Lizbon Uçak Bileti ile Avrupa’nın En Güzel Şehirlerinden Birine Uçun

0
1264
Lizbon Uçak Bileti ile Avrupa’nın En Güzel Şehirlerinden Birine Uçun
Lizbon Uçak Bileti ile Avrupa’nın En Güzel Şehirlerinden Birine Uçun

Lizbon uçak bileti ile keşfedeceğiniz Portekiz’in güzel başkenti, Avrupa’nın en güzel ve kozmopolit şehirlerinden birisidir. Tagus Nehri’nin ağzına yakın bir dizi tepenin üzerinde yer alan şehir, denizle ayrılmaz bir şekilde bağlantılı bir yerdir. Deniz kaşifleri 15. ve 16. yüzyıllarda bilinmeyen sulara yelken açmak ve yeni topraklar keşfetmek için buradan yola çıktılar. Bu altın keşif çağı, şehrin kültürünün ve mirasının çoğunu etkilemiştir.

Aerobilet uçak bileti sayfasından istediğiniz tarihler için Lizbon uçak bileti alarak en güzel yerlerini gezeceğiniz şehir, renkli ve hareketli bir yer. Sıcak ve güneşli konumuyla ünlü olan Lizbon aynı zamanda zengin tarihi eserleri, birinci sınıf müzeleri ve gezilecek diğer göz kamaştıran güzellikleri ile çok seviliyor. Lizbon’da eski mahallenin dar sokaklarını keşfedebilir, nehir kıyısındaki gezinti yolunda veya yemyeşil park ve bahçelerde gezebilirsiniz.

Gezerken yerel halkın yaptığı gibi kolay ve telaşsız bir tempoda Lizbon’un tadını çıkarın ve gezinize başlamadan önce Lizbon’da mutlaka görmeniz gereken birbirinden güzel yerlere göz atın.

İkonik Bir Simgesel Yapı

Lizbon’un en önemli cazibe merkezlerinden en ünlüsü olan St. George Kalesi, Portekiz’in başkentinde, Alfama yakınlarında muhteşem bir konuma sahiptir. Bu kale Lizbon’un en popüler turistik yerlerinden biridir. Etkileyici mazgalları, ilgi çekici müzesi ve büyüleyici arkeolojik alanı ile kaleyi gezmek, bütün aile için tatmin edici bir deneyim haline geliyor. Özellikle çocuklarınız kalenin etrafını saran sağlam duvarlara ve kulelere üzerinde tırmanmayı çok seveceklerdir.

İkonik Bir Simgesel Yapı
İkonik Bir Simgesel Yapı

Demir Çağı’ndan beri bu alanda bir kale vardı bu kalenin kalıntıları üzerine, nehrin yakınında yeni bir kraliyet evi inşa edilene kadar hükümdarlara ev sahipliği yapan Alaçova Sarayı inşa edildi. Bu tarihi sarayın temelleri günümüzde burada görülen kazıların bir parçasını oluşturmaktadır.

Kaleyi gezerken Lizbon’un Tagus Nehri’nin ve uzaktaki Atlantik Okyanusu’nun panoramik bir manzarasını sunan gözlem terasından görebileceğiniz muhteşem görselliğe hayran kalacaksınız. Farklı bir bakış açısı için şehrin sıra dışı 360 derece görüntüsünü sunan kulelerden birinde yer alan bir Kamera Obscura periskopunu da kullanabilirsiniz.

Portekiz’in Keşif Çağı’nın Simgesi

Lizbon uçak bileti alarak başlayacağınız gezinizin en önemli duraklarından biri olan 16. yüzyıldan kalma Jeronimos Manastırı, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne layık görülen, tarihi ve kültürel öneme sahip çarpıcı bir anıtı olarak Portekiz’in en önemli simge yapılarından birisidir.

Portekiz'in Keşif Çağı'nın Simgesi
Portekiz’in Keşif Çağı’nın Simgesi

Lizbon’un çekici Belem semtinde nehir kıyısına yakın bir konumda bulunan ve Hieronymite Manastırı olarak da bilinen Jeronimos Manastırı, 1501 yılında Kral Manuel tarafından kuruldu. Vasco da Gama’nın Hindistan’a yaptığı destansı 1498 yolculuğunu onurlandırmak için inşa edilen Jeronimos Manastırı, keşif döneminin zenginliğinin bir sembolüdür.

