Birbirinden ilginç hayvanları doğal ortamlarında görebileceğiniz 9 şehir için ucuz uçak bileti

0
4160
Birbirinden ilginç hayvanları doğal ortamlarında görebileceğiniz 9 şehir
Birbirinden ilginç hayvanları doğal ortamlarında görebileceğiniz 9 şehir

Birbirinden ilginç hayvanları görebileceğiniz, doğayla iç içe bir tatil sizce de harika olmaz mıydı? Eğer siz de gerçek bir hayvanseverseniz ve bu sevgiyi yalnızca evcil hayvanlarla sınırlı tutmuyorsanız, böyle bir tatilin sizin için benzersiz bir seyahat tecrübesi olacağı çok açık. Düşünsenize; dünyanın birçok şehrinde farklı farklı hayvanları gözlemleme, fotoğraflama ve hatta tehlikeli değilse dokunma şansınız olabilir. Bu da kuşkusuz ki sizin gibi bir hayvansever için unutulmaz anılarla dolu bir tatil olacak. Ucuz uçak bileti alternatiflerine ulaştığınızda, hayvanlar aleminden pek çok vahşi canlıyı doğal ortamlarında gözlemleyebilir, kendinize bunun için bir rota çizebilirsiniz. Ne dersiniz?

Hayvanlar aleminden birbirinden ilgi çekici, mutlaka doğal ortamında görmeyi isteyeceğiniz bazı hayvanlar ve onların anavatanları hakkında biraz bilgi toplayıp, seyahatinizi planlamaya başlayabilirsiniz. Kimileri bu destinasyonların sokaklarında öylesine rahat dolaşıyor ki yerel halkın dikkatini dahi çekmeyebiliyor. Eğer siz de tam da hayalinizdeki tatil tecrübesinin bu olduğunu düşünüyorsanız hemen harekete geçin. Ucuz uçak biletleri bulmak için sorgulama yapmadan önce, siz de bu listeye bir göz atın. İşte o birbirinden ilginç hayvanlar ve anavatanları…

1- Komodo ejderi, Komodo Adası, Endonezya

Pasifik Okyanusu’nda bir takımada ülkesi olan Endonezya’da 18 binden fazla ada bulunduğunu biliyor muydunuz? Bu muhteşem doğa harikası adalardan birisi de Komodo Adası. Komodo Adası’nda da dünyadaki en ilginç hayvanlardan birisi olan ve adını bu adadan alan Komodo ejderi yaşıyor.

Komodo ejderi, Komodo Adası, Endonezya
Komodo ejderi, Komodo Adası, Endonezya

Peki Komodo ejderini diğer hayvanlardan farklı kılan bir özelliği var mı? Elbette var. Öyle ki bu özellik mitolojik bir sır gibi Komodo ejderine oldukça gizemli bir kimlik kazandırıyor. Komodo ejderi, ejderhaların soyundan geldiğine inanıldığı için “ejder” adını alıyor. Dünyanın en büyük kertenkele türü olan bu canlının yaklaşık 3 metre uzunluğu ve 140 kiloya varan ağırlığı bulunuyor.

Komodo ejderinin yanı sıra 72 çeşit kuş türünün de görülebildiği Komodo Adası’na başkent Jakarta üzerinden uçmak çok kolay. Üstelik Jakarta’ya uygun uçak bileti alternatiflerine de hemen ulaşabilirsiniz. Hatta neden şimdi almıyorsunuz ki?

2- Aslan, Cape Town, Güney Afrika Cumhuriyeti

Aslanların vahşi yaşamı sizi de büyülüyorsa, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin başkenti Cape Town’a yapacağınız seyahat size bu anlamda benzersiz bir tecrübe sunacak. Safari turlarıyla ünlü bu özel destinasyon, hayalinizdeki tatil için sizleri bekliyor.

Aslan, Cape Town, Güney Afrika Cumhuriyeti
Aslan, Cape Town, Güney Afrika Cumhuriyeti

Aslanlar güçlü ve atak vücutları ve hayranlık uyandıran sıkı aile bağlarıyla vahşi yaşamın en ilgi çekici hayvanları arasında kendine önemli bir yer buluyor. Geceleri bile çok iyi görüşe sahip aslanlar tam birer avcı olarak da dikkati çekiyor. Örneğin eğer bir aslan bir gölgede uzanıp, ağzı açık bir şekilde etrafı süzüyorsa bilin ki o aslan etrafı koklayarak yeni avını arıyordur.

Sizce de aslanları evlerinde ziyaret etmek harika olmaz mı? Hadi hazırlanın o zaman; Cape Town’da muhteşem bir safari için uygun uçak biletleri sorgulaması yapmaya başlayın.

