Yurt dışında düzenlenen 9 muhteşem müzik festivali

0
10073
Yurt dışında düzenlenen 9 muhteşem müzik festivali
Yurt dışında düzenlenen 9 muhteşem müzik festivali

Yurt dışında düzenlenen 9 muhteşem müzik festivali için şimdiden hazırlanmaya ve bu yazı kendinizi müziğin ritmine kaptırarak geçirmeye ne dersiniz? O halde haziran ayından başlayarak ağustos sonuna kadar dünyanın dört bir yanında en prestijli müzik festivalleri sizleri bekliyor.

Düşünsenize; farklı bir şehri keşfetmenin, farklı bir kültürü, tarihi ve doğayı tanıma fırsatı bulmanın yanı sıra, dünyanın en başarılı solistleri ve müzik gruplarının sunacağı canlı performansları izleyebilir, müzik tutkunlarıyla bir ağızdan şarkılara eşlik edebilir, bu coşkuyu yerinde yaşama imkanına sahip olabilirsiniz. Dünyanın pek çok yerinden insanların katılımıyla festivallerin daha da renklendiğini, yeni insanlarla tanışmanın ve birlikte eğlenceli dolu günler geçirmenin de son derece cazip birer seyahat tecrübesi sunacağını hatırlatalım.

Kuşkusuz ki bu festivallerin her biri dünya çapında son derece önemli ve popüler festivaller. Dolayısıyla havayolu firmaları da bu festival yoğunluğunu göz önünde bulundurarak, seferleri sıklaştırabiliyor. Bu vesileyle çok uygun uçak bileti de kolaylıkla bulunabiliyor. Bunun da altını çizdiğimize göre, gelin birlikte birbirinden renkli, dünyanın en prestijli müzik festivallerini birlikte tanıyalım. Ve elbette siz bu festivalleri oluştururken, yaz için rotanızı yavaş yavaş belirlemeye başlayın. Biletinizi çok önceden alarak en ucuz uçak bileti ile uçma avantajını da yakalayın. İşte yurt dışında düzenlenen 9 muhteşem müzik festivali…

1- Tomorrowland, Boom, Belçika

Uygun uçak bileti alternatiflerine kolaylıkla ulaşabileceğiniz destinasyonlara ev sahipliği yapan Belçika’da dünyanın en meşhur elektronik müzik festivallerinden birisi gerçekleşiyor. 2005 yılından beri düzenlenen Tomorrowland, Boom şehrinde her yıl 400 bini aşkın katılımcıyı ağırlıyor. Enerji ve eğlence dolu festivalde harika zaman geçirebilirsiniz. Her yıl dünyanın alanında en ünlü sanatçılarının bu festivale özel sahne şovları hazırladıklarını da hatırlatalım.

Tomorrowland, Boom, Belçika
Tomorrowland, Boom, Belçika

Temmuz ayı içinde 3 gün boyunca düzenlenen bu muhteşem festivalde kaliteli müzik ve eğlence dolu bir festival sizleri bekliyor olacak. Yalnız şunu söylememiz gerek ki Tomorrowland o kadar meşhur ki biletleri satışa çıktığı gün tükenebiliyor. Bu nedenle internetten bilet satış tarihlerini takip etmenizde fayda var. Festival için tarihleri, katılacak sanatçıları ve bilet satışlarını, Tomorrowland resmi internet adresinden takip edebilirsiniz.

2- Exit, Novi Sad, Sırbistan

Vizesiz seyahat edebileceğiniz Avrupa ülkeleri arasında yer alan Sırbistan’da düzenlenen muhteşem bir müzik festivali olduğunu biliyor muydunuz? 2000 yılından beri her sene yapılan Exit müzik festivali, Sırbistan’ın kuzeyinde yer alan Novi Sad şehrinde yapılıyor. Festivalde her yıl birbirinden ünlü sanatçılar sahne alıyor. Festivalin en göze çarpan özelliklerinden biri hemen her müzik zevkinden kitleye hitap edebiliyor olması. Çünkü Exit’te rock, hip-hop, punk, elektronik müzik gibi birbirinden farklı pek çok müzik tarzında dünyaca ünlü sanatçıları izleme fırsatınız oluyor. Üstelik Exit, bir Orta Çağ eseri olan Petrovaradin Kalesi’nde gerçekleşiyor.

Exit, Novi Sad, Sırbistan
Exit, Novi Sad, Sırbistan

Birçok kez Avrupa’nın en iyi müzik festivali ödülüne layık görülen Exit, her yıl temmuz ayının ikinci perşembesinde başlıyor ve 4 gün sürüyor. Bu yıl da 12-15 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivale, önceden uçak bileti fiyatlarını kontrol ederek, çok uygun uçak bileti bulup gidebilirsiniz. Gerçek bir müzik tutkunuysanız, Exit kaçmaz!

