Cambridge Uçak Bileti Alarak İngiltere’nin Üniversite Şehrine Uçun

0
1030
Cambridge Uçak Bileti Alarak İngiltere'nin Üniversite Şehrine Uçun
Cambridge Uçak Bileti Alarak İngiltere'nin Üniversite Şehrine Uçun

Cambridge uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız, üniversitesiyle dünya çapında ünlü olan Cambridge şehri, İngiltere’nin bütün şehirleri arasında en iyi korunmuş tarihi binalara sahip olduğunu iddia ediyor.

Bu mimari ihtişamın çoğu, her biri gelenek açısından zengin olan Cambridge Üniversitesi’nin 31 yüksek okulunun etrafında toplanmıştır. Bu okulların ilki 12. yüzyılda 1284 yılında Paris’ten gelen göçmen alimler tarafından kurulan ilk kolej olan ünlü Peterhouse’dir.

Üniversite kurulmadan çok önce Cambridge, önemli bir Norman tahkimatıydı. Kısa ömürlü olmasına rağmen Mound Kalesi, hala Shire Hall’un yakınında görülebilir ve şehrin harika manzaralarını sunar.

Cambridge uçak bileti alarak göreceğiniz romantik Orta Çağ karakteri rağmen Cambridge, yıl boyunca birinci sınıf kültürel etkinliklerin düzenlendiği tamamen modern bir şehir. Burada düzenlenen ünlü yaz fuarı 800 yaşındadır ayrıca şehir, Avrupa’nın en büyük festivallerinden birisi olan Cambridge Folk Festivali’ne ve dünya standartlarında bir film festivaline de sahip.

Modern futbolun doğduğu yer olan 25 dönümlük ünlü Parker’ın Alanı, güzel süs ağaçlarının ve çiçek bahçelerinin yanı sıra dünyaca ünlü Viktorya dönemi eserlerinden “Mesih’in Parçaları” da dahil olmak üzere çok sayıda sanat eserine ev sahipliği yapıyor.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla alacağınız Cambridge uçak bileti ile gezeceğiniz şehirde yapılacak en popüler şeylerden biri de Cam Nehri boyunca yürümektir, şehrin kalbinden geçen bu yürüyüş yolu size inanılmaz manzaralar sunacak.

Cambridge Eğlenceleri

Cambridge’de eğlence söz konusu olduğunda herkes için güzel bir şeyler var. Cambridge’de bulunan çeşitli müzeler, günümüzden klasik dünyaya kadar etkileyici bir sanat yelpazesini sergiliyor, hareketli tiyatro ve performans sahnesi ise drama, dans ve aile şovlarını size sunuyor.

Tiyatro severler de Cambridge’de öğrenci tiyatrolarından ünlü turnelere veya West End şovlarına kadar sunulan çeşitli performanslardan memnun kalacaklardır. Yaz aylarında Cambridge’i geziyorsanız şehirdeki yıllık etkinlik programında yer alan açık havada müzik konserlerini de kaçırmayın.

Cambridge Eğlenceleri
Cambridge Eğlenceleri

Uluslararası üne sahip orkestralardan ve topluluklardan pop yıldızlarına kadar her türlü canlı müziğin keyfini bu şehirde çıkarabilirsiniz. Bar konserlerinin yanında dünyaca ünlü Folk Festivali, popüler Bira Festivali, aile dostu Büyük Hafta Sonu Festivali ve büyülü Gizli Bahçe Partisi gibi etkinliklerde de çok eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

Cam Nehri üzerinde de tekneye bir geziye çıkabilir veya Cambridge’in yemyeşil parklarında piknik yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Cambridge’in ünlü yürüyüş turları da çok popülerdir ve pek çok önemli yeri görmenizi sağlar.

Cambridge uçak bileti alarak gezeceğiniz şehrin içindeki ve etrafındaki mükemmel bisiklet yollarında bir bisiklet kiralayarak keşfe çıkmayı da unutmayın.

Cambridge’de Gezilecek Yerler

King’s College ve King’s College Şapeli

1441 yılında VI. Henry tarafından kurulması istenen ve İngiltere’deki en eski kraliyet vakıflarının kurduğu King’s College, nehir kenarındaki çeşitli kolej alanları olan Backs’i gören güzel manzarasıyla büyüleyici bir yer. Cam Nehri ve Kral Köprüsü’ne uzanan geniş çim alanları mutlaka görmelisiniz.

Bu ünlü kolejin seçkin mezunlar arasında yazar Horace Walpole, şair Rupert Brooke ve ekonomist Lord Keynes var.

