Korsika Uçak Bileti Alarak Yapabileceğiniz 18 Harika Şey

0
1317
Korsika Uçak Bileti Alarak Yapabileceğiniz 18 Harika Şey
Korsika Uçak Bileti Alarak Yapabileceğiniz 18 Harika Şey

Korsika uçak bileti ile unutulmaz bir yolculuk yapacağınız; muhteşem sahil manzaraları, el değmemiş geniş ormanlar ve yüksek karlı dağlarla kaplı Korsika adası, “Güzellik Adası” olarak dünyaca ünlü. Kıyı boyunca uzanan etkileyici liman kentleri ve tablo güzelliğindeki köylerle çevrili Korsika’ya unutulmaz bir yolculuk yapacaksınız.

Korsika’da yapılacak çok fazla şey var. Fransa’ya bağlı bu ada; plaj sevenler, yürüyüşçüler ve açık hava sporları meraklıları için tam bir cennet. Korsika, Avrupa’nın en ilham verici engebeli manzaralarından bazılarının yanı sıra şnorkelli yüzme ve tüplü dalış için mükemmel saydam sularıyla ünlü 1000 kilometrelik bir sahil şeridine sahip

Korsika, 1769’dan beri Fransa’nın bir parçası olmasına rağmen kendine özgü bir kültür geliştirmiştir. Adada vahşi atlar hala kırsalda dolaşıyor, yerel müzik eşsiz ve Korsika mutfağı güçlü baharatlı peynirler ve kestane kurabiyeleri gibi kendine özgü spesiyaliteleriyle çok lezzetli.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Korsika uçak bileti alabilir ve size unutulmaz manzaralar sunacak bu etkileyici Fransız tatil adasını keyifle gezebilirsiniz.

Korsika’da Yapabileceğiniz 18 Harika Şey

Ajaccio Şehrini Gezin

Korsika’nın en ünlü ismi olan Napolyon Bonapart, Ajaccio Körfezi’nde hoş bir konumda yer alan bu hareketli başkentte doğdu. Ajaccio’nun çeşitli yerlerinden Akdeniz’in etkileyici manzarasını hayranlıkla izleyebilirsiniz.

Ajaccio’nun merkezinde, atlı Napolyon heykelinin bulunduğu büyük bir meydan olan Gaulle Meydanı yer alıyor. Ayrıca Napolyon’un izini takip edebileceğiniz portreler, hatıralar ve aile dökümanlarını sergileyen Napoleon’un doğum yeri olan Bonaparte Evi’nde de Napolyon’a adanmış benzersiz sergiler bulunuyor. Ajaccio’nun eski kentinde sarmal, dar sokakların labirenti içinde tarihin büyüsünü keşfe çıkmayı da unutmayın.

Korsika Plajlarında ve Nehirlerinde Yüzün

Korsika; berrak, turkuaz mavi suları ve güzel kumlu plajlarıyla ünlü. Adanın en güzel plajlarından bazılar, kuzeyde bulunan Calvi ve Loto plajları ile güneyde bulunan Palombaggia ve Pinarello plajları.

Korsika uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız adada bu muhteşem plajlar dışında pek çok güzel nehirde de yüzme şansınız var. Doğanın içinde akan bir dağ nehrinin berrak sularında yüzmek size büyülü bir deneyim yaşatacak. Korsika’da doğanın içinde yüzebileceğiniz en güzel yer ise Corte kasabasının hemen güneyindeki Restonica Vadisi.

Korsika Plajlarında ve Nehirlerinde Yüzün
Korsika Plajlarında ve Nehirlerinde Yüzün

Korsika Adası’nın neresinde olursanız olun suya dalmak için güzel plajları, nehirleri ve kanyonlardaki iç kaya havuzları gibi pek çok güzel noktayı kolayca bulabilirsiniz.

Korsika Doğa Yürüyüşlerine Katılın

Korsika Adası’nın dört bir yanındaki çarpıcı kıyı şeridinde ve adanın dramatik iç bölümlerinde tüm yaş gruplarına uygun büyüleyici yürüyüş parkurları bulunuyor. Korsika çok güzel bir ada ve en çarpıcı gizli mücevherlerin çoğuna yürüyerek ulaşılabiliyor.

