Bilbao Uçak Bileti Alarak İspanya’nın Kültür Şehrini Gezin

0
1901
Bilbao Uçak Bileti Alarak İspanya'nın Kültür Şehrini Gezin
Bilbao Uçak Bileti Alarak İspanya'nın Kültür Şehrini Gezin

Bilbao uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız İspanya’nın güzel şehirlerinden birisi olan Bilbao’nun doğal güzellikleri çok değildir ama şehir bu açığını güzel sanatlarla ve muhteşem mutfağıyla telafi ediyor. Bir zamanlar göze çarpmayan bu endüstriyel liman kenti, Guggenheim Müzesi’nin açılmasıyla turistik bir merkez olmuştur.

Turistler, yenilikçi modern mimarisi ve geniş koleksiyonuyla göz kamaştıran bu ünlü çağdaş sanat müzesini görmek için Bilbao’ya akın ediyor. Bilbao’nun Güzel Sanatlar Müzesi’de Avrupalı ​​ustalar tarafından yapılmış olağanüstü bir resim koleksiyonu var. Bask Bölgesi’nin kültür ve denizciliği de şehirdeki diğer iki mükemmel müzede görülebilir.

İspanya Bask Bölgesi gastronomik geleneği ile ünlüdür. Şehir, olağanüstü yerel restoranlardan en iyi yemekleri sunan beş Michelin yıldızlı restoranlara uzanan geniş bir yelpazeye sahip.

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla Bilbao uçak bileti alabilir ve İspanya’nın bu etkileyici şehrinde kültür ve sanat dolu bir gezi yapabilirsiniz.

Bilbao Mutfağı

Bask Bölgesi ve kentleri, özellikle Bilbao ve San Sebastian dünyaca ünlü eşsiz ve lezzetli mutfakları ile tanınır. Morina balığı, pişmiş örümcek yengeçleri ve doyurucu yahniler Bilbao gezinizde sofranızı süsleyecek yiyeceklerden sadece bazıları.

Bacalao pil-pil, Bilbao’daki hemen her restoranda sipariş edebileceğiniz en ikonik Bask yemeklerinden biridir. Bacalao, morina balığı anlamına gelir ve birçok Bask yemeğinde bulunan favori bir bileşendir. Balık ve zeytinyağının doğal yağları bir sos oluşturur, balık gevrekleştirilerek sarımsak ve zeytinyağı ile kızartılır. Kızartma sırasında tavanın çıkardığı ses nedeniyle bu lezzetli yemek pil-pil diye anılıyor.

Bilbao uçak bileti alarak gezeceğiniz şehirde denemeye değer bir diğer morina yemek çeşidi ise Bask bölgesinden gelen Vizcayan usulü morina balığıdır. Pişmiş morina balıkları; kırmızı biber, soğan ve sarımsaktan yapılan kırmızı bir sosla süslenerek servis ediliyor.

Bilbao Mutfağı
Bilbao Mutfağı

Örümcek yengeçleri de Bask deniz mahsullerinin bir başka lezzetidir ve Bilbao’daki deniz ürünleri restoranlarında oldukça popülerdir. Geleneksel bir Bilbao yemek deneyimi, genellikle yengeç eti, ekmek kırıntısı, domates ve soğan karışımı ile hazırlanır. Bu karışım daha sonra sarımsak, maydanoz, brendi ve zeytinyağı ile tatlandırılarak fırına konur.

Marmitako, tipik bir Bask ton balığı ve patates yahnisidir. Yeşil ve kırmızı biberler, soğan, domates sosu, sarımsak, zeytinyağı, maydanoz ve kırmızı biberler bu doyurucu konsepte eklenir. Bu yemek Bilbao’nun soğuk kış aylarında yeniyor.

Daha pek çok benzersiz lezzeti size sunacak olan Bilbao’da her köşe başında harika bir restoran bulabilir ve deniz ürünlerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Bilbao’da Gezilecek Yerler

Guggenheim Müzesi

Bilbao’yu ziyaret eden çoğu turist, şehrin görülmesi gereken yerlerinden biri olan Guggenheim Müzesi’nden gezmeye başlar. Bilbao uçak bileti ile koleksiyonlarını göreceğiniz müze binası, 20. yüzyıl mimarisinin çığır açan bir örneği olarak kabul edilen muhteşem bir sanat eseridir.