3- Fil, Chiang Mai, Tayland

Günümüzde yaşayan en büyük kara hayvanıyla buluşmaya hazır mısınız? Bu harika buluşmayı gerçekleştirebileceğiniz birçok şehir var. Ancak biz size Tayland’daki Chiang Mai’yi önereceğiz. Chiang Mai’de fillerle temas edebilir, onları sevebilir ve keyifli saatler geçirebilirsiniz.

Fil, Chiang Mai, Tayland
Fil, Chiang Mai, Tayland

Chiang Mai’de iki farklı fil kampı bulunuyor. Bunlardan biri fillere ilgi kampları.

Fillere ilgi kampları arasında en ünlüsü Elephant Nature Park. Burası sirklerden veya taşımacılık gibi işlerden kurtarılmış fillere doğal ortamlarında rahat bir yaşam sağlıyor. Dilerseniz burada gönüllü bir şekilde siz de filleri besleyebilir, nehirde yıkayabilir veya yavru fillerle oyunlar oynayabilirsiniz. Gerçek bir hayvansever olarak siz de fillere ilgi kampında, bu hayranlık uyandıran canlılarla asla unutamayacağınız bir bağ kurabilirsiniz.

Ne dersiniz; harika değil mi?

4- Kiwi, Auckland, Yeni Zelanda

Kiwi sever misiniz? Ancak burada dünyanın belki de en sevimli kuşlarından birini kastediyoruz. Yani Yeni Zelanda’nın maskotu olan Kiwi kuşunu…

Kiwi, Auckland, Yeni Zelanda
Kiwi, Auckland, Yeni Zelanda

Kiwi, Yeni Zelanda ormanlarına özgü bir kuş; çok iyi göremez ama koku algıları ve keskin duyu sistemi pek çok avcı türü kıskandıracak düzeyde. Genelde gündüzleri uyuyan kiwiler, geceleri ise ava çıkar. Uçamayan kuşlar arasında yer alan kiwiler, ağaç diplerindeki böcekler ve meyvelerle beslenir. Bu sevimli kuşu doğal ortamında geceleri görme fırsatınız olabilir.

Kiwi, Auckland’da o kadar ünlü bir kuştur ki şehrin havalimanı bile adını bu sevimli canlıdan alıyor. Siz de sevimli kiwilerin diyarına gitmek için uygun uçak bileti bakmaya bugün başlayın.

5- Kanguru, Sidney, Avustralya

Dünyadan izole ve okyanusun ortasında bir ada olan Avustralya’da, dünyanın başka hiçbir yerinde yaşamayan türler de bulunuyor. Bu türler arasında en ünlüsü elbette kangurular. Avustralya’nın maskotu haline gelen kanguruları görmek için örneğin başkent Sidney’e gidebilirsiniz.

Kanguru, Sidney, Avustralya
Kanguru, Sidney, Avustralya

Kanguruların ön ayakları pek gelişmemiş olsa da arka ayakları çok güçlüdür. Bu büyüklükteki bir hayvanın zıplayabiliyor olması da zaten ne kadar güçlü kasları olduğunun bir göstergesi olsa gerek. Ama işin ilginç yanı kangurular geriye doğru zıplayamazlar. Ya yerlerinde ya da ileri doğru zıplayabilirler. Gerçekten ilginç değil mi?

Keseli hayvan kategorisinde yer alan ve yavrularını bu keselerinde taşıyan kanguruları anavatanında görmek için Sidney harika bir seçenek olabilir. Üstelik Sidney’e hemen her dönem uygun uçak bileti bularak gidebilirsiniz.

6- Bengal kaplanı, Bengal, Hindistan

Dünyanın en güzel ve büyük kedilerinden birini evinde görmenin harika bir fikir olacağını düşünüyorsanız, sizi Hindistan’daki Bengal’e alalım. Bengal kaplanlarını evinde ziyaret etmek için muhteşem bir seyahat sizleri bekliyor.

Bengal kaplanları dünyanın en güçlü kedigilleri arasında yer alırlar. 3 metre boya ve 290 kilogram ağırlığa kadar ulaşabilen Bengal kaplanları, doğal ortamlarında görenleri adeta büyülüyor.

Bengal kaplanı, Bengal, Hindistan
Bengal kaplanı, Bengal, Hindistan

Hindistan’ın yanı sıra Bangladeş’te de görülebilen Bengal kaplanları, nesli tükenmekte olan türler arasında yer alıyor. Bu nedenle Hindistan hükümeti sayılarını arttırmak için bir dizi programlar uyguluyor. Bu sayede sayılarının 4 bin 500’lere kadar çıktığı ve nüfuslarının yıllık olarak tekrar yükselişe geçtiği söyleniyor.

Doğanın harikası Bengal kaplanlarının evine, Bengal’e gitmek için hemen siz de Hindistan seyahatinizi planlayabilirsiniz. Hindistan’ın göz alıcı doğası ve büyüleyici kültürünü yerinde deneyimleme fırsatını daha fazla ertelemeyin.

