Türkiye’nin en güzel festivallerini keşfedin

0
602
Türkiye’nin en güzel festivallerini keşfedin
Türkiye’nin en güzel festivallerini keşfedin

Türkiye, tarihi ve doğal güzellikleri kadar festivalleriyle de çok zengin bir ülke. Her yıl pek çok şehirde binlerce insanın katılımıyla sanatsal ve kültürel pek çok festival düzenleniyor. Tiyatro, sinema, müzik, eğlence ve yöresel lezzetler gibi pek çok alanda düzenlenen festivallere katılarak hem Türkiye’nin kültürel zenginliğinin hem de eğlenceli etkinliklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Her mevsim farklı bir güzel festivale sahne olan Türkiye’nin en popüler festivallerini sizler için sıraladık. Aerobilet web sitesi veya mobil uygulamaları üzerinden uçak bileti alabilir ve festival coşkusuna siz de katılabilirsiniz.

Türkiye’nin En Popüler Festivalleri

Kuşadası Gençlik Festivali

2016 yılından beri her yıl temmuz ayında düzenlenen Kuşadası Gençlik Festivali “Her zaman iyi müzik” sloganıyla ülkemizin en önemli müzisyenlerinin ve gruplarını sahne aldığı çok sevilen bir festival. 5 gün boyunca süren ve gençlerin çok ilgisini çeken festivale her yıl 100 binden fazla insan katılıyor.

Kuşadası Gençlik Festivali
Kuşadası Gençlik Festivali

Festival kamp alanında çadırınızı kurabilir ve her gün düzenlenen konserlerin ve açık hava etkinliklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Festivalde bir yaş sınırı bulunmuyor ve bilet fiyatları oldukça uygun.

İstanbul Film Festivali

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen İstanbul Film Festivali, Avrupa’nın en eski ve en popüler festivallerinden biri. 1982 yılından beri her yıl düzenlenen bu güzel festival, bütün sinema sevenleri bir araya getiriyor. Nisan ayında başlayan İstanbul Film Festivali, 20 gün boyunca devam ediyor ve dünyanın pek çok ülkesinden filmler sunuluyor. 100’den fazla film gösterimi yapılan festivalde oyuncularla ve yönetmenlerle de söyleşiler düzenleniyor.

İstanbul Film Festivali
İstanbul Film Festivali

İstanbul uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız İstanbul Film Festivali başlamadan önce festival programını inceleyebilir ve indirimli biletler alarak harika zamanlar geçirebilirsiniz. Festivalde öğrencilere özel indirimler de düzenleniyor.

Antalya Altın Portakal Film Festivali

1964 yılından bu yana her yıl düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, Türkiye’nin en önemli festivallerinden biri ve uluslararası bir bilinirliğe sahip. Büyük bütçeli filmlerden kısa filmlere, sanat filmlerinden belgesellere kadar pek çok kategoride filmin yarıştığı Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin ödülleri de oldukça prestijli. Eğlenceli bir kortejle başlayan festival boyunca yönetmenlerle söyleşiler, konserler, açık hava etkinlikleri ve özel gösterimler düzenleniyor.

Antalya Altın Portakal Film Festivali
Antalya Altın Portakal Film Festivali

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlara alacağınız Antalya uçak bileti ile katılacağınız, ekim ayında düzenlenen Antalya Altın Portakal Film Festivali, indirimli bilet fiyatlarıyla öğrencilerin de en sevdiği festivaller arasında yer alıyor. Festivale katılarak hem güzel filmler izleyebilir ve hem de Antalya’nın büyüleyici sonbahar manzaralarının tadını çıkarabilirsiniz.

Cappadox Festivali

Türkiye’nin dünyaca ünlü güzelliklerinden biri olan Kapadokya’nın en önemli ve eğlenceli festivali olan Cappadox’a her yıl mayıs ve haziran ayları arasında katılabilir ve unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz. Muhteşem peri bacaları, sıcak hava balon gezileri, konserler, sanatsal etkinlikler ve çeşitli yarışmalarla çok eğlenceli geçen Cappadox Festivali, her yıl binlerce insanı ağırlıyor.