Ünlü mimar Frank Gehry tarafından gelişmiş havacılık endüstrisi yazılımı kullanılarak tasarlanan müze, 1993-1997 yılları arasında inşa edildi. Dönen bir heykel benzeri yapı, unutulmaz bir sanat deneyimi için zemin hazırlıyor. Binanın içinde 24.000 metrekarelik sergi alanı, ilham veren bir ortamda sanat eserlerini sergiliyor.

Gehry mimarisinin önemli bir özelliği olan merkezi iç salon Atrium’da resimler, kavisli geçit duvarları boyunca üç seviyeli bir merdivende sergileniyor. Dev pencereler, doğal ışığa izin vererek resimleri en çarpıcı şekilde görmenizi sağlıyor.

Guggenheim Müzesi
Guggenheim Müzesi

Bu birinci sınıf koleksiyon, 1950’lerden günümüze kadar yaratılmış modern ve çağdaş sanatı içermektedir. Görebileceğiniz önemli noktalar arasında Mark Rothko’nun soyut çalışmaları, Anselm Kiefer’in Rüzgar, Zaman, Ses ve Ayçiçekleri eseri ve Francesco Clemente tarafından tasarlanan Anneler Odasındaki 17 resimden oluşan grup sayılabilir.

Kalıcı bir koleksiyona sahip müze, yıl boyunca geçici özel sergilere de ev sahipliği yapıyor. Müzenin dükkanında harika hediyelik eşyalar da bulabilirsiniz, ayrıca müzede kaliteli bir yemek deneyimi ve nefis yemekler arayanlar için bir bistro ve Michelin yıldızlı restoran olan Nerua bulunuyor.

Bilbao Güzel Sanatlar Müzesi

Bilbao uçak bileti alarak doyasıya gezeceğiniz şehrin Güzel Sanatlar Müzesi, iki ayrı binada bulunan olağanüstü bir koleksiyon sunuyor. Tarihi bina, 14. ve 17. yüzyıllardaki Avrupalı ​​ustaların eserlerini sergilemek için tasarlanmıştır. Hollanda ve Flaman resimlerini, Quentin Matsys’in Para Değiştiricileri eserini ve Dirk Bouts’ın Bakire ve Çocuk gibi başyapıtların yanı sıra 17. yüzyıl Flaman okulundan Anthony van Dyck’ın eserlerini de burada görebilirsiniz.

Bilbao Güzel Sanatlar Müzesi
Bilbao Güzel Sanatlar Müzesi

Koleksiyon ayrıca, Gauguin’in Arles Yıkayıcı Kadınlar gibi Romanesk ve Gotik heykelleri de dahil olmak üzere 17. yüzyıl ve 19. yüzyıl İtalyan resimlerini de içermektedir. Müzenin modern binası ise temel olarak çağdaş İspanyol sanatçıların eserlerini sergiliyor.

Bilbao’nun Michelin yıldızlı restoranlarından biri müze yakınında bulunuyor. Restaurante Zortziko, çarpıcı sunumlar içeren yenilikçi bir yemek deneyimini size sunacak çok şık bir yerdir.

Bilbao Eski Kenti (Casco Viejo)

Eski dünya eserleriyle dolu Bilbao eski kenti, San Anton Köprüsü ile San Nicolas Kilisesi arasında uzanan nehrin sağ kıyısında yer alıyor. Eski kent, Bilbao’nun modern bölgesi olan Ensanche’ye beş köprü ile bağlanmıştır. Eski kentin merkezi Siete Calles (Yedi Sokaklar) etrafında uzanıyor. Bu şirin tarihi sokaklar, turistik mağazalar ve kafeler ile doludur.

Bilbao uçak bileti ile doyasıya gezeceğiniz eski kentin kuzey kesiminde, Bilbao’nun bu bölümünün ana caddesi olan Paseo del Arenal yer alır. Burada bulunan Arriaga meydanında ise Paris’teki Palais Garnier Opera Binası’ndan ilham alan zarif bir Neo Barok tiyatro olan Teatro Arriaga görülebilir.

