Roma Uçak Bileti ile Görkemli Eserler Arasında Büyüleyici Bir Yolculuğa Çıkın

0
1573
Roma Uçak Bileti ile Görkemli Eserler Arasında Büyüleyici Bir Yolculuğa Çıkın
Roma Uçak Bileti ile Görkemli Eserler Arasında Büyüleyici Bir Yolculuğa Çıkın

Roma uçak bileti ile keşfetmeye başlayacağınız Roma, dünyanın en iyi ve en eski şehirlerinden biri olarak bilinir. Roma’nın tarihi 2500 yıldan fazladır ve kurulduğu günden bu yana güç, politika, kültür ve gelişme merkezi olmuştur. Kentin yaratılışı efsane ve mitolojilere konu olacak kadar çeşitlidir. Tarih boyunca çeşitli Roma imparatorları yönetmiş ve burası devasa Roma İmparatorluğu’nun büyüdüğü yer olarak gelişmiştir.

Aerobilet IOS veya Android uygulamalarından veya web sitesinden alacağınız Roma uçak bileti ile istediğiniz mevsimde bu muhteşem kenti keşfetmeye başlayabilirsiniz. Tarih boyunca oluşan çeşitli anıtlar, saraylar ve dini yapılar şimdi şehrin görkemli geçmişini hatırlatan benzersiz eserler olarak sizi bekliyor.

Roma Forumu’nda Antik Kalıntılara Hayran Kalacaksınız

Roma Forumu’nun devasa arkeolojik alanına girip harabeler arasında dolaşırken, antik Roma vatandaşlarının toskana kaplı sokaklarda yürüyüşünü ve tapınaklara kurban getirişini kolayca hayal edebilirsiniz. Tabii ki, hikayeleri hayata geçirebilecek bir rehberin yanınızda olması da güzel olacaktır. Augustus’un ve Livia’nın evleri arasında dolaşırken kaybolabilirsiniz çünkü kompleks içinde nerede olduğunuzu gösteren hiçbir işaret yoktur.

Roma Forumu'nda Antik Kalıntılara Hayran Kalacaksınız
Roma Forumu’nda Antik Kalıntılara Hayran Kalacaksınız

Bu alanın tarihi M.Ö. 500 yıllarına kadar uzanmaktadır. Roma Forum’u Julius Sezar, Augustus Sezar, Domitian ve Trajan tarafından genişletilmiştir. Bu muhteşem yerde gezerken İmparatorluk Roma’sının Forum’un sınırlarını aşarak Trajan’ın sütununu, Titus kemerini ve Maximus sirkini de kapsadığını göreceksiniz.

Forum’u ziyaret ettikten sonra, sakallı bir adamın yüzüne ait eski bir taş oyma olan Bocca della Verita’nın ağzına elinizi sokarak şansınızı deneyin, efsaneye göre bu heykel gerçekleri söylemeyen birinin elini ısırır.

Kolezyum’u Ziyaret Edin

Roma uçak bileti ile gezeceğiniz en muhteşem yerlerden biri kesinlikle ünlü Kolezyum’dur. Roma’nın en tanınmış sembolü olan Kolezyum’un çok uzun ve kanlı bir tarihi var. M.S. 80 yılında, gladyatör savaşları ve hayvan dövüşleri de dahil olmak üzere 100 gün süren bir festivalle açılan Kolezyum, Roma İmparatorluğu’ndaki en büyük amfi tiyatroydu ve içeride 50 bine kadar inşan gösterileri izleyebilir. Yüzyıllar boyunca ihmallere uğrayan görkemli yapı, 18. yüzyıla kadar bir taş ocağı olarak kullanılmış ama hala sağlam kalmayı başarmıştır.

Kolezyum'u Ziyaret Edin
Kolezyum’u Ziyaret Edin

Bugün burayı yılda yaklaşık 4 milyon kişi ziyaret ediyor. Biletlerinizi önceden alın ya da çok uzun bir sırada beklemeye hazırlıklı olun. Roma Forumu, Kolezyum ve Palatine Tepesi için kombine bir bilet, her üç bölgeye de erişim sağlar ve bu birbirinden güzel eserleri görmenize olanak tanır.

Pantheon Mimarisine Yakından Bakın

Tüm tanrılara adanan bir tapınak olmasına rağmen Pantheon aslında Roma’nın kralları ve Raphael de dahil olmak üzere diğer tanınmış figürlerinin mezar yeridir. Pantheon eski bir tapınağın yerine M.S. 118 ve 128 yılları arasında inşa edilmiştir.

