Palermo Uçak Bileti Alarak Sicilya’nın Başkentine Uçun

0
1387
Palermo Uçak Bileti Alarak Sicilya’nın Büyüleyici Başkentine Uçun
Palermo Uçak Bileti Alarak Sicilya’nın Büyüleyici Başkentine Uçun

Palermo uçak bileti alarak gezebileceğiniz şehir, Akdeniz’in en büyük adası olan Sicilya’nın başkentidir. Palermo, İtalya’nın yanında Tunus ve Malta’ya da yakın konumda eşsiz bir tatil şehri. 1,3 milyonluk büyük nüfusu ile Palermo ve adaları, İtalya’nın önemli turizm merkezleri olarak hizmet veriyor.

Palermo’da mağaralarda insan çizimleri bulundu ve bölgede insan yerleşimlerinin M.Ö. 8000 yıllarında başladığı düşünülüyor. Önceleri Roma kontrolü altında olan Palermo, imparatorluk çökmeye başladığında Cermen kontrol altına girdi, daha sonra Arap egemenliği ve en sonunda Hristiyanlık tarafından ele geçirildi. Bütün bu medeniyetlerin şehre bıraktığı izleri gezinizde görme şansı bulacaksınız.

Palermo, keşfedilmesi gereken çok çeşitli tarihi yerleri, otantik binaları ve etkileyici sahil şeridini size sunacak. Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesinden kolayca alabileceğiniz Palermo uçak bileti ile bu büyüleyici ada şehrinde unutulmaz bir yolculuğa çıkacaksınız.

Palermo’yu Ziyaret Etmek İçin En İyi Zamanlar

Palermo’yu ziyaret etmek için en iyi zaman mayıs-haziran veya eylül-ekim ayları arasındadır. Bu geç bahar ve erken sonbahar ayları turistleri sıcaklıkları ile karşılar, bu da tarihi yerleri gezmek, plajda tembellik yapmak veya yürüyüş yapmak için idealdir.

Bu aylar aynı zamanda en pahalı ayları oluşturuyor. Eğer temmuz ya da ağustos tatili planlıyorsanız, çok daha iyi fiyatlara bir tatil yapabilirsiniz ama hava çok sıcak olacaktır. Kış, aylarında da şehirde iyi fiyatlar bulabilirsiniz, ancak denizde yüzme şansınız olmaz.

Palermo Gece Hayatı

Palermo’daki gece hayatı yoğun, renkli ve bazen de kontrolden çıkmış durumdadır. Farklı bir deneyim arayanlar için Palermo gece hayatının çok ilginç yanları var.

Palermo Gece Hayatı
Palermo Gece Hayatı

Palermo uçak bileti ile keşfedeceğiniz şehrin gece hayatı diğer Avrupa veya İtalyan şehirlerinde yaşayabileceğiniz gece hayatından biraz farklıdır. Diğer şehirlerde eğlence yerleşik kulüpler ve barlar arasında dönerken Palermo’da özel plaj partileri yapılıyor. Bu partilerde her zaman müzik, içecek ve eğlence bulunur. Palermo’nun hareketli plaj partilerinde doyasıya eğlenme fırsatını kaçırmayın.

Palermo’da Alışveriş

Palermo’da küçük bir alışveriş yapmak için her türlü yeri bulacaksınız. Biraz para harcamak isteyenler için Gucci, Hermes, Louis Vuitton ve Prada gibi markaların şehir merkezinde özel mağazaları ve butikleri bulunuyor.

İyi bir alışveriş için Sicilya Outlet Köyü’ne gidebilirsiniz. Burası yıl boyunca sadece lüks mağazaların iyi fiyatlı ürünlerini sunan açık hava alışveriş merkezidir.

Büyük markalarla ilgilenmiyorsanız, Palermo eski şehrinin sokakları size ucuz İtalyan ürünleri için en iyi fiyatlarla alışveriş yapma seçeneği sunabilir. Via Ruggero Settimo ve Via Maqueda harika yöresel mağazalar bulabileceğiniz yerler olarak öne çıkıyor.

