Aerobilet Ayrıcalıklarıyla Türkiye’nin En Güzel 12 Plajını Keşfedin

0
795
Aerobilet Ayrıcalıklarıyla Türkiye'nin En Güzel 12 Plajını Keşfedin
Aerobilet Ayrıcalıklarıyla Türkiye'nin En Güzel 12 Plajını Keşfedin

Türkiye, Avrupa ve Asya kıtalarındaki en iyi sahil destinasyonlarından bazılarına sahip büyüleyici bir ülke. Bir plaj aşığıysanız sizi büyüleyecek pek çok plajı Türkiye içinde bulabilir ve çok uzaklara gitmeden denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Türkiye’nin en güzel plajları ülkenin güney ve güneybatı gölgesinde Ege Denizi ve Akdeniz kıyılarında bulunuyor. Toros dağlarının denizle buluştuğu bu inanılmaz sahil şeridi, yüzlerce etkileyici koy ve doğal plaja sahip. Yatların bu bölgeye akın etmesi hiç de şaşırtıcı değil.

Aerobilet web sitesi veya mobil uygulamaları üzerinden alacağınız uçak biletleri ile Türkiye’nin en güzel 12 plajına giderek büyüleyici mavi ve turkuaz denizlerin tadını çıkarabilirsiniz.

Türkiye’nin En Güzel Plajları

Ölüdeniz Plajı

2006 yılında dünyanın en güzel plajı seçilen Ölüdeniz, her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turisti kendine çeker. Durgun gibi gözüken Ölüdeniz, kendini her gün yenileyen eşsiz bir yer. Burada yoğun kaynak suyu çıkışları var, bu kaynak sularının yarattığı tuz farkından dolayı açık denizden içeriye ve dışarıya devamlı bir sirkülasyon oluşuyor. Ölüdeniz’de gel git etkisi ile üç günde bir deniz ortalama yarım metre yükselir ve alçalır.

Ölüdeniz Plajı
Ölüdeniz Plajı

Muğla uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız Ölüdeniz, oldukça sığdır, bu nedenle acemi yüzücüler ve çocuklar için idealdir. Ölüdeniz aynı zamanda yamaç paraşütüyle de dünya çapında bir üne kavuştu. Ölüdeniz’in çevresinde ise eşsiz deniz ürünleri tadabileceğiniz restoranlar ve barbekü gece partileri yapılan mekanlar bulabilirsiniz. Muhteşem güzelliğiyle Ölüdeniz’e doyamayacak ve tekrar gelmek isteyeceksiniz.

Kelebekler Vadisi

Fethiye’nin en ünlü yerlerinden biri de Kelebekler Vadisi’dir. Bu benzersiz yer sizi tam anlamıyla büyüleyecek güzellikte. 1. derece sit olanı olarak her türlü yapılaşmaya kapalı olan vadi, barındırdığı milyarlarca kelebek ile tanınıyor. Ağaçların gövdelerini, yapraklarını ve doğadaki hemen her yeri örten bu rengarenk kelebekler, en ufak bir gürültüde havalanacak ve gökyüzü kaplayarak size muhteşem bir manzara sunacak.

Kelebekler Vadisi’ne gidebileceğiniz tekneleri Fethiye’de kolayca bulabilirsiniz ve bu yolculuğunuz yarım saat sürer. Yolda isterseniz Mavi Mağara’da durabilir ve kendinizi mağaranın serin sularına bırakabilirsiniz.

Kelebekler Vadisi’nde herhangi bir turistik tesis bulunmaz, bu vadi kampçıların çok sevdiği bir alandır ve dilerseniz burada kısa bir süre kamp yaparak bu eşsiz doğa parçasını daha yakından tanıyabilirsiniz.

Çıralı-Olimpos

Akdeniz kıyı şeridinin sarp dağlık doğası, buradaki birçok plaja ve koya ulaşılmasını oldukça zor bir hale getiriyor. Ulaşımın zor olmasından yararlanan dünyaca ünlü bir plaj ise hala doğal bir cennet olan ve gelişme nedeniyle bozulmayan Olimpos ve Çıralı’yı kapsayan uzun bir koyda yer alıyor.