Eğer isterseniz Korsika’nın bazı doğa güzelliklerini bisiklet üzerinde veya at sırtında safarilere çıkarak da keşfedebilirsiniz.

Dalış Yaparak Su Altı Manzaralarını Görün

Korsika’nın etrafındaki sular, tüplü dalış veya şnorkelle yüzme ile keşfetmek için mükemmel. Ada çevresinde dalışlar yaparak bitki örtüsü ve canlı çeşitliliği açısından çok zengin yepyeni bir dünya bulacaksınız.

Dalış Yaparak Su Altı Manzaralarını Görün
Dalış Yaparak Su Altı Manzaralarını Görün

Şnorkelle yüzme için en iyi plajlardan bazıları; Korsika’nın kuzeyindeki Loto, güneyinde bulunan Palombaggia ve batıda bulunan Ajaccio yakınlarındaki Marinella plajları.

Geleneksel Korsika Mutfağını Deneyin

Maki kokulu bitkilerinden ve kestane ormanlarından doğmuş lezzetlerle geleneksel Korsika mutfağı çok çeşitli ve lezzetli. Adanın dana eti, lezzetli balları ve peynirleri çok ünlü, ayrıca gezinizde bu ürünleri tadabileceğiniz pek çok güzel restoranı da kolayca bulabilirsiniz.

Geleneksel olarak Korsikalılar işgalcilerin tehdit ettiği kıyı bölgelerinden uzak durdukları için adada balıklardan daha fazla et yeniyor ama yine de geleneksel Korsika menülerinde bulunan bol miktarda doyurucu et yemeklerinin yanında çok çeşitli taze deniz ürünlerini de tatma şansı bulabilirsiniz.

Scandola Doğa Koruma Alanı Manzaralarını İzleyin

Korsika’nın kuzeybatı kıyılarının yaklaşık 10 km ilerisinde yer alan Scandola Doğa Koruma Alanı, engebeli güzelliği ve biyolojik çeşitliliği nedeniyle UNESCO Dünya Mirası Alanı ilan edildi. Bölgeyi tecrübe etmenin en iyi yolu ise Calvi limanından kuzeye giden bir tekneye binmek.

Scandola Doğa Koruma Alanı Manzaralarını İzleyin
Scandola Doğa Koruma Alanı Manzaralarını İzleyin

Colombo Hattı olarak bilinen bu kıyı şeridinin koylarına, plajlarına, mağaralarına ve adacıklarına masmavi suların tadını çıkaracağınız 3 saatlik tekne turları düzenleniyor. Şanslıysanız, yunuslar ve deniz kartalları da bu gezinizde size katılacaktır.

Korsika’nın En Güzel Plajında Yüzün

Pek çok insan tarafından Palombaggia Plajı, Korsika’daki en iyi plaj olarak görüyor. Eşsiz bir tropikal atmosfere ve beyaz, yumuşak kumlu bir sahile sahip olan plaj, çok küçük bir yamaçta yer alıyor ve denizi oldukça sığ. Bu yüzden Palombaggia Plajı, çocuklu aileler için ideal.

Korsika’nın En Güzel Plajında Yüzün
Korsika’nın En Güzel Plajında Yüzün

Palombaggia Plajı’nda ayrıca birkaç tane izole edilmiş plaj barından başka hiçbir turizm tesisi yok. Güneş, deniz ve huzur arıyorsanız Palombaggia Plajı’nda beyaz kumlarda harika zaman geçirebilir ve adanın en güzel plajının masmavi sularında doyasıya yüzebilirsiniz.

Bonifacio Kalesi’nden Manzarayı İzleyin

Bir yarımadanın beyaz kireç taşı kayalıklarının tepesinde yer alan 70 metre yükseklikteki görkemli Bonifacio Kalesi, Korsika’da turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında. Burada ilk surlar, 9. yüzyılda Toskana için savunma hattı olarak kuruldu ve o zamandan beri Pisans ve Cenevizliler tarafından işgal edilerek geliştirildi.