Cappadox Festivali
Cappadox Festivali

Nevşehir uçak bileti alarak katılabileceğiniz Cappadox Festivali, 6 gün boyunca devam ediyor ve ülkemizin en güzel açık hava festivallerinden biri olarak ilgi çekiyor. 6 gün boyunca kamp alanında kuracağınız çadırınızda konaklayabilir, konserleri izleyebilir ve Kapadokya’nın benzersiz doğa güzelliklerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı

Adana’nın en önemli festivali olan ve her yıl nisan ayında düzenlenen Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı, son yıllarda çok popüler oldu ve hem ülke içinden hem de yurt dışından binlerce insanı kendine çekti.

Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı
Uluslararası Adana Portakal Çiçeği Karnavalı

Adana’nın önemli üretimlerinden olan narenciye üretimine dikkat çekmek için düzenlenen festivalde eğlenceli açılış kortejine katılabilir, yerli ve yabancı müzisyenlerin konserlerini izleyebilir ve hareketli açık hava etkinliklerinin tadını çıkarabilirsiniz. Aerobilet web sitesinden Adana uçak bileti alarak siz de bu eğlenceli festivale katılabilirsiniz.

Alaçatı Ot Festivali

İzmir’in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı, Türkiye’nin rüzgar sörfü cenneti olarak dünyaca ünlü. Alaçatı aynı zamanda son yıllarda çok popüler olan Ot Festivali’yle de binlerce insana ev sahipliği yapıyor. Alaçatı’nın otantik sokaklarında keyifle dolaşmak ve yörenin otlarıyla pişirilen yerel yemekleri tatmak için bu festivale mutlaka katılmanızı öneririz.

Alaçatı Ot Festivali
Alaçatı Ot Festivali

İzmir uçak bileti alarak katılabileceğiniz ve reçellerden mezelere kadar yöresel otlarla yapılan pek çok Ege lezzetini tadabileceğiniz Alaçatı Ot Festivali’nde yemek kursları ve atölyeler de düzenleniyor. Hem yemek hem de doğa sevenlerin akın ettiği Alaçatı Ot Festivali’nin kapanışında Alaçatı Açıkhava Tiyatrosu’nda en güzel ot yemeğinin seçildiği bir yarışma bile düzenleniyor.

Uluslararası Antalya Piyano Festivali

Yeni bir festival olmasına rağmen Türkiye’nin en önemli uluslararası festivallerden biri haline gelen Uluslararası Antalya Piyano Festivali, dünyanın pek çok ülkesinden önemli sanatçıların sahne aldığı mutlaka uğramanız gereken bir festival. 20 yıldır düzenlenen Uluslararası Antalya Piyano Festivali, her yıl eylül ayında gerçekleşiyor ve sanat sevenlere ünlü müzisyenlerin yanında genç yetenekleri de keşfetme fırsatı veriyor.

Uluslararası Antalya Piyano Festivali
Uluslararası Antalya Piyano Festivali

Antalya uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde  Genç Yetenekler Piyano Yarışması gibi özel etkinlikler de bulunuyor. Festival boyunca vokal performansı, piyano ve dans gösterileri izleyerek sanata doyacaksınız.

İstanbul Uluslararası Dans Festivali

İstanbul uçak bileti alarak katılabileceğiniz, her yıl mart ve nisan ayları arasında düzenlenen İstanbul Uluslararası Dans Festivali, dünyanın dört bir yanından binlerce dansçının katılımıyla tam bir şölen havasında geçiyor.

İstanbul Uluslararası Dans Festivali boyunca yerel dansların yanı sıra Latin, hip-hop ve modern dans gruplarının etkileyici performanslarının da tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca festivalde isterseniz dünyaca ünlü dans eğitmenler eşliğinde 25 farklı dans türünde düzenlenen workshop ve atölyelere de katılabilirsiniz.

İstanbul Uluslararası Dans Festivali
İstanbul Uluslararası Dans Festivali

Tekirdağ Kiraz Festivali

Tekirdağ Kiraz Festivali, 1962 yılından bu yana düzenlenen, ülkemizin en köklü festivallerinden biri. Trakya bölgesinin en eğlenceli festivallerinden olan Tekirdağ Kiraz Festivali, her yıl haziran ayında düzenleniyor ve bölgede yetiştirilen lezzetli kirazları dünyaya ve ülkemize tanıtmayı amaçlıyor.

