Bordeaux Uçak Bileti Alarak Fransa’nın Şarap Cennetine Uçun

0
1080
Bordeaux Uçak Bileti Alarak Fransa'nın Şarap Cennetine Uçun
Bordeaux Uçak Bileti Alarak Fransa'nın Şarap Cennetine Uçun

Bordeaux uçak bileti alarak doyasıya gezeceğiniz Fransa’nın bu görkemli şehri, eşsiz üzüm bağları ve şaraplarıyla ünlü. Bordeaux şehri dünyanın en iyi şaraplarıyla tanınıyor olsa da burada prestijli bir şato koleksiyonu ve kültürel bir hazine bulacaksınız.

UNESCO Dünya Miras Alanı olarak listelenen Bordeaux eski kenti, hilal şeklindeki kıvrımlarıyla olağanüstü güzellikteki 18. yüzyıl rıhtımları, tarihi meydanları ve bal renginde taştan binalarıyla sizi büyüleyecek güzellikte.

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla alacağınız Bordeaux uçak bileti ile Fransa’nın bu kendine özgü şehrini keyifle gezebilirsiniz.

Bordeaux’a Ne Zaman Gidilir?

Bordeaux şehrini ziyaret etmek için yılın en iyi zamanı, üzüm bağları yürüyüşleri yapmak veya doğal güzellikleri keşfetmek için harika havalar bulacağınız mayıs ve kasım ayları arasıdır.

Halkın hayatında önemli bir zaman olan üzüm hasatına katılmak istiyorsanız, eylül ayında Bordeaux şehrini ziyaret etmelisiniz.

Bordeaux, sonbahar ve kış aylarında da muhteşem manzaraların yanı sıra harika festivallerle ve her yaştan insanı mutlu edecek Noel pazarı ile çok hoş ve romantik bir şehir oluyor.

Bordeaux’da Gezilecek Yerler

Bourse Meydanı

Bourse Meydanı, 18. yüzyıl mimarisi ve süs havuzu ile Bordeaux şehrinin ikonik ana meydanıdır. Garonne Nehri’nin sol yakasındaki bu görkemli meydan, 1720’lerde inşa edildiğinde eski şehir duvarlarından da kurtuldu.

I. Louis’in en sevdiği mimar Jacques Gabriel bu meydanı tasarlayıp halka açtığında, meydanın şehrin sembolü haline gelmesi uzun sürmedi. Bourse Meydanı’nda bulunan binaların kemerlerinin altındaki heykel yüzlerinin detaylarını görmek için yakından bakmanızı öneririz.

Bourse Meydanı
Bourse Meydanı

Peyzaj sanatçısı Michel Corajoud tarafından yaratılan “Su Ayna Çeşmesi” de bu meydanı süsleyen en ilgi çekici eserlerden birisidir. Şehrin buluşma noktası olan bu eşsiz çeşmede harika fotoğraflar çekeceksiniz.

Bordeaux Sahili

Bordeaux uçak bileti alarak güzelliğini yakından göreceğiniz Garonne Nehri’nin sol yakası, dünyanın en görkemli sahillerinden birine ev sahipliği yapıyor. Bu sahil aynı zamanda, büyük Neo Klasik binaların görkemli cephelerinin, 80 metre genişliğindeki nehir kıyısındaki gezinti yolunu süslediği UNESCO Dünya Mirası Alanı’nın bir parçası.

Bordeaux Sahili
Bordeaux Sahili

Pont de Pierre köprüsünün pek çok kemerini ve Garonne Nehri’nin muhteşem manzaralarını sunan sahil alanında yaz aylarında yüzebilir, keyifli bir yürüyüş yapabilir veya bir bisiklet turuna çıkabilirsiniz.

La Cite Du Vin

Bu ultra-modern kültür merkezini birkaç cümle ile özetlemek çok zor, çünkü burası son derece iddialı ve fütüristik bir projedir.

Sıradan bir turist için La Cite Du Vin; şarabın tarihini, dünyanın neresinde ve nasıl yapıldığını öğreten ileri teknolojiye sahip bir müzedir ama burada çok daha fazlası var.

