Şarm El-Şeyh Uçak Bileti ile Mısır’ın Tatil Cennetine Yolculuk

0
835
Şarm El-Şeyh Uçak Bileti ile Mısır'ın Tatil Cennetine Yolculuk
Şarm El-Şeyh Uçak Bileti ile Mısır'ın Tatil Cennetine Yolculuk

Şarm El-Şeyh uçak bileti alarak güzel bir yolculuk yapacağınız bu büyüleyici Mısır şehri, Sina Yarımadası’nın ana turizm merkezi ve dünyanın en iyi dalış noktalarından biri. Kızıldeniz’in su altı harikalarını göreceğiniz bu güzel şehrin merkezinde bulunan Ras Muhammed Deniz Parkı da turistler arasında çok popüler. Bu devasa deniz parkıyla birlikte Şarm El-Şeyh şehri dünya turizm sahnesine çıktı ve parkta sunulan tüplü dalış ve şnorkelle yüzme etkinlikleri benzersiz.

Plajda dinlenmek istiyorsanız Şarm El-Şeyh, Mısır’ın en iyi yerlerinden biri ve sunulan mükemmel olanaklardan dolayı aile dostu tatiller için ideal. Şarm El-Şeyh, Mısır’ın geri kalan kısmındaki tapınakları ve mezarları keşfettikten sonra plaj molası vermek için de mükemmel bir seçim.

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla Şarm El-Şeyh uçak bileti alabilir ve Mısırı Sina Yarımadası’nın tatil cennetinde unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz.

Şarm El-Şeyh’te Gezilecek Yerler

Ras Muhammed Deniz Parkı

Ras Muhammed Deniz Parkı, Şarm El-Şeyh’i turizm haritasına koyan en önemli yer. Dünyanın en inanılmaz dalış alanlarından bazıları ile çevrili olan bu yarımadanın kıyılarında yapılan mükemmel şnorkelli yüzme deneyimleri, etkileyici Mangrov ormanı ve muhteşem plajlar, milyonlarca turisti bu deniz parkına çekiyor. Şarm El-Şeyh gezinizde mutlaka uğramanız gereken bir yer olan Ras Muhammed Deniz Parkı, aynı zamanda şehrin en güzel plajlarından olan, birinci sınıf mercan kayalıkları ile ünlü Eski Rıhtım Plajı ve Akabe Plajı’na da ev sahipliği yapıyor.

Şarm El-Şeyh uçak bileti alarak başlayacağınız gezinizde benzersiz bir manzara arıyorsanız, Ras Mohammed’in güney ucundaki Shark Gözlemevi uçurumuna gitmelisiniz. Burada göreceğiniz inanılmaz manzaralar Kızıldeniz’in her iki tarafını da kapsıyor.

Thistlegorm Dalış Sitesi

Pek çok profesyonel dalgıç için Şarm El-Şeyh gezisi tek bir anlama geliyor o da Thistlegorm’da dalış yapmak. Dünyadaki en büyük batıklardan birine sahip olan dalış alanının hazinesi, kargo dolu dev bir İngiliz gemisinin II. Dünya Savaşı sırasında Alman bombardıman uçakları tarafından batırılmasından oluşuyor.

Thistlegorm Dalış Sitesi
Thistlegorm Dalış Sitesi

Balıklar şimdi gemi odalarına geziyor, ayrıca geminin depoları tarihi motosikletlerle ve silahlarla dolu. Enkaz, Sina Yarımadası’nın batı kıyısındaki Gubal Boğazı’nda yer alıyor, bu yüzden buraya sadece Şarm El-Şeyh’den bir günlük tekne gezisi ile gidebilirsiniz. Dalış bölgesine gece gezileri de düzenleniyor. Bölgeye gelen tüm tekne turları, gemi enkazında en az iki dalış ve Ras Mohammed’in ünlü dalış bölgelerinden birinde bir mola sunuyor.

Sina Dağı

Şarm El-Şeyh kıyılarının güneşle yıkanan plajlarının iç kısımda Sina Dağı’nın engebeli kalbi yer alıyor. Çarpıcı manzarayı görmek için harika bir gezi yapacağınız Sina Dağı, Musa’nın 10 emri aldığı yer olarak tek tanrılı inançların üçünde de saygı görüyor. Burada yapılan zirve yürüyüşü, birçok insan için bir hac görevi ve genellikle bu yürüyüşler St. Catherine Manastırı ziyaretiyle birleştiriliyor.