Palermo Yemekleri

Kuşkusuz ki Palermo’da ve bütün Sicilya’da yiyecekler lezzetli, sağlıklı ve dünyadaki her mutfaktan farklı. Bu kadar çok kültürün buluştuğu bölge, benzersiz ve özgün bir deneyim haline gelen mutfağıyla ünlüdür.

Palermo’yu işgal eden her eski güç, buradaki mutfağa izini bıraktı ve binlerce yıl boyunca mutfak kültürü sürekli gelişti.

Palermo Yemekleri
Palermo Yemekleri

Palermo uçak bileti ile gezeceğiniz şehirde denemeniz gereken üç şey var: Sokak yemekleri (Forbes’ın önde gelen uzmanları, Palermo sokak yemeklerinin Avrupa’nın en iyisi olduğunu söylüyor), hamur işleri (Cannoli veya Cassata) ve tabii ki pizza. Burada pizza bile özel tariflerle yapılıyor.

Palermo’da Gezilecek Yerler

Palermo Katedrali

Palermo’da hüküm süren imparatorluklar nedeniyle, bu katedral çok sayıda farklı stile sahiptir ve gerçekten büyüleyici bir yapıdır. İlk olarak 1185 yılında Papa I. Gregory’nin talimatıyla inşa edilen katedral, kilise ve cami olarak kullanılmıştır.

Palermo Katedrali
Palermo Katedrali

Mağribi etkisi dış mimaride açıkça görülebilir ve katedral muhteşem bir Rönesans saat kulesine sahiptir. Ayrıca katedralin yan girişinde birkaç süslü sütun ve detaylı bir freskoya sahip etkileyici bir üçgen alınlık bulunuyor.

Katedralin içinde gezebileceğiniz en önemli yerler ise farklı dönemlerinden çeşitli eserlerin yer aldığı hazine odası ve İmparator II. Frederick’in türbesidir.

Capella Palatina

Palermo uçak bileti ile görkemini göreceğiniz Palatine Şapeli, Palermo’nun merkezindeki Pallazzo dei Normanni’ye yakın bir konumdadır ve Avrupa’nın en iyi korunmuş Bizans mimarisi örneklerinden birisidir.

Sarayın bir parçası olarak, 1132 yılında inşa edilmiş olan Capella Palatina, Aziz Petrus’a adanan şapelle birlikte merkezi bir bazilika sahiptir, ayrıca fantastik Bizans sanat eserleri ve mimarisiyle süslüdür.

Capella Palatina
Capella Palatina

Çok miktarda detay ve renk sergileyen çarpıcı mozaiklerle kaplı duvarlar ve tavan, dini ve tarihi ikonografiyle dolu. Baktığınız her köşede başka bir detay parçasını ya da ilginç bir tasviri bulacaksınız. Capella Palatina, gerçekten de yaratıcılığın öne çıktığı bir yer.

Palermo Kraliyet Sarayı (Palazzo dei Normanni)

Kraliyet Sarayı veya Normanlar Sarayı olarak bilinen saray, Sicilya krallarının ana konağı olarak hizmet vermiştir. Avrupa’nın en eski kraliyet saraylarından biri olarak Palermo’da bulunan saray, aslen 9. yüzyılda Palermo emiri tarafından yaptırıldı.

Norman ve Moorish etkisi mimaride açıkça görülüyor ve gezerken görebileceğiniz gibi saray, resmi ve görkemli bir his uyandırıyor. Dış mekanın ana özelliği, güzel taş kemer ve süslemelerin yer aldığı merkezi avludur.

Kraliyet Sarayı (Palazzo dei Normanni)
Palermo Kraliyet Sarayı (Palazzo dei Normanni)

Sarayın yüzlerce yıl öncesine ait güzel mozaikler ve sanat eserlerine sahip bir bağlantı binası da bulunuyor. Sicilya tarihinin gerçek bir görüntüsü için bu kraliyet konutunu da  ziyaret edebilirsiniz.

