Seyahatlerinizde çılgınca eğlenmenizi sağlayacak dünyaca ünlü 8 festival ve karnaval için ucuz uçak bileti

0
3990
Seyahatlerinizde çılgınca eğlenmenizi sağlayacak dünyaca ünlü 8 festival ve karnaval
Seyahatlerinizde çılgınca eğlenmenizi sağlayacak dünyaca ünlü 8 festival ve karnaval

Dünyaca meşhur festivaller ve karnavallar her yıl dünyanın dört bir yanından gelen binlerce kişiyi düzenlendikleri şehirlerde ağırlıyor. Renkli konseptleri, büyüleyici atmosferleri ve sadece eğlenmeye gelmiş onca katılımcısıyla birçok büyük festival ve karnaval her yıl çılgın eğlencelere sahne oluyor. Siz de bu harika deneyimi yaşamak istiyorsanız şimdiden plan yapmanızda fayda var. Çünkü hemen her festival için önceden bilet aldığınızda daha ucuz uçak bileti satın alma şansınız artıyor. Tabii ucuz uçak bileti kampanyalarını da yakalayarak bu büyük eğlenceler için yapacağınız seyahatleri çok daha ucuza getirebilirsiniz.

Hani hayatta en az bir kez yaşamanız gereken ve çok eğleneceğiniz bazı etkinlikler vardır ya; bugün onları size tanıtacağız. Buyurun hep birlikte dünyaca meşhur 8 festival ve karnaval hakkında bilgilere birlikte göz atalım…

1- Rio Karnavalı, Rio de Janeiro, Brezilya

Dünyanın en büyük ve en meşhur karnavalına gitmeye hazır mısınız? Hristiyan aleminin Büyük Perhiz olarak adlandırılan döneminden önceki ilk salı gününe işaret eden tarihte gerçekleşen Rio Karnavalı, karnaval veya festival denince akla ilk gelen etkinliklerden biri. Karnaval, Atlas Okyanusu’na kıyısı bulunan ve benzersiz turistik destinasyonlarıyla gezginlerin ideal gezi rotalarından biri olan Brezilya’nın başkenti Rio De Janeiro’da her yıl düzenleniyor.

Rio Karnavalı, Rio de Janeiro, Brezilya
Rio Karnavalı, Rio de Janeiro, Brezilya

1973 yılından beri düzenlenen Rio Karnavalı’nda şehirdeki en ünlü samba okullarının muhteşem şovlarına tanıklık edebilirsiniz. Dünyanın en iyi samba okulları, en güzel ve yetenekli dansçılarını senenin en iyi sambacısı, yani “Samba Kraliçesi”, yapabilmek için birbirleriyle yarışıyor. Bu eğlenceli yarışın bir parçası olarak da rengarenk kostümlerle samba yaparak Marques de Sapucai yolunda geçit düzenliyorlar.

5 gün süren ve her yıl günde 2 milyon katılımcıyı ağırlayan Rio Karnavalı’na siz de katılmaya ne dersiniz? Hele festivalin son günü o muhteşem, görkemli ve cıvıl cıvıl geçidi siz de mutlaka görmelisiniz. Hemen Rio De Janeiro’ya uygun uçak bileti alternatiflerine bakmaya başlayın ve karnaval için seyahat planlarınızı yapın.

2- Full Moon Partisi, Koh Pha-Ngan, Tayland

Siz de tam bir hippi karnavalına katılmaya ne dersiniz? Eğer harika bir fikir olduğunu düşünüyorsanız, Tayland’ın Koh Pha-Ngan adasında düzenlenen Full Moon (Dolunay) Partisi tam size göre!

Full Moon Partisi aslında tam olarak nasıl başlamış bilinmiyor. Bir söylentiye göre 80’li yıllarda adaya gelen bir grup hippinin kamp ateşi etrafında müzik yapıp dans etmesiyle başlamış ve zamanla gelenek haline geliyor. Full Moon Partisi, adından da anlaşılacağı üzere dolunay zamanlarında yapılan dünyanın en büyük ve ünlü elektronik müzik plaj partisi diyebiliriz. Her yıl dolunayın gerçekleşeceği dönemler için bir takvim belirleniyor. Dilerseniz siz de takvime göz atabilir ve katılımınız için tarih belirleyebilirsiniz.

