Sidney Uçak Bileti ile Mutlaka Görmeniz Gereken Muhteşem 10 Yer

0
1378
Sidney Uçak Bileti ile Mutlaka Görmeniz Gereken Muhteşem 10 Yer
Sidney Uçak Bileti ile Mutlaka Görmeniz Gereken Muhteşem 10 Yer

Sidney uçak bileti ile güzelliklerini görebileceğiniz, tüm Avustralya şehirlerinin en eski, en büyük ve en güzeli olan Sidney, kara ve deniz üzerinde baştan çıkarıcı bir manzaranın ortasında bulunur. Bir vapurla ışıltılı limanın etrafında süzülün, Sidney Opera Evi’nin güneş ışığında parıldayan beyaz yelkenlerini görün ve Sidney Liman Köprüsü’nün zarif kemerinin fotoğraflarını çekin.

Bu canlı şehrin bir zamanlar mahkumiyet kolonisi olduğunu hayal etmek zor. 1788’de, 1.Filo komutanı Yüzbaşı Arthur Phillip, Avustralya’daki ilk İngiliz kolonisini Sidney Koyu’nda kurdu. Bugün ise Sidney’in tarihi geçmişini ve bir zamanlar bu topraklarda yaşayan Gadigal yerli halkı hakkındaki bilgileri mükemmel müzelerin içinde keşfedebilirsiniz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca alabileceğiniz Sidney uçak bileti ile kıtanın hala ilk yerleşimcilerin maceracı ruhuyla yanan bu harika şehrini gezebilirsiniz. Şehri gezerken liman köprüsüne tırmanabilir, Sidney’in altın kumsallarında mola verebilir ya da bir turla şehrin üzerinde uçabilirsiniz.

Sidney gezinizde mutlaka görmeniz gereken 10 muhteşem yere göz atın.

Sidney Opera Binası

Danimarkalı mimar Jorn Utzon tarafından tasarlanan ve 1956 yılında düzenlenen uluslararası tasarım yarışmasında sunulan yelkenliden esinlenen bu ünlü yapı göz kamaştırıcıdır. Burada dört çatı kabuğunda bir milyondan fazla fayans ve üst düzey akustiğe sahip altı tiyatro ve müzik mekanı bulunuyor. Sidney Liman Köprüsü’nün çarpıcı ve nefes kesen manzarası da Sidney Opera Binası’nın girişinde sizi bekliyor.

Sidney Opera Binası
Sidney Opera Binası

Bu muhteşem yapıda bir müzik konseri veya opera performansı seyredebilir ya da birçok ziyaretçinin tavsiye ettiği gibi opera binasının gezi turlarından birine katılabilirsiniz.

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer alan Sidney Opera Binası, sadece şehrin değil aynı zamanda Avusturalya’nın da en ünlü simgelerindendir ve Sidney uçak bileti alarak burada muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz.

Sidney Limanı Köprüsü

Sidney Liman Köprüsü veya “Coathanger”, Sidney Opera Binası’nın yapımından önce şehrin en tanınmış simgesel yapısıydı. Her iki ucunda masif çift iskeleler tarafından desteklenen köprü, 1932 yılında inşa edilmiş ve dünyanın en büyük çelik kemer köprüsü olarak kalmıştır.

Sidney Limanı Köprüsü
Sidney Limanı Köprüsü

Köprü limanın kuzey ve güney kıyılarını su üzerinde 134 metre yükselen tek bir eğri ile birleştirmektedir. Uzunluğu boyunca iki demiryolu hattı ve karayolu trafiği için sekiz şerit vardır. Artan köprü trafiği, 1992 yılında bir liman tünelinin inşasını teşvik etti, ancak sürücüler hala eşsiz okyanus manzaraları için köprünün üzerinden geçiyor. Sidney uçak bileti ile başlayacağınız gezinizde köprünün yayalar için hazırlanmış yürüyüş yolları üzerinde gezebilir, şehrin ve limanın nefes kesen panoramik manzarasını izleyebilirsiniz.

Köprünün tepesinden manzarayı görmek isteyen cesur ziyaretçiler için BridgeClimb etkinliği düzenleniyor. 135 metre yüksekliğindeki zirveye tırmanmak isteyen cesur ruhlar bu tırmanışı deneyebilirler. Bu, dış kemerin tepesine yaklaşık 3,5 saatlik tırmanışa 13 kişiye kadar gruplar katılıyor. Turlar, gün boyunca bir şafak tırmanışıyla başlayıp bir gece tırmanışıyla sona ermektedir. Köprüde 1,5 saatlik deneme tırmanışı ve 2 saatlik hızlı tırmanışı da düzenleniyor.