Palermo Arkeoloji Müzesi

Palermo Arkeoloji Müzesi, tarihi sevenler için ziyaret edilmesi gereken harika bir yerdir. Palermo uçak bileti ile gezebileceğiniz bu müze, antik Yunan sanatının geniş bir koleksiyonunu, ayrıca bölgeden ve Sicilya adasından gelmiş çeşitli eserleri içeriyor.

Farklı bölümlere ayrılmış müzeyi gezmek çok kolaydır. Sergilenen eserler arasında su altı eserleri, Fenike eserleri, Roma eserleri ve daha fazlası yer alıyor.

Müzede göreceğiniz en etkileyici tarihi eserler arasında Mısır kurallarının bir listesi, Satyr’in mermer heykeli, Selinunte antik aslan heykelleri ve bir dizi süslü Yunan seramiğini içeren Palermo Taş’ı sayılabilir.

Palermo Meryem Ana Katedrali (La Martorana)

Palermo, antik ve güzel dini yapılarla dolu ve Meryem Ana Katedrali bunlar arasında en özeli. Palermo Katedrali’nde olduğu gibi Meryem Ana Katedrali de Palermo’da yıllarca süren fetihler nedeniyle çeşitli mimari tarzların birleştiği bir tasarıma sahip.

Piazza Bellini’de bulunan kilise, ünlü Pretoria Çeşmesi ve Quattro Canti meydanının hemen yanındadır. Bu muhteşem yapıda tasarım ve sanat harikası olan ana kubbe ve Mesih’in bir altın mozaiği mutlaka görülmesi gereken eserler.

Meryem Ana Katedrali (La Martorana)
Palermo Meryem Ana Katedrali (La Martorana)

Palermo uçak bileti ile fotoğraflarını çekeceğiniz Meryem Ana Katedrali, gerçekten çarpıcı bir binadır ve buradaki süslü tasarımlar sizi çok etkileyecektir.

Monte Pellegrino

Palermo’nun yanında yer alan Monte Pellegrino bölgesi, şehrin ve Akdeniz’in eşsiz manzarasına sahip bir doğa yürüyüşü fırsatı sunuyor. Şehir merkezine sadece 15 kilometre uzaklıkta olan bu dağa kolayca erişilebilir ve dağın zirvesine kısa bir otobüs yolculuğuyla çıkabilirsiniz.

Monte Pellegrino
Monte Pellegrino

Maceracı ve zinde hissediyorsanız Pellegrino Dağı’nın tepesine tırmanmanız da mümkündür, zirvede hem harika bir doğa yürüyüşü yapabilir hem de gezinizin en güzel fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Palermo Gıda Marketleri

Gıda pazarları, yerel hayatı incelemek için harika bir yoldur, bu pazarlarda şehrin kalbini görebilirsiniz. Palermo, günlük olarak kurulan birkaç harika gıda pazarına sahip.

Palermo Gıda Marketleri
Palermo Gıda Marketleri

Başlıca gıda pazarları, şehrin merkezinde bulunan Ballaro, Cap ve Vucciria’dır. Burada lezzetli taze meyveler, sebzeler, kekler, hamur işleri ve hediyelik eşyalar ile dolu tezgahlar bulacaksınız.

Palermo uçak bileti ile gezeceğiniz şehrin kaçırılmaması gereken büyüleyici bir parçası olan gıda pazarları size muhteşem bir sokak yemeği turu da sunacaktır.

Palermo Teatro Massimo

Bu ihtişamlı tiyatro Palermo’daki en büyük yapıdır. Teattro Massimo çok etkileyicidir ve şehrin küçük binalarının üzerinde yükselir.

1897’de açılan Teattro Massimo, İtalya’nın en büyük opera binasıdır ve akustik kalitesiyle ünlüdür. Daha çok bir saray gibi görünen bir dış cephesiyle, bu bina gerçekten tasarım açısından çok zengindir. Tiyatronun içi de dış cephesi kadar güzeldir ve iç mekanı gezebileceğiniz rehberli turları kolayca bulabilirsiniz.

Teatro Massimo
Palermo Teatro Massimo

Film meraklıları bu tiyatroyu Üçüncü Vaftiz filminin son sahnelerinin çekildiği yer olarak hatırlayacaklardır.

