Sırbistan Uçak Bileti ile Kayak Merkezlerine Uçun

0
1453
Sırbistan Uçak Bileti ile Kayak Merkezlerine Uçun
Sırbistan Uçak Bileti ile Kayak Merkezlerine Uçun

Sırbistan uçak bileti alarak gezeceğiniz bu ilginç ülkede, hareketli şehirlerdeki ilgi çekici yerlerden, kırsal bölgelerde yer alan doğal güzellikleriyle ünlü, sakin ve huzurlu köylere kadar ne ararsanız bulabilirsiniz. Sırbistan aynı zamanda Balkanlar’ın en ucuz yerlerinden biri olarak biliniyor.

Zevkli kültürel ve tarihi eserlerin yanı sıra, hareketli bir bar sahnesine ve canlı bir gece hayatına sahip olan Sırbistan, ayrıca dünyanın en iyi müzik festivallerinden bazılarına da ev sahipliği yapıyor.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla alabileceğiniz Sırbistan uçak bileti ile tarihle, doğal güzelliklerle ve eğlenceyle dolu bir yolculuk sizi bekliyor.

Sırbistan’da Gezilecek Yerler

Belgrad

Sırbistan’ın başkenti olan Belgrad, Tuna ve Sava nehirleri arasındaki bir kesişme noktasında yer alıyor. Eski ve yeni stillerin bir karışımı olan şehir, 19. yüzyıl binalarından Art Nouveau binalarına kadar pek çok etkileyici yapıya sahip.

Kuruluşu M.Ö. 6. yüzyıla kadar giden Belgrad, 1521’de Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetine girerek bir sancak haline getirildi. 1918’de Yugoslavya’nın başkenti olan kent, Sırbistan’ın bağımsızlığına kavuştuğu 5 Haziran 2006 tarihinden sonra da ülkenin başkenti oldu. Şehrin Sırpça söylenişi Beograd yani “Beyaz Şehir” anlamına geliyor.

Belgrad
Belgrad

Sırbistan uçak bileti ile güzelliklerini görebileceğiniz Belgrad’da uğrayabileceğiniz Kalemegdan Parkı’nda bulunan tarihi Belgrad Kalesi, muhteşem mimarisiyle turistlerin en çok ziyaret ettiği yerler arasında yer alır.

Kalelerin yanı sıra Ortodoks kiliselerinin renkli cephelerini ve birbirinden ilginç meydanları da Belgrad’da bolca görebilirsiniz. Belgrad’ın güneyindeki Cinganlija Adası’na (Çingene Adası) da uğramayı unutmayın. Burada Sava Nehri kıyılarında uzanan temiz plajlar bulacaksınız.

Knez Mihailova Caddesi

Knez Mihailova, Belgrad’ın merkezindeki ana yürüyüş caddesidir. Kalemegdan Parkı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na (ana merkez meydan) uzanan bu ünlü cadde, şehir merkezini ikiye bölerek Terazije meydanına kadar devam eder. Burası, Belgrad sokaklarının nabzını hissetmek için en iyi yerlerden birisidir.

Knez Mihailova, pek çok ulusal ve uluslararası kültür kurumuna (Sırbistan Bilim ve Sanat Akademisi, Français Kültür Merkezi, Cervantes Enstitüsü ve Goethe Enstitüsü), çok sayıda kafeye, restorana, birkaç otele ve hostele, ayrıca çok sayıda lüks mağazaya ev sahipliği yapıyor.

Knez Mihailova Caddesi
Knez Mihailova Caddesi

Gezeceğiniz caddedeki mimari, Kalemegdan yakınlarındaki düşük binalardan başlayarak, caddenin en yüksek binası olan Terazije ve Albanija Sarayı’na doğru yavaş yavaş yükselen Belgrad’ın karışık mimari tarzlarını yansıtıyor. Çok canlı ve turist dolu bir yer olan Knez Mihailova caddesi ve çevresi, önemli bir kültürel miras alanı olarak korunuyor.

Belgrad Tesla Müzesi

Sırbistan uçak bileti ile gezebileceğiniz bu müzede Nikola Tesla’nın külleri, mucidin eserleri ile çevrili, altınla kaplı bir alanda tutuluyor.