Pantheon Mimarisine Yakından Bakın
Pantheon Mimarisine Yakından Bakın

Modern çağa kadar dünyanın en büyük kubbesi olan bu mimari yaratıcılık, dünyanın tek mimari açısından kusursuz yapısı olarak adlandırılmış ve Roma’nın en iyi korunmuş anıtı olmayı başarmıştır. Roma uçak bileti ile şehri gezerken Pantheon’dan içeri girin ve mimariyi görün, kubbedeki okulus gökyüzüne açıktır ve güneş ışığının süzülmesine izin verir.

Piazza Navona’daki Barok Roma’ya Keşfedin

Roma’nın en popüler kamusal alanlarından biri olan muhteşem bir oval şekille sahip Piazza Navona, Rönesans Sarayı’nın içinde yer alan restoranlar, galeriler, hediyelik eşya dükkanları ve Roma müzeleriyle çevrilidir. Şehrin barok sanatı burada tam anlamıyla gün yüzüne çıkıyor.

Piazza Navona'daki Barok Roma'ya Keşfedin
Piazza Navona’daki Barok Roma’ya Keşfedin

Ünlü Sant’Agnese Kilisesi’ni gezin ve yanındaki küçük caddede dolaşın. Şehrin en gösterişli caddelerinden biri olan Via della Pace’nin tadını çıkarın. Caddenin sonunda Santa Maria della Pace’de, güneşte parıldayan beyaz Portik Kilisesi’yle karşılaşacaksınız. 19. yüzyılın efsanesi kafesi Antico Caffe Della Pace’de bir kahve için mola verin. Burası klasik İtalyan dekorasyonlarını görmek için şehirdeki en iyi yerlerden birisidir.

Vatikan Müzelerine Göz Atın

Roma uçak bileti alarak keşfetme fırsatı bulacağınız klasik eserlerin bu hazinesi, birkaç yüz yıl boyunca çeşitli hükümdarlar tarafından toplanmıştır ve buradaki müzeler dünyanın en önemli sanat eserlerinden bazılarını içermektedir.

Vatikan eyaletinin sınırları içinde yer alan müzeler, 70.000’in üzerinde eserden oluşuyor. Hem Sistine Şapeli hem de müzeleri görmek için ikili bir bilet satın alınabilir ve her ikisini de gezebilmek için yeterli zaman ayırabilirsiniz.

Vatikan Müzelerine Göz Atın
Vatikan Müzelerine Göz Atın

Birkaç farklı bölüme ayrılan müzeler arasında Museo Pio-Clementino, Chiaramonti Müzesi, Museo Gregoriano Etrusco, her biri farklı sanat eserleri ve temalar içeren Museo Gregoriano Egiziano bulunmaktadır.

Dikkat çeken parça arasında Raphael’den Transfiguration, Caravaggio tarafından Mesih’in Entomisi ve nefes kesen haritalar galerisi yer alıyor.

Aziz Petrus Bazilikası’nı Gezin

Muhtemelen dünyanın en tanınmış ve en ünlü dini binası olan Aziz Petrus Bazilikası, Katolik dininin gücü ve çöküşüne karşı gerçek bir zafer olarak duruyor. Bu dinin takipçileri için burası en kutsal mabetlerden biri olarak kabul ediliyor.

Aziz Petrus Meydanı’nın en ucunda bulunan Bazilika, güzel tasarlanmış bir ön cepheye sahiptir, cephe Havariler ve İsa’nın heykelleri ile taçlandırılmıştır.

Aziz Petrus Bazilikası’nı Gezin
Aziz Petrus Bazilikası’nı Gezin

Roma uçak bileti ile keşfedeceğiniz bazilikanın içindeki mimari ve dekorasyon dünyanın en güzel tasarımlarından biri olarak kabul edilir. Çok fazla dekorasyon ögesine ve ayrıntıya hayran kalacaksınız. Burada gezerken ışığın gün içinde belirli noktalara ilham verici bir şekilde düştüğünü gözleyebilirsiniz.

Hem Michelangelo hem de Bernini tasarıma katkıda bulundu ve bu ustaların el işlerini muazzam kubbe ve çarpıcı Gloria heykelinde görebilirsiniz. Aziz Petrus Meydanı’nın havadan manzarasını görmek için kubbenin tepesine tırmanmayı unutmayın.

Trevi Çeşmesine Para Atın

Dünyada, Trevi Çeşmesi kadar cömertçe dekore edilmiş ve süslenmiş başka çeşme bulamazsınız. 1762’de Nicola Salvi tarafından yaptırılan bu çeşme, Roma’nın Tanrılarına övgüde bulunur.

Burada gezeceğiniz heykellerin detayı son derece şaşırtıcıdır. Tüm cephe ve çeşme gerçek bir sanat eseridir.

Trevi Çeşmesine Para Atın
Trevi Çeşmesine Para Atın

Yüzlerce turistin yanından ulaşmak zor olsa da iyi şans için omzunuzun üzerinden suya para atmak burada bir gelenektir. Pantheon ve Quirinale sarayının yakınında yer alan bu çeşme, Roma sokaklarında yürürken mutlaka görmeniz gereken bir eser.