Çıralı-Olimpos
Çıralı-Olimpos

Antalya uçak bileti alarak güzelliklerini göreceğiniz Olimpos, gençler için tam bir cennet. Bu tatil beldesi; Chimera adı verilen ebedi bir aleve, bazı antik kalıntılara ve ahşap ağaç evlere ev sahipliği yapıyor. Dizüstü bilgisayarlarınızı ve banka kartlarınızı geride bırakarak  Olimpos’un çam ormanlarında ve muhteşem plajında huzur dolu günler geçirin.

Patara Plajı

Patara Antik Kenti yakınında bulunan bu ünlü plaj, Akdeniz bölgesindeki en büyük ve güzel plajlardan biri. Patara Plajı, uluslararası birçok turizm dergisi tarafından defalarca dünyanın en iyi plajları arasında gösterildi. Bu büyüleyici plaj, tatilinizi beyaz kumlarda yatarak ve güneşlenerek harika zaman geçirebileceğiniz bir yer.

Türkiye’nin en uzun plajlarından biri olan Patara Plajı, 18 kilometre uzunluğuyla çok etkileyicidir. Deniz oldukça sığ ve acemi yüzücüler için harika bir yüzme alanı var. Patara Plajı, hiç durmayan tatlı rüzgarlarıyla ünlüdür ve bu nedenle rüzgar sörfü için de uygundur. Patara’da rüzgar sörfü eğitimi alabilir ve benzersiz Patara sahilinde rüzgar sörfü de yapabilirsiniz.

Patara Plajı
Patara Plajı

Ayrıca hoş bir rüzgar eşliğinde masmavi sularda yüzmek de size harika bir deneyim yaşatacaktır. Patara’nın kum yapısı da benzersizdir, çünkü bu kumlar denizin temizliğinin bir göstergesi olan çeşitli faydalı mikro organizmalarla dolu ve buraya gelen turistler kum kürü yaparak çeşitli ağrı ve sızılarından kurtulabiliyorlar.

Patara Plajı aynı zamanda deniz kaplumbağaları Caretta Caretta’ların yumurta bıraktıkları yerler arasında ve burada bulunan 195 Caretta Caretta yuvası koruma altına alınmış durumda.

Kleopatra Plajı

Akdeniz’de yelpazenin diğer ucunda bulunan Alanya şehrindeki dünyaca ünlü Kleopatra Plajı, görülmeye değer güzellikte bir yer. Altın renkli kumları ve turkuaz sularıyla ünlü olan plaj, muhtemelen Türkiye’nin en iyi ve en popüler şehir plajı.

Efsaneye göre Toros Dağları’nın eteklerinde yer alan bu 2,5 kilometrelik kumsal, Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın çok hoşuna gitti ve plaj ismini buradan aldı. Günümüzde su sporları, korsan teknesi gezileri, şezlonglar, plaj barları hatta çılgın golf sahalarıyla burada harika zaman geçirebilirsiniz.

Kleopatra Plajı
Kleopatra Plajı

Antalya uçak bileti alarak tadını çıkarabileceğiniz plaj, genç tatilciler ve aileler özellikle de Avrupalı turistler arasında çok popüler. Yazın yüksek sezonu dışında ise Kleopatra Plajı’nın gezinti yolunda koşu yaparak güzel zamanlar geçirebilirsiniz.

Bitez Plajı

Bodrum her zaman deniz, kum ve güneşi ile anılan bir yer olmuştur. Bodrum Yarımadası’nın en gözde yeri ise Bitez yani eski ismi Ağaçlı Plajı. Bitez ilçesinde bulunan bu muhteşem plajı, Bodrum’a 6-7 kilometre uzaklıkta yer alıyor ve turistlerin yaz aylarında en çok tercih ettiği plajlardan birisi olarak öne çıkıyor. Sahil boyunca ücretsiz şezlonglar bulabileceğiniz Bitez Plajı, mavi bayrak ile ödüllendirilmiş çok temiz bir denize ve altın kumlu eşsiz bir sahile sahip.