Bonifacio Kalesi’nden Manzarayı İzleyin
Bonifacio Kalesi’nden Manzarayı İzleyin

Korsika uçak bileti alarak yakından göreceğiniz Bonifacio Kalesi, Fransız Yabancı Lejyonu için bir yönetim merkezi olarak bile kullanıldı. Gezeceğiniz surların içinde göreceğiniz eski Bonifacio kentinin sakinleri, dolambaçlı Orta Çağ sokaklarında günlük yaşamlarını hala devam ettiriyorlar.

Agriates Çölü Koruma Alanında Gezin

15.000 hektarlık bu ilginç çöl, daha önce verimli bir tarım arazisiydi. Ancak orman yangınları ve toprak erozyonu, mahsulleri azalttı ve 1970’lerde alan, bugün göreceğiniz çöle dönüştü. Bu bölge ıssız sayılır, ancak çölün bazı kısımları çalılıklar, çayırlar ve tablo güzelliğindeki plajlara sahip olduğu için turistlerin ilgisini çekiyor. Arazinin önceki sakinlerinin kalıntıları olan konutlar, ahırlar veya depo olarak kullanılmış ilginç taş kulübeler çok ilginç manzaralar oluşturuyor.

Korsika Kıyılarını Tekneyle Gezin

Tekne gezileri, Korsika’nın büyüleyici kıyılarını ve koylarını görmenin harika bir yolu. Adanın çevresindeki birçok limandan tekne gezilerine erişilebiliyor.

Korsika Kıyılarını Tekneyle Gezin
Korsika Kıyılarını Tekneyle Gezin

Turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında olan muhteşem Scandola Doğa Koruma Alanı ve sadece denizden ulaşılabilen Girolata köyü, tekne gezilerinin en önemli durakları.

Trenle Korsika Tepelerinde Dolaşın

Korsika adanın etrafında sadece üç ana tren yolu bulunuyor ve bütün bu yollar, tren penceresinden keyifle izleyebileceğiniz güzel rotalarda inanılmaz manzaralar sunuyor. Trenlerin ilki yola Leccia istasyonundan başlıyor ve kuzey rotasını izleyerek Bastia şehrine gidiyor.

Bir diğer tren ise belki de dünyada görebileceğiniz en güzel doğal manzaraları sunan Bocognano köyü yakınlarındaki Bride’s Veil Şelaleleri’ni geçerek Ajaccio’ya ilerliyor. Son tren ise güzel bir dağ manzaralarıyla başladığı yolculuğuna önce L’Ile Rousse ve ardından Calvi şehrine uğrayarak çok sayıda güzel plaj manzarası eşliğinde devam ediyor.

Fesch Müzesi Koleksiyonlarını İnceleyin

Napolyon’un amcası Kardinal Joseph Fesch, şu anda Fransa’da Louvre dışındaki en büyük İtalyan resim koleksiyonuna ev sahipliği yapan bu sanat müzesini oluşturmaktan sorumluydu. Müzenin zarif tasarımlı galerilerde Botticelli, Bellini ve Titian gibi ustaların eserleri sergileniyor.

17. ve 20. yüzyıllardaki İtalyan ve Korsikalı sanatçıların eserlerini burada inceleyebilirsiniz. Müzenin en ilgi çeken yeri ise heykellerle öne çıkan Napolyon eserleri koleksiyonu. Kendisini sanat konusunda geliştirmek isteyenler için müzede çizim dersleri ve sanatsal atölyeler de düzenleniyor.

Korsika Kanyonlarının Fotoğraflarını Çekin

Korsika’da çoğunlukla adanın güneyinde yoğunlaşan birçok çarpıcı kanyon var. Çoğu kanyonda su yollarını takip ederken yüzmeyi, kaya tırmanışı yapmayı ve yürümeyi içeren bir açık hava macerasına çıkabilirsiniz.

Korsika’nın doğal güzelliklerini yakından görmek ve eşsiz kaya havuzlarında yüzmek için biraz tehlikeli de olsa kanyon gezilerine katılabilirsiniz. Korsika’da faaliyet gösteren çok sayıda şirket, deneyiminize ve fiziksel yeteneklerinize göre size uygun bir kanyon gezisi planlıyor.

Korsika Notre-Dame Şapeli’ni Görün

Calvi şehrine bakan tepedeki kiliseye giden yolda, körfezin masmavi sularının ve La Revellata deniz fenerinin muhteşem panoramik manzarasına şahit olacaksınız.