Belgrad’ın merkezinde yer alan, bir bilim adamı ve mucit olan Nikola Tesla’nın hayatına ve çalışmalarına adanmış dünyanın en büyük koleksiyonuna sahip olan bu müze, gezinizde mutlaka uğramanız gereken yerler arasında.

Thomas Edison ile olan rekabetiyle ünlü olan Tesla, etnik bir Sırp’tı. Tesla, hayatını Budapeşte ve Paris’te yaşadı, sonra da Amerika’ya taşındı. Daha sonra Amerikan vatandaşı oldu ve 1943’de New York’ta öldü.

Belgrad Tesla Müzesi
Belgrad Tesla Müzesi

Ölümünden on yıl sonra, çalışmaları yeğeni tarafından Belgrad’daki bu müzeye transfer edildi. Müze, Tesla’ya ait binlerce belge, kitap, fotoğraf ve ekipman içeren yedi teşhir salonundan oluşuyor. New York’taki ünlü Wardenclyffe laboratuvarlarından biri de dahil olmak üzere Tesla’nın üzerinde çalıştığı çeşitli modeller burada sergileniyor.

Bu eşsiz koleksiyon, 2003 yılında UNESCO Dünya Hafızası programının bir parçası olarak seçildi.

Fruska Gora Dağı ve Milli Parkı

Syrmia bölgesinde bulunan Fruska Gora Dağı, komşu ülke Hırvatistan ile olan sınırda bulunuyor. Bu alan “Sırbistan’ın Mücevheri” olarak da bilinir. Doğa yürüyüşlerinin yapıldığı dağ bölgesi, üzüm meraklıları için görülmeye değer üzüm bağları ve şarap imalathaneleri ile çevrili durumda.

Doğa yürüyüşü, kaya tırmanışı ve piknik yapmak bölgedeki en popüler aktiviteler arasında yer alıyor. Milli parktaki en çok ilgi çeken yerler ise bazılarının 12. yüzyıla tarihlendiği ve şimdi koruma altında olan, tüm kırsal bölgelere dağılmış benzersiz Ortodoks manastırlarıdır. Bu manastırlarda göreceğiniz manzaralar muhteşemdir ve birçok ziyaretçi bölgeye bu manzaraları izlemeye gelir.

Sırbistan Ulusal Müzesi

Belgrad şehrinde yer alan ulusal müze, Sırbistan’daki büyük ve en eski müzesidir. Bu etkileyici müze, tüm tarihi dönemlerden birçok ünlü ulusal ve uluslararası sanat şaheserine ve Roma döneminden kalma paha biçilemez anıtlar dahil olmak üzere 400.000’den fazla nesneden oluşan dev bir koleksiyona ev sahipliği yapıyor.

Sırbistan Ulusal müzesi
Sırbistan Ulusal Müzesi

Cumhuriyet Meydanı’nda yer alan bu müzenin zengin koleksiyonlarını Sırbistan uçak bileti alarak keyifle gezebilirsiniz.

Sokobanja Kaplıcaları

Sırbistan, bir zamanlar Roma imparatorlarının seçtiği bir geri çekilme bölgesi olan ve kentin doğusunda yer alan Sokobanja kaplıcalarıyla da ünlü bir ülkedir.

Avrupalılar iyileştirici özelliklere sahip olduğu söylenen termal sular için buraya akın ediyorlar. Bölgede 17. yüzyıldan kalma pek çok halka açık hamam ya da buhar odası bulabilirsiniz.

Sokobanja Kaplıcaları
Sokobanja Kaplıcaları

Kaplıcaların yanı sıra, Sokobanja’nın rahatlatıcı havasını negatif iyonlar bakımından yüksek olması ve hava kirliliğinden arınmış olmasından dolayı “İklim Spa” olarak adlandırılan bir tedavi yöntemi de burada uygulanıyor.

Vinca

Belgrad’ın dışında bulunan Vinca bölgesi, “Beyaz Tepe” anlamına gelen Belo Brdo adlı arkeolojik siteye ev sahipliği yaptığı için Sırbistan tarihinin en önemli yerlerden birisidir.

Bölge, Vinca’da bulunan çok önemli arkeolojik buluntularla ünlü oldu. M.Ö. yaklaşık 5000 ile 4000 yılları arasında taştan ve kemikten yapılmış pek çok heykel, süs eşyası ve içki kapları burada bulundu.

