Tayland Uçak Bileti ile Egzotik Bir Cenneti Keşfedin

0
6031
Tayland Uçak Bileti ile Egzotik Bir Cenneti Keşfedin
Tayland Uçak Bileti ile Egzotik Bir Cenneti Keşfedin

Tayland uçak bileti ile güzelliklerini görebileceğiniz ülkenin dünyaca ünlü turistik merkezleri belgesellerde yer almış ve çeşitli Hollywood filmlerinde defalarca kullanılmıştır.  Yine de Büyük Saray’a şahit olmak, Railey Plajı’nda gün batımını izlemek ya da Phi Phi Don’da bir fiyordun muhteşem manzarasını izlemek sizi heyecanlandırmaya yetecektir.

Tayland Phang Nga Körfezi’ni gezmek de unutulmaz bir deneyimdir. Bütün Tayland’ı kaplayan doğal güzelliklerin çokluğu karşısında şaşıracaksınız.

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla Tayland uçak bileti alabilir ve bu egzotik cennette unutulmaz günler geçirebilirsiniz.

Tayland’a Ne Zaman Gidilir?

Tayland iklimi çoğunlukla üç mevsim tarafından yönetilir: Yağışlı (mayıs ve ekim arası), Andaman Denizi ve Tayland Körfezi’nde toplanan nemin güneybatı muson yağmurlarına neden olduğu kasım-şubat ayları ve sıcak mart-mayıs arası.

Tayland’a Ne Zaman Gidilir?
Tayland’a Ne Zaman Gidilir?

Tayland’da gezdiğiniz çoğu gün yağmur göreceksiniz, ama bu yağmurlar genellikle öğleden sonra veya gece sadece birkaç saatliğine yağacaktır. Yağmurlar genellikle haziran ve ağustos ayları arasında ve asfaltlanmamış yolların çamur çukurlarına döndüğü eylül ve ekim aylarında zirve noktaya ulaşır.

Sıcaklıklar genellikle Bangkok ve çevresinde 35 dereceye kadar yükselir, Tayland uçak bileti alarak yapılacak en iyi şey bu sıcak havalarda ülkenin muhteşem plajlarını ziyaret etmektir.

Tayland’da Gezilecek Yerler

Büyük Saray ve Wat Prakeaw

Bangkok’ta görülmesi gereken bir manzara varsa, o da şüphesiz şehrin en ünlü simgesel yapısı olan göz kamaştırıcı Büyük Saray’dır. 1782’de inşa edilmiş ve 150 yıl boyunca Tayland kralları tarafından kullanılmış saray, kraliyet mahkemesinin ve idari yönetimin evidir.

Büyük Saray bugün güzel mimarisi ve karmaşık detaylarıyla ziyaretçileri şaşırtmaya devam ediyor. Tayland’ın yaratıcılığına ve zanaatkarlığına gururlu bir simgesi olan saray, görkemiyle sizi de çok etkileyecektir.

Büyük Saray ve Wat Prakeaw
Büyük Saray ve Wat Prakeaw

Saray duvarları içinde ayrıca Tayland Savaş Bakanlığı, devlet daireleri ve ihtişamlı bir bahçe de bulunuyor. Bugün, kompleks Tayland Krallığı’nın ruhani kalbi olmaya devam ediyor. Büyük Saray’ı ziyaret ederken ziyaretçilerin dikkatli giyinmeleri oldukça önemlidir, yanlış kıyafetler girişte reddediliyor.

Phang Nga Koyu

Phuket’in kuzey doğusunda yer alan Phang Nga Koyu, dünyanın en benzersiz yerlerinden birisidir. Phang Nga Körfezi’nin ayırt edici özelliği, zümrüt yeşili sudan dikey olarak çıkan dik kireç taşı kayalıklarıdır. James Bond ve Koh Pannyi Adası bu koydaki ünlü adalardan sadece ikisi.