La Cite Du Vin
La Cite Du Vin

On saatlik görsel-işitsel materyal sunan müze, şarap meraklılarının mutlaka uğraması gereken bir yer. Bunu yanında 55 metrelik kulesiyle göz kamaştıran 3000 metrekarelik binanın benzersiz mimarisi görülmeye değerdir. Bu bina turistlerin en çok fotoğrafını çektiği Bordeaux simgeleri arasında yer alıyor.

Sainte Catherine Caddesi

Kuzeydeki Bordeaux Büyük Tiyatrosu’ndan Victoire Meydanı’na kadar bir ok gibi uzanan Sainte Catherine Caddesi, Avrupa’nın en uzun yaya alışveriş caddesidir.

Bordeaux uçak bileti ile gezeceğiniz bu ünlü cadde, günün her saati çok hareketlidir ve burada harika bir tatil alışverişi yapabilirsiniz. Yorulduğunuzda yol kenarlarını süsleyen güzel Fransız kafelerinde bir mola verebilir ve keyifle kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Sainte Catherine Caddesi
Sainte Catherine Caddesi

Yaz aylarında cadde üzerinde geçici tezgahlar da kuruluyor ve sokak müzisyenleri caddeye canlılık katıyor.

Sainte Catherine Caddesi’nin üst kısmı uluslararası marka mağazalara sahipken, aşağı kısmı daha genç ve bohem mağazalara ayrılmıştır.

Bordeaux Victoire Meydanı

Bu meydanın merkezinde, Çek heykeltıraş Ivan Theimer tarafından tasarlanan özgün bir modern sanat eseri bulunuyor. Eser, mermer bloklarla yapıldı ve 16 metre yüksekliğinde bir sütunla etkileyici bir manzara oluşturuyor.

2005 yılında yapılan bu eser, kentin uzun şarapçılık mirasına rağmen, Bordeaux şehri bağcılığını anan ilk anıttır.

Victoire Meydanı
Bordeaux Victoire Meydanı

Meydanın etrafında iki katlı 18. yüzyıldan kalma konaklar ve 1700’lerde inşa edilen zafer kemeri de burada göreceğiniz eşsiz yapılardan bazıları.

Jacques Chaban-Delmas Köprüsü

Garonne Nehri’nin sol yakasındaki rıhtımdan bakarsanız bu muhteşem köprüyü görebilirsiniz. 2013’de açılan bu dikey köprü, 77 metre yüksekliği ile Avrupa’daki en yüksek dikey asansör köprüsünü oluşturuyor.

Jacques Chaban-Delmas Köprüsü yapıldıktan sonra hızlı bir şekilde Bordeaux şehrinin bir hazinesine dönüştü. Bu benzersiz köprü, şehir için dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

Jacques Chaban-Delmas Köprüsü
Jacques Chaban-Delmas Köprüsü

Bordeaux uçak bileti alarak fotoğraflarını çekeceğiniz Jacques Chaban-Delmas Köprüsü yeni olmasına rağmen hem tekniğiyle hem de tarihi şehir manzarasını tamamlamasıyla turistleri kendine çekiyor.

Bordeaux, toplu taşıma ağının bir parçası olarak feribotlar işletiyor ve bu feribotlara binerek köprüyü çok daha iyi görebilirsiniz. Köprünün dört gökyüzü sütununda yapılan büyüleyici ışık gösterilerini izlemek için geceleri rıhtıma gelmeyi de unutmayın.

Bordeaux Şarabı: Saint-Emilion

Bordeaux şehrinde yapabileceğiniz başka bir önemli şey de şarap maceranıza nereden başlayacağınız konusunda bilgi almaktır, çünkü dünyanın şarap başkentindesiniz. Ayrıca bu şehir, gezegendeki en büyük ikinci üzüm yetiştirme bölgelerine sahip.

Katılabileceğiniz rehberli turlarla Saint-Emilion, Medoc, Canon Fronsac, Sauternes ve Graves gibi ünlü şarap imalathanelerinde gezebilir ve çeşitli tadımlar yapabilirsiniz.