7- Sincap, Londra, İngiltere

Sizce de sincaplar çok tatlı, alıp elinize bol bol sevilesi canlılar değil mi? Ama maalesef çok da kolay yakalanabilen, evcil hayvanlar değiller. Buna karşılık, onlar bazı bölgelerde insanlarla komşuluk ilişkileri içerisinde, halkın arasında yaşıyorlar!

İri gözlü, uzun kuyruklu ve kemirgen memeliler arasında yer alan sincaplar dünyada birçok şehirde görülebilir. Ama biz hem sincapları görebileceğiniz hem de Avrupa’nın önemli turizm merkezlerinden biri olan Londra’ya gitmenizi önerebiliriz. Londra’da yer alan birçok parkta sincapların özgürce gezdiğini görebilirsiniz.

Sincap, Londra, İngiltere
Sincap, Londra, İngiltere

Etrafınızda sincapların dolaştığı, yemyeşil parklarda vakit geçirmek, çimenlere uzanmak ya da böyle bir parkta kahvenizi içip kitap okumak sizce de çok masalsı olmaz mı? O halde hiç vakit kaybetmeden Londra’ya en uygun uçak bileti seçeneklerine bakmak için acele edin. Londra’ya ucuz uçak bileti sorgulamanızı hemen yapabilirsiniz.

8- Sekreter kuşu, Khartoum, Sudan

Şimdiye kadar gördüğünüz kuş türlerinden çok farklı, muhteşem fotoğraf kareleri oluşturan bir türle tanışın: Sekreter kuşu.

Sekreter kuşlarının bu harika görüntüsüne aldanıp da sakın küçümsemeyin. Çünkü sekreter kuşları yılan akbabasıgillerden biri, yani usta bir yılan avcısıdır. Uzun bacaklarıyla yerde gezerler ve yılanları güçlü ayak darbeleriyle öldürebilirler!

Sekreter kuşu, Khartoum, Sudan
Sekreter kuşu, Khartoum, Sudan

Afrika’da yaşayan bu özel kuş türü kısa otların olduğu ovalarda yaşamayı tercih eder. Sudan’ın başkenti Khartoum’da sekreter kuşlarını görme fırsatınız olabilir.

Adını ise başlarının üzerindeki ve eskiden katiplerin kullandıkları tüy kalemlere benzer tüylerinden alır. Bu harika kuşların bir diğer adı da usta oldukları alandan gelir ki o da yılan akbabasıdır.

Siz de sekreter kuşlarını doğada görebilmek için hemen Khartoum’a uygun uçak biletlerine bakabilirsiniz. Sudan’ın kendine özgü kültürü ve yepyeni bir coğrafyayı keşfetme imkanı da cabası!

9- Aslan maymun, Piaui, Brezilya

Brezilya’nın doğusunda yer alan ormanlarda küçük aileler halinde yaşayan aslan maymunun ismi, yüzünün aslana benzemesinden gelir. Aslan maymunlar 65 -75 santimetre boylarına karşın 30 santimetre gibi uzun bir kuyruğa sahipler. Böcek, kertenkele, örümcek ve bazı kuşların yumurtalarıyla beslenirler. Ellerindeki orta parmakları da diğer parmaklarına göre daha çok gelişmiş ve daha uzundur. Bu da onlara çeşitli çukurlardan parmaklarını sokarak böcekleri dışarı çıkarabilme avantajı verir.

Aslan maymun, Piaui, Brezilya
Aslan maymun, Piaui, Brezilya

Brezilya’nın yağmur ormanlarında sadece aslan maymun değil birçok farklı türü de görmek mümkün. Bu seyahatinizde muhteşem fotoğraf kareleri yakalamanız işten bile değil.

Brezilya’nın büyüleyici ormanlarında birbirinden farklı hayvan türüyle karşılaşma fırsatı için fotoğraf makinelerinizi hazırlayın. Elbette öncesinde uygun uçak biletinizi almanız gerek. Hadi hemen girin ve ucuz uçak bileti kampanyalarını yakalayın.

Vahşi yaşam ve doğayla iç içe benzersiz bir tatil tecrübesine hazır olun!

Hayvanseverler için böylesi muhteşem rotalarda siz de benzersiz kareler yakalayabilir, bu tatil tecrübesini ölümsüzleştirebilirsiniz. Üstelik hepsi de kolay ucuz uçak bileti bulabileceğiniz ve seyahat edebileceğiniz destinasyonlarda yaşıyorlar. Yapmanız gereken çok basit; hemen Aerobilet.com.tr adresini ziyaret ederek belirlediğiniz rotaya en uygun uçak biletlerine bakmak! Hayvanlar aleminin birbirinden ilginç, göz alıcı canlılarıyla bir araya gelmek ve farklı kültürleri tanımak için siz de daha fazla beklemeyin. Hemen Aerobilet.com.tr adresinden uçak biletlerinizi ayarlayın. Bu canlıların her birine siz de hayran kalacaksınız.