Danimarka Uçak Bileti ile Dünyanın En Yaşanabilir Ülkesini Gezin

0
1889
Danimarka Uçak Bileti ile Dünyanın En Yaşanabilir Ülkesini Gezin
Danimarka Uçak Bileti ile Dünyanın En Yaşanabilir Ülkesini Gezin

Danimarka uçak bileti ile keşfe çıkacağınız bu etkileyici ülke, özellikle son yıllarda pek çok turistik merkezi ile dünya çapında ünlü oldu. İskandinavya’nın Avrupa kanadında yer alan Danimarka; göz kamaştıran plajları, masallardan çıkmış kaleleri, yemyeşil ormanları, ılıman iklimi ve dost canlısı vatandaşları ile harika bir tatil yapabileceğiniz bir ülke.

Dünyanın en yaşanabilir ülkelerinden birisi olan Danimarka’nın güzellikleri bütün ülkeye yayılmış durumda ama başkent Kopenhag’da kolayca bisikletle bütün görülmesi gereken yerleri gezebilirsiniz.

Danimarka’daki en iyi turistik merkezlerinin birçoğu, dünyanın en çarpıcı doğa manzaralarına ev sahipliği yapıyor, her yıl yer değiştiren yüzer kumullar ve onlarla birlikte gelen heybetli uçurumlar gibi doğa harikaları bu gezinizde göreceklerinizden sadece bazıları.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla alacağınız Danimarka uçak bileti ile büyük çam ormanları ve rahatlatıcı manzaralar eşliğinde ülkenin ana sahilindeki bazı adaları keşfedebilir, görkemli sarayları gezebilir, Viking teknelerine binebilir ve devasa bir Lego şehrini ziyaret edebilirsiniz.

Danimarka’ya Ne zaman Gitmeli?

Yılın başlangıç ayları Danimarka’da çoğu açık hava merkezinin kapalı olmasını, gündüz saatlerinde ortalama yedi saatlik ışığı, gri gökyüzünü ve soğuk havaları temsil ediyor. Ocak ve şubat aylarında hava kötü olabilir ama en iyi fiyatları bu aylarda bulacaksınız.

Danimarka’ya Ne zaman Gitmeli?
Danimarka’ya Ne zaman Gitmeli?

Mart ayına girildiğinde ülkede sıcaklık yükselmeye başlıyor ve nisan ayında Danimarka’ya gidiyorsanız hem kuzeyde hem de ülkenin güneyinde masmavi bir gökyüzü ile karşılaşabilirsiniz. Mayıs ve haziran ayları uzun günler, daha fazla kalabalık ve dışarı çıkmak için ideal hava koşullarını sunacağından bu aylarda keyifle Danimarka’yı gezebilirsiniz.

Danimarka uçak bileti alarak temmuz ve ağustos aylarında Danimarka’yı ziyaret ediyorsanız adalar, göller ve popüler sahil bölgelerinde eğlenceli bir tatil yapabilirsiniz. Eylül ayı bisiklet yollarında muhteşem sonbahar manzaralarına şahit olmak ve sörf yapmak için en iyi aydır. Ekim ayı boyunca da Aarhus veya Kopenhag gibi yerlerde iyi fiyatlı konaklama fırsatları bulabilirsiniz. Noel pazarlarının kurulduğu ve şehirlerin süslendiği kasım ve aralık ayları da Danimarka’yı gezmek için harika zamanlardır.

Danimarka’da Gezilecek Yerler

Kopenhag Tivoli Bahçeleri

Kopenhag’ı ziyaret eden turistler bu muhteşem bahçelere mutlaka bir kez uğrar. 1843’de kurulan Tivoli, dünyaca ünlü Disney tema parklarının ilham kaynağıdır. Tivoli’de bulunan roller coasterlar, döner kavşaklar, kukla tiyatroları, restoranlar, kafeler, bahçeler ve kaliteli restoranlar bu gezinize renk katacak.

Tivoli Bahçeleri
Kopenhag Tivoli Bahçeleri

Danimarka uçak bileti alarak gezebileceğiniz, dünya çapında bir üne sahip olan Tivoli Bahçeleri, sayısız filmde yer aldı ve Kopenhag şehrinin en önemli sembollerinden birisi oldu. Tivoli’de geceleri havai fişek gösterileri gökyüzünü süsler ve kış aylarında bahçeler Noel ışıklarla ile süslenir. Yaz aylarında şehri ziyaret ediyorsanız cuma gecelerinde ücretsiz Rock konserlerini de burada izleyebilirsiniz.

