik Kenti’nden büyük Anavarza Antik Kenti’nin bekçisi Dilci ailesi ile tanışabilir, Misis Antik Kenti’nde Lokman Hekim’in nehire düşürdüğü ölümsüzlük iksirini arayabilir, Portakal Çiçeği Festivali’nde mis kokan Adana’da doyasıya eğlenebilirsiniz. Adana tüm güzelliklerini sunmak için sizleri bekliyor.

Festival İçin Bir Adana Uçak Bileti Yeter

Adana kültür ve sanat festivalleri bakımından da gün geçtikçe adından daha çok söz ettirmekte. Eğer bu etkinliklere katılmak, festival havasını solumak isterseniz Adana uçak bileti almadan önce festival tarihlerini öğrenmeniz ve seyahatinizi bu yönde planlamanız gerekebilir. Adana’da Nisan ayında Portakal Çiçeği Festivali, Haziranda Kiraz Festivali, Ağustosta Kızıldağ Yayla Şenliği, Mayısta Karakucak Güreş Festivali düzenlenir.

Akdeniz iklimin hâkim olduğu şehir, kış aylarının ılıman geçmesi sebebiyle yılın her mevsimi ziyaret edilebilir. Yaz aylarında biraz fazlaca sıcak olduğunu hatırlatmakta fayda var. Siz yeter ki yolculuğunuz için en uygun zamana Adana uçak bileti almış ve Adana otel rezervasyonunuzu yaptırmış olun. Şehrin merkezinde ve ilçelerinde yer alan Adana otel seçenekleri arasında muhakkak kendi bütçenize uygun bir otel bulabilirsiniz.

Festival İçin Bir Adana Uçak Bileti Yeter
Festival İçin Bir Adana Uçak Bileti Yeter

Adana’da insan yerleşimi çok eski dönemlere dayanır. Tarihî belgelerde Çukurova’dan “Klikya”, Hitit yazılı levhalarında ise “Uru Adania” yani Adana ülkesi adıyla söz edilir. M.Ö. 1333 tarihinde, Kizzuvatna Krallığı’nın elinde bulunan Çukurova’yı ele geçiren Hititler, şehirden böyle söz etmişler. Bölge, Hititlerden sonra Asurluların, Perslerin, Makedonya Kralı İskender’in, Romalıların ve Bizanslıların olmuş, Abbasiler Dönemi’nde ise Türkleşmeye başlamıştır. Zaman olarak üzerinden yüzlerce yıl geçmiş olsa da taşlarına, duvarlarına dokunduğunuzda sizi bir o kadar kendine yakın hissettiren tarihî eserler Adana’nın geçmişinin bekçileri gibidir.

Adana’ya Nasıl gidilir?

Aerobilet ana sayfasını ve mobil uygulamasını kullanarak kolayca Adana uçak bileti alabilirsiniz. İstanbul’dan Adana’ya direkt uçabilir veya Ankara aktarmalı uçuşlar ile her şehirden ulaşım sağlayabilirsiniz. Adana uçak bileti için Aerobilet’in sunduğu fırsatlar ve kampanyalardan faydalanarak en uygun Adana uçak bileti seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

Adana’da Ne Yenir?

Adana’da ne yenir sorusunun ilk yanıtı, şehrin ismi ile bilinen yemek “Adana kebap” olur. Adana, et yemekleri konusunda ünü sınırlarını aşan bir kent. Ayrıca baharat ve narenciye ürünleri de unutulmamalıdır. Adana merkez ve Seyhan ilçesi yemek yemek için en iyi restoranların yer aldığı yerler. Lezzet kültürü Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu mutfaklarının karışımından oluşan Adana’da ne yeneceği konusunda fazla zorlanmayacağınız kesin. Adana’da közlenmiş biber, domates ve yanında lavaş ekmeği ile servis edilen Adana kebap, her derde deva şalgam suyu, Anadolu’nun en leziz yemeklerinden analı kızlı, sakatat sevenler için şırdan, gül kokan muhallebi bici bici geleneksel yemekleri arasında yer alır.

Adana'da Ne Yenir?
Adana’da Ne Yenir?