Tekirdağ uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız bu güzel festivalde fener alayları, kiraz yarışmaları, yürüyüş kortejleri, eğlenceli konserler, sanat sergileri ve Trakya’nın temiz havasında yapılan pikniklerle harika zamanlar geçireceksiniz. Tekirdağ Kiraz Festivali’nin en eğlenceli etkinliği ise festival sonunda yapılan güzellik yarışmasıdır, bu yarışmada yılın kiraz güzeli seçiliyor.

Manisa Mesir Macunu Festivali

Türkiye’nin en eski festivallerinden biri olan Manisa Mesir Macunu Festivali, yüzlerce yıldır düzenli olarak yapılıyor ve binlerce insanı şehre çekiyor. 1500’lü yıllarda Osmanlı sarayında ünlü olan mesir macununun pek çok hastalığa şifa olduğu ve kuvvet verdiği biliniyor. Halkın çok sevdiği bu macunlar bir süre sonra bir festival düzenlenerek dağıtılmaya başlandı ve bu Osmanlı geleneği günümüze kadar devam etti. 41 çeşit baharattan hazırlanan mesir macunları, festival süresince Manisa Sultan Camii’nden ziyaretçilere dağıtılıyor.

Manisa Mesir Macunu Festivali
Manisa Mesir Macunu Festivali

Her yıl mart ayında düzenlenen Manisa Mesir Macunu Festivali’ne katılarak hem ünlü mesir macunlarını tadabilir hem de eğlenceli konserler, yarışmalar ve sergiler ile harika zaman geçirebilirsiniz.

Diyarbakır Karpuz Festivali

Diyarbakır şehri, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra karpuzu ve bu devasa karpuzlara adanmış geleneksel Diyarbakır Karpuz Festivali ile ünlü. 1967 senesinden bu yana düzenlenen Diyarbakır Karpuz Festivali, ülkemizin en eğlenceli festivallerinden biri olarak mutlaka uğramanız gereken bir festival.

Diyarbakır Karpuz Festivali
Diyarbakır Karpuz Festivali

En iyi fiyatlarla Diyarbakır uçak bileti alarak katılacağınız, bir şenlik ortamında gerçekleşen festivalde en ağır karpuz ve en güzel karpuz gibi yarışmaların yanı sıra ses yarışması ve güzellik yarışması da yapılıyor. Diyarbakır’ın lezzetli karpuzlarını tatmak, etkinliklerin tadını çıkarmak ve şehrin tarihi güzelliklerini keşfetmek için her yıl eylül ayında düzenlenen bu önemli festivale katılabilirsiniz.

İstanbul Müzik Festivali

Türkiye’deki en önemli ve köklü klasik müzik etkinlikleri arasında yer alan İstanbul Müzik Festivali, 40 yıldan fazla zamandır her yıl düzenleniyor. İstanbul Müzik Festivali hem ülkemizin hem de dünyanın en önemli sanatçılarını sahne aldığı ve pek çok ülkeden klasik müzik sevenlerin çok ilgi gösterdiği bir festival.

İstanbul Müzik Festivali
İstanbul Müzik Festivali

İstanbul uçak bileti alarak katılabileceğiniz, yenilikçi yaklaşımıyla uluslararası düzeyde övgüler alan İstanbul Müzik Festivali hem ulusal hem de uluslararası klasik müzik repertuvarının zenginleşmesi için çalışmalar yürütüyor. İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen İstanbul Müzik Festivali; ırk, etnik köken, din veya inanç ayrımı gözetmeksizin tüm toplumlar ve kültürler arasındaki iletişimi güçlendirme hedefiyle düzenleniyor. İstanbul Müzik Festivali her yıl haziran ayınca düzenleniyor ve festival boyunca öğrencilere indirimli biletler sunuluyor.

Antalya Bilim Festivali

Türkiye’nin tatil cenneti olarak dünya çapında bir üne sahip Antalya, aynı zamanda 4 yıldır teknoloji ve bilim sevenlerin akın ettiği Antalya Bilim Festivali’ne de ev sahipliği yapıyor. Robotlardan, atölye çalışmalarına, dinazor sergilerinden mühendislik gelişmelerine kadar pek çok alanda ürünlerin sergilendiği Antalya Bilim Festivali, ayrıca interaktif eğitimlerle çocuklara ve gençlere de ilham veriyor.

Antalya Bilim Festivali
Antalya Bilim Festivali

Antalya uçak bileti alarak ziyaret edeceğiniz festival, ANFAŞ Expo Center’da düzenleniyor ve aileniz ile ziyaret etmek için harika bir yer.