Kral Koleji ve Kral Koleji Şapeli
King’s College ve King’s College Şapeli

Burada görülmesi gereken en önemli yer, 12 koylu dik tarzdaki kolejin iç mekanının yanı sıra John Wastell tarafından tasarlanan nefes kesici bir çan kulesi ile tanınan King’s College Şapeli’dir. Ayrıca göz atmaya değer diğer yerler de şapelin pencere ve duvarlardaki hoş oymaları, muhteşem 16. yüzyıl vitray pencereleri, cömertçe hazırlanmış 16. yüzyıl ahşap org perdesi, tarihi koro sıraları ve etkileyici sunaktır.

Eğer eğitim döneminde burayı ziyaret ediyorsanız, dünyaca ünlü King’s College Şapeli’ni iş başında görmek ve ünlü Evensong’u dinlemek için buraya mutlaka uğramalısınız.

Queen’s College ve Matematik Köprüsü

1448 yılında Andrew Dockett tarafından, VI. Henry’nin eşi Anjou Margaret’in himayesinde kurulan Queen’s College, kuruluş döneminden kalma kırmızı tuğlalı Birinci Mahkeme’ye açılan muhteşem geçit de dahil tüm Cambridge kolejleri içinde en eksiksiz Orta Çağ binalarına sahiptir.

Queen’s College ve Matematik Köprüsü
Queen’s College ve Matematik Köprüsü

Cambridge uçak bileti alarak ziyaret edebileceğiniz Queen’s College siteleri arasında, Cam Nehri üzerinde bulunan ve güzel kolej bahçelerine giden 1902 yapımı ahşap Matematik Köprüsü yer alıyor. Bu eşsiz köprünün ismi, titiz bir hesaplamaya dayanan çivisiz yapısından dolayı verilmiştir.

Çok çarpıcı bir ahşap bina olan Başkanlık Köşkü, 14/5000 ölçekli Cloister Mahkemesi, Erasmus Kulesi’nin bulunduğu odaların üzerinde yükselen Erasmus Mahkemesi, Ceviz Ağacı Mahkemesi (1618) ve Friars Mahkemesi göreceğiniz diğer benzersiz mimari şaheserlerden bazıları.

Cambridge Üniversitesi Botanik Bahçesi

Yaklaşık 40 dönümlük bir alanı kaplayan Cambridge Üniversitesi Botanik Bahçesi, bahçecilik meraklıları için büyüleyici bir ortam sunuyor.

Cambridge Üniversitesi Botanik Bahçesi
Cambridge Üniversitesi Botanik Bahçesi

1831 yılında kurulan bahçe, dünyanın dört bir yanından getirilen 8000’den fazla bitki türünün etkileyici bir koleksiyonunu sergiliyor. Rehberli turun bir parçası olarak bahçedeki birçok cam ev ve parkurda dolaşırken zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

Gezinizden sonra dinlenmek için Garden Cafe ve botanik bahçesi hediyelik eşya dükkanını da ziyaret edebilirsiniz.

Trinity Koleji

Cambridge uçak bileti alarak göreceğiniz, 1546 yılında VIII. Henry tarafından kurulan ünlü Trinity Koleji, Michaelhouse ve King’s Hall dahil olmak üzere birçok eski kolejin birleşmesiyle kuruldu. Kral Edward Kapısı’nın (1418) ötesinde, eski King Hall binalarının bölümleri farklı tarzlarıyla hala dikkat çekiyor.

Burada gezebileceğiniz Trinity Büyük Mahkemesi, Cambridge’deki en büyük tarihi mahkemedir ve 1600’lerde inşa edilmiştir. Burada etkileyici bir geçit, şapeli geçerek seçkin alimlerinin heykelleriyle süslü Nevile Mahkemesi’ne çıkıyor. Burada mutlaka gezmeniz gereken Wren Kütüphanesi ise eski meşe kitaplıkları ve ince kireç oymacılığı ile sizi büyüleyecektir.

Trinity Koleji
Trinity Koleji

Trinity, şehirdeki diğer üniversitelerden daha eski ve seçkin üyelere sahip. Bu üyeler arasında Austen Chamberlain, Stanley Baldwin ve Nehru gibi devlet adamları; George Herbert ve Edward Fitzgerald gibi şairler ve yazarlar; Bertrand Russell gibi filozoflar ve ünlü bilim adamı Isaac Newton bulunuyor. VII. Edward ve VI. George gibi krallar da Trinity’de öğrenim görmüştür.

Backs’ın inanılmaz manzaralarını görmek için Cam Nehri üstündeki köprüyü kullanabilirsiniz. Burada benzersiz fotoğraflar çekeceksiniz.

Cam Nehri Kayık Gezileri

Cambridge uçak bileti alarak gezeceğiniz şehrin ulusal eğlencesi olan ve şehri görmenin en iyi yollarından birini size sunan Punting adı verilen ve küçük kayıklarla yapılan bu gezilerle harika zaman geçirebilirsiniz.