Göreceğiniz bu tarihi eserlerin yanında Vinca aynı zamanda Tuna Nehri boyunca yapılan nehir gezileri için de bir durak noktasıdır ve yerel rıhtımlar, taze avlanan balıkları tadabileceğiniz çok sayıda kaliteli balık restoranına sahiptir.

Kopaonik

Kış sporlarından hoşlanıyorsanız ve kış aylarında Sırbistan’ı ziyaret ediyorsanız, o zaman Kopaonik Sıradağları’na mutlaka gitmeli ve muhteşem manzaralar karşısında kayak yapmalısınız.

Sırbistan uçak bileti ile tadını çıkarabileceğiniz Kopaonik Kayak Merkezi’nde kayak ve snowboard pistlerinin yanı sıra, bölgeye hizmet eden ve her seviyede eğim kategorileri sunan yirmi dört telesiyej var. Eğer kayak sezonu dışında buraya seyahat ediyorsanız dağ tırmanışı, doğa yürüyüşü ve kuş gözlemciliği gibi etkinliklerle de Kopaonik’in tadını çıkarabilirsiniz. Bölgede yürüyüş yaparken görebileceğiniz birçok ahşaptan yapılmış tarihi tapınak ve kilise bulunuyor.

Kopaonik
Kopaonik

Kopaonik, tatilinizi unutulmaz kılacak birçok seçeneğe sahiptir, bunlardan birisi de aktif gece hayatıdır. Birçok kafe, bar, disko, kulüp, restoran ve turistik merkezin bulunduğu bölge, sabahın erken saatlerine kadar süren eğlenceleri ile ünlü.

Lepenski Vir

Balkan Yarımadası’ndaki ünlü bir bölge olan Lepenski Vir’in tarihi M.Ö. 9000 ile 6000 yıllarına kadar uzanır ve bölge, arkeoloji meraklıların çok ilgisini çekecek önemli tarihi eserler barındırır.

Lepenski Vir
Lepenski Vir

Site, antik tanrıları temsil ettiği söylenen türbelere ve heykellere sahiptir, bu heykeller M.Ö. 7000 yılına aittir. Heykeller tarih öncesi dönemlerden kadın ve erkek figürlerini dışavurumcu bir yaklaşımla sergiliyor. Lepenski Vir’de özenle korunmuş olarak bulunan muhteşem Mezolitik dönem evlerini de bu gezinizde mutlaka görmelisiniz.

Niş Şehri

Ülkenin güneyindeki Sırbistan’ın üçüncü büyük şehri olan Niş, bir üniversite şehri olduğu kadar Roma imparatoru Constantine’nin doğum yeri olarak da bilinir. Bu nedenle, şehir merkezi rahat ve eğlenceli bir yer olmasından öte Büyük Konstantin Anıtı gibi Roma dönemi eserleriyle de çok ilgi çekicidir.

Sırbistan uçak bileti alarak gezeceğiniz Niş’teki en önemli tarihi yer ise 18. yüzyılda inşa edilen Nis Kalesi’dir. Burası hem eğlencenin hem de tarihin buluştuğu bir alan çünkü kalenin önündeki meydan, çok sevilen kafelere ve barlara ev sahipliği yapıyor.

Sırbistan Zlatar Sıradağları

En yüksek zirvesi Golo brdo olan Zlatar Sıradağları, bölgenin sunduğu doğal güzelliklerin tadını çıkarmak için turistlerin akın ettiği, Sırbistan’ın en iyi korunan yerlerinden birisidir.

Dağ bölgesi çayırlar, göller ve ormanlarla doludur ve temiz havası nedeniyle şehirlerden uzaklaşıp harika manzaralar eşliğinde dinlenmek için harika bir yerdir.

Zlatar Sıradağları
Sırbistan Zlatar Sıradağları

Kış aylarında, dağların altında uzanan yemyeşil vadilerin muhteşem manzarasını izleyebileceğiniz özel bir telesiyeji ve pek çok kayak pistini de burada bulabilirsiniz.

Yaz aylarında ise bölge daha çok tekne gezileri, rafting ve balık avlama turları için kullanılıyor. Dağ yürüyüş yollarında gezerken görebileceğiniz, kırsal bölgelere dağılmış çok sayıda ahşap kiliseye ve manastıra ev sahipliği yapan üç yapay göl de size harika fotoğraflar çekme fırsatı verecektir.