İspanyol Basamaklarına Tırmanın

Piazza di Spagna ve Piazza Trinita dei Monti’de yer alan 135 İspanyol Basamağı, bu iki popüler meydan arasındaki boşluğu ve eğimi kapsayacak şekilde 1725 yılında inşa edilmiştir. 135 adımın her biri geniş bir taş çıkıntıya sahiptir ve taş duvarlarla çevrilmiştir.

İspanyol Basamaklarına Tırmanın
İspanyol Basamaklarına Tırmanın

Merdivenlerin en üstünde büyük bir haç dikilitaşı ve taşa oyulmuş birçok yazıt bulabilirsiniz. Alternatif olarak merdivenlerin en üstünde, görsel güzelliğiyle ziyaretçileri etkileyen Trinita dei Monti Kilisesi’ni de gezebilirsiniz.

Ayrıca Roma’nın ünlü İspanyol basamaklarının altındaki Piazza di Spagna’da birbirinden güzel hediyelik eşya mağazalarını ve ünlü kafeleri göreceksiniz.

Sistine Şapeli’nin Büyüleyici Atmosferini Hissedin

Vatikan müzesi kompleksinin bir parçası olan Sistine Şapeli, dünyanın en ünlü dini şapellerinden biridir. Roma uçak bileti ile göreceğiniz en güzel eserlerden bir olan şapel çarpıcı bir detay ve ikonografiye sahiptir.

Vatikan Şehri’ndeki Apostolik Sarayı’nda yer alan Sistine Şapeli, 1400’lerde ve papalık yerleşimin yapıldığı dönemlerde yoğun bir şekilde restore edilmiştir.

Sistine Şapeli’nin Büyüleyici Atmosferini Hissedin
Sistine Şapeli’nin Büyüleyici Atmosferini Hissedin

Sistine Şapeli özellikle Michelangelo’nun “Son Yargı” freskleri ve tavan resimleri dahil olmak üzere kapsamlı ve detaylı süslemeleriyle ünlüdür. Bu muhteşem sanat eserleri, dini tarihin en etkili ve önemli eserlerinden bazıları olarak kabul edilir.

Bu şaşırtıcı yapıyı ve içinde tutulan harikaları görmek için bol zaman ayırdığınızdan emin olun.

Saint Angelo Kalesi’nden Roma Manzarasını Seyredin

Hadrianus Mozolesi olarak da bilinen Saint Angelo Kalesi, bir zamanlar Roma’nın en yüksek binası olan yuvarlak bir kale kompleksidir. M.S. 129 yılında inşa edilen kale, gerçekten çok eskidir ve aslen İmparator için bir türbe görevi görmüştür. Zaman ilerledikçe, kale Vatikan devletinin bir parçası haline geldi.

Bugün kale bir müze olarak kullanılıyor ve tarih boyunca yapının tarihi hakkında harika sergiler içeriyor. Aziz Petrus meydanının ve Roma şehrinin muhteşem manzaraları için kale surlarının tepesine tırmanmanızı tavsiye ederiz.

Palatine Tepesi’ne Çıkın

Palatine Tepesi, modern Roma’nın en eski bölgelerinden biridir ve Tiber bölgesindeki en merkezi tepedir. Tarihi Roma Forumu’nun 40 metre yukarısında duran tepe, muhteşem bir seyir pozisyonu sunar ve buradan Roma’nın gözlerinizin önünde belirecek muhteşem manzarasını hayranlıkla seyredebilirsiniz.

Palatine Tepesi’ne Çıkın
Palatine Tepesi’ne Çıkın

Roma mitolojisinde, efsanevi Romulus ve Remus’un Roma kentini inşa etmeye gittiği yer burasıdır. Flavian Sarayı ve Kibele Tapınağı da dahil olmak üzere bugün bu alanda hala pek çok yapı ziyaretçilere açık durumdadır.

Roma Forumu’na giriş aynı zamanda Palatine Tepesi’ne erişim içerir, bu sayede tırmanışı gerçekleştirebilir ve bu ihtişamlı manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Galleria Borghese Müzesini Görün

Borghese villa kompleksinde yer alan Galleria Borghese sayısız resim, heykel ve antika içeren önemli bir sanat müzesidir.

1903 yılında kurulan Borghese kompleksi, Via Pinciana yolunun yanındaki iç şehrin kuzey kesiminde bulunur. Roma uçak bileti ile gezebileceğiniz bu etkileyici yapı, birçok taş heykel ve dekorasyona sahip süslü bir ön cepheye sahiptir.

