Anapa Uçak Bileti İle Karadeniz Kıyısında Tatilin Keyfini Yaşayın

0
1408
Anapa Uçak Bileti İle Karadeniz Kıyısında Tatilin Keyfini Yaşayın
Anapa Uçak Bileti İle Karadeniz Kıyısında Tatilin Keyfini Yaşayın

Anapa uçak bileti alarak gideceğiniz Rusya’nın sakin ve şifalı bölgesi aynı zamanda eski Sindlerin yerleşim yeridir. Anapa, Karadeniz kıyısındaki Krasnodar’ın 170 km güneyinde, deniz şehri Novorossiysk ile Gelendzhik, Soçi ve Adler arasında yer alır. Anapa ilk çağlara dayanan tarihi ile Rusya’nın en eski şehirlerinden biridir. Yaklaşık 2.500 yıllık geçmişi olan kent 1846 yılında bir liman kenti statüsünü almış, kumsalları ve şifalı kaynak suları ile ünlüdür. Kumsalları ve çoğu eşsiz doğal kaynaklarıyla ilgi çeken Anapa’da, güneş yılda yaklaşık 200 gün boyunca parlar. Bu sebeple de Rusya’nın en güneşli şehirlerinden biridir. Tatil beldesi olarak oldukça ilgi gören kent mayıs ve ekim ayları ​​arasında yılın en sıcak dönemini yaşar. Bir zamanlar Türklerin de hüküm sürdüğü kentte en önemli yapılardan biri de Osmanlı Döneminde yapılmış olan Türk Kalesi’dir.

Anapa uçak bileti alarak İstanbul’dan Moskova aktarmalı olarak Anapa’ya gidebilirsiniz. Şifalı çamuru ve maden suyu bakımından zengin olan Anapa, Big Utrish köyü yakınlarındaki asırlık ardıç ormanlarında güzel havasını soluma ve kuvars kum üzerinde güneşlenme olanağı sunar. Anapa bu doğal zenginliği ile “Dünyanın En İyi Tatil Bölgesi” unvanını almıştır. Sağlık turizmi açısından önemli bir yere sahip olan kentte bir yenilenme tatili için Anapa uçak bileti alarak, otel rezervasyonunuzu Aerobilet üzerinden hemen yapabilirsiniz.

Anapa, Krasnodar Bölgesi’nin iyi donanımlı tatil beldelerinden biridir. Kent sokakları, bahçeleri, bakımlı evleri, temiz ve güzel kumsalları ile görülmesi gereken bu şehirde, M.Ö. 480 yılında merkezi şimdiki Sindika Limanı olan Sind Krallığı bulunuyordu. Bu liman şimdiki Güney Rusya’dan Kafkasya’ya Yunanistan’dan Akdeniz çevresine kadar yapılan mal ve köle ticaretinin güzergâhı olmuştur. Günümüzde Anapa’da, en güçlü ve modern tıbbi temelli sağlık turizmi hizmetlerinin verildiği özellikle aile tatilleri için uygun tesisler yer almaktadır.

Burada bulunan, sanatoryum olarak bilinen bu sağlık merkezlerinde şifalı çamur banyoları, maden suları, kaplıcalar bulunmakta ve aynı zamanda tesisler otel hizmeti vermektedir. Anapa’da çok sayıda termal tesis bulabilir, arzu ederseniz buralarda konaklayabilirsiniz. Kadın hastalıklarından, romatizmal hastalıklara kadar pek çok hastalığa yönelik tedavinin yapıldığı bu merkezlerde hekimler gözetiminde şifalı sular ve çamurdan faydalanabilirsiniz.

Anapa’da Gezilecek Yerler

Anapa, Rusya’nın gerek sağlık turizmi gerekse deniz turizmi açısından önemli bir kentidir. Karadeniz kıyısında yer alan bu güzel ve sakin kent, Rusya topraklarında bulunmasına rağmen, yerli halkının çoğunluğu Ermeni ve Tatarlardan oluşmaktadır. Tüm etnik toplulukların huzur içinde yaşadığı şehir Ruslar için tam bir tatil cennetidir.

Burada gece hayatı çok renkli olmasa da kent dinlenmek ve yenilenmek isteyenler için ideal bir yerdir. Anapa’da ziyaret edilecek birçok tarihî ve mimari eserin yanı sıra müzeler de yer alır. Genel olarak bölge yaz mevsiminde yoğun ilgi gördüğünden Anapa uçak bileti ve Anapa otel rezervasyonunuzu önceden yaptırmanız gerekebilir.