Bilbao Eski Kenti (Casco Viejo)
Bilbao Eski Kenti (Casco Viejo)

1890 yılında inşa edilmiş ve daha sonra yenilenmiş olan Arriaga Tiyatrosu, klasik müzik konserleri, opera ve tiyatro gösterilerinin yapıldığı kentin kültürel merkezidir. Eski kentteki bir diğer önemli dönüm noktası ise Iglesia de San Nicolas de Bari’dir. Bu sevimli kilisenin bir Barok cephesi ve sekizgen şeklinde eşsiz bir iç kısmı var, ayrıca kilise 14. yüzyıldan kalmadır, ancak 1756’da tamamen yeniden inşa edilmiştir.

Kiliseyi gezerken görebileceğiniz oymalı eşsiz sunak ve bazı resimler Juan de Mena’nun eseridir. San Nicolas Kilisesi’nin güneyine doğru devam ederseniz, Nueva meydanında bir mola verebilirsiniz. Meydan, açık hava terası olan birçok restorana ve kafeye sahip, zarif binalar ile çevrili durumda. Nueva meydanında yerel meyve ve sebze tezgahları da kuruluyor ve bu meydan kasaba festivalleri ve çiftçi pazarları için de kullanılıyor.

Vasco Müzesi (Bask Müzesi)

Vasco Müzesi’nde Bask Bölgesi’nin eşsiz kültürünü ve tarihini keşfedebilirsiniz. Bilbao’nun eski kentinin kalbindeki güzel bir Barok binada yer alan müzede, Bask yaşam tarzını belgeleyen üç farklı bölüm bulunuyor: Arkeoloji, etnografya ve tarih.

Arkeoloji bölümü, Bask ülkesindeki anıt taşlar ve heykel parçaları gibi tarih öncesi buluntuları sergiliyor. Koleksiyonun en değerli nesnelerinden biri Mikeldi’nin gizemli idolüdür. Etnografya bölümünde Bask el sanatları ve halk sanatı sergilenmektedir. Odalardan biri Bask illerini gösteren ilginç bir kabartma modeline sahip.

Tarih bölümü ise esas olarak Bilbao’daki 16. ile 19. yüzyıla kadarki denizcilik faaliyetlerine adanmıştır. Çeşitli sergiler balıkçılık, denizcilik, navigasyon ve bölgenin diğer denizcilik dünyası eşyaları üzerine kurulu. Müzeye giriş ücretlidir ve bu güzel müze her hafta salı-pazar günleri arasında açıktır.

Artxanda Teleferiği ve Artxanda Dağı

1915 yılında açılan ve çok sevilen bu teleferik, Bilbao manzarasını seyretmek için harika bir yol sunuyor. Teleferik, Arangoiti bölgesinin yamacını geçerek, gerçekten benzersiz bir yer olan Artxanda Dağı’nın tepesine ulaşıyor ve bu yolculuk sadece üç dakika sürüyor.

Artxanda Teleferiği ve Artxanda Dağı
Artxanda Teleferiği ve Artxanda Dağı

Zirveden, Bilbao’nun kentsel peyzajının çarpıcı manzaraları ile şaşkına döneceksiniz. Artxanda Dağı zirvesi aynı zamanda etrafında yürüyüşe çıkmak ve manzarayı hayranlıkla seyretmek için harika bir yerdir. Teleferikler günlük olarak çalışır ve kabinler her 15 dakikada bir hareket eder.

Dona Casilda Parkı

Palmiye ağaçlarıyla süslü, ayrıca muazzam çeşitlilikteki ağaçlar ve rengarenk çiçeklerle dolu olan Dona Casilda Parkı, kentin telaşında hoş bir mola sunuyor.

Bu geniş yeşil alan, romantik tarzda çok güzel bir şekilde düzenlenmiştir. Dolambaçlı yollar yavaş yürüyüşler için idealdir ve park bankları manzarayı izleyebilmeniz için gölgeli yerlere özenle yerleştirilmiştir. Park aynı zamanda Neo Klasik heykeller ve güzel çeşmeler ile dolu.

Dona Casilda Parkı
Dona Casilda Parkı

Bilbao uçak bileti ile keyifli bir gezintiye çıkacağınız Bilbao Dona Casilda Parkı’nın büyük gölü birçok küçük ördeğe de ev sahipliği yapıyor ve tekne gezintileri için büyüleyici bir yer sunuyor. Burada göreceğiniz diğer önemli noktalar arasında eski moda atlı karıncalar, açık hava tiyatrosu ve sibernetik bir çeşme sayılabilir.