Oplenac

Sırbistan’ın batısındaki Oplenac, ülkenin tamamen farklı bir manzarasını size sunacak. St. George Kilisesi ve Oplenac Mozolesi nedeniyle önemli bir kültürel ve tarihi bölge olan Oplenac, aynı zamanda Oplenac Kilisesi ile ünlüdür. 1900’lerde inşa edilen ve aynı zamanda Kral I. Peter’in son dinlenme yeri olan bu Ortodoks kilisesi, eşsiz mimarisiyle sizi büyüleyecek bir yapı. Burada kraliyet ailesinin 26 üyesinin anıtları da bulunuyor.

Oplenac
Oplenac

Kilisenin ve anıtların içini kaplayan dekoratif ve etkileyici mozaikler nedeniyle bu kilisenin Sırbistan’ın en güzel yapılarından birisi olduğu söyleniyor.

Novi Sad

Sırbistan’ın en büyük ikinci şehri olan Novi Sad, Vojvodinia eyaletinin başkenti ve kesinlikle kaçırılmaması gereken turizm merkezidir.

Şehir, her yıl temmuz ayında düzenlenen ve tüm Avrupa’da en önemli yaz müzik festivallerinden biri olarak gösterilen EXIT Müzik Festivali’nin yanı sıra, kentin üzerinde yükselen Petrovaradin Kalesi ile de ünlüdür.

Novi Sad
Novi Sad

Şehirdeki tablo güzelliğindeki Varadin Köprüsü, Tuna’yı çevreleyen eşsiz bir köprüdür ve nehrin benzersiz manzaralarını size sunar. İsterseniz burada Tuna Nehri üzerinde keyifli tekne gezilerine de katılabilirsiniz.

Sırbistan Golubac Kalesi

14. yüzyıldan kalma bu kale, yıllarca süren savaşlara dayandı ama şimdi durduğu tepeden Tuna’ya doğru kayıyor. Sırbistan uçak bileti ile yakından göreceğiniz görkemli Golubac Kalesi, Avrupa’nın en iyi korunmuş Orta Çağ kalelerinden birisi olarak ünlüdür.

10 farklı kuleden oluşan Golubac Kalesi eskiden Tuna’yı koruyan büyük bir güç merkeziydi. Müthiş yapısına rağmen kale, tarih boyunca birçok kez el değiştirdi, ancak savaş ve sürekli saldırı bile kalın taş duvarları tahrip edemedi. Ne yazık ki, Golubac’ın ölümünü başlatan şey modern teknoloji oldu.

Golubac Kalesi
Golubac Kalesi

1964 yılında Tuna Nehri üzerindeki bir hidroelektrik barajı, kıyılarda su basmalarına neden oldu ve yükselen su seviyeleri en sonunda Golubac’ın dış duvarlarını alt kıyı boyunca batırdı.

2005 yılında kaleyi restore etmek için bir kampanya başlatıldı ama kale hala Tuna Nehri’ne doğru kaymaya devam ediyor. Günümüzde Golubac Kalesi, özellikle Tuna Nehri tekne turlarında kullanılan popüler bir turizm merkezidir.

Sırbistan Uçak Bileti Alarak Uvac Nehir Mendereslerini Görün

Sarp kayalıklar arasındaki sakin bir yol, güneybatı Sırbistan’ın en çarpıcı manzaralarını size sunacak.

Sırbistan uçak bileti ile keşfe çıkacağınız, 119 kilometre boyunca uzanan Uvac Nehri kıyıları, etkileyici medreseler ve geniş mağaraların çarpıcı karstik manzaralarıyla süslüdür.

Bu ilgi çekici menderesler, Uvac Nehri’nin tablo güzelliğindeki kıyı şeridinin en çarpıcı bölümünü oluşturuyor. Buraya düzenlenen turlarla hepsi birer doğa harikası olan menderesleri keyifle gezebilirsiniz.

Uvac Nehir Menderesleri
Uvac Nehir Menderesleri

Bu bölge kızıl akbabalar için de bir sığınak olarak kullanıldığından, vahşi yaşam severler arasında çok popülerdir.

Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca alabileceğiniz Sırbistan uçak bileti ile bu keşfedilmeyi bekleyen ülkeye unutulmaz bir gezi yapabilirsiniz.