Vigo Uçak Bileti ile İspanya Plajlarını Tadının Çıkarın

0
639
Vigo Uçak Bileti ile İspanya Plajlarını Tadını Çıkarın
Vigo Uçak Bileti ile İspanya Plajlarını Tadını Çıkarın

Vigo uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız, İspanya’nın en batısında yer alan ve Atlantik Okyanusu kıyılarının harika manzaralarıyla ünlü Vigo şehri, sizi büyüleyecek pek çok güzelliğe sahip. Şehir, deniz ürünleri hayranları için tam bir cennet ve burada her köşe başında güzel balıkçı restoranları bulacaksınız.

Vigo’nun konumu aynı zamanda diğer Galiçya şehirlerinden 5 derecede daha ılık bir mikro iklim sağlıyor. Vigo gezinizde yaz aylarında yine de Akdeniz’deki yüksek sıcaklıklara maruz kalırsanız doyasıya yüzebileceğiniz okyanus plajları bulabilir ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Vigo, tarihi bir şehir olmasının yanında muhteşem plajlarından dolayı da binlerce turisti çekiyor.

Vigo uçak bileti alarak gezeceğiniz bu güzel şehrin merkezini yürüyerek kolayca gezebilir ve merak uyandıran tarihi eserleri her meydanda bulabilirsiniz. Her şeyden önce Vigo vatandaşları hayattan zevk almayı gerçekten çok iyi biliyor ve bu gezinizde kalabalık tapas barında, özel dekore edilmiş restoranlarda ve gece kulüplerinde harika zaman geçireceksiniz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca Vigo uçak bileti alabilir ve İspanya’nın deniz, kum ve güneş şehrinde eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.

Vigo’da Gezilecek Yerler

Vigo Cies Adaları

Vigo haliçinin girişinde bulunan bu muhteşem ıssız adaları keşfe çıkmanızı öneririz. Yaz aylarında limandan adalara yaklaşık yarım saat aralıklarla feribot seferleri yapılıyor. Cies adalarında isterseniz bir gece de kampta kalabilirsiniz, çadırlar gezi hizmetine dahil, ancak 800 çadırlık alan hızla dolduğu için erken rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.

Cies’in batı tarafında, 100 metreden daha yüksek olan granit yamaçlar boyunca yürüyüş yapacaksınız ve beyaz kumların güneşte parladığı plajlarda yüzerek adaların tadını çıkaracaksınız. Cies adalarının plajları, dünyanın en zarif koylarında sıralanıyor ve muhteşem manzaralar oluşturuyor.

Vigo Cies Adaları
Vigo Cies Adaları

Vigo uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız Rodas Plajı, dünyadaki en iyi plajlar listesinde ilk ona girebilecek kadar güzel ve yaz aylarında güneşlenmek veya yüzmek istiyorsanız buraya mutlaka uğramalısınız. Açık okyanusa karşı korumalı olan Rodas Plajı, güneşli günlerde suyun altına akuamarin ışıltısı ekleyen mükemmel beyaz kumlarıyla büyüleyici bir kumsala sahip. Cies’in diğer tarafında yer alan Figueiras ise 350 metre uzunluğunda ve Rodas Plajı kadar güzel olmasa da yüzmek için mükemmel koşullara sahip.

Vigo Eski Kenti (Casco Vello)

Vigo’nun eski kenti, Anayasa Meydanı gibi büyüleyici meydanlara açılan sokaklarıyla eski limanı haliçle buluşturan bir yamaçta kurulu. Balıkçı evleri, tarihi şehir evleri ve 19. yüzyıl Santa Maria Kilisesi’nin yan yana sıralandığı eski kent, size muhteşem bir gezi fırsatı sunuyor.

Pek çok İspanyol eski kentinden farklı olarak Vigo’un eski kenti, bölgeye çarpıcı bir atmosfer sağlayan Galiçya granitleri ile inşa edilmiş. Vigo gezinizin en güzel fotoğraflarını eski kent sokaklarında çekeceksiniz.

Vigo Samil Plajı

Vigo’da plajların tadını çıkarmak için bir günlüğüne Cies adalarına gitmek zorunda değilsiniz. Vigo civarında toplam 45 tane mavi bayraklı plaj var.