Bodrum uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız, size keyifli bir yüzme deneyimi sunacak olan Bitez Plajı’nın güzelliği şarkılara konu olmuş, filmleri süslemiş ve her zaman hayranlık uyandırmıştır. Bir tarafı yemyeşil ağaçlar, diğer tarafı ise uçsuz bucaksız Ege Denizi ile çevrili olan Bitez Plajı, aynı zamanda harika restoranlara da ev sahipliği yapıyor. Bitez’de değişik lezzetler tatmak isterseniz buraya özgü kıtır mantı veya cevizli mantıyı tadabilirsiniz.

Kalamar Koyu

Kalkan Körfezi’nin güneybatısında yer alan Kalamar Koyu, muhteşem gün batımı manzarasıyla ünlü. Kalamar’da kızıl gün batımı ve masmavi denizin birleştiği bir manzara eşliğinde romantik akşam yemekleri yiyebilirsiniz.

Kalamar’da çocuklu ailelerin rahatça ziyaret edebileceği çok sayıda tanınmış plaj kulübü var. Kalamar Plajı’nın masmavi berrak sularında bütün gün yüzebilir, şnorkelle dalışlar yapabilir ve birçok su sporu aktivitelerinden faydalanabilirsiniz. Plajda şezlong, şemsiye, duş ve uygun fiyatlarla atıştırmalıklar bulabilirsiniz.

Kalamar Koyu
Kalamar Koyu

Akşam yürüyüşlerinden hoşlanıyorsanız tatilinizde, Kalamar Koyu’nun büyüleyici gün batımını eşliğinde sahilde romantik yürüyüşler yapabilirsiniz. Kalkan limanında ve Kalamar Koyu’nda birbirinden güzel balık restoranları da bulacaksınız. Muhteşem bir deniz manzarası eşliğinde harika akşam yemekleri yiyebileceğiniz bu şirin balıkçı restoranlarını tatilinizde ziyaret edebilir ve güzel vakit geçirebilirsiniz. Kalamar Koyu aynı zamanda eski tarz otantik evlerin ve modern çağdaş tasarımların bir karışımını da size sunacak.

Kaputaş Plajı

Akdeniz bölgesinde bir başka dünyaca ünlü plaj da Kaputaş Plajı’dır. Kaputaş Plajı, gizli bir koy içinde yer alan ve yoldan aşağıya doğru 200 basamaklı bir merdivenle inilen gizli bir cennettir. Bu plaj yabancı turistlerin gözdesidir ve turkuaz renkli muhteşem denizi ve berrak sularıyla tanınır.

Bu dünyaca ünlü plaj, doğal güzelliğinden dolayı gezi teknelerinin ve yatların mola verdiği önemli duraklardan biri. Kalkan ve Kaş arasında sefer yapan dolmuşlar Kaputaş Plajı’nda duruyor ve bu eşsiz plaja yaklaşık 10 dakikada ulaşabilirsiniz. Ayrıca Kalkan limanında kolayca bulabileceğiniz tekne turlarıyla da bir doğa harikası olan Kaputaş Plajı’nı keşfedebilirsiniz.

İztuzu Plajı

Dalaman merkezinden kısa bir yolculukla ulaşabileceğiniz İztuzu Plajı, altın kumlarıyla ünlü bir plaj ve Dalaman’a arabayla yaklaşık 20 dakika mesafede yer alıyor. İztuzu Plajı, birçok uluslararası turizm dergisi tarafından Akdeniz sahil şeridindeki en güzel plajlardan biri olarak gösteriliyor. Sakin ve temiz deniziyle İztuzu Plajı, çocuklu aileler için ideal bir yer, aynı zamanda berrak sularından dolayı dalışa da çok uygun.

İztuzu Plajı
İztuzu Plajı

Dalaman uçak bileti ile tadını çıkaracağınız İztuzu Plajı, Kaplumbağa Plajı olarak da biliniyor, çünkü bu plaj nesli tükenmekte olan Caretta Caretta deniz kaplumbağaları için son yuvalama alanlarından biri. Plaj, 1988 yılından beri özel koruma statüsüne sahip, bu nedenle gece 8 ile sabah 8 saatleri arasında halka kapalı.

Güvercinlik Koyu

Bodrum’da size harika bir deniz manzarası sunacak benzersiz yerlerden biri de merkeze sadece 30 dakika uzaklıkta bulunan Güvercinlik Koyu. Bodrum Yarımadası’nın en güzel koylarından biri olan Güvercinlik Koyu; doğal güzellikleri, tertemiz denizi ve karşısındaki Salih Adası’nın görülmeye değer manzarasıyla size keyifli bir tatil yaşatacak.