Büyük bir kayanın üzerinde duran ve tepeye gelen her ziyaretçiyi karşılayan kollarını açmış Serra Leydi Heykeli de görülmeye değer güzellikte. Yerel batıl inançlar, sevgilinizi bu şapele getirmeniz halinde uzun yıllar sürecek bir mutluluk bulacağınızı da söylüyor.

Bonifacio Tarihi Kiliselerini Görün

Bonifacio, dik bir kireç taşı uçurumunun üzerinde yer alan, çok iyi korunmuş bir kasaba. Eski dünya ambiyansıyla dolup taşan kasaba, Orta Çağ mimarisinin bir kargaşasını yansıtıyor ve kasabanın kalbinde Gotik unsurlara sahip bir Romanesk kilise olan 12. Yüzyıl yapımı Eglise Sainte-Marie-Majeure bulunuyor.

Kasabada ayrıca görülmeye değer başka bir yer ise sade bir dış cepheye ve iç mekana sahip olan 13. yüzyıl kilisesi Eglise Saint-Dominique’dir.

Bonifacio Tarihi Kiliselerini Görün
Bonifacio Tarihi Kiliselerini Görün

Bonifacio’da Korsika’nın en büyük doğa rezervi olan Bouches de Bonifacio Doğal Koruma Alanı’nda da gezerek kalker kayalıklarını, deniz kıyısındaki mağaraları ve Lavezzi adalarını görebilirsiniz. Bu gezinizde kasabanın çok sayıda güzel plajının da tadını çıkarabilirsiniz.

Bir Korsika Şarap Evini Ziyaret Edin

Ilıman kışlar ve uzun sıcak yazlar, Korsika’ya Fransa’daki herhangi bir yerden daha az yağmur ve daha fazla güneş ışığı sunuyor, ayırca çeşitli toprak tipleri, yükseklikler ve serinletici deniz meltemi birleşerek şarap üretmek için mükemmel koşullar yaratıyor.

Ziyaretçilere açık olan La Balagne, Domaine Saparle ve Clos Landry, Domaine Orsini gibi ünlü şarap evlerini turlara katılarak gezebilirsiniz. Bu gezilerde hem Korsika’nın ünlü şaraplarının nasıl yapıldığını öğrenebilir hem de üretilen en lezzetli şarapları tadabilirsiniz.

Korsika Tepe Köylerini Keşfedin

Korsika’da tepelerin üzerine inşa edilmiş çok sayıda güzel köy var. Bunlar arasında en bilinenleri ise geleneksel sanat ve zanaatlarla dolup taşan Pigna ve adadaki en eski yerleşim yeri olan Sant ‘Antonino köyü.

Korsika Tepe Köylerini Keşfedin
Korsika Tepe Köylerini Keşfedin

Bu tepe köylerinin sarp, Arnavut kaldırımlı sokaklarda dolaşın ve bir sonraki köşede sizi  hangi güzelliğin beklediğini keşfedin. Otantik köylerde Akdeniz’in çarpıcı manzaralarını sevimli bir restoranda izleyebilir ve lezzetli akşam yemekleri yiyebilirsiniz.

Korsika Uçak Bileti Alarak Calvi Kalesi Surlarında Yürüyün

Calvi’nin etkileyici sularla çevrili kalesinde yürümek sizi tarihte bir yolculuğa çıkaracak. Cenova Cumhuriyeti tarafından Fransız-Osmanlı ittifakının deniz filolarından korunmak için 15. yüzyıl sonlarında inşa edilen bu zorlu surlarda unutulmaz bir gezi sizi bekliyor.

Bir zamanlar bir asma köprü tarafından savunulan bir tünelden geçtikten sonra kalenin parke taşı sokaklarını gezebilir ve körfezin muhteşem panoramik manzarasının harika fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Korsika uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Calvi Kalesi’nde zarif bir şekilde tasarlanmış Barok bir katedrali ve bir zamanlar Christopher Columbus tarafından kullanılan tarihi bir evi de görme şansı bulacaksınız.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesi uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla Korsika uçak bileti alabilir ve dünyaca ünlü bu güzel adayı doyasıya gezebilirsiniz.