Phang Nga Koyu
Phang Nga Koyu

Tayland uçak bileti ile şaşırtıcı manzaranın tadını çıkarmanın en iyi yolu, James Bond ve Koh Pannyi Adası gibi eşsiz adaların çevresinde yapılan tekne gezilerine katılmaktır. Durgun kireç taşı adaları boyunca seyreden ve bazen sessiz kumsalların keyfini çıkarmak için mola veren teknelerle unutulmaz bir gezi yapacaksınız.

Similan Adaları

Bu kaya ve ada grubu, Phang-Nga sahillerinden sürat teknesiyle 90 dakika ya da Phuket’ten yelkenli tekneyle 8 saat uzaktadır. Alan 1982’de Marine Ulusal Parkı ilan edildi ve büyük oranda korunmayı başardı.

Similan Adaları
Similan Adaları

Malay teriminden 9 anlamına gelen Similan, gruptaki dokuz ana adaya işaret ediyor. Similans’ı çevreleyen sular; tropikal balıklarla, renkli mercanlarla doludur ve olağanüstü su altı manzaraları sunar. Bölge dalış için dünyanın en iyi yerlerinden birisidir, bu yüzden dalış bölgedeki en iyi aktivite olarak kabul ediliyor.

Tayland Yüzen Pazarları

Bangkok’un renkli yüzen pazarları, seyahat kitaplarında her zaman fotoğraflarını gördüğünüz tekne pazarlardır. Her ne kadar günümüzde artık bu pazarlarla yerel halk yerine turistler daha çok ilgilense de yüzen pazar tekneleri hala tropikal meyveler, sebzeler, kullanıma hazır Hindistan cevizi suyu ve teknenin hemen üzerinde yer alan yüzer mutfaklardan pişirilen yerel yiyecekler satmaya devam ediyor.

Tayland Yüzen Pazarları
Tayland Yüzen Pazarları

Atmosferin tadını çıkarmak için Damnoen Saduak pazarına uğrayabilirsiniz. Ziyaret edilecek diğer yüzen pazarlar ise Taling Chan Pazarı, Bang Ku Wiang Pazarı, Tha Kha ve Damnoen Saduak’tır.

Phi Phi Adaları

Tayland uçak bileti ile keşfedilecek Phi Phi Adaları, Güneydoğu Asya’daki en güzel adalardan bazılarını size sunacak. Phuket’ten 90 dakikalık bir feribot yolculuğuyla ulaşılan bu kartpostal güzelliğindeki adalar, muhteşem bir tropikal kaçamak yaşatıyor. Kum plajlar, çarpıcı kaya oluşumları ve renkli deniz yaşamı ile dolu canlı turkuaz sular, sizi cennetteymiş gibi hissettirecektir.

Phi Phi Adaları
Phi Phi Adaları

Phi Phi Don ve Phi Phi Leh adaları bu ada grubu arasında en popüler olan yerler. Diğerine göre daha büyük ve yerleşik olan Phi Phi Don Adası, güzel kıyılarında konaklamak için binlerce turisti kendine çekiyor. Pek çok kişi için Phi Phi Don, canlı gece hayatı anlamına gelir, bu ada gece boyunca partilerin yapıldığı ada barları ile ünlüdür.

Doi Suthep Dağı

Doi Suthep, Tayland yaşamının sabit bir parçasıdır. Bir Tay deyişi şöyle der “Doi Suthep’ten manzara görmediyseniz, Tayland’a gitmediniz demektir.”

Doi Suthep Dağı
Doi Suthep Dağı

Bu görkemli dağ, kuzeybatıdan şehre bakarak çevredeki kırsal alanın unutulmaz bir manzarasını sunuyor. Ufuktaki varlığının yanı sıra Doi Suthep Dağı, krallığın en sevilen sembollerinden bazılarının evidir. Wat Prathat Doi Suthep Tapınağı’nın yanı sıra Bhubing Sarayı’nı da bu dağ gezisinde görebilirsiniz.

Railay Plajı

Railay, Tayland’ın en çok rağbet gören sahil bölgelerinden birisi. Ao Nang Plajı’nın hemen güneyinde, kayalık bir burun etrafında yer alan ve sadece tekneyle erişilebilen Railay Plajı, sakin ve sıra dışı bir dünya sergiliyor.