Dünyanın En Ünlü Plajı, Bondi

Bondi Plajı, ince kum sahili ve kıvrım dalgaları ile dünyanın en ünlü plajlarından biri olan ikonik bir yerdir. Sidney uçak bileti alarak Bondi’nin yılın her mevsiminde ve günün her saatinde keyfine varabilirsiniz.

Yürüyüş, golf ve balina gözlemciliği için popüler olan kumtaşı alanları ile çevrili olan Bondi Plajı, belediye binası istasyonuna tren veya otobüsle 30 dakika uzaklıktadır ve Avustralya’nın en kolay ulaşılabilen plajı olarak bilinir.

Plajın sahilde balık ve patates kızartması yapılan alanları çok popülerdir ya da isterseniz Campbell Parade’nin yan sokaklardaki plaja bakan hareketli kafelerden ve barlardan birinde de harika bir yemek yiyebilirsiniz. Burada Avustralyalı ve uluslararası tasarımcılar tarafından belirlenen plaj modasına uygun bir mayo alışverişi yapmak çok keyifli olacaktır. Hostellerden şık dairelere kadar çeşitlilik gösteren pek çok konaklama alanı da Bondi Plajı’nda bulunuyor.

Dünyanın En Ünlü Plajı, Bondi
Dünyanın En Ünlü Plajı, Bondi

Bu plajda acemiler bile sörf okullarından birinde kolayca sörf yapmayı öğrenebilirler. Plajın güney ucunda sörf yapan usta sörfçüleri izleyerek harika zaman geçirebilirsiniz. Cumartesi günü Bondi Çiftçiler Pazarı’nda ve pazar günü Bondi Pazarı’nda hem yerel halkla tanışabilir hem de güzel bir tatil alışverişi yapabilirsiniz.

Plajın her iki ucunda harika manzaralar sunan ödüllü restoranlar bulacaksınız. Bu restoranları ziyaret etmek Bondi’deki en sevilen şeylerden biridir.

Coogee Plajı

Daha iyi bilinen kuzey kıyısındaki Bondi’den biraz daha küçük olsa da Coogee Plajı, güneşin tadını çıkarmak ve Sidney’in ünlü sularında yüzmek isteyenler için mükemmel bir yerdir. Şnorkelle yüzme burada popüler bir eğlencedir ve kıyı boyunca kaliteli kafeler yer alır.

Ünlü Bondi Plajı’na göre daha az kalabalık atmosferi, tablo güzelliğindeki manzarası ve sakin sularıyla Coogee Plajı özellikle çocuklu aileler için idealdir.

Coogee Plajı
Coogee Plajı

Coogee Plajı, Sidney Limanı’nın yaklaşık 7 kilometre güneydoğusunda yer alıyor ve Circular Quay’den 373 veya 374 numaralı otobüslerle buraya kolayca erişilebilir. Bu kumsalda cankurtaranların yanı sıra tuvaletler, kafeler ve plaj voleybolu sahaları bulunmaktadır. Coogee Plajı’nı ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz ancak plajın kenarındaki iki sahil bölgesinde dalış yapmak için küçük bir ücret ödemeniz gerekir.

Darling Limanı

Darling Limanı, eğlenceli bir yolculuk yapılması için tasarlanmış bir yaya bölgesidir. Dünyanın en büyük film ekranının, Avustralya Ulusal Denizcilik Müzesi’nin ve Harborside Alışveriş Merkezi’nin yanı sıra LG IMAX Tiyatrosu’nu da burada gezebilirsiniz. Çok sayıda çocuk dostu cazibe merkezi ve şehrin kongre merkezi de burada bulunuyor ayrıca bölgede ünlü kafeler ve restoranlar da sıralanmıştır.

Darling Limanı, Sidney’in en çok ziyaret edilen yerlerinden birisidir ve burayı ziyaret edenler bölgedeki mağazalara ve restoranlara bayılırlar.

Darling Limanı
Darling Limanı

Aileler, çiftler veya yalnız gezginler için ideal bu limanda çeşitli sokak performanslarını ve cumartesi günleri harika bir manzaraya karşı yapılan havai fişek gösterisini izleyebilirsiniz.