Galleria Borghese Müzesini Görün
Galleria Borghese Müzesini Görün

Yirmi farklı odaya yayılmış geniş Borghese koleksiyonunda Raphael, Caravaggio, Rubens ve Titan’ın eserlerini inceleyebilirsiniz. Burada sergilenen başyapıtları ve muhteşem Borghese villa bahçelerini görmek için bolca zaman ayırmalısınız.

Santa Maria Maggiore Bazilikası Eserlerini İnceleyin

Roma, fantastik görünüşlü dini ve tarihi binalarla doludur. Santa Maria Maggiore Bazilikası da tam olarak böyle bir yapıdır. Bazilika, Roma’nın en büyük ve görkemli kiliselerinden birisi konumunda.

Bu görkemli yapının ön yüzü, heykeller ve birçok yazıtla süslenmiş bir dizi taş sütun içeriyor. Ayrıca, çevredeki binaların üzerinde yükselen büyük çan kulesi de görülmeye değer güzellikte.

Santa Maria Maggiore Bazilikası Eserlerini İnceleyin
Santa Maria Maggiore Bazilikası Eserlerini İnceleyin

Dış mimari çarpıcı olmakla birlikte, iç mekan nefes kesici ve bol miktarda altın dekorasyona, fresklere ve hem duvarları hem de tavanları süsleyen detaylı tablolara sahiptir.

Anavatan Altarı’nın Fotoğraflarını Çekin

Roma’nın kalbinde yer alan bir diğer muazzam anıt olan Anavatan Altarı, birleşik İtalya’nın ilk kralı olan Kral Victor Emmanuel’e adanmıştır. Bu büyük taş anıt, Kolezyum ve Panteon’un yakınında yer alıyor.

Aziz Petrus Bazilikası’nı Gezin
Aziz Petrus Bazilikası’nı Gezin

Anıtın önünde, Emmanuel’in büyük bir bronz heykeli ve diğer birçok etkileyici heykel bulunur. Anıtın ön cephesi bir dizi süslü sütun içerir ve aynı zamanda çok ihtişamlıdır. Anıtın yanında İtalya’nın birleşmesine ve tarihinin ilk yıllarına adanmış ilginç bir müze de bulunuyor.

Sant’Angelo Köprüsü’nde Melek Heykellerini Seyredin

Sant’Angelo köprüsü, destansı Tiber Nehri’ni kaplar ve Sant’Angelo Kalesi ile nehrin yakın tarafında bir patika oluşturur. Doğrudan kalenin önünden açılan bu köprü, büyük bir simetriye sahiptir bu nedenle Roma’daki en güzel ve dekoratif köprülerden biri olarak kabul edilir.

Traverten mermerin bir yüzü ile yaratılan köprü, Tiber Nehri’nin sürekli değişen renklerine karşı yükselmekte ve Roma uçak bileti ile başlayacağınız gezinizde size fantastik fotoğraflar çekmek için fırsatlar sunmaktadır.

Saint Angelo Kalesi’nden Roma Manzarasını Seyredin
Saint Angelo Kalesi’nden Roma Manzarasını Seyredin

Köprünün ana özelliği, surların tepesinde aralıklarla oturan 10 muhteşem melek heykelidir. Bu melekler harika detaylara sahipler ve her biri farklı bir önem taşır.

Roma Uçak Bileti Alarak Konstantin Kemeri’ni Görün

Büyük İmparator Konstantin’e Milvian Muharebesi zaferini kutlamak için adanmış olan Konstantin Kemeri, Roma’daki türünün en büyüğüdür ve Kolezyum’un yanında durmaktadır.

M.S. 315 yılında inşa edilen şehirdeki en eski yapılar arasında yer alan kemer, hala orijinal detaylarının ve sanat eserlerinin büyük bir kısmını korumaktadır. 21 metre yükseklikte duran Konstantin Kemeri çevredeki alanlardan açıkça görülebilir ve Roma’nın en ikonik simge yapılarından birisi olarak yüz binlerce ziyaretçi çeker.

Benzersiz Konstantin Kemeri’ni Görün
Benzersiz Konstantin Kemeri’ni Görün

Ark üzerinde bulunan sanat eserleri ve heykeller, birçok farklı temanın birleşimini içerir ve eski tarihin harika bir görüntüsünü oluşturmak için bir araya getirilmiştir. Bazı eserler savaş sahnelerini gösterirken bazıları ise ayrıntılı yazıtlar içerir. Kolezyum’u ziyaret ederken, bu muhteşem kemeri de gezme fırsatını da kaçırmayın.

Aerobilet uçak bileti sayfasından istediğiniz tarihler için alabileceğiniz Roma uçak bileti ile başlayacağınız bu büyüleyici gezide görebileceğiniz çok daha fazla sanat eseri var. Roma haftalarca gezilebilecek kadar zengin tarihi ve kültürel güzelliklere sahiptir. Roma yolculuğunuz gerçekten unutulmaz olacak.