Adana’da Gezilecek Yerler

Antik İpek Yolunda Ölümsüzlüğün İksirini Bulabilirsiniz

Adana’da gezilecek yerler sadece şehir merkezi ile sınırlı değildir. Seyhan, Yüreğin, Çukurova ilçeleri pek çok gizli güzellik barındırır. Eğer şehre iş nedeniyle günübirlik bir seyahat yapmıyorsanız ilçelerini ve çevresinde yer alan tarihî ve turistik mekânlarını da gezmek isteyebilirsiniz.

Ayrıca ekstrem sporlar ve doğa turizmi açısından da gelişmekte olan şehrin sınırları içinde yer alan Toros Dağları’nda dağcılık, trekking gibi sporlar için uygun alanlar vardır. Sayısız yaylası, Seyhan ve Ceyhan nehirlerinin yarattığı sazlık alanlar ekolojik geziler yapmak isteyenler ya da fotoğraf tutkunları için sınırsız olanaklar sağlar.

Antik İpek Yolunda Ölümsüzlüğün İksirini Bulabilirsiniz
Antik İpek Yolunda Ölümsüzlüğün İksirini Bulabilirsiniz

Adana’yı daha yakından tanımak, tarihî zenginliklerine şahit olmak için Adana’da gezilecek yerler listenizin ilk durağı Arkeoloji Müzesi olmalı. Helenistik Dönem’de Toros Dağları’nı aşarak Mezopotamya topraklarına geçen insanlar, bu yol üzerinde oldukça derin izler bırakmışlar. Toros Dağları’nı aşan bu yolda günümüzde doğa sporları ile ilgilenenler trekking yapabiliyor.

Eğer tarih sevenlerdenseniz Adana’da birkaç gün konaklayarak ilçelerde yer alan ören yerlerini gezmek sizin için oldukça heyecan verici olacaktır. Adana’da gezilecek yerler arasında bulunan Misis, Magarsos, Ayas, Akören, Ceyhan-Sirkeli Muvattali ise önemli  ören yerleridir.

Arkeoloji Müzesi’nde Sizi Aşil Lahiti Bekliyor

Şehir merkezinde yer alan Arkeoloji Müzesi, Helenistik ve Bizans dönemlerine ait eserleri görmek için eşsiz bir nokta. Müzede yer alan önemli eserlerden biri İlyada’nın sahneleriyle süslenmiş 2. yüzyıldan kalma Aşil Lahiti’dir. Üzerinde tasvir edilen hikâye ile lahit, size destanı anlatır. Rivayete göre Aşil bebekken ölümsüzlük nehrine sokulmuş, ancak nehre batırırken ayağından tutan kişinin elinin değdiği yer ölümsüzlük iksirinden payına düşeni alamamış.

Arkeoloji Müzesi’nde Sizi Aşil Lahti Bekliyor
Arkeoloji Müzesi’nde Sizi Aşil Lahti Bekliyor

Bu sebeple Aşil sadece bileğinin oradan, yani Aşil tendonu olarak adlandırılan yerden vurularak öldürülebilirmiş. Keza ölümü de bu şekilde olmuş. Lahitin yer aldığı müzede ayrıca Hitit eserleri ve Helenistik anıtlar da sergileniyor. Hititlerin ve sonrasında pek çok Anadolu medeniyetinin hüküm sürdüğü bu değerli topraklar onlardan geriye kalan değerli eserleri saklar. Bu eserlerin pek çoğunu da Adana Arkeoloji Müzesi’nde görebilirsiniz.

Adana Atatürk Evini Gezin

Millî mücadele yıllarının başlangıcında ve sonrasında Atatürk, Adana’yı ziyaret etmiş ve 1923 yılında Adana’ya gelip kaldığı ev müze haline getirilmiş. İçerisinde Atatürk’e ait bazı kişisel eşyalar ve Millî Mücadele yıllarından kalma dokümanlar bulunuyor.

Adana Atatürk Evini Gezin
Adana Atatürk Evini Gezin

Adana Etnografya Müzesi

Adana’nın geçmişi, halkın kültürü, giyim tarzı, âdetleri hakkında detaylı bilgi edinebileceğiniz bir yer olan Adana Etnografya Müzesi, şehrin dokusunu en iyi anlatan yerlerdendir.