Full Moon Partisi, Koh Pha-Ngan, Tayland
Full Moon Partisi, Koh Pha-Ngan, Tayland

Çılgın bir plaj festivali ve tam bir elektronik müzik şöleni olan Full Moon Partisi’ne katılmak için siz de seyahat rotanızı Tayland’a çevirebilirsiniz. Ne dersiniz; dolunayda muhteşem bir plaj partisinde çılgınca dans etmek unutulmaz bir karnaval anısı olmaz mı?

Peki Koh Pha-Ngan’a nasıl ulaşabilirsiniz? İşte bu gerçekten çok kolay. Bangkok’a en uygun uçak bileti alternatiflerini inceleyerek, biletleme işlemlerinizi yapın. Ardından kısa bir aktarma olan Koh Samui Adası’na geçerek, 25 dakikalık bir feribot yolculuğuyla festival adasına ulaşın. Sonra parti başlasın!

3- La Tomatina Festivali, Bunol, İspanya

Dünyanın en çılgın sokak domates savaşına katılmak nasıl bir fikir?  La Tomatina Festivali, yani Domates Festivali, hayatınızda en az bir kez yaşamanız gereken en eğlenceli festivallerden biri. Ağustos ayının son haftasında, her yıl belirlenen günler içerisinde gerçekleşen bu festivale siz de katılabilir ve bu çılgınlığa ortak olabilirsiniz.

İspanya’nın Valencia bölgesindeki Bunol şehrinde gerçekleşen La Tomatina’nın hikayesi de oldukça ilginç. 1900’lerin ortasında Bunol’a gelen bir konsey üyesini yerel halk sokakta bir domates protestosu ile karşılamış. O günden beri de bu protesto başkalaşım geçirerek dünyaca meşhur çılgın bir domates savaşına dönüşmüş.

La Tomatina Festivali, Bunol, İspanya
La Tomatina Festivali, Bunol, İspanya

Her yıl ağustos ayının son çarşambası yapılan La Tomatina Festivali’nde yaklaşık 30 bin kişiyle 40 ton domatesin olduğu bir sokakta domates savaşında bolca eğlenebilirsiniz. Festival boyunca tabii çeşitli konserler, yarışmalar ve geçit törenleri de düzenleniyor.

La Tomatina’ya katılmak için ulaşım oldukça basit. Valencia’ya çok uygun uçak bileti bularak gidebilir, buradan Bunol’a kolaylıkla transfer sağlayabilirsiniz. Katılımcıların bir kısmı Valencia’da konaklıyorlar ve festival sabahı trenle Bunol’a geçiyorlar. Dilerseniz bu şekilde de transferinizi sağlayabilirsiniz. Siz de hemen uygun uçak biletinizi alın ve çılgın eğlenceye hazırlanmaya başlayın.

4- Mardi Gras, New Orleans, ABD

Katılımcıların çılgınlar gibi yedikleri, dans ettikleri ve sokaklarda eğlendikleri dünyaca meşhur festivallerden biri de New Orleans’ta düzenleniyor. Mardi Gras, yani Şişman Salı adlı festivalinde hayatınızın en eğlenceli günlerini geçirebilirsiniz.

Mardi Gras, New Orleans, ABD
Mardi Gras, New Orleans, ABD

Her yıl 2 Şubat ile 9 Mart arasında belirlenen bir salı günü başlayan festivalde, tamamen aşırılık üzerine kurulu bir mantık işliyor. Çünkü Büyük Perhiz’den önce yapılmayacak ne varsa yapılan bir karnaval gerçekleştirmek hedefleniyor. Mesela Mardi Gras’a herkes kostümle katılıyor. New Orleans sokaklarında bu kostümlü insanlar, kim olduğunu önemsemeksizin birbirleriyle dans ediliyor.