Bordeaux Şarabı: Saint-Emilion
Bordeaux Şarabı: Saint-Emilion

Şarap odalarının ve mahzenlerinin etrafında gezerek bu dünyaca ünlü şarapların nasıl yapıldığını ve depolandığını öğrenecek, ardından bu lezzetli şarapları deneme şansına sahip olacaksınız.

Tur sırasında uğrayacağınız Saint-Emilion kasabası da eski taş sokakları, antik kalıntıları ve Romanesk kiliseleri ile gezinize renk katacak etkileyici bir yerdir.

Bordeaux Lezzetleri: Caneles de Bordeaux

Bordeaux mutfağı, Fransa’da kendine özgü kimliği ile ünlüdür. Kırmızı şarapla sunulan tereyağında kızartılmış arpacık soğanı burada mutlaka denemeniz gereken lezzetlerin başında yer alıyor.

Bordeaux aynı zamanda Caneles olarak bilinen vanilya, rom ve şeker kamışıyla bir kalıpta pişirilmiş küçük kekleri ile de ünlü. Şampanya kadar çayla da iyi giden bu lezzetli kekleri mutlaka tatmanızı öneririz.

Bordeaux Lezzetleri: Caneles de Bordeaux
Bordeaux Lezzetleri: Caneles de Bordeaux

Bordeaux uçak bileti alarak tadacağınız Caneles, özel kutularda hediye olarak da satılıyor ve turistlerin en çok aldıkları hediye olarak öne çıkıyor.

Quinconces Meydanı

Geniş ve açık kamusal alanlardan oluşan bu şehirde Quinconces Meydanı, 12 hektarlık genişliğiyle rekoru elinde tutuyor. Meydanın devasa boyutları, yıl boyunca çok çeşitli etkinlikler için meydanın tercih edilmesini sağlıyor. Bordeaux şehrinde büyük bir konser ya da fuar düzenlenecekse Quinconces Meydanı’nda düzenlenir. Euro 2016 boyunca da barlar ve dev ekranlar da buraya kuruldu.

Quinconces Meydanı
Quinconces Meydanı

Quinconces Meydanı gezerken şehirde en fazla fotoğrafı çekilen eserlerden birisi olan Girondins Anıtı’nı göreceksiniz. Anıtta yer alan özgürlük heykeli ve tepesinde azgın bronz atlar bulunan fıskiyeler size eşsiz bir görüntü sunacaklar. Girondins Anıtı, Fransız Devrimi’ni kutlamak için tasarlanmıştır.

Bordeaux Büyük Çanı

15. yüzyılda inşa edilen Bordeaux Büyük Çanı (La Grosse Cloche), ikiz konik çatısı ile şehrin belediye binasının eski çan kulesidir. Şehrin Orta Çağ döneminden kalan bir avuç tarihi eserinden birisi olan çan kulesi, eski surlardaki tarihi bir kapı ve 13. yüzyıldan kalma Porte Saint-Eloy’un kalıntıları üzerine inşa edilmiştir.

Bordeaux'nun Büyük Çanı
Bordeaux Büyük Çanı

7750 ton ağırlığındaki bu muhteşem çanı iyi bir şekilde aşağıdan görebilirsiniz. Bordeaux’nun Büyük Çanı, Bastille Günü gibi büyük halk kutlamaları dışında yılın çoğu zamanı sessizdir.

Bordeaux Cailhau Kapısı

Eski surların diğer bir parçası olan Cailhau Kapısı da en az bu tarihi sular kadar muhteşem. Gotik ve Rönesans dönem arasındaki geçiş tasarımına sahip ve tarihi 1495’e kadar uzanan bu etkileyici kapı, Fornovo Savaşı’nda Venediklilere karşı kazanılan zaferi kutlamak için inşa edilmiştir. Bu yüzden şehir savunması olmasının yanı sıra, zafer kemeri olarak ikinci bir amacı vardı.

Cailhau Kapısı
Cailhau Kapısı

Nişlerden birinde kralın beyaz bir heykeli ve kenarlardan uzak durmanızı söyleyen bir uyarı var, çünkü VIII. Charles, kenarda yürürken düşerek öldü.