Sina Dağı zirvesine çıkan iki ana yol var. Deve izleri göreceğiniz yıpranmış zikzaklı yol olan Tövbe Adımları, bir zor ama diğer yola göre çok daha doğal ve burada yürürken manastırın keşişleri tarafından taşlardan kesilerek yapılmış merdivenler kümesini de kullanabilirsiniz.

Sina Dağı
Sina Dağı

Şarm El-Şeyh’te çoğu tur, gecenin ilerleyen saatlerinde patikaya ulaşmak için gece yolculuğu yapıyor, böylece yürüyüş serin ve karanlık saatlerde tamamlanıyor, ayrıca gün doğumunu izlemek için zamanında zirveye ulaşmış oluyorsunuz.

Şarm El-Şeyh Naama Körfezi

Beyaz kumlu bir plaj ve uzun palmiye ağaçlarıyla çevrili Naama Körfezi, Şarm El-Şeyh’in tatil yaşamının merkez üssü. Eğer kumdan sıkılırsanız burada bolca kaliteli restoran, kafe ve hediyelik eşya mağazası da bulacaksınız. Naama Körfezi sadece muhteşem plajıyla ilgili değil, çünkü yalnızca yayalara ait bir gezinti alanı da pek çok lüks tatil tesisinin çevrelediği plaj alanını sarıyor.

Kumlarda uzanıp güneşlenmek isterseniz körfezden kolayca ulaşabileceğiniz büyüleyici Naama Koyu, Mısır’daki en iyi seçeneklerinden biri. Tüm plaj alanı geniş güneş şemsiyeleri ve şezlonglar dahil olmak üzere mükemmel olanaklara sahip ve sahildeki kafeler, soğuk içecekler ve lezzetli atıştırmalıklar sunuyor.

Şarm El-Şeyh Mavi Delik

Sina’nın en ünlü dalış bölgesi Mavi Delik’tir ve insanlar buraya dalmak için çok uzak ülkelerden gelir. Bu düdende her yıl birkaç dalgıç hayatını kaybediyor, çünkü burada çoğunlukla insanlar kendi sınırlarının ve deneyimlerinin ötesinde dalışlar gerçekleştiriyor.

Şarm El-Şeyh Mavi Delik
Şarm El-Şeyh Mavi Delik

Alan tehlikeli olmasına rağmen, makul sınırlar içinde kalan dalgıçlar burada tamamen güvenle dalışlar yapabilirler. Suyun altındaki balıkların doğal yaşamı ve benzersiz mavi mercan manzaraları burayı çok sevilen bir dalış noktası haline getirmiş durumda. Derinliklere dalmaktan hoşlanmıyorsanız yüzeye yakın alanlarda da bolca renkli balık çeşidi görebileceğiniz şnorkelli dalışlar yapabilirsiniz.

Şarm El-Şeyh Jolanda Resifi

Şarm El-Şeyh uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Jolanda Resifi, Yolanda Reef olarak da bilinir ve Kızıldeniz’in kuzey kesimlerinde en popüler dalış alanlarından biridir. Bu renkli resif, Ras Mohammed Deniz Parkı içinde çok sevilen bir bölüm.

Dalgıçlar, 1980’de karaya oturmuş eski bir Kıbrıs yük gemisi olan Jolanda’nın kalıntılarını keşfetmek için buraya akın ediyorlar. Jolanda Resifi, eşsiz mercan duvarları ve çok sayıda balık çeşidinin kapladığı büyüleyici mercan bahçeleri sunuyor. Dalış yapmaktan hoşlanıyorsanız Jolanda Resifi’nde sizi muhteşem bir su altı manzarası bekliyor.

Ras Um Sid Plajı ve Resifi

Şarm El-Şeyh’in en iyi plajlarından biri de şehrin güney tarafındaki deniz fenerinin yakınında yer alan Ras Um Sid Plajı. Burada sahile yakın olan mükemmel bir mercan resifinde keyifle yüzebilirsiniz.