Danimarka Oresund Köprüsü

Planlaması yıllar süren ve pek çok tartışmaya neden olan Oresund Köprüsü, bittikten sonra hızla bir İskandinav ikonuna dönüştü. Köprü, Kopenhag’a yaklaşık 10 kilometre uzaklıktadır ve buraya trenle kolayca gidebilirsiniz.

Oresund Köprüsü
Danimarka Oresund Köprüsü

1999 yılında açılan 8 kilometrelik yapı, Danimarka’nın en büyük adası olan ve Kopenhag’a ev sahipliği yapan Zelanda Adası’nı İsveç’in güneybatı sahillerine ve Malmö limanına bağlıyor.

Danimarka Lego Kasabası

Danimarka uçak bileti ile gezeceğiniz ülkede sizi şaşkına çevirecek lego modelleri ile tasarlanmış bu devasa tema parkına özellikle çocuklu aileler bayılacaklar. Lego Kasabası, Kopenhag’la birlikte Danimarka’nın en çok ziyaret edilen turistik merkezidir. Çocuklarınızla harika bir gün geçirmek için legolardan yaratılmış bir şehirde gezintiye çıkabilirsiniz.

Lego Kasabası’nın kalbi olan Miniland, 20 milyon plastik lego bloğuyla oluşturulmuş minyatür bir şehirdir. Aynı zamanda burası Star Wars filmlerinden sahneleri de sergiliyor.

Kennedy Uzay Merkezi, Amsterdam, Bergen ya da bir İskoç kalesinin minyatür modellerini hayretle izleyebilirsiniz. Miniland’de ayrıca Kopenhag, Nyhavn, Ribe, Skagen ve çeşitli kraliyet sarayları dahil olmak üzere Danimarka’nın en önemli şehirleri ve simgesel yapıları arasında bir gezinti yapma şansınız da var.

Özgürlük Heykeli, Akropolis ve bir Mısır tapınağı gibi devasa lego yapıların arasından da bir gezi minibüsüyle geçebilirsiniz. Bu yapılarda detaylara gösterilen özel inanılmazdır. Parkın en büyük parçası olan Sitting Bull, 1,4 milyon lego tuğlası ile inşa edildi. Miniland’in en küçük parçası ise 4 küçük beyaz lego parçasından yapılmış Miniland güvercinidir.

Egeskov Kalesi

Peri masallarından çıkmış gibi görünen Egeskov Kalesi, Avrupa’nın en iyi korunmuş hendekli kalesidir. Burada görebileceğiniz Rönesans yapısı 1554 yılında tamamlandı ve savunma amaçlı inşa edildi. Yüzyıllar boyunca, kale defalarca el değiştirdi ve daha sonra bir model çiftlik oldu.

Egeskov Kalesi
Egeskov Kalesi

1959 yılında Egeskov Kalesi halka açıldı ve o zamandan beri çok sayıda yenileme geçirdi. Kalenin tablo güzelliğindeki manzarasının dışında, 1967 yılında açılan bir Vintage Araba Müzesi’ni de burada gezebilirsiniz. Egeskov Kalesi’’ne yapılacak bir ziyaret, özellikle çocuklu aileler için harikadır.

Kopenhag Nyhavn

Kopenhag şehrinin kartpostallarının yıldızı olan Nyhavn (New Harbour), Kopenhag kafe kültürünün tadını çıkarmak için harika bir yer. Amalienborg Sarayı’nın arkasında yer alan Nyhavn; renkli evleri, restoranları ve rıhtımlarda müze olarak kullanılan gemileri ile şehirde yeni bir yaşam alanı oluşturuyor.

Nyhavn
Kopenhag Nyhavn

Yuvarlak Kule

Danimarka uçak bileti ile mükemmel panoramik manzaralara şahit olmak için gidebileceğiniz en iyi yer Yuvarlak Kule’dir. Kopenhag’da yer alan bu simge yapı 36 metre yüksekliktedir ve 1642 yılında bir gözlem evi olarak inşa edilmiştir.

Yuvarlak Kule
Yuvarlak Kule

Kulede ünlü Danimarkalı astronom Tycho Brahe’ye adanmış küçük bir koleksiyon bulacaksınız. Kulenin zirvesinde yer alan görüntüleme platformu bir cam zemin üzerinde yerden 25 metre yukarıda duruyor. Burada Kopenhag şehrinin manzarasını izleyip kuleden sonra yapacağınız kısa bir yürüyüşle şehrin en etkileyici meydanlarından biri olan Grabrodretorv’e ulaşabilirsiniz.