3- Rock am Ring & Rock im Park, Nürburgring & Nürnberg, Almanya

1985 yılından beri düzenlenen Almanya’nın en meşhur rock festivaline siz de katılmak istemez misiniz? Öyle bir rock müzik festivali düşünün ki aynı günlerde iki farklı şehirde düzenleniyor ve iki şehirde de farklı gün ve saatlerde aynı ünlü sanatçılar sahne alıyor. 1-3 Haziran 2018 tarihleri arasında düzenlenen festivalin Nürnberg’deki ayağı Rock im Park iken aynı 3 günde Nürburgring’de gerçekleşen müzik festivalinin adı da Rock am Ring. Ama dediğimiz gibi her iki şehirdeki müzik festivalinde de aynı sanatçılar performans sergiliyor. Dolayısıyla bu muhteşem rock şölenine katılmak için hangi şehri seçeceğinize kendiniz karar verebiliyorsunuz.

Rock am Ring & Rock im Park, Nürburgring & Nürnberg, Almanya
Rock am Ring & Rock im Park, Nürburgring & Nürnberg, Almanya

Eğlencenin kalbinin attığı bu müzik festivallerinden birinde harika sahne şovları ve dünya çapında rock sanatçıları, müzik tutkunlarını coşturuyor. Çok uygun uçak bileti bularak gidebileceğiniz Rock am Ring veya Rock im Park müzik festivallerinden birine katılmak için şimdiden hemen ucuz uçak biletlerini inceleyin.

4- Benicassim, Valencia, İspanya

Kolaylıkla ucuz uçak bileti bulabileceğiniz Valencia’da unutulmaz bir müzik şölenine katılmaya ne dersiniz? Benicassim, birçok müzik türünden ünlü sanatçıları ağırlarken aynı zamanda tiyatro, dans, defile ve kısa film gibi farklı alanlarda da sanatseverlere alternatif gösteriler ve sunumlar vadediyor. 1995 yılından beri düzenlenen bu festival dünyanın en iyi uluslararası festivallerinden biri olarak kabul ediliyor. Benicassim her yıl temmuzun ikinci haftasında 4 gün boyunca gerçekleşiyor. Bu yıl da 19-22 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival, efsane bir plaj partisi ile son buluyor.

Benicassim, Valencia, İspanya
Benicassim, Valencia, İspanya

Hazır Valencia’dayken dünyaca ünlü bu harika sahillerinde deniz keyfi yapabilirsiniz. Şehri tanıma ve keşfetme fırsatı bulabilirsiniz. Eğlencenin hiç bitmediği Benicassim, Valencia’da sizleri bekliyor olacak. Ucuz uçak bileti seçeneklerini şimdiden gözden geçirmeye başlayın.

5- Glastonbury, Glastonbury, İngiltere

1960’lı yılların “çiçek çocuk”ları hippilerden esinlenerek, onların oluşturduğu ruhu yeniden canlandıran ve 1970’li yıllardan beri yapılan renkli, canlı ve eğlence dolu bir müzik festivaline hazırlanın! Glastonbury için dünyanın açık havada gerçekleşen en büyük canlı performans müzik festivali desek abartmış olmayız. Festival, haziranın son haftasında 3 gün boyunca müzikseverlere tempo düşürmeden muazzam bir eğlence sunuyor. Glastonbury, elektronik, rock, folk, reggae ve dünyanın farklı yerlerinden geleneksel müzik türlerine yer veriyor. Müzik dışında festivalde katılabileceğiz etkinlikler arasında ise kabareler, tiyatrolar, sirk, modern dans gösterileri ve poi gösterileri gibi etkinlikler yer alıyor.

Glastonbury, Glastonbury, İngiltere
Glastonbury, Glastonbury, İngiltere

Dünyanın en popüler  festivallerden olan Glastonbury müzik festivaline çok uygun uçak bileti bularak gidebilirsiniz. Glastonbury’de 1960’ların ruhunu siz de yaşayın!

6- Sonar, Barselona, İspanya

Sıkı bir elektronik müzik tutkunuysanız ve dünya trendlerini takip ediyorsanız, dünyanın en prestijli elektronik müzik festivallerinden biri olan Sonar’a katılmak için yanıp tutuşuyor olmalısınız. Sonar aslında 1994 yılında ilk defa Barselona’dan çıkan bir müzik festivali. Ama günümüze gelene kadar farklı yıllarda farklı şehirlerde de düzenlendi. Aralarında Buenos Aires, Londra, İstanbul ve New York’u da sayabileceğimiz yaklaşık 30 farklı şehirde 54 kez düzenlendi.

Barselona’da düzenlenen Sonar müzik festivali haziran ayı içerisinde gerçekleşiyor. Bu yıl 14-16 Haziran 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan festivale farklı ülkelerde ve şehirlerde de katılabilirsiniz. Farklı şehirlerde gerçekleşen versiyonları ise yılın farklı zamanlarında olabiliyor. Bu nedenle güncel zamanları ve hangi şehirdekine gitmek istiyorsanız planlamanızı internetten kontrol ederek yapabilirsiniz.

Sonar, Barselona, İspanya
Sonar, Barselona, İspanya

Sonar‘a Barselona’da gitmek istiyorsanız, şimdiden planlarınızı yapmaya başlayın ve uygun uçak bileti alternatiflerine ulaşıp, haziranda soluğu Sonar’da alın. Bu eğlenceye siz de ortak olun!

