Cote d’Azur Uçak Bileti ile Fransız Rivierası’nı Gezin

0
928
Cote d'Azur Uçak Bileti ile Fransız Rivierası'nı Gezin
Cote d'Azur Uçak Bileti ile Fransız Rivierası'nı Gezin

Cote d’Azur uçak bileti alarak güzelliğini yakından göreceğiniz bu şık ve doğal sahil şeridi, İtalya sınırına yakın Saint-Tropez’den Menton kasabasına kadar uzanıyor. Fransız Rivierası olarak da bilinen Cote d’Azur’un anlamı, Akdeniz’in masmavi renginden dolayı Mavi Kıyı anlamına geliyor. Bu büyüleyici tatil beldesi, turizm mevsimi boyunca enerji dolu ve kıyıdaki lüks tatil villalarının yanı sıra limanları da etkileyici yatlara sahip zengin ve ünlüler için bir oyun alanı.

Özel plajlar, üst düzey restoranlar ve beş yıldızlı oteller, deniz kenarındaki zarif ve prestijli imajı pekiştiriyor. Cannes’da kumsalda uzanmak, Monako limanından yelken açmak ya da Nice bulvarlarında insanları seyretmek için Cote d’Azur’a gidebilir ve Fransız Rivierası’nın güzelliğini yakından görebilirsiniz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla Cote d’Azur uçak bileti alabilir ve Fransa’nın Akdeniz manzaraları arasında unutulmaz bir tatil yapabilirsiniz.

Cote d’Azur’da Yapılacak Şeyler

Antibes Plajlarının Masmavi Sularında Yüzün

Antibes’in plajları, güzelliklerinden dolayı dünyaca ünlü ve güneşle yıkanan sahillerde büyük halk plajlarından özel plajlara kadar birçok seçenek var. Antibes köyünün sahili boyunca iki ana bölge bulunuyor; Cap d’Antibes Yarımadası ve Juan-les-Pins. Güneşlenmek için mükemmel olan Antibes plajları, el değmemiş doğası ve kumlu kıyılarıyla her yaz binlerce turisti kendine çekiyor. Antibes’in kıyı şeridi aynı zamanda yürüyüş için ideal olan Chemin des Douaniers gibi doğal yollar da sunuyor.

Cote d’Azur uçak bileti alarak keşfedeceğiniz Juan-les-Pins, sadece bu bölgede büyüyen çam ağaçlarının adını almış bir tatil cenneti olarak mutlaka görmeniz gereken bir yer. Fransız mutfağından hoşlananlar için Antibes ve Juan-les-Pins bölgesinde birçok kaliteli yemek mekanı ve açık hava terasları bulunan şık bistrolar da bulunuyor.

Saint Tropez’i Gezin

Dünyanın her yerinden turist çeken şık bir sahil beldesi olan Saint-Tropez, bir zamanlar mütevazı bir balıkçı köyüydü. Kasaba, 1950’lerde ünlü aktris Brigitte Bardot tarafından ziyaret edilmesiyle popüler bir yer haline geldi. Saint-Tropez’in küçük tatil kasabası atmosferi ve yemyeşil Akdeniz manzarası sizi hemen büyüleyecektir.

Saint Tropez’i Gezin
Saint Tropez’i Gezin

Saint Tropez’in tarihi kasaba meydanı; parke taşlı caddelerin, açık hava kafelerinin ve süslü meydanların çekici bir eski dünya ambiyansını sunarken tablo güzelliğindeki limanı da ünlülere ve zenginlere ait yatlarla dolu. Lüks restoranlara ve moda butiklerine rağmen Saint Tropez’de hala otantik bir Fransız atmosferi var. Yaşlı Fransız erkeklerin petank oynadığı ve ailelerin akşam yürüyüşleri yaptığı sahil parklarında eğlenceli zamanlar geçireceksiniz.

Cote d’Azur uçak bileti alarak gezme şansı bulacağınız Saint-Tropez, dinlendirici bir sahil kasabası ve birçok eğlenceli turistik etkinliğe sahip. Deniz kenarında güneşin tadını çıkarmayı ve özel bir rota olmadan deniz kıyısında veya Saint-Tropez merkezinde keyifli bir yürüyüş yapmayı unutmayın.