Adana Etnografya Müzesi
Adana Etnografya Müzesi

Misis Antik Kenti’nde Ölümsüzlüğün İzini Sürün

Tarihî İpek Yolu üzerinde yer alan ve Roma döneminin önemli kentleri arasında gösterilen Misis Antik Kenti’nde Neolitik, Kalkolitik, Genç Hitit, Roma ve Bizans Dönemi eserler arasında dolaşabilirsiniz. Lokman Hekim’in Misis Köprüsü’nden geçerken ölümsüzlük iksirini düşürdüğü rivayet edilen şehir “Ölümsüzlük Şehri” olarak da biliniyor. Truva kahramanlarından Mopsos’un kurduğu düşünülen Misis Antik Kenti, Adana şehir merkezden 27 km uzakta, Yüreğir ilçesinde ziyaretçilerini bekliyor.

Kent üzerinde yer alan Misis Höyük’te yapılan kazı çalışmaları kentin geçmişinin M.Ö. 7.000’li yıllara dayandığını ve sonrasında burada Hitit, Asur, Makedon ve Seleukos, Roma ve Bizans’ın hüküm sürdüğünü göstermiş. Antik Kent’te 4. yüzyıla ait bir tapınağın zemin mozaikleri çıkarılarak yine burada bulunan müzeye yerleştirilmiş. Bizans Dönemi mozaiklerinde yer alan 23 adet kuş ve diğer hayvanların tasvirleri, tufan sırasında Nuh’un gemiye aldığı kuş ve diğer hayvanlardan oluşur. Misis Antik kenti kazıları 3 bin yaşından olduğu tahmin edilen bir de insan iskeletine rastlanmış.

Bakırcılar Çarşısı

Kimi zaman bakır ustalarının metali döverken çıkardığı sesler çınlar çarşıda, kimi zaman da çaylar içilirken edilen sohbet ve kahkahalar. Adana’da alışveriş için Bakırcılar Çarşısı en iyi noktalardan bir tanesidir. Bakırdan yapılmış tabaklar, tencereler, tepsiler, hediyelik eşyalar satan dükkânlar burada meraklılarını bekler.

Bakırcılar Çarşısı
Bakırcılar Çarşısı

Mısır Çarşısı

Adana yemeklerini seviyorsanız burada satılan baharatlardan satın almak sizin tam da ihtiyacınız olan şeydir. İlginç ve rengârenk baharatların kokusu yayılır çarşıda. Bu kokular daha kapısındayken cezbeder ziyaretçilerini ve usulca içeri çağırır.

Mısır Çarşısı
Mısır Çarşısı

Ziyapaşa Bulvarı

Pek çok ünlü markanın mağazalarının yer aldığı cadde, alışveriş yapmak isteyenlerin ziyaret etmesi gereken bir yerdir. Pek çok markayı bir arada bulmak mümkün.

Büyük Saat Kulesi

Adana’nın merkezinde yer alan saat kulesi 32 metrelik yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek saat kulesidir. Zamanı fısıldar kulağınıza, tadını çıkarmanızı istercesine.

Büyük Saat Kulesi
Büyük Saat Kulesi

Seyhan’ın Gerdanlığıdır Taş Köprü

Abidin Paşa Caddesi’nin doğu ucundaki Seyhan Nehri üzerinde yer alan bu romantik köprü Roma Dönemi taş köprülerinden. M.S. 117–138 yılları arasında Hadrian Dönemi’nde inşa edilmiş ve 6. yüzyılda onarım görmüş. Ancak onarım görmüş hâli bile oldukça eski. Yaklaşık 300 metre uzunluğunda olan köprü yedisi sualtında olmak üzere 21 tane kemerden oluşuyor. Neyse ki 2007 yılından sonra taşıt trafiğine kapatılmış olan köprü gün batımında nehrin üzerinde bir gerdanlık zarafetiyle uzanıyor.

Seyhan’ın Gerdanlığıdır Taş Köprü
Seyhan’ın Gerdanlığıdır Taş Köprü

Anavarza Antik Kenti’nin Bekçilerini Tanıyın

Ev yapmak için temel kazarken tesadüfen evin zemininde mozaik bulan Dilci ailesini bilir misiniz? İlk önce ‘Balıklı Mozaik’i bulan Dilci çifti durumu yetkililere bildirdiğinde evlerini biraz daha öteye yapmaları istenir ancak bu da kaderin önüne geçemez. İkinci kazdıkları temelden de ‘Kral Kızı Mozaiği’ çıkan çift, buldukları hazine karşılığında müze bekçiliği ile ödüllendirilir. Günümüzde ise ailenin oğulları bu işi yürütmekte. Çevreden çalınmaması için taşıyarak evlerinin bahçelerine koydukları eserler ile âdeta bir açık hava müzesinde yaşıyorlar.