Mardi Gras’a katılmak için New Orleans’a çok uygun online uçak bileti bulmanız işten bile değil. Şimdi bile ucuz uçak bileti kampanyaları olduğunu unutmayın ve hemen en uygun uçak biletini yakalayın.

5- Oktoberfest, Münih, Almanya

Oktoberfest’in dünyanın en meşhur bira festivali olduğunu söylesek abartmış olmayız. Her yıl eylül ayının son günleri ve ekim aynın ilk günlerini kapsayacak şekilde 2 hafta boyunca süren eğlenceli bir festival. Oktoberfest, Almanya’nın büyük şehirlerinden Münih’te, yani Bavyera Bölgesi’nde, geçekleşiyor.

Aslında Oktoberfest adıyla dünyanın birçok farklı şehrinde festivaller düzenleniyor. Ama Oktoberfest, anavatanı  olan Münih’te elbette bambaşka bir coşkuyla, görkemli bir şekilde kutlanıyor.

Oktoberfest, Münih, Almanya
Oktoberfest, Münih, Almanya

Oktoberfest’in doğuş hikayesi de Münih’e dayanıyor. Söylenenlere göre 12 Ekim 1810 tarihinde dönemin Bavyera Kralı olan Prens Ludwig ve Prenses Therese, Münih’teki bir çayırda düğün yapmışlar. Oktoberfest de o dönemden beri her yıl aynı dönemde halk arasında “Therese’nin Çayırı” denen bu çayırda yapılmaya devam etmiş. Hatta tam da bu nedene bağlı olarak Oktoberfest’te 1800’lü yılların Bavyera kostümleri giyildiği biliniyor.

Oktoberfest’in her yılki tarihi çok önceden belli oluyor. Bu sayede de Münih’e çok uygun uçak bileti bulmak kolaylaşıyor. Siz de Oktoberfest için festival takvimine göz atabilir, uçak biletinizi önceden ayarlayabilirsiniz. Acele edin ve en uygun bütçeyle Oktoberfest eğlencesine katılın.

6- Holi, Goa ve Yeni Delhi, Hindistan

Dünyanın gerçek anlamda en renkli festivaline gitmeye ne dersiniz? Dünyaca meşhur Holi Festivali’nde çocuklar gibi eğleneceğiniz bir gün yaşayabileceğinizi düşünüyoruz. Sokakta binlerce insanın üstlerine püskürtülmüş rengarenk boyalarla çılgınca eğlendiği bu festivalde siz de kendinizi eğlencenin ritmine bırakabilirsiniz.

Aslında Holi, Hindistan halkı için bir festivalden çok dini bir ritüel. Hindu inancına göre küçük bir çocukken Tanrı Krishna’yı öldürmeye çalışan karanlığın efendisi Şeytan Pootna’nun ölümünün kutlandığı bir etkinlik. Ama zamanla bu dini etkinlik dünyanın her yerinden turist çeken bir festival havasını ulaştı. Böylece ortaya günümüzdeki haliyle Holi Festivali çıktı.

Holi, Goa ve Yeni Delhi, Hindistan
Holi, Goa ve Yeni Delhi, Hindistan

Holi, birçok Hindistan şehrinde mart ayında ilk dolunayın ertesi günü gerçekleşiyor. Tabii Holi’nin en renkli ve eğlenceli geçtiği şehirler ise Goa ve Yeni Delhi oluyor. Tam bir renk cümbüşü olan festivalde her rengin bir anlamı var. Bereketi yeşil, güveni mavi, enerjiyi kırmızı, iyimserliği sarı ve aşkı ise pembe simgeliyor.

Holi’ye, aynı dönemde The Holi Cow Müzik Festivali’nin de düzenlendiği Yeni Delhi’de katılmak isterseniz, hemen festival tarihlerini kontrol edin ve Yeni Delhi için en uygun uçak bileti sorgulamanızı bugün yapmaya başlayın. Bu rengarenk festival tecrübesini kaçırmayın.