Anapa’da Gezilecek Yerler
Anapa’da Gezilecek Yerler

Anapa’da bulunduğunuz süre içerisinde isterseniz bir yat kiralayabilir, Karadeniz’e yelken açabilir veya yamaç paraşütü yapmayı deneyebilirsiniz. Eğer bunlar çok iddialı geldiyse bisiklet kiralayabilir, bir eğlence parkını ziyaret edebilir ya da bir jet ski ile tatilde eğlencenin keyfini çıkarabilirsiniz. Gece dans edebileceğiniz ve müzik dinleyebileceğiniz birçok gece kulübü ve diskoda bulabilirsiniz. Büyük kentler kadar çarpıcı olmasa da eğlenmek mümkün. Rus-Türk Savaşından (1828-1829) sonra şehir imparatorluğun ve gözde tatil ve sağlık tesisinin bir parçası haline geldi. Etrafında geniş koy boyunca deniz çoğunlukla sessiz ve düzdür. Yılda yaklaşık 200 gün yüzmek için yeterince sıcak olan şehirde sahil boyunca yürüyüş yapabilirsiniz.

Kumsalın Yanı Başındaki Tarih

Kumsalın 500 metre ötesinde görmeniz gereken eşsiz bir manzara var. Burada antik Gorgippia kentinin kalıntıları yer alıyor. Bir süre güneşlenmeye ara vererek bu yarı gömülü antik kenti gezebilirsiniz. Burada antik Yunanlılara kadar uzanan mezarlar ve mezarlar üzerinde Helenistik parçalar göreceksiniz. Buluntuların pek çoğu Anapa’nın şehir merkezindeki Gorgippia’nın kalıntılarının yanında yer alan arkeoloji müzesinde sergileniyor. Arkeoloji Müzesi’ni de ziyaret etmeyi unutmayın.

Kumsalın Yanı Başındaki Tarih
Kumsalın Yanı Başındaki Tarih

Gorgippia, M.Ö. 400 ile 500 arasında var olmuş ve Gotlar tarafından yok edilmiş. M.S. 2 yüzyılda beliren Gotlar’ın, ardından 4. yüzyılda şiddetlenen Hun saldırıları sonucu bütün bu kıyı kentleri yağmalanarak yok edilmiş, deniz ticareti ile birlikte şehir yaşamı da sona ermiştir. Batı ile doğu arasındaki ticareti kolaylaştıran limanı sayesinde şehir defalarca yeniden kurulmuştur. Sonradan şehri alarak hüküm süren Türkler zamanında Anapa daha da gelişmiş ve işlek bir liman olmuştur.

Günümüzde harabeleri kalmış olan Gorgippia’nın kalıntıları arasında dolaşabilir, yer altında kalan kısmını rehberli turlarla gezebilirsiniz. Burada gezerken insanların 1000 yıl önce nasıl yaşadıklarına tanık olacaksınız.

Anapa Yerel Tarih Müzesi

İlgi çekici bir koleksiyona ev sahipliği yapan müzede, antik silahlar, şehrin tarihî ve kültürüyle ilgili ilginç fotoğraflar yer alıyor. Burada, kentteki devasa eski taş kapının neden Türkler tarafından “Rus Kapısı” olarak adlandırıldığını ve şehrin bir Türk Kalesi olduğu zamanlardaki yaşamına tanık olacaksınız. Zamanında burada hüküm süren Türkler, şehrin limanının daha işlek ve ticari açıdan daha önemli bir konuma gelmesinde rol oynamış.

Anapa Yerel Tarih Müzesi
Anapa Yerel Tarih Müzesi

Anapa Arkeoloji Müzesi

Antik kent Gorgippia’nın merkezinde kurulmuş olan müze, çok iyi hazırlanmış bir açık hava müzesidir. Antik kentin pitoresk yollarında gezebilir, mükemmel şekilde korunmuş olan eski yol, asırlık binalar ve dini yapıları yakından inceleyebilirsiniz.

Zafer Parkı

Kuban Nehri üzerindeki doğal bir yarımadada yer alan bu yeşil park, kafeleri ve çiçek bahçeleri ile ünlüdür. Parkın içinde gezmek için bisiklet kiralayabilir baştan sona parkı dolaşabilir, temiz havanın keyfini sürebilirsiniz. Ayrıca parkın merkezinde yer alan Zafer Silahları Müzesi de küçük bir gezinti için sizleri bekliyor.