Bir ibadet evi olduğu için inşaat çoğunlukla da Vasco da Gama tarafından getirilen baharatlardan elde edilen gelirle finanse edilmiştir. Bu benzersiz manastırda görebileceğiniz Vasco da Gama’nın mezarı, Santa Maria kilisesinin girişinin hemen içinde yer almaktadır.

Avrupa’nın En Büyük Modern Akvaryumu

Lizbon Oceanarium, Avrupa’nın ve dünyanın en büyük akvaryumlarından birisidir. Aynı zamanda tüm şehrin cazibe merkezleri içinde ailelerin en çok ziyaret ettiği yerdir.

Ünlü mimar Peter Chermayeff tarafından tasarlanan ve şu anda Parque das Naçoes olarak bilinen bir alanda Expo 98 Dünya Fuarı için inşa edilen Lizbon Oceanarium, akıllara durgunluk veren balık ve deniz hayvanları türlerine ev sahipliği yapıyor.

Lizbon uçak bileti ile ailecek keyifle gezebileceğiniz bu devasa akvaryumda Atlantik, Pasifik, Hint ve Antarktika okyanuslarının yaşam alanları, etkili biçimde dört ayrı deniz ve manzarayla temsil edilmektedir. Akvaryum denizin derinlerini andıran zarif ışıklarla süslenmiş, soğanlı güneş balığı ve pek çok tür köpek balıkları gibi tüm şekil ve boyutlardaki balıklarla dolu devasa bir merkezi tank ile çevrilidir.

Avrupa’nın En Büyük Modern Akvaryumu
Avrupa’nın En Büyük Modern Akvaryumu

Lizbon Oceanarium, büyülü denizaltı dünyasının fantastik manzaralarını yakından görmenize izin verir. Aynı zamanda narin bulunan ejderha ve komik palyaço balığı gibi türleri daha küçük akvaryumlarda görebilirsiniz.

Dünyanın farklı ekolojik sistemlerini ve deniz canlılarını burada keşfetmek çok sizin için çok keyifli olacaktır. Aynı zamanda burada yürütülen Antarktika Oceanario de Lisboa projesi dünya okyanuslarının korunmasını aktif bir şekilde desteklemektedir.

Portekiz’in en popüler turistik yerlerinden biri olan Lizbon Oceanarium, denizcilik ve çevre bilinci kampanyaları ile de küresel övgüler alıyor. Akvaryum özellikle aile ziyaretleri için şehirdeki en eğlenceli yerlerden birisidir.

Batı ve Doğu Sanatının Paha Biçilemez Bir Koleksiyonu

Lizbon’un kültürel tacı olan Calouste Gulbenkian Müzesi, aynı zamanda Avrupa’nın en ünlü müzelerinden birisidir. Şehrin kuzeyinde yemyeşil bir parkta yer alan tesis, 1955’de ölümünden kısa bir süre sonra Portekiz’e uçsuz bucaksız özel sanat koleksiyonunu bırakan bir Ermeni petrol zengini olan Calouste Sarkis Gulbenkian’ın ismini almıştır. Bu sanat koleksiyonu ünlü müzenin temellerini oluşturuyor.

Gulbenkian’ın koleksiyonu, eski Mısır’dan 20. yüzyılın sonlarına kadar 4000 yıllık, dünyanın dört bir yanından paha biçilmez eserleri barındırıyor. Lizbon uçak bileti ile tarihte pek çok farklı dönemden esinlenerek hazırlanmış sergilere ve galerilere göz gezdirerek güzel bir gün geçirebilirsiniz, bu geziniz Avrupa’daki en iyi sanat koleksiyonlarından birine yapacağınız büyüleyici bir yolculukla ödüllendirilecektir.

Batı ve Doğu Sanatının Paha Biçilemez Bir Koleksiyonu
Batı ve Doğu Sanatının Paha Biçilemez Bir Koleksiyonu

Klasik ve Oryantal Sanat galerilerinde göze çarpanlar arasında, Mısır’da bulunan ve 242’de Makedonya’da düzenlenen Olimpiyat oyunlarını anmak için yapılmış 11 adet Roma madalyonu ve Abu Qir’de ortaya çıkarılan tarihi mezarın bir kısmı yer alıyor. 17. yüzyıldan İran ve Türk halıları dünyadaki en iyi korunmuş eserlerden bazılarıdır ve Gulbenkian’ın İslam sanatına olan ilgisini açıkça kanıtlamaktadır.