7- Up Helly Aa, Shetland, İskoçya

Siz de İskandinav kültürü ve Viking hayranı mısınız? O zaman İskandinav Yarımadası’nın ünlü denizci milleti Vikinglerin Norveç’ten gelerek tarihte ilk kez İskoçya’ya ayak basışını kutlamaya hazırlanın! Shetland’da düzenlenen bu kutlama, zamanla Up Helly Aa etkinliğinde tam bir festival havasına bürünmüştür. Siz de Up Helly Aa ile Viking ruhunu taşıyan çılgın bir festival havası solumak için rotanızı İskoçya’ya çevirebilirsiniz.

Up Helly Aa, Shetland, İskoçya
Up Helly Aa, Shetland, İskoçya

Her yıl ocak ayının son salısı düzenlenen Up Helly Aa Festivali’nde tam bir Viking atmosferi yaşanıyor. Gündüz farklı müzikler, kostümler ve görsel şovlarla geçit törenleri ve mekan ziyaretleri yapılıyor. Up Helly Aa’nın gecesiyse sizi fazlasıyla etkileyecek şekilde tamamlanıyor. Gece gerçek boyutta bir Viking gemisi meşalelerle ateşe veriliyor ve denize indiriliyor. Ardından da muhteşem bir havai fişek gösterisiyle denizin üzerinde harika bir görüntü oluşuyor.

Nüfusu %50 oranında Viking kanından gelen Shetland’da bu muhteşem festival için İngiltere üzerinden aktarmayla gidebilirsiniz. Çok uygun uçak bileti bulabileceğinizi hatırlatmaya gerek var mı?

8- Çin Yeni Yılı, Pekin, Çin Halk Cumhuriyeti

Çin Yeni Yılı kutlamaları birçok Asya ülkesinde miladı takvimin yeni yılına göre farklı bir zamanda ve tabii ki çok eğlenceli bir şekilde şovlarla kutlanır. Çin Halk Cumhuriyeti’nin başkenti Pekin ise bu muhteşem festivalin en coşkulu şekilde kutlandığı başlıca destinasyon olarak yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

Çin takvimine göre 21 Ocak ile 20 Şubat arası yeni ayın yaşandığı ilk gün, yılın başlangıcı sayılıyor. Yine bu takvime göre Dragon, Tavşan, Kaplan, Fare, Öküz, At, Keçi, Maymun, Fare, Domuz, Köpek ve Horoz olmak üzere 12 hayvandan biri her yeni yıla ismini veriyor. Ve o yıl o hayvanın yılı olarak isimlendiriliyor.

Çin Yeni Yılı, Pekin, Çin Halk Cumhuriyeti
Çin Yeni Yılı, Pekin, Çin Halk Cumhuriyeti

Çin Yeni Yılı pek çok yerde kutlansa da günlerce süren festival havasını en eğlenceli şekilde yaşayacağınız yer Pekin’dir. Çeşitli gösterileri, geçit törenlerini ve ünlü aslan başlı yılan gövdeli ejderhanın sokaklarda dolaştığını görebilirsiniz.

Çin Yeni Yılı’nı Pekin’de kutlamak için hemen ucuz uçak biletlerine bakabilirsiniz. Kim bilir belki bugün Pekin’e en uygun uçak bileti seçeneklerine anında ulaşıp, seyahatinizi planlayabilirsiniz.

Festival coşkusu hiç bitmesin!

Festivaller ve karnavallar, şehirlerin rutin günlük hayatını bir anda rengarenk bir masal diyarına çeviriyor. Siz de bu festival ve karnavallar arasında gezinerek bir rota belirleyebilir, bu yılı festival tadında geçirebilirsiniz.

Aerobilet.com.tr adresi üzerinden destinasyonların en hesaplı uçak bileti seçeneklerine ulaşabilir, aynı zamanda havalimanı transferleri ve otel rezervasyonlarınızı da kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi Aerobilet.com.tr adresinden siz de en uygun uçak biletinizi alın; dünyanın dört bir yanında coşkulu kutlamalara siz de ortak olun. Bu yıl festival coşkusunu kaybetmeyin; seyahatlerinizde çılgın eğlencelerin tadını çıkarın!