Bu plajlar arasında en güzel olanı, Lagares Nehri’nin Atlantik ile buluştuğu yer olan Samil Plajı. Plajın yumuşak kumların üzerinde yürürken karşınızda Cies adaları ve Vigo dağlarının muhteşem manzaraları olacak. Sami Plajı, 1.700 metre uzunluğunda ve yüzme havuzları, basketbol sahaları ve beş tane futbol sahası ile birlikte pek çok eğlence tesisine sahip. Yaz aylarında dondurma stantları ve barlar, plajın arkasında açılıyor.

Havanın çok sıcak olduğu günlerde pek çok kişi plaj yürüyüş yolunun yanındaki çam gölgeli çimler üzerinde piknik yaparak plajın güzel manzarasının tadını çıkarıyor.

Vigo Deniz Ürünleri

Vigo haliçinde yakalanan istiridyeler için İstiridye Sokağı’na bir ziyarette bulunarak bir tutam limon ve bir bardak yerel Albarino şarabı ile bu mükemmel lezzetleri tadabilirsiniz.

Vigo’daki balık ve deniz ürünleri harikadır ve bunun nedeninin yerel sulardaki sıcaklıklar ve plankton türlerine bağlı olduğu söyleniyor. Deniz ürünlerini denemek için nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız ilk önce bir Mariscada sipariş edin. Mariscada; yengeç, çeşitli deniz ürünleri ve ıstakoz içeren büyük bir deniz ürünleri tabağı olarak sizi mutlu edecektir.

Tapas yemek için gittiğiniz restoranlarda da tane balık çeşitleri bulabilirsiniz. Chipirones (kızarmış kalamar) veya Xoubas (küçük sardalye) gibi lezzetlerle Vigo gezinizde kendinize harika bir ziyafet çekebilirsiniz.

Vigo Castro Kalesi

Kuşkusuz Vigo şehrine ve onun epik manzaralarına en iyi giriş yolu, Castro Kalesi’nin 17. yüzyıldan kalma granit surlarında gezmektir. Kalenin sularından Vigo’nun haliçini, şehrin limanını, tarihi eski kenti, dağ manzaralarını ve Cies adalarının benzersiz manzaralarını izleyeceksiniz.

Castro Kalesi, Portekiz Restorasyon Savaşı sırasında İngiliz donanması tarafından Vigo’ya yapılan saldırıları engellemek için tasarlanmış bir topçu tesisi. Kale surlarının içinde özel tasarımlı bahçeler, bakımlı çiçek yatakları ve heykellerle süslü etkileyici bir çeşme bulunuyor.

Monte Castro Parkı

Castro Kalesi’nin etrafındaki bu devasa park, şehrin ortasında harika bir doğal atmosfer yaratıyor ve şehrin en güzel manzaralarını size sunuyor. Eğer biraz spor yapmak istiyorsanız, Monte Castro’yu yaya olarak gezebilir ve zorlu bir yürüyüş olmasına rağmen dikkatinizi çekecek çok sayıda güzellik görebilirsiniz.

Monte Castro Parkı
Monte Castro Parkı

Vigo uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz Monte Castro Parkı yürüyüşünüzde göreceklerinizden bazıları ise üç Tunç Çağı konik taş konutunun restore edildiği alt yamaçtaki İber yerleşimi, 1702’de inşa edilen Vigo haliçi, Anglo-Hollandalı ve Fransız kuvvetleri arasındaki savaşta hazine yüklü bir geminin batışının yerini gösteren Rande Muharebesi Anıtı.

Vigo Doğa Yürüyüşleri

Vigo; meşe, çam, okaliptüs ve kestane ağaçları ile dolu yoğun ormanlık alanlarla ve dağlarla çevrili bir yerleşim bölgesi. Bu yüzden yürüyüş ayakkabınızı giyerek eşsiz okyanus ve dağ manzaraları görmek için doğa yürüyüşlerine çıkabilirsiniz.