Güzel Sanatlar Müzesi, parkın kenarındaki Artetxe Kondearen Zumarkalea caddesinde bulunuyor. Ayrıca enfes İspanyol ve İtalyan yemekleri sunan yıldızlı Michelin restoranı Aizian’i de bu caddede bulabilirsiniz. Restoranın şık ve çağdaş yemek odası parkın muhteşem manzarasına bakıyor.

Begona Katedrali

Begona bölgesi, Bilbao eski kentinin üstündeki tepelerde bulunuyor. Bu tablo güzelliğindeki tepe, önemli bir hac kilisesi olan Begona Katedrali’ne ev sahipliği yapıyor.

Begona Katedrali
Begona Katedrali

16. yüzyılda inşa edilen katedral, Begona’nın ve şehrin koruyucusudur. Büyüleyici görüntüsüyle turistleri çeken katedralin muhteşem fotoğraflarını çekebilirsiniz. Katedrale ulaşmanın en kolay yolu, San Nicolas Kilisesi’nin arkasındaki asansöre binerek tepeye çıkmaktır. Diğer bir seçenek ise tepenin zirvesine 20 dakikalık bir yürüyüş gerektiren patika yoldur. Tepede hem bu benzersiz katedrali hem de Bilbao’nun en iyi manzaralarını bulacaksınız.

Bilbao Konferans ve Müzik Merkezi

Euskalduna isimli Bilbao Müzik ve Konferans Salonu, 1999 yılında inşa edilmiş çarpıcı bir modern yapıdır ve İspanya’daki çağdaş mimarinin en önemli örneklerinden biri olarak kabul edilir.

Binanın şekli bir gemiyi örnek alarak tasarlandı ve Euskalduna ismi tersanesinde inşa edilen son gemiyi simgeliyor. 53.000 metrekarelik alana sahip bina; senfoni, bale ve opera performansları için kalabalıkları tiyatroya çekiyor. Olağanüstü akustiği ile tanınan tiyatro salonu İspanya’nın en büyük, Avrupa’nın ise ikinci en büyük sahnesidir.

Bilbao Konferans ve Müzik Merkezi
Bilbao Konferans ve Müzik Merkezi

Binanın konferans salonu birçok büyük kültürel etkinliğe ve iş toplantılarına ev sahipliği yapıyor. Gurmeler için dikkat çekici bir nokta da burada bulunan Michelin yıldızlı bir restoran olan Etxanobe’dir. Restoran, zarif yemek salonunda veya açık terasında geleneksel İspanyol mutfağı yemeklerini servis ediyor ve her iki oturma alanı da şehrin muhteşem manzaralarını sunuyor.

Bilbao Uçak Bileti Alarak Ribera Pazarını Keşfedin

1929’da inşa edilen bu pazar Bilbao’nun günlük hayatını görmek için harika bir yer. Ribera pazarı eski kentin kalbinde yer alıyor, burası yerel alışveriş olanakları ve eşsiz restoranları ile mutlaka uğramanız gereken bir yer.

Bilbao uçak bileti ile yakından göreceğiniz 10.000 metrekarelik alanı ile Ribera pazarı, Avrupa’nın en büyük kapalı pazarıdır. Bina işlevsellik için tasarlanmasına rağmen, mimari açıklık hissi veren eklektik bir tarza sahip. Aydınlık ve neşeli mekanın pazar salonunun üzerindeki bir tepe penceresi ışığın binaya girmesine izin veriyor.

Bilbao Ribera Pazarı
Bilbao Ribera Pazarı

Dış bölüm gösterişli Art Deco tasarımla, çiçek dekorasyonları ve kafes pencereleriyle süslüdür. Burası, bölge mutfağının temelleri olan kaliteli Bask taze meyvelerini, sebzelerini, deniz ürünlerini ve diğer gurme yiyecekleri bulmak için şehirdeki en iyi yer.

Yemek pişirmeyi uzmanlara bırakmak isteyenler için, Bilbao’nun ünlü gastronomik restoranlarından bazılar da bu bölgede bulunuyor. Michelin yıldızlı Mina ve nehir kıyısında bulunan Muelle Marzana, pazardan kısa bir yürüyüş mesafesinde yer alıyor.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla kolayca Bilbao uçak bileti alabilir ve sizi etkileyecek pek çok müzeye, parka ve manzaraya sahip olan bu güzel İspanyol şehrinde unutulmaz bir gezi yapabilirsiniz.