Güvercinlik Koyu yemyeşil bir koydur, ve koyun harika manzarasına eşlik eden balıkçı lokantalarında lezzetli balıklar tadabilir veya çay bahçelerinde huzur içinde ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Güvercinlik Koyu, Bodrum’a göre çok daha sakin ve huzur dolu bir yer. Yılın bütün stresini atmak ve doğayla baş başa dinlenmek istiyorsanız Güvercinlik Koyu sizin için ideal bir seçim olacaktır. Hem havalimanına hem de Bodrum merkezine yakın olan Güvercinlik Koyu, yarımadanın en güzel otellerine de ev sahipliği yapıyor.

Güvercinlik Koyu
Güvercinlik Koyu

Güvercinlik ilçesi ise rengarenk çiçeklerle bezeli sokaklarıyla son yılların gözde tatil beldelerinden biri haline geldi. Tatilinizde gündüzleri Güvercinlik’in harika plajlarında ve altın kumsallarında zaman geçirebilir, geceleri ise canlı gece hayatının tadını çıkarabilirsiniz. Güvercinlik Koyu’nda gidebileceğiniz yerlerden biri olan Salih Adası da Karyanda Antik Kenti’nin bir parçası olarak görülmeye değer bir yer. Bu sakin adada benzersiz bir Ege manzarası eşliğinde çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Bodrum Meteor Koyu

Tatilinizde benzersiz bir yer görmek istiyorsanız Meteor Koyu’nu mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bodrum’a oldukça yakın olan Meteor Koyu gerçekten de büyük bir meteor çukurundan oluşuyor. Meteor Koyu, benzersiz bir konumda yer alıyor, ayrıca koyun çevresini sarmış muhteşem çam ormanları ve turkuaz deniz ile benzersiz bir manzaraya sahip.

Bodrum uçak bileti alarak yakından göreceğiniz Meteor Koyu’nun kayalıklarından turkuaz renkli berrak denize atlayabilir ve çam ormanlarının gölgesinde yüzebilirsiniz. Kayalıklardan serin denize atladıktan sonra çevrenizde bulunan bazı mağaraların sıcak kaynak sularında da yüzme şansı bulacaksınız. Bu mağaraların diplerinden kükürtlü kaynak suları fışkırıyor. Cildi güzelleştiren bu kükürtlü suları, Meteor Koyu dışında başka bir yerde bulmanız çok zor. Bu koyda restoran bulunmaz, o yüzden buraya gelirken yanınıza atıştırmalıklar ve su almayı unutmayın.

Aerobilet Uçak Bileti Alarak Konyaaltı Plajı’nda Yüzün

Denizin tadını çıkardıktan sonra şehir gezileri yapmayı seviyorsanız, Türkiye’nin en ünlü turizm şehirlerinden biri olan Antalya’nın merkezinde bulunan Konyaaltı Plajı tam size göre bir yer.

Antalya uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız Konyaaltı Plajı’nın Avrupa’nın en iyi plajlarından biri olmasının nedenleri ise tertemiz masmavi denizi ve kilometrelerce uzayan etkileyici sahili. Konyaaltı Plajı, Antalya şehir merkezine çok yakın ve muhteşem Falez manzaralarına sahip, bu yüzden plajda vakit geçirirken asla sıkılmayacaksınız.

Aerobilet Uçak Bileti alarak Konyaaltı Plajı'nda Yüzün
Aerobilet Uçak Bileti alarak Konyaaltı Plajı’nda Yüzün

Konyaaltı Plajı, falez manzaralarının dışında arka tarafına karlı Bey Dağları manzarasıyla da büyüleyici görünüyor. Konyaaltı bölgesi ise yerli ve yabancı tatilciler arasında çok popüler ve Konyaaltı Plajı’nın arka tarafında sonsuz sayıda restoran, kafe ve otel bulunuyor.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla alacağınız uçak biletleri ile Türkiye’nin en güzel plajlarına uçarak muhteşem masmavi denizlerin, altın renkli kumların ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.