Edinburgh Uçak Bileti ile Fantastik Manzaraların Tadını Çıkarın

0
5261
Edinburgh Uçak Bileti ile Fantastik Manzaraların Tadını Çıkarın
Edinburgh Uçak Bileti ile Fantastik Manzaraların Tadını Çıkarın

Edinburgh uçak bileti alarak güzelliklerini yakından görebileceğiniz yanardağların yanında, yeşil dağlık arazilerin üzerinde kurulmuş olan İskoçya’nın başkenti Edinburgh, şaşırtıcı manzaralarıyla ünlü bir şehir.

Edinburgh aynı zamanda asi lider Sir William Wallace, İskoç Kraliçesi Mary, Aydınlanma Çağı düşünürleri David Hume ve Adam Smith, oyuncu “James Bond” Sean Connery, ünlü yazarlar Sir Arthur Conan Doyle ve JK Rowling ile de ünlü.

Edinburgh gezinizin gayda, yeşil dağlar ve yöresel kilimler ile sınırlı olacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Birleşik Krallık’ta Londra’dan sonra en çok ziyaret edilen ikinci şehir olan Edinburgh, görülmesi gereken çok fazla şey sunuyor.

Tarih meraklıları Edinburgh Kalesi, Holyroodhouse Sarayı ve Royal Mile boyunca uzanan diğer tarihi merkezlerin tadını çıkarabilirler. Otantik bir yerel halk deneyimi arayanlar şehrin dış mahallelerinde yer alan barlar, dükkanlar ve parklarda istediklerini bulabilirler. Alışveriş sevenler şehrin modern bölümlerinde mağazalarda keyifle dolaşabilir; sanat meraklıları ise İskoçya’nın ulusal galerisini gezebilir, tiyatro gösterilerini izleyebilir ve Ağustos’ta düzenlenen Edinburgh Festivali’nin tadını çıkarabilirler.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından ve web sitesinden en iyi fiyatlarla kolayca Edinburgh uçak bileti alabilir ve bu etkileyici şehri keyifle gezebilirsiniz.

Edinburgh’u Ziyaret Etmek İçin En İyi Zamanlar

Edinburgh’u ziyaret etmek için en iyi zamanlar haziran-ağustos ayları arasında ortalama sıcaklıkların yükseldiği zamanlardır. Özellikle festivallerin etkinlik takvimini doldurduğu ağustos ayı, turizm için en yoğun zamanlardır. Küçük bir servet harcamaktan kaçınmak için kış aylarında veya ilkbahar aylarında şehri gezmeyi tercih edebilirsiniz.

Edinburgh’da Ne Yenir?

İskoçya, et yemekleriyle ünlüdür. Sakatatlar yemeklerde sıklıkla kullanılıyor, bu parçalar yulaf ezmesi ve baharatla pişiriliyor. Et yemekleri genellikle şalgam püresi ve patates ile birlikte servis ediliyor.

Edinburgh uçak bileti ile gezeceğiniz şehrin Tayland mutfağından İtalyan yemeklerine kadar çeşitli uluslararası yemekler sunan kaliteli restoranları var. Edinburgh’un pubları da geleneksel İngiliz mutfağı yiyecekleri olan balık ve patates kızartmasını makul fiyatlarla sunuyor.

Eğer biraz daha lüks bir şey arıyorsanız, Royal Mile’daki Dubh Prais Restoran’a uğrayabilirsiniz. Harry Potter hayranları da Fil Evi Restoran’da bir mola vermeden şehri terk etmezler. JK Rowling, Harry Potter’ın ilk kitaplarını Edinburgh Kalesi’ne bakan kafenin arka kısmında yazmıştır.

Edinburgh'da Ne Yenir?
Edinburgh’da Ne Yenir?

Edinburgh’un restoranlarının birçoğu, eski şehirdeki Royal Mile ve Prenses Caddesi etrafında toplanmıştır.

Su kenarında bulunan konumu sayesinde kuzeydeki Leith Köyü de taze deniz ürünleri için gidebileceğiniz bir başka güzel yer.

Edinburgh’da Gezilecek Yerler

Arthur’un Koltuğu

Yemyeşil Holyrood Park’ta bulunan Arthur’un Koltuğu, şehrin en iyi manzaralarından birini sunuyor. Deniz seviyesinden 800 metre yüksekte bulunan bu alan, parkın en yüksek noktasıdır. Buradan Edinburgh Kalesi ve Scott Anıtı gibi turistik merkezlerin, ayrıca denizin panoramik manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Arthur’un Koltuğu adının nasıl bulduğunu merak ediyorsanız, hiçbir zaman net bir cevap alamayabilirsiniz. Buranın adının Kral Arthur ve Calemot efsanelerine dayandığı söylenir. Edinburgh uçak bileti ile güzelliklerini göreceğiniz bu alan aynı zamanda eski bir yanardağdır.

