Sonbahar Tatili İçin En Güzel 8 Şehir

0
704
Sonbahar Tatili İçin En Güzel 8 Şehir
Sonbahar Tatili İçin En Güzel 8 Şehir

Yılın herhangi bir zamanında Avrupa’yı keşfedebilecek kadar şanslıysanız, sonbahar ayları muhteşem manzaralar görmek için tercih edebileceğiniz en güzel mevsim olacaktır. Başlıca Avrupa destinasyonları yüksek sezonlarını bitirdiği için sonbahar aylarında sokaklar daha sessiz ama Avrupa’nın en güzel sonbahar şehirlerinde hayat hala devam ediyor. Sonbahar, insanlarla tanışmak ve Avrupa’nın en güzel manzaralarını görmek için mükemmel bir zaman.

Turistik sezonun dışında gezeceğiniz için en iyi fiyatlarla en iyi otellerin tadını çıkaracak, Avrupa’daki en iyi aktiviteler için daha az kuyruk, restoranlarda daha fazla yer ve fotoğraflarınız için eşsiz manzaralar bulacaksınız. Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla uçak bileti alarak size muhteşem sonbahar manzaraları sunacak Avrupa şehirlerini keyifle gezebilirsiniz.

Avrupa’nın En Güzel Sonbahar Şehirleri

Lugano (İsviçre)

İyi bir kadeh şarap ve lezzetli yerel gastronomik yemekler eşliğinde sonbahar mevsiminin başlangıcını kutlamak isteyen herkes için Lugano şehri en iyi seçimlerden biri. Geleneksel Lugano Sonbahar Festivali, eski şehir merkezinin sokaklarını ve meydanlarını bu mevsimde renklendiriyor. Ekim ayının ilk haftasında düzenlenen bu festivalle üç gün boyunca İsviçre yerel mutfağını keşfedebilecek, şehrin caddelerine yayılmış çeşitli mağaralarda alışveriş yapacak ve mükemmel şaraplar deneyeceksiniz.

Lugano Gölü kıyısında yer alan bu büyüleyici şehir, İtalyancanın resmi dil olduğu İsviçre’nin Ticino bölgesinin merkezi. Lugano’yu gezerken mutfakta, mimaride, davranışlarda, İsviçre’de başka bir yerde bulacağınızdan daha rahat bir yaşam tarzı ve belirgin bir İtalyan kültürü göreceksiniz.

Lugano (İsviçre)
Lugano (İsviçre)

Lugano aynı zamanda bölgedeki önemli şehir olarak güzelliği ve muhteşem ortamı ile İsviçre’nin en popüler tatil beldelerinden biri. Lugano uçak bileti alarak başlayacağınız Lugano Gölü gezinizde göreceğiniz tek muhteşem göl değil. Maggiore Gölü’nün kuzey ucu, İtalya’dan İsviçre Ticino’ya kadar uzanıyor, burada tepelerde villalar ve gölün çevresini sarmış harika bahçeler bulunuyor. Locarno ve yakındaki Ascona, düzenli tekne servisleri ve kıyıya sarmış yürüyüş yolları ile İtalyan göl kasabalarına bağlanarak unutulmaz gezi imkanları da sunuyor.

Pula (Hırvatistan)

Pula uçak bileti alarak sonbahar aylarında gezeceğiniz bu güzel şehir, Hırvatistan’ın İstria Yarımadası’nın güney ucunda yer alan ve Roma dönemi tarihi eserleriyle ilgi çeken bir şehir. Pula, her yaz şaşırtıcı derecede kalabalık açık hava etkinlikleri sahnesi olan Roma amfitiyatrosu ile dünyada tanınıyor. Film ve elektronik müzik festivallerinde Elton John’dan Jose Carreras’e kadar herkes pek çok ünlü sanatçı tarafından konserler veriliyor ve Avrupa’nın her yerinden gelen insanlar 2.000 yıllık arenayı dolduruyor.

Doğal limanı olan bu güzel şehir, Augustan döneminde geliştirildi ve nefes kesici bir amfitiyatro, tapınaklar ve bir kemer koleksiyonu 2000 yıl boyunca hayatta kaldı. Daha sonra Venedikliler şehri askeri mirasla zenginleştirerek Adriyatik savunmasının bir parçası haline getirdiler.

