Rennes Uçak Bileti Alarak Fransa’nın En Yaşanabilir Şehrine Uçun

0
865
Rennes uçak bileti alarak Fransa'nın en yaşanabilir şehrine uçun
Rennes uçak bileti alarak Fransa'nın en yaşanabilir şehrine uçun

Rennes uçak bileti ile keyifle gezeceğiniz Fransa’nın en yaşanabilir şehri, görülmesi gereken pek çok güzelliğe ev sahipliği yapıyor. Rennes, yeşil alanlarla dolu bir şehir merkezine sahip ve tarihini özenle koruyor. Büyük bir şehir olsa da Rennes’in ilgi çekici yerlerini yürüyerek kolayca gezebilirsiniz.

Rennes eski kenti merkezinde, 18. yüzyıldan kalma konakların yanında Orta Çağ dönemine ait ahşap çerçeveli evlerle birlikte 90’dan fazla tarihi yapı bulunuyor. Rennes’i gezerken güzel mimarinin yanı sıra şehrin genç nüfusunu da hemen fark edeceksiniz, şehrin 207.000 sakininin dörtte birinden fazlasını üniversite öğrencileri oluşturuyor.

Rennes uçak bileti ile gezeceğiniz şehirde her cumartesi gecesi düzenlenen partilerle canlı gece hayatı, muhteşem kültürel mekanlar ve Fransa’nın ünlü haftalık pazarlarından biri olan Place des Lices ile harika zamanlar geçireceksiniz.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Rennes uçak bileti alabilir ve Fransa’nın en güzel şehirlerinden birini doyasıya gezebilirsiniz.

Rennes’te Nerede Yenir?

La Saint Georges, Rennes’in merkezinde bulunan çok ünlü bir restoran. Bu mekan o kadar başarılı ki Fransa’da iki şubesi daha açıldı. Rennes’teki en iyi krep dükkanı olan Saint Georges, taze ve kaliteli ürünlerle hazırlanan lezzetli ve orijinal krepler sunuyor. Le 2 Rue des Dames ise Rennes’in tarihi merkezinde yer alıyor. Burası, kaliteli ürünlerle hazırlanan harika mevsimlik yemekler sunan ünlü bir restoran.

Rennes'te Nerede Yenir?
Rennes’te Nerede Yenir?

Paranın karşılığını alabileceğiniz en iyi restoranlardan biri olan ünlü Cafe Breton, Nantaise Sokağı’nda Rennes Katedrali’ne çok yakın bir konumda yer alıyor ve çok seviliyor. Cafe Breton, taze mevsimlik ürünlerle hazırlanan geleneksel Fransız yemekleri sunuyor. Restoranın yemekleri çok iyi ve fiyatlar da her bütçeye uygun.

Rennes Gezilecek Yerler

Rennes Psalette Sokağı

Rennes uçak bileti ile gezeceğiniz Rennes şehrinin eski kentindeki tarihi evlerin çoğu 1720’de büyük bir yangınla neredeyse tamamen yıkıldı, ancak Rennes Katedrali ve çevresindeki ahşap evlerin bulunduğu bir sokak bu yangından kurtulmayı başardı.

Psalette Sokağı, küçük kaldırım taşı döşeli caddelerin kenarında bulunan tarihi evleriyle bugün şehirde en çok ilgi çeken yer. Psalette Sokağı, 1728 yılına yangından sonra yeniden inşa edilen Neo Klasik tarzdaki evlerden biri olan ünlü Hotel de Blossac’a da ev sahipliği yapıyor.

Rennes Thabor Parkı

Rennes şehrinin en yüksek tepesinde bulunan 10 hektarlık Thabor Parkı, şehri gezerken mutlaka uğramanız gereken yerlerden biri.

Rennes Thabor Parkı
Rennes Thabor Parkı

Rennes’in kuzeydoğu köşesinde yer alan Thabor Parkı, 19. yüzyılda Denis Bühler tarafından eski bir Benedictine manastırının meyve bahçesinde tasarlandı. Bir Fransız bahçesi, bir İngiliz bahçesi, bir gül bahçesi, bir botanik bahçesi, seralar, fıskiyeler ve çiçek bahçelerinden oluşan Thabor Parkı, harika fotoğraflar çekebileceğiniz bir yer.