Arthur'un Koltuğu
Arthur’un Koltuğu

Arthur’un Koltuğu’na giden yolun oldukça zorlu olduğunu unutmayın, bu nedenle rahat yürüyüş ayakkabısı giydiğinizden ve su getirdiğinizden emin olun. Zirveye ulaştıktan sonra karşınıza çıkacak muhteşem 360 derecelik manzaralar bu çabanıza kesinlikle değecektir.

Calton Tepesi

Edinburgh uçak bileti alarak başlayacağınız gezinizde gideceğiniz Calton Tepesi, unutulmaz Edinburgh manzaralarının tadını çıkarabileceğiniz başka bir eşsiz yer. Fotoğraf çekmek için harika bir nokta olan alan, aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası olarak korunuyor. Calton Tepesi, aşağıda kalan şehrin görkemli bir görüntüsünü sunuyor, bu yüzden kameranızı ve fotoğraf makinenizi getirmeyi unutmayın.

Calton Tepesi
Calton Tepesi

Calton Tepesi, ülkenin ilk halka açık parklarından birisidir ve 1724 yılında kurulmuştur. Tepe, birkaç ikonik yapıya ve anıta da ev sahipliği yapıyor. Burası anıtlarından dolayı “Kuzey’in Atina’sı” olarak anılıyor.

Edinburgh Kraliyet Botanik Bahçesi

Edinburgh’u gezdiğiniz uzun bir günden sonra biraz huzur ve sessizlik arıyorsanız, Kraliyet Botanik Bahçesi mükemmel bir seçim olacaktır. 70 dönümlük bu bahçede, İskoçya’nın en büyük şehirlerinden birinde olduğunuzu unutacaksınız.

Kraliyet Botanik Bahçesi
Edinburgh Kraliyet Botanik Bahçesi

Kraliyet Botanik Bahçesi, dünyanın her yerinden gelen ve her biri farklı iklim bölgesine ait olan 3000 egzotik bitki barındırıyor. Bahçe orman gülü çiçekleriyle ünlü. Kraliyet Botanik Bahçesi’nin çiçek koleksiyonu, dünyanın en zengin orman gülleri topluluğu olarak kabul edilir ve Edinburgh bölgesi, 19. yüzyılın sonlarından beri botanik eğitimi için önemli bir merkez olarak görülür.

Edinburgh uçak bileti ile güzelliklerini görebileceğiniz bahçe, tahmin edeceğiniz gibi çok fotojeniktir ve burada muhteşem fotoğraflar çekeceksiniz. Kraliyet Botanik Bahçesi’ne giriş ücretsizdir.

Edinburgh Holyroodhouse Sarayı

Kraliyet yaşamını merak ediyorsanız Holyroodhouse Sarayı’nda bir mola vermeniz şarttır. Saray kraliçenin resmi İskoç ikametgahıdır, ayrıca Kral V. George ve I. Charles da dahil olmak üzere, tarih boyunca birçok saygın kraliyet şahsiyetini barındırmıştır.

Holyroodhouse Sarayı
Edinburgh Holyroodhouse Sarayı

Mevcut kraliçe eve gelmediğinde mülkün özel bölümlerini gezebilirsiniz. Yeni şövalyelerin kararlaştırıldığı Throne Odası, Kraliçe’nin özel ziyaretçilerini ağırladığı Sabah Çekimi Odası ve portrelere ev sahipliği yapan Büyük Galeri’yi içeren devlet daireleri burada görebileceğiniz ilginç yerler.

Sarayın ihtişamlı bahçelerini de çok seveceksiniz, bu güzel bahçelerde bir mola verebilir ve sarayın harika fotoğraflarını çekebilirsiniz. Holyroodhouse Sarayı, her gün 09:30 ile 16:30 saatleri arasında açıktır. Giriş ücreti yaklaşık olarak yetişkinler için 12 lira, çocuklar için 7 liradır.

Yanılsamalar Dünyası

Çocuklarla seyahat ediyorsanız, Edinburgh’da çocuklarınızı götürebileceğiniz Yanılsamalar Dünyası’ndan daha iyi bir yer yoktur. Yanılsamalar Dünyası, çocukları günlerce eğlendirecek kadar renkli bulmacalar, oyunlar ve optik ayna yanılsamaları ile dolu. Burası 1835’de açılmış olan şehrin en eski turistik merkezidir.