Pula (Hırvatistan)
Pula (Hırvatistan)

Günümüzde Pula şehrini gezerken görkemli eski binalarla dolu bir şehir, aynı zamanda doğal parklarla çevrili bir doğal cennetle karşılaşacaksınız. Herkül Kapısı, Sergii Kemeri, Augustus Tapınağı ve Brijuni Milli Parkı, Pula gezinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken muhteşem yerler.

Gdansk (Polonya)

Gdansk şehri sonbahar için mükemmel Avrupa gezisi sunuyor. Gittikçe daha fazla turist bu kentin güzelliğine hayran kalıyor. Gdansk gibi cesaret, tazelik ve özgürlük sunan gibi başka bir yer yok. Gdansk şehri aynı zamanda kültür, bilim, spor ve eğlencenin gelişen bir merkezi. Unutulmaz bir deneyim için sonbaharda Gdansk’ı keşfe çıkabilirsiniz.

Gdansk uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız, Polonya’nın en büyük limanı olan Gdansk şehri, Baltık Denizi’nde amber ticareti yapan bir ticaret kenti olarak Orta Çağ’da gelişen büyüleyici bir şehir. Hem İkinci Dünya Savaşı’nı hem de ülkenin tarihini anan birbirinden güzel müzelere sahip olan Gdansk, muhteşem mimarileriyle de ünlü.

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra yeniden inşa edilen Gdansk eski kenti gibi benzersiz bölgeler atmosferleriyle sizi hemen etkileyecektir. Gdansk’ın tarihi merkezini gezmek ve keyifli bir yürüyüşle bir sürü etkileyici anıt görmek için iki şehir kapısı arasında bulunan Motlawa Nehri’ne doğru ilerlemelisiniz.

Gdansk (Polonya)
Gdansk (Polonya)

Ulica Dluga (Uzun Sokak) ve Dlugi Targ (Uzun Pazar) ile süslü olan Gdansk Kraliyet Yolu, ilk kez 1457’de Polonya Kralı IV. Casimir Jagiellon Gdansk şehrine girdiğinde kraliyet yolu unvanını aldı. Batı Yukarı Kapısı’ndan başlayıp Yeşil Kapı’da biten yol; uzun, dar sokaklardan ve renkli Orta Çağ evlerinin arasından geçiyor.

Gdansk şehrinde bir paragrafa sığamayacak kadar çok daha fazla ilgi çekici yer var ve gezinizde bu yerlerin pek çoğunu keşfedebilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Büyüleyici Gdansk Neptün Çeşmesi, sokağı saran evlerin arasında gezerken küçük teraslara sahip olan ve yol boyunca uzanan restoranlarda bir mola verebileceğiniz Gdansk Aziz Mary Sokağı, Uzun Sokak’ın batı ucunda yer alan ve Mannerist tarzında inşa edilmiş Gdansk Altın Kapı, şehri gezerken mutlaka görmeniz gereken yerler arasında.

Bordeaux (Fransa)

Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olan Bordeaux size zevkli, görsel ve unutulmaz anılar bırakacak bir şehir. Bordeaux uçak bileti alarak doyasıya gezeceğiniz Fransa’nın bu görkemli kentinin adı eşsiz üzüm bağları ve şaraplarıyla ünlü. Bordeaux şehri dünyanın en iyi şaraplarıyla tanınıyor olsa da burada prestijli bir şato koleksiyonu ve kültürel bir hazine var.

UNESCO tarafından listelenen Bordeaux eski kenti, Garonne’daki hilal şeklindeki kıvrımlarıyla olağanüstü güzellikteki 18. yüzyıl rıhtımları, tarihi meydanları ve şaşırtıcı bal rengindeki taşlardan yapılmış muhteşem binalarıyla Bordeaux sizi büyüleyecek güzellikte.

Bordeaux (Fransa)
Bordeaux (Fransa)

Bordeaux; geleneksel, çağdaş, klasik ve kozmopolitir. Sonbahar ayları bu şehri ve üzüm bağlarını keşfetmek için en ideal mevsim. Akşam yemeği gezilerine veya şarap turlarına da katılarak şehir çevresinde harika sonbahar manzaraları arasında gezintilere çıkabilirsiniz.