Şehir merkezinin acelesi ve karmaşasından uzakta, rahatça dolaşmak için güzel bir yer olan park, özellikle şehrin genelinde sanatın ve kültürün kutlandığı, her yıl düzenlenen açık hava yaz festivali olan Tombees de la Nuit sırasında görülmeye değer.

Rennes Vilaine Nehri

Rennes’in bir diğer önemli turistik merkezi de şehri ortasından ikiye bölen ve su üzerinde pek çok etkinliğin gerçekleştirilmesini sağlayan Vilaine Nehri’dir.

Yürüyüşünüze Vilaine Nehri rıhtımlarına ulaşmanızı sağlayan François Mitterrand yolundan başlayabilirsiniz. İskele boyunca yürümeye devam ederek tarihi binaların ve mavnaların muhteşem manzaralarını izleyin. Birleşme bahçelerinde (Jardins de la Confluence) güzel bir mola verebilirsiniz. Yaya köprüsü ve bankların bulunduğu bu yeşil alan çok güzel ve sessiz. Burası aynı zamanda balıkçılar için de bir buluşma yeri.

Rennes Vilaine Nehri
Rennes Vilaine Nehri

Vilaine nehir kenarları bisiklete binmek için de çok ideal. Ana bisiklet yolu 45 kilometre uzunluğunda ve François Mitterand yolundan başlıyor. Daha güneyde devam ederseniz nehrin gelgit kapılarına, kalelere ve değirmenlere kadar ulaşabilirsiniz. Boel Değirmeni, Vilaine Nehri üzerindeki en güzel manzaralardan birini sunduğu için mutlaka görmeniz gereken bir yer.

Vilaine Nehri yaz aylarında tekne gezileri ve kano yarışları gibi pek çok etkinliğe de ev sahipliği yapıyor.

Rennes Lices Meydanı

Rennes’in merkezinin hemen kuzeybatısında yer alan Lices Meydanı, güzel Breton mimarisi parçalarıyla dolu hoş bir meydan. Bu meydan en iyi şekilde cumartesi sabahı geleneksel pazar kurulduğunda görülebilir. Kökleri 483’e kadar uzanan bu meydan, Fransa’nın en büyük ikinci meydanı. Burada kurulan, 300’ün üzerinde zanaatkar ve üreticinin tezgahlarının bulunduğu devasa pazar çok ünlü.

Rennes Lices Meydanı
Rennes Lices Meydanı

Lices Meydanı; ünlü Breton şarabı, tuzlu tereyağı ve Reinette elmaları gibi bazı Breton spesiyalitelerini denemek için mükemmel restoranlara da sahip.

Rennes Duchesne Kulesi

Orta Çağ döneminin etkileyici bir kalıntısı olan Duchesne Kulesi, 15. yüzyıldan kalma ve 3. yüzyılda inşa edilmiş bir kalenin içinde yer alıyor.

Rennes Duchesne Kulesi
Rennes Duchesne Kulesi

Eski topçu merkezinin yanında bulunan bu büyüleyici yapı bir zamanlar kentin korunmasında önemli bir rol oynadı. Kule, adını Rennes’in ana bekçisi ve kulenin ilk sakini olan Jehan du Chesne’den alıyor.

Rennes St. Pierre Katedrali

1845 yılında inşa edilmiş olmasına rağmen 6. yüzyıla kadar uzanan bir geçmişe sahip olan muhteşem bir Neo Klasik mimari şaheseri St. Pierre Katedrali, Rennes şehrinin en çok fotoğraflanan yerlerinden biri.

St-Pierre Katedrali’nin çarpıcı dış görünümü, içindeki güzel tasarımı özellikle de güzel tavan dekoru ve muhteşem kilise orgu çok etkileyicidir. St. Pierre Katedrali, Rennes Başpiskoposu’nun evi olarak da şehrin Katolik nüfusu için çok önemli bir yapı.

Rennes Belediye Meydanı

Rennes Belediye Meydanı, şehrin en güzel meydanı ve kare şekliyle ünlü. Meydanda şehrin simgelerinden olan Belediye Sarayı ve Opera Binası bulunuyor. Belediye Sarayı, Rennes’i harap eden büyük yangının ardından 1720 yılında yeninden inşa edildi. Mimar, 3 eseri bir araya getirmeye karar verdi ve ortaya Belediye Binası, adli mahkeme ve ortada bulunan saat kulesi çıktı. İç bükey şekilli bu yapılar görülmeye değer güzellikte.