Kıyıdan biraz uzakta olan renkli Ras Um Sid Resifi ise ilk defa yapılan dalışlar için mükemmel ve buraya birçok yerel dalış operatörü tarafından turlar düzenleniyor. Sadece şnorkelle yüzseniz bile göreceğiniz balık çeşitliliği sizi büyükleyecektir.

Sharm Eski Pazarı

Şarm el-Maya olarak da bilinen Şarm Eski Pazarı, şehrin en önemli alışveriş alanlarından biri. Arap tarzı lambalar, geleneksel nargileler ve ince oyulmuş ahşap işlemeli ev eşyaları almak için Şarm Eski Pazarı’na uğrayabilirsiniz.

Pazara günün erken saatlerinde gelmek en iyisidir. Bu saatlerde hem hava serin hem de pazar daha sakin oluyor, böylece pazarda rahatça alışveriş yapabilir ve pek çok eşyaya göz atabilirsiniz. Bölge hem ucuz hem de kaliteli restoran ve kafelerle dolu, bu yüzden akşam yemeği için de buraya uğrayabilirsiniz. Şarm El-Şeyh’in geri kalanından belirgin bir şekilde farklı bir atmosfere sahip olan pazar, etkileyici bir yerel atmosfere sahip. Pazarı gezdikten sonra Fatimi, Memlük ve Osmanlı cami stillerinin bir bileşimi olan dış cephesiyle dikkat çeken El-Sahaba Camii’ni de gezebilirsiniz.

Şarm El-Şeyh Renkli Kanyon

Bu büyüleyici kanyonun mineral bakımından zengin katmanlı kaya oluşumları, Sina’nın su altı güzellikleri dışındaki en önemli doğal cazibe merkezlerinden biri. Kaya yüzeyleri çevresinde gezmek veya doğa yürüyüşü yapmak için birçok fırsat bulacaksınız ve bu yürüyüşlerde renkli kayaların yanında çölün de eşsiz manzaralarını göreceksiniz.

Şarm El-Şeyh Renkli Kanyon
Şarm El-Şeyh Renkli Kanyon

Renkli Kanyon, Şarm El-Şeyh’in ilk günlerinden beri kırmızı ve turuncu tonlarla parıldayan tuhaf şekilli tepeleri ve kayalar keşfederek muhteşem fotoğraflar çekmek için mutlaka gidilmesi gereken bir yer.

Şarm El-Şeyh Köpekbalığı Körfezi

Naama Körfezi’nin kuzeyinde, Şarm El-Şeyh’in en lüks beş yıldızlı tatil tesislerinin bulunduğu harika kumlara sahip Köpekbalığı Körfezi var. Tatilinizde tam bir huzur istiyorsanız, burası gelmeniz gereken yer. Şarm El-Şeyh’in en iyi restoran ve kafe seçeneklerinin yanı sıra lüks mağazaların da bulunduğu Soho Square Center’a Köpekbalığı Körfezi ziyaretinizde mutlaka uğramanızı öneririz.

Şarm El-Şeyh Jackson Resifi

Tiran Boğazı’nın Sina Yarımadası ve Suudi Arabistan güney ucunda bulunan Jackson Resifi, Şarm El-Şeyh’in en önemli dalış alanlarından biri. Burada görülecek büyük balık sürülerivar ve resifler Kızıldeniz’in köpekbalığı manzaralarını görmek için ideal. Jackson Resifi aynı zamanda ünlü Lara batığına da ev sahipliği yapıyor ve profesyonel dalgıçlar için bu yük gemisi enkazını keşfetmek unutulmaz bir macera sunuyor.

Dahab

Şarm El-Şeyh uçak bileti alarak ziyaret edeceğiniz Dahab, Sina Dağı eteklerinde sırt çantanızı alıp unutulmaz bir gezi yapabileceğiniz bir belde. Dahab, Şarm El-Şeyh’in tatil paketine daha serin bir alternatif sunuyor. Dahab’da kıyı boyunca çok sayıda güzel restoran ve kafe bulacak, aynı zamanda da sevimli  hediyelik eşya dükkanlarıyla dolu karmakarışık yollarla karşılaşacaksınız.