Cam Nehri Kayık Gezileri
Cam Nehri Kayık Gezileri

Bu kayıklar motorludur, bu yüzden hiç kürek çekmenize gerek kalmadan kendinizi benzersiz manzaralara bırakacaksınız. Cambridge’i gezerken Punting yapmamak Roma’ya gidip Pisa Kulesi’ni görmemek gibidir, bu yüzden gezinizde mutlaka bu deneyimin tadını çıkarmanızı öneririz.

Fitzwilliam Müzesi

Cambridge’deki en ünlü müze olan Fitzwilliam, herkesin görmesi gereken turistik yerler listesine yer alıyor. Bu mimari şaheser, muhteşem İngiliz seramik ve çini koleksiyonunun yanı sıra Yunan, Roma ve Mısır antikaları ve ışıklandırılmış el yazmaları içeriyor.

Fitzwilliam Müzesi
Fitzwilliam Müzesi

Son derece zarif tasarlanmış galerilerde Rembrandt, Van Dyck ve Rubens de dahil olmak üzere Barok Kraliyet Empresyonistleri ve Hollandalı ustalar ile birlikte Hogarth, Gainsborough ve Turner’ın paha biçilmez eserlerini görme şansı bulacaksınız.

Anglesey Manastırı ve Lode Değirmeni

Cambridge uçak bileti ile güzelliklerini göreceğiniz, 12. yüzyılda inşa edilmiş Anglesey Manastırı, 1926’da yenilendi. Bu manastır İngiltere’de güzel sanatlar ve mobilyalar evi olarak tanınıyor. Şimdi bir “Ulusal Güven Mülkü” olan bu muhteşem evde Gobelin, Soho ve Anglesey’nin çok sayıda duvar halısı ve çok etkileyici bir sanat koleksiyonu bulunuyor.

Ziyaretçilerin doğal ortamlarında kuşları ve böcekleri izleyebilecekleri Yaban Hayatı Keşif Alanı ve Ihlamur Ağacı Yürüyüş Yolu da dahil olmak üzere çevredeki çeşitli bahçelerin ve 114 dönümlük park alanının keyfini çıkarmayı unutmayın.

Yürüyüşünüz sırasında tarihi değirmenleri işlerini yaparken izlemek için İngiltere’nin en ünlü değirmenlerinden olan Lode Su Değirmeni’ni de ziyaret edebilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Cambridge Kavşağı

Cambridge Kavşağı; komedi şovları, müzik festivalleri, tiyatro oyunları, sanat filmleri ve daha fazlasını görebileceğiniz bağımsız bir sanat merkezidir.

Cambridge Kavşağı sadece bir sanat merkezi değil aynı zamanda Cambridge’in bir mücevheri olarak değerlendiriliyor. Arkadaş canlısı bir ekip tarafından çalıştırılan merkezde aile film festivallerinden B-film festivallerine kadar her şeyi bulacaksınız.

Arkeoloji ve Antropoloji Müzesi

Cambridge Üniversitesi tarafından 1884 yılında geliştirilen Arkeoloji ve Antropoloji Müzesi, sosyal antropoloji ile ilgili önemli bir tarih öncesi eser koleksiyonuna sahip. Koleksiyonlar dünyanın dört bir yanından toplanmıştır, ayrıca görsel ve klasik sanatlara odaklanan Afrika ve Uzak Doğu’dan parçalar içermektedir.

Özellikle Kaptan Cook’un keşiflerinden ve önemli İngiliz antropologları tarafından yapılan diğer araştırma projelerinden alınmış olan Pasifik koleksiyonunu müzede mutlaka görmelisiniz.

Cambridge uçak bileti alarak başlayacağınız gezinizde yaklaşık iki milyon mineral, kaya ve fosil dahil olmak üzere üniversitenin jeoloji koleksiyonuna ev sahipliği yapan Sedgwick Yer Bilimleri Müzesi’ni de mutlaka ziyaret etmelisiniz. Göreceğiniz koleksiyonların zirveleri arasında sayısız göktaşı örneği ve 1831-1836 yılları arasında Charles Darwin tarafından toplanan fosil ve kayalardan oluşan Beagle koleksiyonu bulunuyor.

Peterhouse Koleji

Cambridge’in kolejlerinden en eskisi ve en küçüklerinden biri olan Peterhouse Koleji, 1284’de kuruldu. Eski Mahkeme’nin güney tarafındaki tarihi kolejin salonu, Cambridge’deki 13. yüzyıldan kalma orijinal binaların en eskisidir.