Avrupa sanatı bölümünde 14. ve 17. yüzyıllardan Rembrandt tabloları, Van Dycks eserleri ve diğer ünlü ressam Rubens’in en sevilen tablolarından olan Helene Fourment (1630) portresi yer almaktadır. Şaşırtıcı bir şekilde, 18. yüzyıl Fransız süsleme sanat salonlarında sergilenen nadir saatler hala mükemmel şekilde çalışır durumdadır. 18. ve 19. yüzyılda, Turner’ın canlı ve dramatik bir ulaştırma gemisi enkazından çıkarılan 1810’den fazla resim ve heykel geçerken sizi büyüleyecek güzellikte.

Bir oda Francesco Guardi’ye ve Venedik hakkındaki çalışmalarına adanmıştır. Fransız Art Nouveau kuyumcuları tarafından hazırlanmış takıların ve camların fantastik koleksiyonu ile aktris Sarah Bernhardt’ın 1844-1923 yıllarında sahnede giydiği ürkütücü ve gösterişli Dragonfly süslemeleri de müzede en çok ilgi çeken koleksiyonlardan bazılarıdır.

Ulusal Antik Sanat Müzesi

Ulusal Antik Sanat Müzesi, Lizbon’un en büyük kültür noktalarından biridir ve şehri gezerken mutlaka gezilmesi gerekir. Portekiz’in bu ulusal galerisi, ülkedeki en büyük 15. ve 16. yüzyıl tabloları koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Avrupa, Doğu ve Afrika sanatının eserleri de müzeye aynı derecede etkileyici bir cazibe katıyor. Müze, 1755 depreminde neredeyse yok olan Saint Albert Karmelit Manastırı’nın kalıntıları üzerine inşa edilmiş 17. yüzyıldan kalma bir sarayda doğmuştur.

Üç seviye üzerinde hazırlanmış geniş çaplı koleksiyonu gezmek için en az iki saat zaman ayırmanız gerekiyor. St. Albert Şapeli 1. katta keşfedilmeyi bekliyor ve daha sonra Portekiz’in sömürgeci keşiflerinin etkilerini yansıtan diğer nesnelerin yanı sıra Portekizli sanat, mobilya, duvar halıları ve tekstil ürünlerini sergileyen odalarda dolaşarak müzeyi gezebilirsiniz. 17. yüzyılda gümüş yaldızla hazırlanmış Hindistan’ın zarif tabutu göreceğiniz en etkileyici eserlerden birisidir.

Lizbon uçak bileti ile gezme fırsatı bulacağını bu gösterişli müzenin arkasındaki bahçeler de görülmeye değer güzellikte. Burada, karşılaştığınız görsel şölenin içinde dinlenebileceğiniz ve kahve içebileceğiniz bir kafe var. Müzenin terasından da nehrin güzel manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz.

Tarihi Belem Kulesi

Muhtemelen Lizbon’un tarihi eserleri arasında en sembolik olanı Belem Kulesi’dir. Kule 16. yüzyılda Portekiz’in olağanüstü Keşifler Çağı’nın sembolü olarak Tagus Nehri’nin ağzındaki sığ arazide bulunuyor.

Belem Kulesi, 1515-1521 yıllarında bir kale olarak inşa edilmiş ve nehrin ortasına yerleştirilmiştir. Bu eşsiz kule dekoratif Manueline mimarisinin en yüksek noktasını temsil etmektedir. Kulenin cephesi fantastik deniz motifleri ile süslenmiştir.

Tarihi Belem Kulesi
Tarihi Belem Kulesi

Çok değerli ve ikonik bir yapı olan Belem Kulesi, UNESCO Dünya Mirası Alanı olarak korunan bu anıttır. Kuleyi gezerken en ilginç eşyaları 2. kattaki Kral Odası’nda görebilirsiniz. Odanın Rönesans tasarımı görülmeye değer güzelliktedir. Manuel I’in kraliyet arması zarif cam masa üzerinde yer alıyor. İnanılmaz derecede sarmal döner merdiveni bulunan kulede üst kattaki kule terasına tırmanın, sahil şeridinin ve nehrin güzel bir panoramasıyla kendinizi ödüllendirin.