Bordeaux şehri aynı zamanda Garonne Nehri’nin sol yakasında dünyanın en görkemli sahillerinden birine ev sahipliği yapıyor. Bu sahil aynı zamanda, büyük Neo Klasik binaların görkemli dış cephelerinin 80 metre genişliğindeki nehir kıyısı gezinti yolunu süslediği UNESCO Dünya Mirası Alanı’nın da bir parçası. Pont de Pierre Köprüsü’nün pek çok kemerini ile Garonne Nehri’nin muhteşem manzaralarını sunan sahil yolunda keyifli bir yürüyüş yapabilir veya bir bisiklet turuna çıkabilirsiniz.

Floransa (İtalya)

Floransa, muhteşem bir Rönesans şehri ve dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak değerlendiriliyor. Şehrin her caddesi, sokağı ve meydanı seyahat tutkunları tarafından sıklıkla ziyaret ediliyor. Rönesans’ın anavatanı kabul edilen Floransa, dünyadaki en önemli sanat şehirlerinden de biri. Dünya sanat tarihine damga vuran ölümsüz ressamlar Leonardo da Vinci ve Michelangelo’nun yetiştiği bu şehir, aynı zamanda Avrupa’nın en önemli ticari merkezleri arasında kendine yer buluyor.

Floransa (İtalya)
Floransa (İtalya)

En önemli geçim kaynağı turizm olan Floransa’ya her yıl milyonlarca turist seyahat ediyor. Floransa uçak bileti ile siz de bu muhteşem güzellikteki şehri keyifle gezebilirsiniz. Kuzey İtalya’nın Toskana bölgesinde bulunan şehir, bu bölgenin de başkenti.

Floransa’yı gezerken ilk ziyaret etmeniz gereken yerlerden biri olan ünlü Floransa Katedrali, dünyadaki en etkileyici yapılardan biri. 1296 ve 1436 yılları arasında 140 yılda yapımı tamamlanabilen efsanevi bir katedral olan Floransa Katedrali aynı zamanda İtalya’nın da en önemli simgelerinden. Benzersiz sanat koleksiyonlarına sahip, dünyanın en eski müzelerinden olan Uffizi Galerisi, ihtişamlı Vecchio Sarayı, etkileyici Ponte Vecchio Köprüsü ve Vasari Koridoru da harika sonbahar fotoğrafları çekeceğiniz diğer önemli yerler arasında.

Bilbao (İspanya)

Bilbao uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız İspanya’nın güzel şehirlerinden birisi olan Bilbao’nun doğal güzellikleri çok değil ama şehir bu açığını güzel sanatlarla ve muhteşem mutfağıyla telafi ediyor. Bir zamanlar göze çarpmayan bu endüstriyel liman kenti, Guggenheim Müzesi’nin açılmasıyla turistik bir merkez haline geldi.

Turistler, yenilikçi modern mimarisi ve geniş koleksiyonuyla göz kamaştıran ünlü çağdaş sanat müzelerini gezmek için Bilbao’ya akın ediyor.  Bilbao’nun Güzel Sanatlar Müzesi’nin de Avrupalı ​​ustalar tarafından yapılmış olağanüstü bir resim koleksiyonu var. Bask Bölgesi’nin kültür ve denizciliği de şehirdeki diğer iki mükemmel müzede görülebilir.

İspanya Bask Bölgesi gastronomik geleneği ile de ünlü. Bilbao, olağanüstü yerel restoranlardan en iyi yemekleri sunan beş Michelin yıldızlı restorana uzanan geniş bir yelpazeye sahip.

Bilbao (İspanya)
Bilbao (İspanya)

Sonbaharın en güzel renklerini göreceğiniz ve muhteşem fotoğraflar çekeceğiniz Bilbao eski kenti ise sizi tarihte unutulmaz bir yolculuğa çıkaracak. Bilbao eski kenti, San Anton Köprüsü ile San Nicolas Kilisesi arasında uzanan nehrin sağ kıyısında yer alıyor. Eski kent, Bilbao’nun modern bölgesi olan Ensanche’ye beş köprü ile bağlanmış durumda. Eski kentin merkezi Siete Calles (Yedi Sokaklar) etrafında uzanıyor ve bu şirin tarihi sokaklar, turistik mağazalar ve kafelerle ile dolu.