Railay Plajı
Railay Plajı

Bu küçük yarımadada yer alan muhteşem beyaz kumlu plajlar, yükselen kireç taşı kayalıkları, manzara izleme noktaları, mağaralar ve uçurumların içinde gizlenmiş masmavi lagünler bulacaksınız. Bütün bu güzellikler yürüme mesafesindedir. Hiçbir yol olmayan bir tropik cennet olan Railay; tembel günler, macera dolu etkinlikler ve eğlenceli akşamları sunuyor.

Ayutthaya Tapınağı

400 yıl boyunca Ayutthaya, zengin bir ticaret şehirdi. Şehir yağmaladı, yakıldı ve harap edildi. Ayutthaya, komşu Burma ile sürekli bir güç mücadelesi altındaydı; bununla birlikte, bölge ticaretin, sanatın ve kültürün birleştiği bir metropol olarak gelişmeye devam etti.

Ayutthaya Tapınağı
Ayutthaya Tapınağı

Sofistike teknik stilleri sergileyen Ayutthaya’nın mimari mirası, Lopburi, Sukhothai, Dvaravati, U-Thong, antik Khmer ve Fars mimari tarzlarının bir karışımıdır. Bugün, Ayutthaya’nın tapınağı ve saray kalıntıları, Siam’ın görkemli geçmişinin yanı sıra Tayland tarihinin en karanlık dönemlerinden birinin hatıralarını saklayan yerlerdir.

Wat Arun (Şafak Tapınağı)

Yerel olarak Wat Chaeng olarak bilinen Wat Arun, Chao Phraya Nehri’nin batı kıyısında yer alıyor. Bir zamanlar bir Burma ordusu tarafından istila edilen Ayutthaya şehrinden yolundan çıktıktan sonra Kral Taksin’in şafakta bu tapınağa vardığına inanılmaktadır. Daha sonra tapınak yenilendi ve ona Şafak Tapınağı anlamına gelen Wat Arun denildi. Thonburi hükümdarlığı döneminde Wat Arunbaş tapınaktı. Burada Zümrüt Buda’yı ve bir başka önemli Budizm imgesi olan Phra Bang’ı görme şansı bulacaksınız.

Wat Arun (Şafak Tapınağı)
Wat Arun (Şafak Tapınağı)

Khao Yai Ulusal Parkı

UNESCO Dünya Mirası Alanı olan Khao Yai, Tayland’ın ikinci büyük ve en çok ziyaret edilen milli parkıdır. Devasa milli park dört il arasında bütün görkemiyle uzanıyor.

Khao Yai Ulusal Parkı
Khao Yai Ulusal Parkı

Khao Rom’daki en yüksek zirve, deniz seviyesinden 1.351 metre yüksektir. Bereketli vadiler, şelaleler, zengin biyolojik çeşitlilik ve yemyeşil dağlık bir manzara ile kutsanmış olan Khao Yai, Bangkok’a sadece üç saatlik sürüş mesafesinde yer alıyor.

Khao Yai Milli Parkı; 320 kuş, 67 memeli ve binlerce farklı bitki türü ile zengin bir hayvan ve bitki yaşamına da ev sahipliği yapıyor.

Tay Masajı

Tay masajı dünya çapında ünlüdür, masaj tarzı vücudunuzun gerginliğini alması kadar vücudunuzdaki basınç noktalarında da çalıştığı için benzersizdir. Tay masajı deneyimi sizin daha canlı ve dengeli hissetmenizi sağlayacaktır. Tayland uçak bileti ile gezeceğiniz her küçük kasaba ve şehrin birçok masaj salonuna sahip olduğunu göreceksiniz.

Tay Masajı
Tay Masajı

Tayland Sokak Yemekleri

Tayland, birçok farklı sokak yemeği çeşidine ev sahipliği yapar ve her şehirdeki her sokak yöresel yemekleri sunan farklı tezgahlarla doludur.  Som Tam’den (papaya salatası) ızgara etlere kadar günün her saati burada lezzetli yemekler bulacaksınız. Taylandlılar nadiren evde yemek yapıyor, evde yemek pişirmeye göre dışarıda yeme maliyeti çok daha düşük olduğundan bütün ülke, yemeklerini bu sokak yemeği tezgahlarından yiyor.