Zafer Parkı
Zafer Parkı

Zafer Silahları Müzesi

Zafer Parkı’nda sesizce akıp giden nehrin kıyısında yer alan bu açık hava müzesinde yer alan 2. Dünya Savaşı tankları ve roketatarları, Sovyet dönemine ait askeri geçit törenlerini andırır. İkinci Dünya Savaşı zaferine yerel katkıları vurgulayan küçük bir kapalı sergininde yer aldığı parkta gezebilir yakında yer alan kafelerde iyi vakit geçirebilirsiniz.

Kovalenko Sanat Müzesi

Anapa’nın en eski sanat müzesi olan Kovalenko, ilgi çeken koleksiyonunda eski Rus, Sovyet sonrası dönemlere kadar eserler yer alır. Tarihî Shardonov evi kendi başına bir sanat eseridir.

Vityazovo Sahili ve Anapa Kumsalı

Deniz, kum ve güneşin yanı sıra ormanlarla çevrili olan Vityazovo, Anapa’nın kalabalık plajlarından uzaklaşmak için mükemmel bir yer: Burada Karadeniz’in yanındaki plaj ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca burada bulunan Bolshoy Utrish köyü yakınlarında ormanda gezmek son derece cazip bir etkinlik olabilir. Ormandaki havanın temizliği, ardıç ormanının görkemi gerçekten görülmeye değer.

Vityazovo Sahili ve Anapa Kumsalı
Vityazovo Sahili ve Anapa Kumsalı

Anapa Deniz Feneri’nden Karadeniz’i Seyretmenin Keyfini Yaşayın

İnsana kendini “Dünyanın Ucundaki Fener” hikâyesinde gibi hissettiren, deniz Feneri Anapa’nın en güzel manzaralarını fotoğraflayabileceğiniz bir noktada yer alır. Fenerde, bir tarafınızda uzanan kumsalı diğer tarafta uçsuz bucaksız görünümüyle Karadeniz’i görebilir, eşsiz doğa fotoğrafları çekebilirsiniz. Deniz feneri 1898 yılında yapılmış olsa da kullanılmaya başladığı tarih 20 Ekim 1909’dur.

Anapa Deniz Feneri’nden Karadeniz’i Seyretmenin Keyfini Yaşayın
Anapa Deniz Feneri’nden Karadeniz’i Seyretmenin Keyfini Yaşayın

Romantizmin İzini Sevgi Yolu İle Takip Edin

Özellikle genç aşıkların ilgi odağı olan “Sevgi Yolu”, gürültülü alanlardan uzakta bulunan romantik bir yerdir. Burada aşıklar, denizdeki dalga seslerinden eşliğinde, karanlık gökyüzünde parlayan yıldızlara seyredebilir.

Romantizmin İzini Sevgi Yolu İle Takip Edin
Romantizmin İzini Sevgi Yolu İle Takip Edin

Lermontov Çardağı

Dağ yamacında bulunan, Bolshoy Utrish köyü yakınlarındaki bu yeşil alanda şair Mihail Lermontov’un vakit geçirdiği ve “Zamanımızın Kahramanı” kitabının bir kısmını burada yazdığı sanılıyor. Buraya kadar gelmişken çevreyi keşfetmek, uzun yürüyüşler yapmak ve doğanın tadını çıkarmak için parkta vakit geçirmek tatiliniz sırasında farklı bir deneyim olacaktır.

Sukko Gölü

Bu göle halk arasında genellikle Cypress denir. Aynı adı taşıyan ilçede Anapa yakınında yer alan göl doğal güzelliği ve eşsiz renkleri ile Anapa’da gezilecek yerlerdendir. Gölün en güzel noktası sudan yukarıya doğru büyüyen bataklık selvi ağaçlarının olduğu yerdir. Burada yetişmiş 32 selvi ağacının nasıl bu bölgede yetiştiğini söylemek imkansız. Zira bu ağaçlar genellikle Kuzey Amerika’da yetişiyor. 20. yüzyılda bir deney olarak Kuban’a getirildiklerine ve burada yetiştiklerine inanılıyor. Onları görmek için kıyı boyunca gölün karşı ucuna doğru yürümeniz gerekecek ancak manzara inanın buna değer. Özellikle sonbaharda rengârenk kıyafetlerine bürünen buradaki ağaçlar eşsiz bir tablo gibi göl boyunca uzanır.