Bozcaada Caz Festivali

Bozcaada Caz Festivali, her yıl temmuz ve ağustos ayları arasında Türkiye’nin üçüncü büyük adası olan Bozcaada’da sanat sevenleri bir araya getiriyor. Bozcaada’nın muhteşem doğası, ünlü yerel şarabı ve lezzetli yemekleri eşliğinde tadını çıkaracağınız festivalde dünyanın pek çok ülkesinden gelen önemli müzisyenler sahne alıyor. Bozcaada Caz Festivali’nde sadece caz müziğini değil pop, funk, etnik, Balkan ve daha pek çok müzik türünü keyifle dinleyebilirsiniz.

Bozcaada Caz Festivali
Bozcaada Caz Festivali

Temmuz ayının sonu veya Ağustos’un başında düzenlenen festivalde workshoplar, gastronomi atölyeleri, sosyal projeler ve daha birçok etkinlik düzenleniyor. Böylece katılımcılar, müziğin birleştirici gücüyle birlikte hem eğleniyor hem de öğreniyor. Erken rezervasyon ve öğrenci indirimleri bulunan festivale mutlaka uğramanızı öneririz.

Electronica Festivali

İlk kez 2004 yılında gerçekleşen ve bugüne kadar 150 bin müzikseveri ağırlayan Electronica Festivali, İstanbul ve İzmir’de eş zamanlı olarak gerçekleşiyor. Electronica Festivali’ne sadece Türkiye’den değil, dünyanın dört bir yanından sanatçılar katılıyor ve izleyici kitlesi de yine dünyanın her yerinden festivale akın ediyor. 2 gün boyunca süren Electronica Festivali’nde dünyaca ünlü 30’dan fazla müzisyenlerin yanı sıra genç yetenekleri de izleme şansı bulacak ve doyasıya eğleneceksiniz.

Electronica Festivali
Electronica Festivali

İstanbul Coffee Festivali

Türkiye’nin en yeni festivallerinden biri olan İstanbul Coffee Festivali, her yıl eylül ayında Küçükçiftlik Park’ta düzenleniyor ve kahve sevenlerin mutlaka uğraması gereken bir festival. Her yıl on binlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan İstanbul Coffee Festivali’ne uluslararası kahve üreticileri, kahve makinesi üreticileri, ekipman üreticileri, tüccarlar, kahve birlikleri, kavurucular, kahve barları ve çikolata markaları katılıyor.

Diyarbakır Karpuz Festivali
Diyarbakır Karpuz Festivali

İstanbul uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız İstanbul Coffee Festivali süresince dünyanın her yerinden gelen lezzetli kahveleri tadabilir, harika alışverişler yapabilir ve açık hava konserleriyle doyasıya eğlenebilirsiniz. Festival boyunca düzenlenen atölyeler ve seminerlerle de kahvenin dünyaya yayılışının hikayesini, dünyanın en güzel kahve çeşitlerinin özelliklerini, kahve endüstrisini ve kahvelerin farklı kavurma tekniklerini öğrenebilirsiniz.

Akbank Caz Festivali

Akbank Caz Festivali, 1991 yılından beri düzenleniyor ve Türkiye’nin en saygın festivallerinden biri olarak dünya çapında ilgi görüyor. Festival kapsamındaki konserler Ankara, Eskişehir, Gaziantep, İzmir, Eskişehir, Trabzon, Adana, Kars ve Kayseri gibi pek çok ilde düzenleniyor ve yüz binlerce insanı caz müziğiyle buluşturuyor.

Akbank Caz Festivali’nde hem Türkiye’nin hem de dünyanın en iyi caz müzisyenlerini canlı izleme şansı bulacak, aynı zamanda genç yetenekleri de tanıyacaksınız. Konserler dışında çeşitli paneller, atölyeler, film gösterimleri, dinletiler ve sosyal sorumluluk projeleri de düzenlenen Akbank Caz Festivali, harika zamanlar geçirebileceğiniz pek çok etkinliği ile mutlaka uğramanız gereken festivaller arasında yer alıyor.

Aerobilet uçak bileti sayfasından ucuz uçak bileti alabilir ve Türkiye’nin en güzel festivallerine katılarak doyasıya eğlenebilirsiniz.