Cannes Plajlarının Tadını Çıkarın

Yaz aylarında renkli güneş şemsiyeleri Cannes’in kumsallarını sarar ve muhteşem deniz, plaj seven turistleri bu klasik Fransız Rivierası tarzındaki sahillere çeker. Cannes’daki popüler plajların çoğu, kentin zarif ana caddesi olan La Croisette Bulvarı’nın hemen yanında toplanıyor. Cannes, ayrıcalıklı ve lüks özel plajları ile ünlü ama sadece küçük bir ücret alan Mace Plajı ve Zamenhof Plajı gibi belediye plajları; sığ sulara ve kumlu bir sahile sahip ücretsiz giriş sunan Gazagnaire Plajı gibi halka açık plajları da var.

Gazagnaire Plajı özellikle sığ denizinden dolayı çocuklu aileler için ideal bir yer. Uzun ve geniş bir sahile sahip, ince altın kumlu La Casino Plajı, La Bocca Plajı ve Moure Rouge Plajı ise yerliler arasında çok popüler. Plajların çoğunda kiralık şemsiye ve şezlonglar bulabilirsiniz. Birçok plajın yüksek sezonunda görev yapan snack barları ve cankurtaranları da var. Lüks Cote d’Azur yaşam tarzının gerçekten tadına varmak için Cannes sahilindeki kaliteli restoranlardan veya şık kafelerden birinde Akdeniz manzarasına karşı lezzetli Fransız yemeklerinin tadını çıkarmayı da unutmayın.

Monako’yu Keşfe Çıkın

Prestijli yat yarışları ve olağanüstü doğal manzaralarıyla tanınan Monaco, Cote d’Azur’da özel bir konuma sahip. Bu küçük sahil kenti kendi prensliğine sahip. Kraliyet ailesinin sarayı, 1215’de Cenevizliler tarafından inşa edilen ve Monako Kayası olarak da bilinen yer üzerine kurulmuştur.

Monako güzelliklerini keşfetmeye kraliyet sarayı olan Palais Princier’ı ziyaret ederek başlayabilirsiniz. Anıtsal Carrara mermeri merdivenler, mitolojik sahneleri gösteren değerli 15. yüzyıl freskleri, süslü ahşap panelli kapıları ile Mazarin odası ve görkemli Rönesans şömineli Taht Salonu saray gezinizde size görsel bir şölen sunacak.

Monako’yu Keşfe Çıkın
Monako’yu Keşfe Çıkın

Monako’daki diğer kültürel yerler ise bir dini sanat müzesine ev sahipliği yapan Monaco Şapeli ve olağanüstü bir akvaryumu da olan Oşinografi Müzesi. Akdeniz’e bakan muhteşem bir noktada yer alan Egzotik Bahçe, büyüleyici peyzaj tasarımı ve etkileyici manzaralarıyla ziyaretçileri çok etkiliyor.

Sahil kenarı boyunca yürüyüş yaparak da harika manzaralarla karşılaşabilirsiniz. Bu çarpıcı uçurum yolu, her dönüşte görkemli Akdeniz manzaraları ile dolambaçlı bir yol izliyor. Görülmesi gereken bir başka manzara ise Monako’nun lüks yatlarla dolu olan sembolik limanı. Liman aynı zamanda su taksi hizmetinin de başlangıç ​​noktası ve bu şirin taksiler, Monako limanı etrafında yerlilere ve turistlere ulaşım sunuyor.

Promenade des Anglais Yürüyüş Yolunda Gezin

Güzel sahil manzaraları, ılık havası ve büyüleyici Akdeniz karakteriyle Nice, en güzel Fransız Rivierası tatil beldelerinden biri. Nice’in en ünlü caddesi olan Baie des Anges’in plajlarının eğrisini izleyen muhteşem bir yaya bölgesi olan Promenade des Anglais gezinize başlamanız gereken yer. Buradaki yürüyüş parkurunda gezerken Akdeniz Sarayı Tiyatrosu ve eskiden bir prensesin evi olan görkemli Villa Massena gibi özenle dekore edilmiş binalarla karşılaşacaksınız. Villa Massana aynı zamanda ziyaretçilere açık olarak bir sanat ve tarih müzesine de ev sahipliği yapıyor. Villa, resmi Fransız bahçeleri de dahil olmak üzere güzel peyzajlı alanlarla çevrili ve turistlerin çok sevdiği bir yer.