Oriente Müzesi

Alcantara yakınlarında, şehir merkezinin batısında Fundaçao Oriente tarafından inşa edilmiş olan ve muhteşem bir oryantal sanat koleksiyonuna ev sahipliği yapan bu kültürel müze, Portekiz’in Asya ve Uzak Doğu’daki varlığını yansıtır.

Daima sergiler iki seviyeye yayılıyor ve oryantal sanatın türleriyle gruplandırılıyor. Az ışıklı aydınlatma altında görüntülenen ancak tekli özel parçaları nokta spot ışığı altında sergilenen koleksiyonda Portekiz ve Hindistan, Japonya, Myanmar, Makao ve Timor arasında kurulan kültürel bağlantıları gösteren inanılmaz bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Eski bir Portekiz kolonisi olan Makao’dan getirilen birbirinden ilginç sanat eserleri, başka bir bölümde ise Çin Ming ve Qing Hanedanlığı Terracotta heykelciklerinin etkileyici bir gösterimi sizi bekliyor.

17. yüzyıldan kalma bir Samuray zırhını inceledikten sonra Çin enfiye kutuları ve gümüş alaşımlı bilezikler gibi ilginç koleksiyonlara göz atabilirsiniz. İkinci kat, geniş Kwok Koleksiyonu’na ev sahipliği yapıyor. Türkiye’den Tayland’dan getirilen gölge tiyatrosunda kuklacılar tarafından kullanılan 13 binden fazla örnek ve mitolojik varlıkları içeren örnekleri burada görebilirsiniz.

Sao Jorge Kalesi

Seçkin konumu göz önüne alındığında Sao Jorge Kalesi, Lizbon’un görkemli ve benzersiz manzaralarını size sunan benzersiz bir bakış açısına sahiptir.

Sao Jorge Kalesi
Sao Jorge Kalesi

11. yüzyılın ortalarında inşa edilmiş olan bu görkemli surlar, Mağribi döneminden kalma askeri surların karakteristik özelliklerini taşıyan 11 kuleyi hala korumaktadır. Kalede perde duvarlarının kenarlarına doğru ilerleyen basamaklar, ziyaretçilerin tüm çevreyi keşfetmelerini sağlayan surlara ve kulelere erişim sağlıyor. Lizbon uçak bileti ile yapacağınız gezinizde şehrin en ünlü yerlerinden biri olan Sao Jorge Kalesi’ni mutlaka görmeli ve muhteşem fotoğraflar çekmelisiniz.

Lizbon Uçak Bileti İle Alfama Eski Kenti Gezisi

Alfama, Lizbon’un en eski semtlerinden biridir ve Tejo Haliç’inden kaleye uzanan dik bir tepeye çıkan dar Arnavut kaldırımlı sokakları ve antik evleri ile keşfedilmesi keyifli bir labirenttir. Bu farklı ve karizmatik bölge içinde gezebileceğiniz Se Katedrali, kaleler, ulusal Pantheon ve Aziz Anthony Kilisesi dahil olmak üzere pek çok tarihi bina bulunmaktadır.

Başlangıçta Alfama şehir surlarının dışında yer alıyordu, burası sadece fakir ve dezavantajlı durumda bulunan yoksul halk ile ilişkiliydi. Lizbon önemli bir limana dönüştüğünde bölge, denizcilerin ve liman işçilerinin yaşadığı zor ve mahrum bölge olarak düşük statüsünü korumaya devam etti. Bugün ise Alfama, karakterini ve hararetli çekiciliğini korurken aynı zamanda modaya uygun bir zanaatkâr bölgeye dönüşmüştür.

Alfama Eski Kenti
Alfama Eski Kenti

Alfama’nın sokak labirenti, her köşede ya da dik tırmanışta keyifli minik bir plaza, eşsiz bir dükkan, yerel bir kafe ile harika bir bakış açısı sunduğu için ziyaretçiler tarafından tercih ediliyor. Alfama, keşfetmek için tam bir güne ihtiyaç duyulan sevimli bir semttir ve rehberli bir turla Alfama’nın sakladığı bütün hazineleri yakından görebilirsiniz.

Aerobilet web sitesinden ve mobil uygulamalarından Lizbon uçak bileti alarak Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olarak gösterilen Lizbon’a keyifli bir gezi yapabilir ve saymakla bitmeyecek güzellikler arasında unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.