Danimarka Kronborg Kalesi

Shakespeare’in Hamlet eserinde geçen ünlü Elsinore Kalesi olarak da bilinen Kronborg Kalesi, UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak korunuyor. 16. yüzyılda inşa edilen bu masalsı kale, Barok tarzda inşa edilmiş yeşil-bakır kulelerle örtülü geniş bir Rönesans şaheseridir.

Kronborg Kalesi
Danimarka Kronborg Kalesi

Bilet almadan keşfedebileceğiniz hendekler, tahkimatlar ve güçlü Vaubanesk yıldız burçları çok etkileyicidir. Kalenin odalarını, duvar halılarını, tavan resimlerini ve surlardan muhteşem manzarayı görmek için ise bilet alabilir ve Danimarka gezinizin en iyi fotoğraflarını burada çekebilirsiniz.

Christiansborg Sarayı

Kopenhag’ın merkezinde bulunan küçük Slotsholmen Adası’nda yer alan Christiansborg Sarayı, Danimarka hükümetinin evidir. 800 yıldan fazla bir geçmişe sahip olan Christiansborg Sarayı, Danimarka Krallığı’nın güç üssüdür ve şimdi parlamento, başbakanlık ve yüksek mahkemeye ev sahipliği yapmaktadır.

Christiansborg Sarayı
Christiansborg Sarayı

Danimarka uçak bileti ile güzelliğini yakından göreceğiniz Christiansborg Sarayı, halk gezilerine açıktır ve bu gösterişli sarayda ilginç bir gezi yapabilirsiniz.

Lyngby Açık Hava Müzesi

Kopenhag şehir merkezinden sadece 15 kilometre ötede, Danimarka Ulusal Müzesi’nin bir parçası olan Lyngby Açık Hava Müzesi’ni bulacaksınız, burası ülkede en çok turist çeken yerlerden birisi olarak Danimarka gezinizde mutlak görmeniz gereken bir yer.

35 hektarlık alana yayılmış olan ve “Yaşayan Müze” olarak ünlenen açık hava müzesi; tarihi otantik çiftlik evleri, tarımsal binalar, konutlar ve değirmenler ile size benzersiz manzaralar sunuyor.

Ayrıca burada İsveç’ten getirilen eşsiz eski evlerin yanı sıra çok sayıda güzel bir piknik alanı ve dolaşmak için muhteşem tarihi bahçeler var. Alanda binicilik yapabilir veya bir at arabasıyla geçmiş çağlara bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Amalienborg Sarayı Kompleksi

Amalienborg Sarayı’nda muhteşem bir mimari ve özenle tasarlanmış sakin saray bahçeleri bulacaksınız. Soylular için konut olarak inşa edilen dört saraydan oluşan bu kompleks, kare şekliyle oldukça etkileyicidir. Danimarkalı Kraliyet Ailesi, Amalienborg Sarayı’nı uzun süre kışlık evleri olarak kullandı.

Amalienborg Sarayı Kompleksi
Amalienborg Sarayı Kompleksi

Danimarka uçak bileti ile gezeceğiniz sarayların tasarımının Paris’teki bir meydandan örnek alınarak yapıldığı düşünülüyor. Rokoko tarzında inşa edilen saraylar hem Alman hem de Fransız stillerini birleştiriyor.

Hans Christian Andersen Müzesi

Hans Christian Andersen etkileyici çocuk masallarıyla tanınan Danimarka’nın en önemli yazarlarından birisidir. Yazarın peri masalları ve hikayeleri, Danimarka toplumunun kültürel dokusunda önemli bir paya sahiptir.

Hans Christian Andersen Müzesi
Hans Christian Andersen Müzesi

1908 yılında açılan müze; yazarın eserleri ve eskizleri ile birlikte yazarın hayatına adanmıştır. Kubbeli salon, Andersen’in otobiyografisi olan Story of My Life’ın sahneleri ile dekore edilmiştir. Bu ilginç müzede masalsı bir gezi sizi bekliyor.

Roskilde Viking Gemi Müzesi

Roskilde’deki Viking Gemi Müzesi, size Vikinglerin teknelerini nasıl inşa ettiklerini yakından görme fırsatı verecek.

Müzenin yanında bulunan tersane, reprodüksiyon oluşturmak ve eski tekneleri hayata döndürmek için geleneksel yöntemleri hala kullanıyor. Müzenin içinde gezerken Viking Çağı ve deniz yaşamının halkın kültürüne etkisi hakkında etkileyici bilgiler edineceksiniz.