Peterhouse Koleji
Peterhouse Koleji

Bu kolejde okuyanlar arasında Kardinal Beaufort, kimyager Henry Cavendish ve şair Thomas Gray gibi ünlü isimler yer alıyor. Peterhouse Koleji’nin şapelini süsleyen vitray pencereler, 1850’lerde Münih’ten ithal edilmiştir ve 17. yüzyıl sunak pencereleriyle birlikte büyüleyici bir manzara oluşturur.

Ulusal At Yarışı Müzesi

Cambridge’in sadece 21 kilometre doğusunda bulunan Newmarket, 1174’ten bu yana İngiliz at yarışlarının merkezi konumunda. At severler tablo güzelliğindeki High Street’teki Ulusal At Yarışı Müzesi’ne mutlaka uğramalılar.

Cambridge uçak bileti ile gezeceğiniz müzedeki sergiler hala İngiltere’deki en popüler sporlardan biri olan ve “Kralların Sporu” olarak bilinen at yarışları tarihi ile ilgilidir. Koleksiyonda ünlü atların ve jokeylerin resimleri, eski eyerler ve kupalar bulunuyor.

Pembroke Koleji

Pembroke Koleji, 1347’de Pembroke kontesi tarafından kuruldu, ancak o zamandan beri büyük ölçüde değiştirildi. 1665’de yapılan şapel, mimar Christopher Wren’in ilk eseri olarak ünlüdür ve 1881’de genişletilmiştir.

Pembroke Koleji
Pembroke Koleji

Pembroke, en ünlüsü Edmund Spenser olan birçok piskopos ve şair yetiştirdi. Reformcu piskopos Nicholas Ridley ve devlet adamı William Pitt de burada derecelerini aldılar.

Cambridge Whipple Müzesi

Cambridge uçak bileti ile gezeceğiniz şehirdeki en popüler müzelerden biri olan Cambridge Whipple Müzesi, 18. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar yerel halkın günlük yaşamlarına odaklanan sergiler sunuyor. Eski White Horse Inn’de yer alan müze, çok sayıda ilginç sanat eseri ile birlikte tarihi eşyalar, kostümler, madalyalar, oyuncaklar ve tıp araçları gibi geniş bir eser koleksiyonuna sahip.

Ayrıca görülmeye değer olan Cambridge Teknoloji Müzesi de ülkenin endüstriyel geçmişine odaklanıyor. Viktorya dönemine ait etkileyici bir evde yer alan müze, bir zamanlar dar ölçülü bir demiryolu boyunca külleri çekmek için kullanılan bir buharı vinci, çeşitli motorları ve antika baskı ekipmanı koleksiyonunu sergiliyor.

Corpus Christi Koleji

Corpus Christi Koleji, 1352 yılında “kasaba halkı için kasaba halkı tarafından” kuruldu. Buradaki Eski Mahkeme, 1377 yılında yapılmıştır, ancak o zamandan beri birkaç kez restore edilmiştir.

Corpus Christi Koleji
Corpus Christi Koleji

Kolejin kütüphanesi Canterbury Başpiskoposu Matthew Parker tarafından 1550 yılında toplanan birçok değerli el yazması içeriyor ve kolejin bitişiğindeki St. Benet Kilisesi geç Sakson kulesi ile turistleri kendine çekiyor.

Cambridge Uçak Bileti Alarak St. John Koleji’ni Gezin

John Koleji, 1511’de VII. Henry’nin annesi olan Lady Margaret Beaufort tarafından kurulmuştur. Koleji gezerken göreceğiniz, zengin bir şekilde dekore edilmiş bir ağ geçidi, Tudor mimarisinin güzel bir örneği olan Birinci Mahkeme’ye açılıyor.

Basitçe “The Hall” olarak bilinen 1519’da yapılan yemek salonu, 1826’da sonraki binalarla genişletildi ve mükemmel çekiç çatısı, güzel paneller ve bazı güzel portrelere sahip.

Cambridge Uçak Bileti Alarak St. John Koleji'ni Gezin
Cambridge Uçak Bileti Alarak St. John Koleji’ni Gezin

Cambridge uçak bileti alarak başlayacağınız gezinizde keşfe çıkacağınız Kombinasyon Odası ise görülmeye değer fesleğenli muhteşem bir alçı tavana sahiptir. 1602 yılında inşa edilen İkinci Mahkeme de tuğla ustalığı ile son derece dikkat çekicidir.

Gezinizde enfes Sighs Köprüsü’nü ziyaret ettiğinizden emin olun. 1831 yılında inşa edilen bu kapalı köprü, Cam Nehri üzerinden Yeni Mahkeme ve üniversite alanlarına çıkıyor.

St. John Koleji’nin en ünlü üyeleri arasında dramatist Ben Jonson ve şair William Wordsworth bulunuyor.

Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca Cambridge uçak bileti alabilir ve İngiltere’nin üniversitesiyle ünlü şehrini doyasıya gezebilirsiniz.