Tayland Sokak Yemekleri
Tayland Sokak Yemekleri

Chiang Mai Gece Çarşısı

Gün boyunca Chang Klan Yolu; turistler, mağazalar, konuk evleri ve Tuk Tuk sürücüleri ile dolu sıradan bir yoldur, ancak geceleri bir dönüşüm gerçekleşir. Gecenin başladığı saatlerden gece yarısına kadar yüzlerce satıcı, alanı bir alışveriş cenneti haline getirir. Her tür tasarım ürünlerinin satıldığı çarşı, eğlenceyi de alışverişe ekler ve sokak satıcılar eşya takasını kabul eder. Havanın nasıl bir olduğu ya da yılın hangi ayı olduğu fark etmeden gece çarşısı her zaman açıktır.

Chiang Mai Gece Çarşısı
Chiang Mai Gece Çarşısı

Dolunay Partileri

Efsaneye göre bir grup turist, dolunayın en güzel manzarasının Koh Phangan sahilinde olduğunu fark eder ve bir plaj partisi düzenlemeye karar verir. O günden itibaren bu bir gelenek haline gelir. Bugün, 30.000’e yakın turist, her dolunayı bir partiyle kutlamak için Koh Phangan’ın plajlarına seyahat ediyor.

Dolunay Partileri
Dolunay Partileri

Tayland uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız partiler, sonsuza dek sürecek gibi görünen renk ve müzik partilerdir. Dansa bir mola vermeniz gerektiğinde çevredeki barlardan birinde dinlenebilir ya da sıcak Tayland Körfezi’nin sularında yüzebilirsiniz.

Koh Lanta Sahili

Andaman Denizi’nde yer alan Koh Lanta, 20 kilometre uzunluğunda güzel bir adadır. Adada 17 dalış noktası bulunuyor ve dünyanın en güzel dalışlarından bazıları adanın etrafındaki denizde yapılıyor. Ünlü dalış alanları olan Hin Daeng ve Hin Muang, bölgenin en iyileri olarak kabul edilir ve Tayland gezinizde bu alanlarda dalışlar yaparak muhteşem su altı dünyasını keşfe çıkabilirsiniz.

Koh Lanta Sahili
Koh Lanta Sahili

Loi Krathong Festivali

Ülke çapında kutlanan Loi Krathong Festivali, 12. ayın gecesi gerçekleşen yıllık bir etkinliktir.

Loi Krathong Festivali
Loi Krathong Festivali

Tayland uçak bileti alarak katılabileceğiniz festival, yıl boyunca verdiği tüm sular için su tanrıçasını kutsuyor. Festival boyunca binlerce Krathon yakılır havaya, nehirlere ve kanallara bırakılır. Bu gerçekten nefes kesici bir manzaradır. Festival renk doludur ve bazı şehirlerde festivalin yöresel danslarla da süslendiğini görebilirsiniz.

Tayland-Burma Demiryolu

İnşaat sırasında ölen 300.000 kişi nedeniyle Ölüm Demiryolu olarak da bilinen bu ünlü yol, Tayland-Burma arasında 1943 yılında yapıldı. Mahkumlar ve Asyalı işçiler tarafından inşa edilen hat, Kwwae Nehri üzerindeki ünlü Kwai Köprüsü boyunca uzanır. Toplamda 415 kilometre uzunluğunda olan bu hat, muhteşem manzaralarıyla sizi büyüleyecektir.

Tayland-Burma Demiryolu
Tayland-Burma Demiryolu

Aerobilet ayrıcalıklarıyla kolayca Tayland uçak bileti alarak dünyanın en güzel plajlarını ziyaret edebilir, etkileyici tapınakları gezebilir ve doğa harikalarının muhteşem fotoğraflarını çekebilirsiniz.