Anavarza Antik Kenti’nin Bekçilerini Tanıyın
Anavarza Antik Kenti’nin Bekçilerini Tanıyın

Adana’nın Dilekkaya köyünde yaşayan Hatun Dilci, Roma Dönemi’nden kalma bu eşsiz eserlere sahip çıkabilmek uğruna pek çok zorluğa katlanmış. Kimi zaman evi yakılmak istenmiş kimi zaman da hayvanları zehirlenmiş hazine avcıları tarafından. Onlar bu mücadeleyi veriyorlar ve bununla gurur duyuyorlar. Bizlere ise bir Adana uçak bileti alarak gidip bu güzel eserleri ve bu insanları görmek, belki bir teşekkür etmek kalıyor.

Adana Ulu Cami Tam Bir Türk Mimari Sentezi

Ramazanoğlu Beyliği Dönemi’nde 1541 yılında tamamlanmış olan cami, çinileriyle ve mimari tarzı ile ünlüdür. Osmanlı mimarisinin yanı sıra Memlûk ve Selçuklu izlerini de taşıyan camide yer alan çiniler de farklılık gösterir. Çini süslemelerin bir kısmı 16. yüzyıl İznik bir kısmı ise mahalli üslupta yapılmıştır. Adana merkezde yer alan camide türbe, medrese, mescit, imaret, hamam, arastanın yanı sıra çarşı ve külliye yer alır.

Adana Ulu Cami Tam Bir Türk Mimari Sentezi
Adana Ulu Cami Tam Bir Türk Mimari Sentezi

Akyatan ve Ağyatan’da Kuşlar Sizi Bekliyor

Kuş gözlemi yapanlar ve doğal güzelliklere merakı olanlar için gezilmesi gereken çok özel yerlerden olan kuş cennetleri, özellikle göç mevsiminde oldukça çeşitli kuşa ev sahipliği yapıyor. Eğer fotoğraf makineleriniz hazır ve mevsim de göç mevsimi ise hiç zaman kaybetmeden kuş cennetlerinin yolunu tutun.

James Bond Filminin Yıldızı Varda Köprüsü

Adana’ya çok uzak olmayan bu tarihî köprüyü James Bond’un Skyfall filminden de hatırlayanlar olabilir. Almanya ile Osmanlı arasındaki ortak demiryolu projesi kapsamında derin bir viyadük üzerinde yapılan köprü için yüzlerce Türk ve Alman çalışmış. İnşaat döneminde burada bir köy oluşturan Almanlar kiliseden, hastaneye, okuldan mezarlığa kadar her şeyi sıfırdan inşa ederek kendilerine bir yaşam alanı yaratmışlar.

James Bond Filminin Yıldızı Varda Köprüsü
James Bond Filminin Yıldızı Varda Köprüsü

Çelik kafes taş örme tekniği ile yapılan köprü, bir gömleğin yakasını ilikler gibi iki yakayı derin bir vadi üzerinde birleştiriyor. 1912 yılında yapımı bitirilen köprü 20. yüzyıl Osmanlı ve Alman mimari izlerini taşır. Köprünün yüksekliği ve ince zarif yapısı ziyaretçileri kendine hayran bırakmaya yetiyor.

Bığbığ Mağarası

Aladağ’da bulunan mağara, Mağara turizmi, Feke’deki Göksu Irmağı’nın oluşturduğu vadi ise kanyon turizmi için eşine az rastlanır güzellikte yerler. Ekstrem sporları sevenler burada kaldıkları süre içerisinde doğa sporu yapma alternatifleri değerlendirebilirler.

Lokman Hekim’den Hadrian ve Aşil’e kadar geçmişin büyük isimleri ile anılan Adana’yı gezmek ve şehri yakından tanımak isteyebilirsiniz. Bunun için Aerobilet ana sayfasından ya da mobil uygulamasından Adana uçak bileti almanız yeterli.