Yanılsamalar Dünyası
Yanılsamalar Dünyası

Binanın Viktorya dönemi kulesinde 175 yaşındaki Camera Obscura şovunu keyifle izleyebilirsiniz. Ayrıca Bewilderworld, Light Fantastic, İngiltere’nin Holografi bilimi ve sanatı üzerine sergilerini veya ziyaretçilerin gölgelerini yakalayabildikleri, hayaletleriyle el sıkışabildikleri ve hatta onlarla birlikte yürüyebildikleri “Magic Gallery” adlı ayna labirentini ve tünelini de burada gezebilirsiniz.

Edinburgh uçak bileti alarak eğlenceli zaman geçirebileceğiniz merkez, her ne kadar çocuklara hitap ediyor gibi görünse de bu ilginç mekan her yaştan ziyaretçiyi kendine çekiyor.

Edinburgh Kalesi

Edinburgh’un tepesinde, neredeyse şehri izliyormuş gibi duran Edinburgh Kalesi, İskoçya’nın en tanınmış yerlerinden birisidir ve ülkenin en çok ziyaret edilen tarihi yapısıdır.

Bu görkemli kale tarih boyunca çeşitli kraliyetlere ev sahipliği yapmakla kalmadı, aynı zamanda askeri esirlere de ev sahipliği yaptı. Edinburgh Kalesi’nin taş duvarları, St. Margaret Şapeli ve Orta Çağ’ın en büyük silahları sergileyen Ulusal Savaş Müzesi burada gezebileceğiniz eşsiz yerlerden bazıları.

Edinburgh Kalesi
Edinburgh Kalesi

Kalenin giriş ücretleri biraz yüksektir ama görecekleriniz kesinlikle buna değecek. Edinburgh uçak bileti alarak bu ihtişamlı kale surlarından Edinburgh’un en güzel manzaralarını görebilir ve burada tarihe bir yolculuk yaparak unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Edinburgh Prenses Caddesi

Edinburgh’u gezerken ilk ziyaret edeceğiniz yer muhtemelen Prenses caddesidir. Bu ana cadde, 1770’ten beri şehrin kalbi olmuştur ve şu anda Edinburgh’un en popüler alışveriş merkezlerinden birisidir. Harika bir alışveriş için Prenses caddesinde gezebilir ve yol boyunca büyük cadde mağazalarını inceleyebilirsiniz.

Princes Caddesi
Edinburgh Prenses Caddesi

Edinburgh uçak bileti ile keyifli alışverişler yapabileceğiniz Prenses caddesi çevresinde yer alan pek çok önemli simge yapı da bu gezinizi süsleyecektir. Burada Edinburgh Kalesi’nin ve Scott Anıtı’nın muhteşem manzarası karşısında yürüyeceksiniz. Alışveriş yaptıktan sonra bir mola vermek için tasarım Prenses caddesi bahçelerine de uğrayabilirsiniz.

Edinburgh St. Giles Katedrali

St Giles Katedrali, Edinburgh’daki en önemli katedralidir ve şehrin siluetinin en önemli kısmını oluşturur. 14. yüzyılda inşa edilmiş olan katedral, Edinburgh’da yaygın olarak bulunan farklı bir Gotik tarzda inşa edilmiştir.

Katedral, güzel vitray pencerelerin yanı sıra bir dizi anma evine de ev sahipliği yapıyor. 15. yüzyıldan kalma Kral Sütunu’nu burada görebilirsiniz.

St. Giles Katedrali
Edinburgh St. Giles Katedrali

İskoçya’yı koruyan 17. yüzyıl şövalyeleri olan Thistle Nişanı’nı anmak için yapılan Thistle Şapeli’nin güzelliğini gördüğünüzden ve fotoğraflarını çektiğinizden emin olun. Şapel, çarpıcı mimariye ve güzel kemerlere sahip büyüleyici bir yapıdır. St. Giles Katedrali, kentin odak noktasıdır, ayrıca Edinburgh’un tarihi ve antik kültürü hakkında bilgi edinmek için harika bir yerdir.

Edinburgh Scott Anıtı

Scott Anıtı, Prenses caddesinde yer alan, Edinburgh’daki en popüler simgesel yapıdır. İskoçya’ya özgü bir Gotik mimariyle inşa edilen Scott Anıtı, İskoçyalı yazar Sir Walter Scott’a adanmış ve 1844’de yapılmıştır. Bir yazar için yapılmış olan dünyanın en büyük anıt olma özelliğini taşıyan Scott Anıtı’nın boyu 61 metre yüksekliğe ulaşıyor.