Bisikletle de gezebileceğiniz sahil yolu boyunca birçok kültürel ve tarihi mekan var. Cours Saleya bölgesi, geleneksel Provence tarzında renkli bir pazara sahip ve pazartesi günleri hariç her gün düzenlenen bu pazarda yerel esnaflar gıda ürünleri ve çiçekler satıyor. I. Albert Bahçesi ise Nice’in en gözde yerlerinden biri olan ilgi görüyor. Bu geniş bahçe, Nice’in ilk halka açık parklarından biri ve tipik Akdeniz tarzında tasarlanan bahçe alanlarında yüksek palmiye ağaçları ve anıtsal çeşmeler görülmeye değer güzellikte.

Eze Tepesi Köyü’nün Manzaralarını İzleyin

Resimlere konu olan bir Fransa manzarası sunan Eze Tepesi Köyü, Cote d’Azur’un görülmesi gereken bir mücevheri. Bu büyüleyici Orta Çağ köyü, Cap-Ferrat sahil şeridinin panoramik manzaralarına sahip ve Akdeniz’in yukarısındaki dik bir tepenin üzerinde yer alıyor.

Köyün dar Arnavut kaldırımlı sokaklarında dolaşarak küçük sanat galerileri, ilginç esnaf butikleri ve güzel deniz manzaraları gibi harika şeyleri keşfedebilirsiniz. Eze’nin ilgi çekici yerlerinden biri de 14. yüzyıldan kalma bir şatoda bulunan ve lüks bir otel olan ünlü La Chevre d’Or. Otel, Orta Çağ köyünün kalbinde birkaç binayı kaplıyor ve Michelin yıldızlı bir restorana sahip. Tesiste ayrıca güller, yaşlı ağaçlar, fıskiyeler ve sanat eserleri ile dolu zarif bir bahçe de var.

Eze Tepesi Köyünün Manzaralarını İzleyin
Eze Tepesi Köyünün Manzaralarını İzleyin

Doğada yürüyüş yapmaktan hoşlananlar için ise Fragonard Müzesi yakınında doğal bir patika başlıyor, yamaçta devam ediyor ve plaja kadar ulaşıyor. Köy ayrıca 18. yüzyıldan kalma zarif bir Neo Klasik dış cephesiyle dikkat çeken güzel bir kiliseye de sahip. Eze yamacının en tepesinde ise nefes kesen manzarayı izleyeceğiniz muhteşem Egzotik Bahçeler yer alıyor. Havanın açık olduğu bir günde bu alandan İtalya’dan Saint-Tropez’e kadar sahil şeridinin 180 derecelik manzarasını izleyebilirsiniz.

Rothschild Villası ve Bahçelerinde Fotoğraflar Çekin

Nice ve Monaco arasında yer alan Cap-Ferrat, sakin sahil manzarasına sahip dar bir yarımada. Kıyı şeridi, süslü villalar ve tatil evleri ile çevrili, ancak ziyaretçiler bu lüks villaların içini nadiren görebiliyorlar. Halka açık olan olağanüstü villa ise varlıklı bankacı Baron Alphonse de Rothschild’in kızı olan Beatrice Ephrussi de Rothschild için inşa edilen ünlü Rothschild Villası.

Babasının 1095’teki muazzam servetini devralması üzerine Beatrice, Cap-Ferrat, benzersiz bir ortamda eşsiz bir rezidans yarattı. Villa, zarif ve pastel pembe dış cephesiyle İtalyan Palazzo tarzında tasarlanmıştır. Beatrice’nin görsel zevki ise tüm iç mekanlarda, özellikle XVI. Louis mobilyalarıyla ve görkemli çiçek motifli dekoruyla süslü büyük salonda kendini gösteriyor. Villayı gezdikten sonra bölgeyi keşfetmek için de bolca zaman ayırmalısınız, çünkü villanın görkemli bahçelerinde dolaşmak Cote d’Azur’un bu bölgesini ziyaret ederken yapılacak en güzel şeylerden biri.