7- Sziget, Budapeşte, Macaristan

Otoritelerce Avrupa’nın en iyi 5 festivalinden biri olan Sziget’in adı nereden geliyor biliyor musunuz? Macaristan’ın başkenti Budapeşte, Buda ve Peşte olarak ikiye ayrılır. Şehri ikiye bölen de Tuna Nehri’dir. Ağustos ayında gerçekleşen Sziget de Tuna’da bulunan bir adada gerçekleşiyor. Bu nedenle de bu muhteşem müzik festivalinin adı Macarca’da “ada” anlamına gelen Sziget olarak anılıyor. “Özgürlükler adası”ndaki bu festivale katılmak kesinlikle unutulmaz bir tecrübe olacak. Müziği ve eğlenceyi ruhunuzda hissedeceğiniz Sziget müzik festivalinde siz de müzikseverlerle birlikte harika vakit geçirebilirsiniz.

Sziget, Budapeşte, Macaristan
Sziget, Budapeşte, Macaristan

Yurt içi ve yurt dışından yoğun ilgi gören Sziget’e katılmak için çok uygun uçak bileti bulabilir, Budapeşte’deki bu muhteşem müzik festivaline bu yıl siz de katılabilirsiniz. Sziget ile siz de bu eğlenceye tanık olun!

8- Roskilde, Roskilde, Danimarka

İskandanivya’nın büyüleyici ülkelerinden Danimarka’nın başkenti Kopenhag’a bağlı adalardan biri olan Zealand’de müzik ve eğlencenin ritminin hiç düşmediği günler hayal edin. Roskilde, 1971 yılından beri Zealand’de düzenleniyor ve Kuzey Avrupa’nın en büyük müzik festivali olarak biliniyor. Roskilde’de dünyaca ünlü müzisyenler festival kapsamında kurulan pek çok sahnede canlı performanslarıyla katılımcıları büyülüyor. Muhteşem performanslarla müziğe doyarken aynı zamanda farklı aktivitelere de katılarak harika zaman geçirebilirsiniz.

Roskilde, Roskilde, Danimarka
Roskilde, Roskilde, Danimarka

Roskilde müzik festivali her yıl haziran ayının son haftası veya temmuz ayının ilk haftasında düzenlenmek üzere 4 gün sürüyor. Bu yıl 30 Haziran – 7 Temmuz 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan festivale katılmak için Kopenhag’a çok uygun uçak bileti bulabilirsiniz. Roskilde için seyahat planınızı yapmaya başlayın ve ucuz uçak bileti seçeneklerine şimdiden ulaşın.

9- Burning Man, Nevada, ABD

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Nevada eyaletinde yer alan Black Rock Çölü’nde standartların oldukça dışında bir müzik festivali deneyimi sizleri bekliyor. Burning Man, yani “yanan adam”, müzik festivali adını festivalin son günü yapılan sembolik aktiviteden alıyor. Tahtadan yapılan heykellerin çölün ortasında yakılmasıyla festival son buluyor. Bu nedenle de bu meşhur müzik festival Burning Man olarak anılıyor.

Aslında Burning Man sadece bir müzik festivali değil. Çünkü birbirinden ilginç heykellerin ve sanat çalışmalarının sergilendiği bu festival aynı zamanda bir sanat festivali. Çölün ortasında, muhteşem şovlar, devasa sanat eserleri ve etkinliklerle benzersiz bir festival tecrübesi yaşamak istiyorsanız siz de Burning Man’e katılabilirsiniz.

Burning Man, Nevada, ABD
Burning Man, Nevada, ABD

Her yıl ağustosun son pazar günü ile eylülün ilk pazartesi gününe kadar süren Burning Man, bu yıl 26 Ağustos-3 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenecek. Uygun uçak bileti bularak siz de festivale katılabilir, önceden yapacağınız ucuz uçak bileti sorgulamalarıyla seyahatinizi çok daha hesaplı hale getirebilirsiniz. Dolayısıyla neden Burning Man planınızı şimdiden yapmayasınız ki? Bugün siz de planlarınızı yapmaya başlayın.

Müzik ve eğlence dolu bir yaza şimdiden hazırlanın!

Dünyanın dört bir yanında gerçekleşen müzik festivallerinde siz de sevdiklerinizle birlikte eğlencenin doruklarına ulaşın; dünyaca ünlü sanatçıların performanslarını canlı canlı izleme fırsatını yakalayın. Yeni insanlarla tanışmak, muhteşem sahne şovlarına tanıklık etmek ve dünyanın pek çok ülkesinden gelen müzikseverlerle hep bir ağızdan şarkılara eşlik etmek sizce de harika olmaz mı? Üstelik hemen hepsine kolaylıkla uygun uçak bileti bulabilirsiniz. Hiç vakit kaybetmeden Aerobilet.com adresine girin ve şimdi bu yılki harika müzik festivalleri için planınızı yapın. Unutulmaz anılar biriktirmek için siz de bugünden ilk adımı atın.