Scott Anıtı
Edinburgh Scott Anıtı

Anıt; İskoç yazarları, şairleri ve İskoç Kraliçesi Mary Burns de dahil olmak üzere birçok ünlü kişiden oluşan 68 heykelle süslenmiştir. Şehrin ve Prenses caddesi bahçelerinin muhteşem manzaralarını görmek için anıtın tepesine de çıkabilirsiniz.

Holyrood Manastırı

Holyrood Manastırı, 1128 yılında inşa edilmiş ünlü bir manastırdır. Manastır ilk başlarda kraliyet ikametgahı olarak kullanılmış ve 13. yüzyıldan 15. yüzyıla kadar İskoç Parlamentosu olarak hizmet vermiştir.

Holyrood Manastırı
Holyrood Manastırı

Holyrood Manastırı, kralların doğumu ve taç giyme töreni de dahil olmak üzere İskoç tarihinin, siyasetinin ve kültürünün büyük bir kısmında önemli bir rol oynadı. Kalıntılar çok etkileyici ve kendine özgün bir mimariye sahip. Manastırın tarihi hakkında bilgi edinmek ve yakındaki Arthur’un Koltuğu’nun muhteşem manzaralarını izlemek için buraya mutlaka uğramalısınız.

Edinburgh Craigmillar Kalesi

Edinburgh uçak bileti ile keşfe çıkacağınız Craigmillar Kalesi, İskoçya’nın en güzel ve iyi korunmuş kalelerinden birisidir. Edinburgh gezinizde bu kaleyi görülmesi gereken yerler listesine eklemelisiniz.

Craigmillar Kalesi
Edinburgh Craigmillar Kalesi

Craigmillar Kalesi, 15. yüzyıldan beri İskoç Kraliçesi Mary de dahil olmak üzere kraliyet ailesinin yaşadığı bir yer olarak ünlüdür. Kalenin çarpıcı taş mimarisini, büyük salonlarını ve oturma odalarını keşfedin. Edinburgh’un muhteşem manzarasını sunan kale kulesine ve İskoçya Kraliçesi Mary’in bir zamanlar yaşadığı Kraliçe Mary’in Odası’na çıkın. Craigmillar Kalesi, muhteşem bir ortamda keyifli bir gün geçirmek için ideal bir yerdir.

Midlothian’ın Kalbi

Şehir merkezinde yer alan benzersiz Midlothian’ın Kalbi de Edinburg’da görülmesi gereken yerlerin başında yer alıyor. Midlothian’ın Kalbi, bir kalbin ve haç şeklini oluşturan renkli granit blokların tasarımıdır ve Royal Mile üzerindeki kaldırımda yer almaktadır.

Midlothian'ın Kalbi
Midlothian’ın Kalbi

Edinburgh uçak bileti ile göreceğiniz bu ilginç eser, şehrin 15. yüzyıl yapısı olan Old Tolbooth’un konumunu işaret ediyor. Bu bina bir zamanlar hapishane ve icra yeri olarak kullanılmıştır. Buradaki ilginç gelenek bu kalbe tükürmeyi içeriyor. Başlangıçta bu eylem, bir zamanlar burada bulunan hapishaneye duyulan öfkeyi simgeliyordu ama bugün iyi şans getireceğine inanılıyor.

Edinburgh Uçak Bileti Alarak İskoçya’nın Ulusal Anıtı Görün

İskoçya Ulusal Anıtı, Edinburgh şehrine bakan Calton Tepesi’nde yer alıyor. Anıt Napolyon savaşlarında yer alan İskoç askerlerini anmak için tasarlandı, ancak hiçbir zaman tamamlanamadı. Anıt, 1829 yılından beri aynı şekilde duruyor ve günümüzde burası popüler bir turistik merkez.

İskoçya'nın Ulusal Anıtı
İskoçya’nın Ulusal Anıtı

İskoçyalılar bu bitmemiş anıt için oldukça karışık duygular beslerler, bazıları anıtı severken bazıları nefret ediyor. Yine de anıtın çarpıcı mimarisi ve çevresiyle olan uyumu görülmeye değer güzelliktedir. Arthur’un Koltuğu ve Holyrood Park’ın muhteşem manzaralarının fotoğraflarını çekmek için anıtın zirvesine çıkabilirsiniz.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla alacağınız Edinburgh uçak bileti ile dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden birinde, birbirinden güzel tarihi yapılar ve muhteşem İskoçya manzaraları arasında harika zaman geçireceksiniz.