Viking Gemi Müzesi
Roskilde Viking Gemi Müzesi

Gerçek Viking gemilerine binebileceğiniz müzenin en etkileyici etkinliği, bir Viking gemisinde sizi küçük bir yolculuğa çıkarmasıdır. Bu interaktif deneyim dalış yapmak isteyenler için dalış kıyafetleri de sağlıyor, ayrıca geminin odalarını, malzemelerini keşfetme ve sert denizlerde yapılan mücadeleyi tatma fırsatı sunuyor.

Grabrodretorv Meydanı

Grabrodretorv meydanı, Kopenhag’ın kalbinde yer alan tarihi bir meydandır. 1980’lerde inşa edilen meydan özellikle açık havada hizmet veren kafelerden veya restoranlardan birinde dinlenip kahve içerken çevredeki muhteşem mimariyi izlemek için harika bir yerdir.

Büyük çınar ağaçlarının ve fıskiyelerin süslediği meydanda keyifli bir yürüyüş yapabilir ve bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.

Faroe Adaları

Danimarka Krallığı aynı zamanda iki özerk ülkeyi de kapsıyor, uzaktaki Faroe Adaları ve Grönland. Norveç kıyılarının yaklaşık 600 kilometre batısında yer alan Faroe Adaları, 18 adadan oluşan bir takımadadır. Dağlık manzaraları, sarp kayalık sahilleri, çayırları ve sis kaplı tepeleri ile buraya keyifli bir gezi yapabilirsiniz.

Faroe Adaları
Faroe Adaları

Danimarka uçak bileti ile keşfe çıkacağınız Faroe Adaları çevresi; balinalar, yunuslar ve köpek balıkları dahil olmak üzere deniz yaşamının canlılığıyla dikkat çekiyor. 300’den fazla kuş türüne de ev sahipliği yapan adaları, Vestmanna kuş uçurumlarına yapılan tekne turlarıyla keşfedebilirsiniz.

Faroe Adaları’na gitmek için Danimarka limanından feribota binebilirsiniz.

Thy Doğa Parkı

Thy Doğa Parkı, Danimarka’daki ilk resmi milli parktır ve Jutland’ın batı sahil şeridi boyunca tam 12 kilometre uzunluğa sahiptir. Burada engebeli manzaraların yanı sıra geniş çam ormanları ve canlandırıcı bir deniz havası bulacaksınız.

Yürüyüş ve bisiklete binme parktaki popüler aktivitelerdir, ayrıca yerel bitki örtüsü arasında gezerken doğal kum tepelerinin üzerinden muhteşem manzaraların fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Thy Doğa Parkı
Thy Doğa Parkı

Kuş gözlemcileri bu yeşil parkta 30’dan fazla kuş türü olduğu için buraya kamplar kuruyor ve parka turlar düzenliyor. Thy Doğa Parkı’nda vahşi yaşamın yanı sıra Tunç Çağı’ndan kalan mezar tepelerini de görme fırsatı bulabilirsiniz.

Danimarka Bornholm Adası

Danimarka uçak bileti ile gezebileceğiniz eşsiz yerlerden biri olan Bornholm Adası, Baltık Denizi’nde harika bir konumda bulunuyor ve ‘Baltık İncisi’ olarak biliniyor. Bozulmamış plajlara sahip olmasıyla ünlü olan Bornholm Adası, gelişmiş bisiklet yollarıyla donatılmıştır ve adayı bisikletle kolayca dolaşabilirsiniz.

Bornholm Adası
Bornholm Adası

Burada göreceğiniz binalar 1800’li yıllardan kalmadır ve Bornholm Adası’na benzersiz manzaralara şahit olacağınız bir feribot yolculuğu ile ulaşabilirsiniz.

Danimarka Uçak Bileti Alarak Aros’u Gezin

Danimarka’da mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisi olan Aros Sanat Müzesi, Dante’nin İlahi Komedisi’ni yansıtacak şekilde tasarlanmıştır. Bununla birlikte, sanat müzesinin en önemli özelliği farklı tonlarda boyanmış bir cam yürüyüş yolunun içinde panoramik manzaralar sunan Gökkuşağı Pencereleri’dir.

Aros Sanat Müzesi
Aros Sanat Müzesi

Gökkuşağı renkleriyle süslü cam şeridin etrafındaki yol 150 metre boyunca uzanıyor. Bu dünyada benzeri olmayan binaya Kopenhag’da bulunuyorsanız mutlaka uğramanızı öneririz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından istediğiniz mevsimde keyifli bir gezi için Danimarka uçak bileti alabilir ve bu kendine özgü ülkenin birbirinden ünlü yerlerini görebilirsiniz.