Sidney’in kalbinde, King Street Wharf’ın merkezinde Darling Limanı’nı bulacaksınız. Sidney’de pek çok özel alanı gezmek ücretli olsa da burayı ücretsiz olarak gezebiliyorsunuz. Darling Limanı’na kısa bir feribot yolculuğu ile de ulaşabilirsiniz ayrıca burada su taksi rıhtımları da bulunuyor. Sidney uçak bileti ile gezeceğiniz bu eşsiz şehirde, Darling Limanı’nın ihtişamlı mağazalarında alışveriş yapmayı unutmayın.

Rocks Tarihi Bölgesi

Sidney Limanı’na doğru uzanan bir toprak parçası üzerinde yer alan Rocks Tarihi Bölgesi bir zamanlar Gadigal Aborjinlerine ev sahipliği yapmış ve daha sonra ülkenin Avrupa yerleşiminin ilk bölgesi olmuştur. Rocks adı, mahkumların çadırlarını kurdukları Sidney Koyu’nun batı tarafındaki kayalık sahilden geliyor.

Günümüzde, 100’den fazla miras alanı ve tarihi bina burayı süslüyor. 1816’da inşa edilen Sidney’in en eski evi olan Cadman’ın Kır Evi de bu alanda yer alıyor.

Rocks’ta gidilecek ilk durak, bölgenin geleneksel Aborjin topraklarından günümüze kadar olan gelişimini gösteren büyüleyici Rocks Keşif Müzesi’dir. Daha sonra hediyelik eşya dükkanları, restoranlar, kafeler, yerli ve çağdaş sanat galerileri ile dar Arnavut kaldırımlı sokaklarda dolaşın ya da pazar tezgahlarında alışveriş yapın. Rehberli turlar, yerliler arasında fotografik gezilere ve gece hayalet turlarına kadar çok çeşitlidir.

Kraliyet Botanik Bahçesi

Sidney uçak bileti ile göreceğiniz muhteşem yerlerden birisi de şehrin koşuşturması arasında sakin bir vaha olan Farm Cove’daki Kraliyet Botanik Bahçesi’dir. Bahçe, Sidney Opera Binası’ndan deniz kıyısında kısa bir yürüyüş mesafesindedir. Botanik bahçeleri 1816 yılında kurulmuş olup palmiye ağaçları, orkideler, eğrelti otları ve meyve yarasalarının bulunduğu 30 hektarlık temalı bahçeleri kapsamaktadır.

Kraliyet Botanik Bahçesi
Kraliyet Botanik Bahçesi

Kraliyet Botanik Bahçesi’ni ziyaret etmek, Sidney’de ücretsiz yapılacak en güzel şeylerden biridir. Bahçelerde göze çarpan yerler arasında, 1800 adet gül içeren Saray Gül Bahçesi en üst sıradadır. Tropikal bitki örtüsü, begonviller ve orkide ile dolu Glasshouse Latitude 23 ve Fernery de görülmeye değer bahçeler arasındadır.

Yürümek istemiyorsanız kapalı bir tren içinde bahçeyi gezebileceğiniz turlar da bulunuyor. Bahçeleri ziyaret ederken, New South Wales valisinin resmi konutu olan görkemli hükümet binası manzarasının da keyfini çıkarabilirsiniz. Bahçeleri keşfettikten sonra kafelerde veya restoranlarda rahatlayabilir ya da güzel liman manzaralarına sahip bir yamaç pikniğinin tadını çıkarabilirsiniz.

Kraliçe Victoria Binası

Sidney alışverişinin en önemli noktası, Town Hall İstasyonu ile yeraltı arenatları ile bağlantılı Romanesk tarzı Kraliçe Victoria Binası’dır. 1893-1898 yılları arasında bir alışveriş merkezi olarak inşa edilen bu zarif bina, 20 küçük kubbe ile çevrilidir ve yüksek bir merkezi kubbe ile taçlandırılmıştır.

Kraliçe Victoria Binası
Kraliçe Victoria Binası

Onlarca yıl boyunca ihmal edildikten ve hatta yıkım planları yapıldıktan sonra bu büyük kumtaşı binası 1980’lerin başlarında orijinal haline getirildi. Bugün burada 200’den fazla üst düzey mağaza, ışıkla dolu galerileri süslüyor. Binanın restorasyonuna, güzel vitray pencerelerine ve mozaik zeminlere hayran kalacaksınız.