Burada da Şarm El-Şeyh’in her yerinde olduğu gibi mükemmel  dalış ve şnorkelle yüzme olanakları var. Dahab’ın rahat ve huzurlu atmosferi, Şarm El-Şeyh’ten bir gün uzaklaşıp değişik manzaralar görmek için ideal.

Şarm El-Şeyh Dunraven Dalış Sitesi

SS Dunraven, 1876’da resiflere çarpmadan ve Sina Yarımadası’nın hemen ucunda batmadan önce Bombay’a seyahat ediyordu. Bugün, deniz tabanında iki parçaya bölünmüş bu 80 metrelik buhar gemisi dalgıçların çok ilgisini çekiyor. Geminin gövdesi içine yapılan dalışlar, çok zengin bir balık manzarası sunuyor.

Dunraven’de yapacağınız dalışlarda büyük kardinal balıkların ve keçi balıklarının yanı sıra moray yılanları ve akrep balıkları gibi az bulunan türleri de göreceksiniz. Şarm El-Şeyh’ten yaklaşık iki saatlik bir tekne turu ile ulaşabileceğiniz Dunraven, aynı zamanda Ras Muhammed Milli Parkı dalışları veya Thistlegorm dalış gezisi ile birleştiriliyor.

Şarm El-Şeyh Bahçeler Resifi

Naama Körfezi’nin kuzey ucunda bulunan Bahçeler Resifi, kıyıdan derin denize kadar uzanıyor. Bu resif sistemi aslında Near Garden, Middle Garden ve Far Garden olarak da adlandırılan ve hem kıyıdan hem de tekneyle erişilebilen üç farklı dalış alanını kapsıyor. Şnorkelle yüzmek istiyorsanız Near Garden, erişebileceğiniz en iyi ve en kolay alan. Burada bol miktarda uçan palyaço balığı ve kelebek balığı ile birlikte inanılmaz güzellikteki mercan tepeleri göreceksiniz.

Saint Catherine Manastırı

Sina Yarımadası’nın en önemli tarihi merkezi olan St. Catherine Manastırı, Hz. Musa’nın on emri aldığını söylediği yer.

Saint Catherine Manastırı
Saint Catherine Manastırı

Dünyanın en eski çalışan manastırlarından biri olan bu Rum Ortodoks manastırı, Eski Ahid’in ünlü “Yanan Çalıları’na, bazı etkileyici ışıltılı dini simgelere ve eski el yazmaları eserlerini sergileyen bir müzeye ev sahipliği yapıyor. Buraya yapılacak bir günlük gezi, Şarm El-Şeyh’te gezen tarih meraklıları için yapılacak en iyi şeylerden biri.

Şarm El-Şeyh Thomas Resifi

Şarm El-Şeyh uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız, Tiran Boğazı’nın dalış bölgelerinin bir parçası olan Thomas Resifi, yumuşak mercanların ve büyük balık yığınlarının çarpıcı manzaralarını sunduğu için turistler arasında çok popüler.

Muhteşem renkli mercanlar dizisi için deneyimli dalgıçlar ile birlikte derin bir duvar resifine unutulmaz dalışlar yapabilirsiniz. Thomas Resifi, Kızıldeniz’i deniz yaşamı zenginliğini yakından görme isteyenler için en iyi dalış alanlarından biri.

Şarm El-Şeyh Uçak Bileti ile Nabq Koruma Alanı’nı Gezin

Şarm El-Şeyh’in kuzeyinde yer alan Nabq Koruma Alanı, kurak güzelliğiyle ilgi çeken bir çöl manzarasına ve büyüleyici Mangrov ormanlarına ev sahipliği yapıyor.

Şarm El-Şeyh uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız bu alan; kum tepelerinin, ıssız kumsalların ve çöl manzaralarının arasında ceylanların ve çok miktarda kuş türünün bulunduğu Mısır’ın en önemli vahşi doğa alanlarından biri. Nabq Koruma Alanı’nda Mısır’ın doğal güzelliklerini gördükten sonra bölgenin huzurlu plajlarının da tadını çıkarabilirsiniz.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla kolayca Şarm El-Şeyh uçak bileti alabilir ve Mısır’ın su altı manzaralarının tadını çıkarabilirsiniz.