Sonbahar aylarının serin havasında doyasıya gezeceğiniz eski kentin kuzey kesiminde ise Bilbao’nun bu bölümünün ana caddesi olan Paseo del Arenal yer alıyor. Burada bulunan Arriaga Meydanı’nda Paris’teki Palais Garnier Opera Binası’ndan ilham alan zarif bir Neo- Barok tiyatro olan Teatro Arriaga’yı görülebilirsiniz.

Hannover (Almanya)

Aerobilet ayrıcalıklarıyla Hannover uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız, Almanya’nın festivaller şehri olarak bilinen Hannover, Avrupa’nın en iyi sonbahar destinasyonları arasında yer alıyor. Bu tarihi Almanya şehri, Leine Nehri kenarında bulunuyor ve Aşağı Saksonya Bölgesi’nin başkenti. Bir üniversite, müzik ve tiyatro şehri olan Hannover aynı zamanda önemli bir ticaret merkezi. Hannover, eğlenceli bir şehir deneyimi yaşamak istiyorsanız Almanya’da mutlaka görmeniz gereken bir şehir.

Bu güzel şehirde dünyanın en büyük kutlamalarından biri olan Oktoberfest Hannover ve dünyanın en büyük geleneksel marka fuarı olan Hannover Schützenfest gibi etkinlikler düzenleniyor. Hannover, Almanya’nın önemli bir kültür merkezi olarak dünya standartlarındaki çok sayıda müzesi, galerisi ve tiyatrosu ile de çok seviliyor.

Hannover (Almanya)
Hannover (Almanya)

Geniş parklar ve bahçeler, Hannover’in Almanya’nın dışında olduğu iddiasını doğruluyor ve bu özel tasarım, Hannover’i yürüyerek keşfetmek için ideal bir yer haline getiriyor. Hannover eski kenti (Altstadt) ve Kröpcke Meydanı, birçok turistik mekanı kapsayan yaya yollarına sahip. Almanya’nın en önemli insan yapımı su yolu olan Mittelland Kanalı’nın kıyıları da gezinti için ideal.

Sonbaharda keyifle gezeceğiniz Hannover’in ortasındaki Eilenriede Parkı, New York Central Park’ın iki katı büyüklüğünde ve aynı zamanda bu devasa park, ağustos ayında Maschseefest isimli çok büyük bir festivale ev sahipliği yapıyor. Hannover Bahar Şenliği’nden Uluslararası Havai Fişek Yarışması’na kadar sonbahar aylarında Hannover’de pek çok eğlenceli etkinlik bulacaksınız.

 Aerobilet Uçak Bileti ile Torino’yu Gezin (İtalya)

Torino uçak bileti alarak gezeceğiniz bu zarif şehir, İtalya’nın ilk başkenti olarak hizmet vermiş, uzun yıllar boyunca ülke için büyük bir kültürel ve ekonomik merkez olmuş. İtalya’nın kuzey kesiminde bulunan Torino, Piedmont bölgesinin başkenti ve sonbahar aylarında Po Nehri kenarındaki eşsiz konumuyla mükemmel manzaralara sahip.

Castello Meydanı, kuşkusuz Torino’daki en önemli ve ünlü meydan, çünkü birçok ikonik yapıya ev sahipliği yapıyor. Torino eski kentinin merkezinde bulunan Castello Meydanı, kentin kalbinin attığı devasa bir turistik alan. Burada Kraliyet Tiyatrosu, Reale Sarayı ve Madama Sarayı’nı gezme şansı bulacaksınız. Castello meydanı aynı zamanda birçok kafe ve restorana, ayrıca hayran kalacak güzel çeşmelere ve heykellere de sahip.

Torino gezinizde şehrin ünlü kahve evlerine uğramayı ve sonbahar manzaraları eşliğinde kahvenizi yudumlamayı da unutmayın. Torino, çikolata ile eş anlamlıdır, bu nedenle etkileyici çikolata lezzetlerinin ve özel kahve karışımlarının servis edildiği tarihi kafeleriyle turistleri kendine çeker. Torino gezinizde mutlaka uğramanız gereken bu kafelerden en iyi üçü ise 19. yüzyıldan kalma Caffe San Carlo, Baratti-Milano ve Art Nouveau tarzıyla ilgi çeken Caffe Torino.

Aerobilet uçak bileti sayfasından veya mobil uygulamalarından en iyi fiyatlarla uçak biletlerinizi alabilir ve unutulmaz bir seyahat yapabilirsiniz.