Çin Mahallesi

Szechuan baharatlarının kokusunu almak ve Çin spesiyalitelerini tatmak için Sidney’in ünlü Çin mahallesindeki otantik Asya mutfağının tadını çıkarın. Her iki taraftaki aslan kapıları ile çerçevelenmiş olan bu küçük bölge, Darling Limanı ve merkez istasyonu arasındaki Dixon Caddesi’nin yaya bölgesinde yer almaktadır.

Çin Mahallesi
Çin Mahallesi

Yum cha yani Çin brunch geleneği buradaki en popüler eğlencedir ve burada kurulan cuma gecesi pazarı görülmeye değer güzelliktedir. 21 Ocak’tan sonraki ilk dolunayda Çin Mahallesi sokakları Çin yeni yılı kutlamaları sırasında canlanıyor. Çin Mahallesi’nin yakınındaki Paddy’s Pazarı, çarşambadan pazar gününe kadar taze ürünler ve hediyelik eşyalar satan yüzlerce tezgahla Sidney’in önemli alışveriş noktalarından birisidir.

Macquarie Caddesi

Hyde Park ve Sidney Opera Binası arasındaki Macquarie Caddesi, Sidney’in kesinlikle en şık caddesidir. Vali Macquarie ve mimar Francis Greenway tarafından tasarlanan bu cadde, etkileyici kumtaşı rezidansları, çevredeki park alanları ve Sidney Limanı’nın güzel manzarasıyla görülmeye değer bir yer.

Macquarie Caddesi
Macquarie Caddesi

Sidney uçak bileti ile gezebileceğiniz Macquarie Caddesi’nde birbirinden güzel mağazalar ve tarihi binalar arasında yapacağınız yürüyüşte, Avustralya’nın en eski kütüphanesi olan Yeni Güney Galler Eyalet Kütüphanesi’ni görme şansı da bulacaksınız. Kütüphanenin mücevherleri arasında Kaptan Cook ve Joseph Banks el yazmalarının yanı sıra Kaptan Bligh’in Bounty’den gelen günlükler yer alıyor.

Gezinizde Sidney’de Nerede Kalabilirsiniz?

Lüks konaklamalar için otel seçenekleri arasında ülkenin en iyi otellerinden biri olan ve Hyatt Park, görkemli Shangri-La Hotel ve Dört Mevsim otelleri sayılabilir. Bu otellerin hepsi muhteşem liman manzarasına sahiptir.

Gezinizde Sidney’de Nerede Kalabilirsiniz?

Orta fiyatlı konaklamalar için tercih edebileceğiniz butik Harbour Rocks Hotel, konukları Circular Quay feribot terminaline yakın, rahat odalarında ağırlamaktadır. Daire tarzı konaklama arayan aileler ve gezginler için Quay West Suites en iyi seçimdir. Circular Quay’deki Marriott ise, Sidney Limanı ve şehir merkezinin hareketli alışveriş merkezlerine biraz daha yakındır.

Uygun fiyatlı konaklamalar için ise The Australian Heritage Hotel ve The Mercantile Hotel, mükemmel bir konumda iyi fiyatlı odalar sunmaktadır. Daha fazla otel seçeneğine ulaşmak için aerobilet otel kiralama sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Sidney Gezisi İçin İpuçları ve Önemli Turlar

Küçük Avustralya şehirlerinin düzenli ve geniş yerleşimlerinin aksine, Sidney tek yönlü sokaklar ve dar şeritlerden oluşan karmaşık bir labirenttir. İlk kez gelen ziyaretçiler için toplu taşıma veya turlar ile şehri gezmek çok daha iyi olacaktır.

Sidney Gezisi İçin İpuçları ve Önemli Turlar
Sidney Gezisi İçin İpuçları ve Önemli Turlar

Görülecek en güzel yerleri gezmek ve Sidney manzaralarına en iyi şekilde ulaşmak için şehir merkezinde, liman çevresinin ve Bondi Plajı’ndaki başlıca turistik yerlerin yakınında duran Sidney ve Bondi Hop-On Hop-Off Otobüs Turu’na katılabilirsiniz. Bu otobüslerde biletler 24 veya 48 saat boyunca geçerlidir ve yolcular istedikleri sıklıkta otobüse binebilirler.

Aerobilet web sitesi veya mobil uygulamalarından en iyi fiyatlarla alabileceğiniz Sidney uçak bileti ile Avustralya’nın en güzel şehrinde birbirinden güzel manzaraların arasına bir yolculuğa çıkabilir ve çok eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.