Rennes Belediye Meydanı
Rennes Belediye Meydanı

Belediye Sarayı ayrıca, Fransa için savaşırken ölen tüm Rennes sakinlerinin isimlerinin kazındığı mermer plakalarla süslenmiş bir anıt olan Panteon’a da ev sahipliği yapıyor.

Belediye Sarayı karşısında, meydanın ikinci dikkat çekici binası olan Rennes Opera Binası bulunuyor. Yuvarlak mimarisi, Belediye Sarayı’nın kavisli şekline uyacak şekilde tasarlanmış olan opera binası çok etkileyici bir yapı. Yılda birkaç kez Rennes Opera Binası kapılarını açar ve burada etkileyici performanslar sergilenir.

Rennes Eski Kenti Ahşap Evleri

Rennes şehrinin çoğunun yandığı 1720 yangınında yaklaşık 300 renkli ev hayatta kalabildi. Orta Çağ döneminden inşa edilen bu ahşap evler, standart ahşap evlere göre oldukça uzun ve evlerin bazılarında üç veya dört kat var. Daha belirgin bir özellik ise üst katların zemin kattan daha geniş olmasıdır. Yarı ahşap mimari sanat eserleri göreceğiniz en iyi yerler ise Higgledy-Piggledy tarzı yarı ahşap evler ile kaplı Place Ste-Anne çevresindeki sokaklardır.

Saint-Guillaume Sokağı’ndaki parlak kırmızı ev olan Ti Coz, mutlaka görmeniz gereken bir yapı. Ti Coz, Rennes’in en eski evi ve 16. yüzyılın başlarında inşa edilmiş. Evin önünde bulunan Aziz Sebastian’ı betimleyen heykel figürleri de çok etkileyici.

Rennes Eski Kenti Ahşap Evleri
Rennes Eski Kenti Ahşap Evleri

Yarı ahşap evlerin bulunduğu bir başka alan da Chapitre Sokağı’dır. Burada göreceğiniz milletvekilinin evleri 16. yüzyılda inşa edildi ve 18. yüzyılda bir kat daha eklenerek genişletildi. Burada bazı güzel Rönesans dekoratif motiflerini de göreceksiniz. Sokağın diğer ucunda ünlü bir gece kulübü olan B & B’ye dönüştürülmüş muhteşem yarı ahşap bir ev olan Chez Marnie de harika fotoğraflar sunuyor.

Champ-Jacquet Sokağı’nda da yürüyerek bu Orta Çağ manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. 17. yüzyılın yüksek kereste çerçeveli evleri sokağın kuzey tarafında duruyor. Bu tarihi topluluğun kenarında ise 18. yüzyılın sonlarındaki terör döneminde ölüm cezasına çarptırılmış mahkumları kurtaran efsanevi Rennes belediye başkanı Jean Leperdit’in bronz heykeli dikkat çekiyor.

Rennes Bretagne Parlamentosu

Eski rejimin ikonik bir simgesi olan Bretagne Parlamentosu, 1554’de kurulan Brittany eyaletinin adalet divanı. Bu muhteşem bina, 1655’de parlamentoya ev sahipliği yapmak için tasarlandı ve 1790’da Fransız Devrimi’ne kadar işlevini sürdürdü.

Rennes Bretagne Parlamentosu
Rennes Bretagne Parlamentosu

Günümüzde hala işlevsel olan Bretagne Parlamentosu, artık Rennes Temyiz Mahkemesi’ne ev sahipliği yapıyor ve bu eşsiz 17. yüzyıl mimarisini görmek isteyen turistler için burada rehberli turlar düzenleniyor.

Les Champs Libres Kültür Merkezi

Rennes’in kalbinde yer alan Les Champs Libres, şehrin antik manzarasına bir modernlik getiriyor. 2008 yılında inşa edilen bu modern cam bina, Rennes’in merkez kütüphanesi, Bretagne Müzesi ve bir Planetaryum içeren bir bilim merkezi de dahil olmak üzere Rennes’in kültür merkezlerine ev sahipliği yapıyor.