Fontana Pretoria

Piazza Pretoria’nın merkezinde yer alan ve anıtsal bir çeşme olan Fontana Pretoria, 1554’de Floransa’da inşa edilmiş ve 1574’de Palermo’ya taşınmıştır. Çeşmede tasvir edilen heykeller, Zeus ve Poseidon da dahil olmak üzere antik Yunan mitolojisinden on iki olimpiyatçı tanrının mermer heykelleridir.

Fontana Pretoria
Fontana Pretoria

Her heykel son derece süslüdür ve merkez parçasını mükemmel bir şekilde tamamlar.  Güçlü Olimposlular dışında göreceğiniz diğer heykeller ise Palermo hayvanlarını ve nehirlerini temsil ediyor.

Palermo Ustica Adası

Palermo uçak bileti alarak güzelliklerini göreceğiniz Ustica Adası, Tiren Denizi’nde bulunan ve Palermo kıyılarına yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta olan küçük bir adadır. Kazılar burada yüzlerce yıl öncesinde yerleşimler olduğunu gösterdi. Feribotlar Ustica’ya Palermo Limanı’ndan kalkıyor ve adaya yapacağınız bir gezi kesinlikle unutulmaz olacaktır.

Ustica Adası
Palermo Ustica Adası

Burada çok etkileyici, muhteşem bir kayalık ada manzarası bulacaksınız. Uçurumları keşfedin, Spalmatore kulesini görmek için tepeye tırmanın ya da Ustica’nın ada tabanını çevreleyen derin sularda keyifli bir dalış turuna katılın.

Mondello Plajı

Palermo’nun 15 dakika uzağında hareketli Mondello kasabası yer alıyor. Burada, serinlemek ve Akdeniz sularının tadını çıkarmak için harika bir yer olan ünlü Mondello Plajı’nı bulacaksınız.

Plaj, yoğun zamanlarda kalabalık olsa da güneşlenmek ya da bir kumdan bir kale inşa etmek için yeterli alanı kolayca bulabilirsiniz. Plajın merkezinde, bir restoran ve bar içeren muazzam Art Nouveau iskelesi, görülmeye değer güzelliktedir.

Mondello Plajı
Mondello Plajı

Güzel bir deniz tatili için Mondello’ya gidin, plajın berrak sularında biraz gevşeyin ve doyasıya yüzün.

Palermo Quattro Canti

Güzel bir turistik merkez olan Quattro Canti, Palermo’nun ortasında bulunan halka açık bir meydandır. 1608 yılında inşa edilen meydanı ünlü yapan şey, çevreyi saran muhteşem mimaridir.

Quattro Canti
Palermo Quattro Canti

Meydanın her köşesinde mermer sütunlar, yazıtlar, önemli İtalyanların ve yöneticilerin heykellerini içeren eşsiz heykeller bulunuyor. Anıtların simetrisi ve tasarımı harikadır. Quattro Canti meydanında kendinizi Floransa’ya veya Rönesans İtalya’sına adım atmış gibi hissedeceksiniz.

Palermo Uçak Bileti Alarak Parasailing Deneyin

Macera dolu aktiviteler arıyorsanız, Palermo’nun muhteşem manzaraları üzerinde parasailing yapmayı deneyebilirsiniz. Palermo, sakin suları ve Akdeniz’deki konumu nedeniyle bu aktivitenin en iyi yapıldığı yerlerden birisidir.

Plajlarda parasailing hizmeti sunan işletmeleri kolayca bulabilirsiniz ve fiyatlar genellikle makul düzeydedir. Şehrin ve mavi suların üzerinde süzülün ve Palermo’nun muhteşem manzaralarını yukarıdan görün. Bu gerçekten sonsuza dek unutamayacağınız bir deneyim olacak.

Parasailing Deneyin
Parasailing Deneyin

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Palermo uçak bileti alarak gidebileceğiniz Sicilya’nın büyüleyici başkentinde unutulmaz bir gezi sizi bekliyor.