Küçük bir ücret karşılığında buraya girebilir ve Garonne Nehri’nin panoramik manzarasının fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Bordeaux Katedrali

Fransa’nın pek çok dini binası gibi Bordeaux Katedrali de Fransız Devrimi sırasında zor zamanlar geçirdi ve dekorunun büyük çoğunluğunu kaybetti, bu yüzden gezinizde göreceğiniz süslemelerin neredeyse tümü diğer katedrallerden geliyor.

Katedralin Orta Çağ Gotik tarzı mimari ihtişamının yanında tarihi değeri de büyüktür. Bordeaux Katedrali’nde 1137’de Aquitaine Eleanor ve daha sonraki yıllarda VII. Louis’in kraliyet düğünleri gerçekleşti.

Bordeaux Katedrali
Bordeaux Katedrali

13. yüzyılda kraliyet girişi olarak inşa edilen ve son akşam yemeği gibi sahnelerden görüntüler içeren büyüleyici kuzey portalını görmeyi unutmayın. 282 basamağı çıkmayı göze alırsanız katedralin çan kulesi, Bordeaux şehrinin muhteşem manzaralarını görebileceğiniz harika bir alandır.

Bordeaux Büyük Tiyatrosu

Ünlü mimar Victor Louis, 1780 yılında Büyük Tiyatro’yu inşa etti ve bu tiyatro onun başyapıtı olarak kabul edildi.

Bordeaux uçak bileti ile gezeceğiniz tiyatronun içi abartılı bir şekilde mavi ve altın renklerle dekore edilmiştir. Bu çarpıcı tiyatroyu görmenin en iyi yolu Bordeaux Ulusal Operası’nın performanslarına bir bilet almaktır.

Bordeaux Büyük Tiyatrosu
Bordeaux Büyük Tiyatrosu

İçeride bir tiyatro oyunu izlemeyi planlamıyor olsanız bile hava karardıktan sonra tiyatronun önünde bulunan Komedya Meydanı’na gelin ve özel ışıklar altındaki 12 tanrıça heykelinin manzarasına hayran kalın.

Bordeaux Kamu Bahçesi (Jardin Public)

Şehrin en güzel bahçelerinden birisi olan kamu bahçesi, 1746 yılında verimsiz sarmaşıklar tarafından ele geçirmiş bir alanda kuruldu. 18. yüzyıldaki hümanistlerin fikirleri doğrultusunda bu alan, yeşil bahçelerle süslenip Bordeaux halkına açıldı.

Bordeaux Kamu Bahçesi, İngiliz tarzındadır ve bahçedeki eşsiz göleti çevreleyen çimler, ağaçlar, heykeller, çeşmeler, korkuluklar ve dövme demir köprülerle büyüleyicidir.

Bordeaux Kamu Bahçesi (Jardin Public)
Bordeaux Kamu Bahçesi (Jardin Public)

Harika bir Fransız restoranı da bulabileceğiniz bahçe, aynı zamanda 18. yüzyıldan kalma şehir evleriyle çevrilmiş durumda. Bordeaux Kamu Bahçesi, piknik yapmak ya da çimlerin üzerine uzanıp kitap okumak için size harika bir alan sunacak.

Bordeaux Uçak Bileti Alarak Aquitaine Müzesi’ni Gezin

Bordeaux uçak bileti ile keşfe çıkacağınız bu kültürel merkez, Aquitaine bölgesinin yüzlerce yıllık tarihini sergiliyor ve Paris müzeleri dışında türünün en büyük müzesi olarak öne çıkıyor.

Müzede gezeceğiniz galeriler çok büyüktür, bu yüzden burayı gezmek istiyorsanız zaman ayırmanızı öneririz.

Sizi en çok etkileyecek eserler arasında Laussal Venüs isimli 27.000 yaşında bir kadının gerçekçi bir taş oymacılığı yer alıyor. Sağlam bir altın torc ve yüzlerce altın sikkesi dolu, M.Ö. 1. yüzyıldan kalma bir Galya hazinesini de müzede mutlaka görmelisiniz.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlara alabileceğiniz Bordeaux uçak bileti ile Fransa’nın şaraplarıyla ünlü bu güzel şehrini doyasıya gezebilirsiniz.