Kültürel bir gezi yapmak için harika bir yer olan Les Champs Libres Kültür Merkezi, yıl boyunca ilgi çekici geçici sergiler düzenliyor.

Rennes Couleurs Kafe

Rennes’in sunduğu tüm kültürel faaliyetlerden sonra bir mola vermek ve Rennes’te güzel bir akşam geçirmek için ünlü Couleur Cafe’ye uğrayabilirsiniz.

Rennes Couleurs Kafe
Rennes Couleurs Kafe

Lezzetli bir sıcak içecek ya da yaratıcı bir kokteyl arıyorsanız, bu mükemmel bar tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Özellikle 40 farklı Fransız şarabı seçeneği ve sıra dışı bir muz kokteyli de dahil olmak üzere çok sayıda kokteyliyle ünlü olan Couleur Cafe, şehrin en popüler yerleri arasında.

Rennes Mordela Kapıları

Mordelaises Kapıları (Portes Mordelaises) 15. yüzyıldan sonra şehrin ana giriş oldu. Bu kapılar, araçların geçişi için kullanılan büyük bir kapı ve küçük bir yaya kapısının yanında etkileyici 2 simetrik kuleyle çevrili. Kapılar bir çift ​​yükseltilmiş köprü ile kapatılıyordu ve şehir için bir savunma sistemi olarak kullanılıyordu.

Rennes Mordela Kapıları
Rennes Mordela Kapıları

15. yüzyılda Brittany eyaletinin tüm dükleri bu kapıların altına yemin ediyordu, bu da kapılara “Kraliyet Kapıları” ünvanını kazandırdı. Bugün Mordelaises Kapıları, Rennes’in surlarının tek kalıntıları.

Rennes Güzel Sanatlar Müzesi

Rennes’te ziyaret edilebilecek bir diğer güzel müze olan Güzel Sanatlar Müzesi, 1794 yılında Fransız Devrimi’nden sonra ele geçirilen sanat eserleriyle, özellikle de Marquis de Robien’in (1756 yılına kadar İngiltere Parlamentosu Başkanı) koleksiyonundan paha biçilmez eserlerle yüzyıllar boyunca büyüdü.

Leonardo da Vinci, Rembrandt ve Donatello gibi sanatçıların eserlerini bu müzede görebilirsiniz. Müzede Mısır antikalarından çağdaş sanata, ayrıca tarih ve sanatsal hareketlere kadar pek çok sergi bulunuyor.

Rennes Broceliande Ormanı

Rennes uçak bileti alarak mutlaka görmeniz gerekene yerlerden biri olan ünlü Broceliande Ormanı, pek çok efsanenin beşiği ve özellikle Kral Arthur, Merlin ve yuvarlak masa şövalyeleri öyküleriyle biliniyor. Rennes’e 45 dakikadan daha az bir mesafede yer alan bu muhteşem orman, turistlerin sık uğradığı yerler arasında. Rennes gezinizde bu doğa güzelliğinin içinde güzel bir yürüyüşü yapabilirsiniz.

Rennes Broceliande Ormanı
Rennes Broceliande Ormanı

Broceliande Ormanı gezinizde göreceğiniz Barenton çeşmesini ve genç kızların koca bulmalarına yardımcı olduğu söylenen büyülü baloncukları görmeyi ve fotoğraflarını çekmeyi unutmayın.

Fougeres Orta Çağ Kasabası

Rennes uçak bileti ile keşfe çıkacağınız, çok güzel bir Orta Çağ kasabası olan Fougeres’e Rennes’ten sadece 40 dakikada ulaşabilir ve burada tarihe bir yolculuk yapabilirsiniz.

Fougeres’in Arnavut kaldırımlı sokakları, yarı ahşap evleri ve özellikle güzel Orta Çağ kalesi, kasabada masallardan çıkmış bir atmosfer yaratıyor. Fougeres kasabasının ve çevresinin panoramik manzarasının tadını çıkarmak için kalede sur yürüyüşü yapmanızı öneririz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla alabileceğiniz Rennes uçak bileti ile size muhteşem Fransa manzaraları sunacak bu güzel şehri keşfedebilirsiniz.