Bolşoy Utrish

Ormanların, yunusların, dağların ve havanın güzelliğine doyamayacağınız bu bölgede yer alan el değmemiş plajların tadını çıkarabilirsiniz. Krasnodar bölgesindeki vahşi yaşam alanını Utrish olarak bilinir. Aslında burası Kafkas Dağları’nın da başlangıç noktasıdır. Dağların yamaçları sürüngen ormanlarıyla kaplıdır, ardıç, fıstık, meşe, gürgen gibi ağaçlar görebilirsiniz. Buradaki ağaçların yaşı oldukça eskiye dayanır. Eğer doğada vakit geçirmekten hoşlanıyorsanız, Sukko Gölü ve Bolşoy Utrish gibi alanlarda vikit geçirmek belki de kamp yamak isteyebilirsiniz. Tüm bu güzellikleri bir arada yaşamak için ise Anapa uçak bileti alarak kenti bir seyahat planı yapmanız yeterli.

Aziz Onufrievsky Tapınağı

Kentin en eski tapınağı olan Aziz Onufrievsky Tapınağı, şiddetli savaşın sonunda Rus askerlerinin Anapa’nın Türk kalesine girmelerinin ardından zaferin şerefine inşa edilmiştir. Ortodoks takviminde, bu gün Aziz Onuphrius ve Athos’un Petrus’u anma günüdür. 1828 yılında inşaatı başlayan kilise 1837 yılında bitirilebilmiş ancak ardından Kırım Savaşı yıllarında hasar alarak yıkılmıştır. 1871 yılında yeniden yaptırılan tapınak, 1991 yılında Ekaterinodar ve Novorossiysk Başpiskoposu Isidor tarafından kutsanmış ve kilise olarak kullanılmaya devam etmiştir. Etkileyici mimarisi ile dikkat çeken kilise, Anapa’da önemli bir dini yapı olduğundan sıkça ziyaret edilir.

Anapa’da ayrıca pek çok anıtta göreceksiniz bunların arasında Elizaveta Yurievna Pilenko, Eski Mezarlık Anıtı, Meryem Anıtı, Çernobil Kurbanları Anıtı, Puşkin Anıtı ve daha pek çok anıt yer alır.

Anapa’da Ne Yenir?

Anapa klasik Rus yemeklerinden her çeşit deniz ürününe kadar pek çok yemek seçeneği bulabileceğiniz bir kenttir. Yerel plajlarında çeşitli hamur işleri, şiş kebapları ve diğer lezzetleri bulabilirsiniz. Kentte tüm dünya mutfaklarından yemeklerin yapıldığı güzel ve şık restoranlar da yer alır. Anapa’da yöreye özgü yapılan balıklar ve deniz mahsulleri kesinlikle denemeye değer.

Anapa’da Ne Yenir?
Anapa’da Ne Yenir?

Bunlarla birlikte Tatar ve Ermeni mutfağından ürünler de bulabilirsiniz. Rusya’da yetişen ve dünyanın en kuzeyindeki tek çay türü olan Krasnodar çayını da burada tadabilirsiniz. Ayrıca dünyanın en büyük 11. Rus şarap üreticisi ve tüm Rus şarabının yüzde 60’ı Krasnodar Krai’de üretilir. Anapa’daki restoranlarda bu şarapları deneyebilirsiniz. Eğer şaraplara özel ilginiz varsa bölgede yer alan bağları ziyaret edebilir ve üretimi yerinde gözlemleme şansı bulabilirsiniz.

Anapa Uçak Bileti İle Karadeniz Kıyısında Tatil Keyfi

Doğal güzellikleri, temiz havası, şifalı maden suları geniş kumsalları ile Rusya’nın bu güzel tatil beldesine Anapa uçak bileti ve otel rezervasyonunuzu Aerobilet’ten yaptırarak gidebilirsiniz.

Anapa Uçak Bileti İle Karadeniz Kıyısında Tatil Keyfi
Anapa Uçak Bileti İle Karadeniz Kıyısında Tatil Keyfi

Anapa uçak biletinizi Aerobilet web sitesi veya mobil uygulaması üzerinden kolayca alabilir tüm tatil planınız için gereken otel rezervasyonu, şehir içi transfer gibi Aerobilet’in size sunduğu hizmetleri değerlendirebilirsiniz. Hatta Anapa’ya giderken Moskova üzerinden yapacağınız aktarma süresini uzatıp bir süre Moskova’da vakit geçirebilir ve bu eşsiz kenti de daha yakından tanıma fırsatı yakalayabilirsiniz.