Gerçekten kararlı yürüyüşçüler için Vigo’yu çevreleyen alçak tepe zincirinin üstünden geçen 25 kilometrelik bir yol olan GR-53, ideal bir yürüyüş parkuru sunuyor. Sadece bir bölümü gezdirmek istiyorsanız, o zaman şehrin kenarına kadar uzanan parkurlarda bolca erişim noktası bulabilirsiniz. Daha kısa ve aile dostu bir yürüyüş için ise eski su değirmenlerinin süslediği Eifonso Nehri’nin akışını izleyebileceğiniz güzel yürüyüş parkurları da bulunuyor.

Vigo Sobreira Plajı ve O Xunqueiro Plajı

Sobreira ve O Xunqueiro’nun küçük plajları, en kalabalık plaj günlerinde bile huzur bulabileceğiniz ayrıcalıklı bir yerleşim bölgesi olan Estai Burnu’nu çevresini sarıyor.

Bu plajlar Samil kadar muhteşem olmayabilirler, ama kesinlikle büyüleyiciler, ayrıca kolay erişim ve park yeri sundukları için turistler tarafından tercih ediliyorlar. Kayalık alanlar da bu plajları dalış için ideal plajlar haline getiriyor. Sobreira Plajı ve O Xunqueiro plajlarına giderken muhteşem kıyı evleri ve olağanüstü turistik tesisler göreceksiniz.

Galiçya Şarabı

Vigo, İspanya’nın bu bölümünün çoğunda olduğu gibi Albarino üzüm çeşitleriyle üretilen beyaz şaraplarıyla tanınıyor. Burada üretilen şaraplar şehrin muhteşem deniz mahsulleri için de ideal. Vigo şehrini şubat veya mayıs ayları arasında ziyaret ederseniz, Furancho isimli restoranlara mutlaka uğramalısınız.

Galiçya Şarabı
Galiçya Şarabı

Vigo uçak bileti ile keşfe çıkacağınız bu restoranlar yerel şarapların tipik bir Galiçya ortamında satıldığı özel evlerin bir parçası olan mahzenlerde yer alıyor ve şaraplar genellikle Chorizo ​​gibi tapas yemekleri ile servis ediliyor.

Vigo El Ensanche Bölgesi

19. yüzyılda Vigo çarpıcı bir şekilde büyüdü ve konserve endüstrisi şehrin başlıca gelir kaynaklarından biri haline geldi. Bu patlamanın arkasındaki girişimcilerin çoğu Katalonya’dan geliyordu ve onların inşa ettikleri lüks Belle Epoque apartmanlar hala Casco Vello’nun doğusunda Ensanche bölgesinde duruyor.

El Ensanche Bölgesi, Vigo’nun gece hayatı ve alışveriş merkezi olmasından dolayı çok popüler. Burada biraz dinlenebileceğiniz yemyeşil Alameda Parkı da bulunuyor. El Ensanche Bölgesi özellikle geceleri turistlerle doluyor. Güzel bir alışveriş yaptıktan sonra yol üstü restoranlarında güzel bir yemek yiyebilir, güneşin batışını izlemek için Vigo’daki en iyi yer olan kırmızı fenere doğru yürüyebilirsiniz.

Vigo Leon Müzesi

Bu sanat müzesinin eşsiz koleksiyonlarının sergilendiği muhteşem ev de 17. yüzyıldan kalma bir malikane olarak içindeki eserler kadar görülmeye değer güzellikte. Buradaki koleksiyon, 20. yüzyıldan kalma Galiçya sanatçılarının eserlerinden ve Madrid’in Prado Müzesi’nin koleksiyonun parçası olan ancak burada sergilenen paha biçilmez eserden oluşuyor.

Leon Müzesi’nin huş, çınar ve kayın ağaçları ile süslü çim bahçelerini ve güzel Suların Prensi Çeşmesi ile süslenmiş gül bahçesini de mutlaka gezmenizi öneririz.

MARCO – Vigo Çağdaş Sanat Müzesi

Vigo şehrinin etkileyici sanat müzesi, 2002 yılında açıldı ve on yıllardır terk edilmiş bir kompleksi yeniden canlandırdı. Şehrin tam ortasında yer alan müze, 1861’de inşa edilen Vigo’nun eski adliye sarayının ve hapishanesinin devasa alanını kullanıyor.