Ephrussi de Rothschild Villası ve Bahçelerinde Fotoğraf Çekin
Rothschild Villası ve Bahçelerinde Fotoğraflar Çekin

Dokuz ayrı bahçede; müzikli fıskiyelerin bulunduğu resmi bir Fransız bahçesi, kafesli verandalı bir İspanyol bahçesi, onlarca çeşit çiçek içeren bir gül bahçesinin yanı sıra geleneksel bir köşk, ahşap köprü ve balık göletine sahip bir Japon bahçesi de bulunuyor.

Menton Kasabasını Görün

Cote d’Azur uçak bileti alarak doyasıya gezeceğiniz Menton kasabasının sürekli güneşli havası, Fransız Rivierası’na en yakın kasaba olması ve yıl boyunca ılıman bir iklime sahip olmasından kaynaklanıyor. Sıcak hava bu eşsiz köyde rengarenk çiçeklerin ve narenciye meyvelerinin gelişmesini sağlıyor. Bu büyüleyici ve yemyeşil Akdeniz ortamında, Menton eski kentinin kendine özgü İtalyan atmosferinin tadını çıkarabilirsiniz.

Gezinize kasabanın eski surlarını çevreleyen Logettes Sokağı ve dar Longue Sokağı boyunca yürüyerek başlayabilirsiniz. Muhteşem deniz manzarasına sahip Conception Sarayı’nın terasına çıkarak harika fotoğraflar da çekebilirsiniz. 17. yüzyıldan kalma Saint Michel Bölge Kilisesi, 1569’da Mançello tarafından yaratılmış kanatlı bir sunak ile hala ayakta duruyor. Konsept Şapeli ise 1685 yılında İtalyan Cizvit tarzında inşa edilmiş bir mimari harikası olarak görülmeye değer.

Deniz kenarında rahatlamak isteyenler için ise Sablettes Plajı, güneşlenmek veya sakin, ılıman sulara dalmak için ideal. Kasabada ayrıca görülmesi gereken iki müze var, bunlardan ilki Chagall, Dali, Dufy ve Picasso’nun eserlerini sergileyen Menton Güzel Sanatlar Müzesi ve Jean Cocteau tarafından yaratılmış yüzlerce parçayı sergileyen Jean Cocteau Müzesi.

Menton’un bir diğer önemli özelliği de heykeller, çeşmeler, egzotik ağaçlar ve çiçekli bitkiler ile dolu Bioves Bahçesi. Çarpıcı havuzlar ve egzotik bitkilerle düzenlenmiş terasları ile ünlü Madonna’nın Bahçe Serası da size unutulmaz doğa manzaraları sunacak bir yer.

Porquerolles Adası’nı Keşfe Çıkın

Zarif turkuaz sularının yumuşak kumlu kıyılara vurduğu bir tatil cenneti olan Porquerolles Adası, huzur veren tropikal bir atmosfere sahip. Fransız Rivierası sahil şeridinden sadece 10 dakikalık bir tekne yolculuğuyla ulaşılmasına rağmen Porquerolles Adası, çok daha uzakta olduğunuz izlenimi yaratıyor.

Porquerolles Adası’nı Keşfe Çıkın
Porquerolles Adası’nı Keşfe Çıkın

Cote d’Azur uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz adanın kuzey tarafında muhteşem plajlar bulunurken, güney tarafında ise dere kenarlarında sarp kayalıklar ve tenha yürüyüş parkurları var. Yaz aylarında Porquerolles Adası’nı popüler aktiviteleri arasında yelken, şnorkelli yüzme ve tüplü dalışlar yer alıyor. Adanın merkezinde yer alan çok çeşitli otel ve restoranların bulunduğu küçük Porquerolles köyü de keşfetmek için çok eğlenceli bir yer. Porquerolles Adası’na ulaşmak için bir servis botu kullanabilirsiniz.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Cote d’Azur uçak bileti alabilir ve dünyanın en sevilen tatil cennetlerinden birinde masmavi Akdeniz sularının tadını çıkarabilirsiniz.