MARCO - Vigo Çağdaş Sanat Müzesi
MARCO – Vigo Çağdaş Sanat Müzesi

Eski cezaevi avlularına ışık dolu salonlar yaratmak için cam çatılar takıldı ve harika bir atmosfer oluşturuldu. Vigo Çağdaş Sanat Müzesi’nde kalıcı sergi yok ama müzenin tematik gösteriler, atölye çalışmaları ve kültürel etkinlikler içeren çok zengin bir takvimi var.

Vigo Galiçya Müzesi

2002’den itibaren Vigo’nun kıyısındaki eski bir konserve fabrikasının bölümlerini içerecek şekilde tasarlanan bu müzenin sergiler, Galiçya’nın okyanusla olan tarihi bağlantısını gösteriyor ve sizi ekosistemler hakkında bilgilendiriyor.

Bazı antika dalış ekipmanı ve navigasyon cihazları ile su altı araştırmalarına ayrılmış odaya dalış meraklıları mutlaka göz atmalı. 19. yüzyılda balina avcılığı büyük bir yerel endüstriydi ve müzede sergilenen pek çok orjinal zıpkın göreceksiniz.

Vigo Toralla Plajı

Toralla Plajı, tüm Vigo plajları arasında güneye bakan tek plaj. Özel bir adada yer alan bu büyüleyici plaja bir köprüden yürüyerek ya da güzel bir tekne gezisiyle ulaşabilirsiniz. Sessiz ve huzurlu bir atmosfere sahip olduğu için tercih edilen Toralla Plajı, yaz aylarının kalabalık Vigo sokaklarından güzel bir kaçış imkanı sunuyor.

Rua Pescaderia Restoranı

Deniz ürünleri sevenler için mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yer olan dünyaca ünlü Rua Pescaderia, Vigo eski kentindeki limanın yanında çok güzel bir konumda yer alıyor. Balık ve deniz ürünleri restoranlarıyla dolu bir caddede bulunan Rua Pescaderia, eşsiz menülerinden dolayı özellikle ilgi çekiyor. Buraya güzel bir akşam yemeğinde bir bardak Albarino şarabı eşliğinde kentin en iyi istiridye örneklerini tatmayı unutmayın.

Afundacion Sosyal Merkezi

Vigo uçak bileti alarak ailenizle güzel bir gezi yapabileceğiniz Afundacion Sosyal Merkezi, güzel restore edilmiş Casa Barcena evinde yer alan Vigo şehrinin en büyük fuar merkezi. Muhteşem manzaralar sunan sosyal merkezin kapalı bahçesinin etrafında dolaşın, rehberli bir turla sanat koleksiyonuna göz atın veya çocuklar için tasarlanmış bir çevre eğitim merkezi olan Naturnova’yı ziyaret ederek harika zaman geçirin.

Vigo Uçak Bileti ile Baiona Kasabasını Gezin

Vigo’nun okyanus kıyı şeridinde turistlerin gezmeyi çok sevdiği, kendine özgü bir sahil kasabası olan Baiona bulunuyor. Baiona, ağustos ayında bölgenin genelinden daha ılık hava koşullarına sahip olduğu için ziyaretçi akınına uğruyor.

Vigo Uçak Bileti ile Baiona Kasabasını Gezin
Vigo Uçak Bileti ile Baiona Kasabasını Gezin

Vigo uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz Baiona, turizmden önce balıkçılıkla geçiniyordu ve kuzeydeki yeşil tepelerle çevrelenmiş şirin eski liman hala önemli bir gezi noktası. Limanın hemen arkasında ise küçük bir yarımada boyunca uzanan 16. yüzyıldan kalma Monterreal Kalesi’nin ihtişamlı suları görünüyor. 1960’lardan bu yana kalenin iç binaları lüks bir otele ev sahipliği yapıyor. Gezinizde bu otelin tarihi atmosferinde unutulmaz bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

Aerobilet üzerinden en iyi fiyatlarla Vigo uçak bileti alabilir ve İspanya güneşinin ve muhteşem plajların tadını çıkarabilirsiniz.