Çanakkale Uçak Bileti ile Tarihi ve Doğal Güzelliklere Yolculuk

0
707
Çanakkale Uçak Bileti ile Tarihi ve Doğal Güzelliklere Yolculuk
Çanakkale Uçak Bileti ile Tarihi ve Doğal Güzelliklere Yolculuk

Çanakkale uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz bu güzel şehir, pek çok medeniyetten izler taşıyor. Gelibolu Yarımdası’nın muhteşem doğal güzellikleriyle süslü olan Çanakkale; etkileyici milli parkları, ünlü kaplıcaları, antik kentleri ve tatil beldeleriyle size harika bir gezi fırsatı sunuyor.

Çanakkale’de mavi bayraklı plajların tadını çıkardıktan sonra Çanakkale Şehitler Abidesi gibi ülkemizin en önemli anıtlarından birini gezebilir, efsanevi Assos Antik Kenti’nde yürüyebilir ve Berhankale’nin muhteşem taş evlerini görebilirsiniz. Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla kolayca Çanakkale uçak bileti alabilir ve Türkiye’nin en güzel köşelerinden birini keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Çanakkale’de Gezilecek Yerler

Çanakkale Şehitler Abidesi

Çanakkale Gelibolu Yarımadası’nın en çok ziyaret edilen yeri olan Çanakkale Şehitler Abidesi’ni mutlaka görmenizi öneriyoruz. Abide, Eski Hisarlık Burnu üzerinde yer almaktadır ve temeli 17 Nisan 1954 tarihinde atılmıştır. İkinci Anafartalar Zaferi’nin 45. yıl dönümü olan 21 Ağustos 1960 tarihinde ziyarete açılan Çanakkale Şehitler Abidesi, Çanakkale muharebelerinde şehit düşen tüm askerlerimizin anısını yaşatıyor.

Çanakkale Şehitler Abidesi
Çanakkale Şehitler Abidesi

Abidenin ayaklarının üzerinde muharebe anlarını yansıtan kabartma rölyefler bulunuyor. Abidenin arka bölümünde yer alan sembolik mezarlıklar ise 2007 yılında ziyarete açılmıştır. Şehitlikte, Çanakkale Muharebeleri sırasında şehit düşen ve bugüne kadar isimleri tespit edilebilmiş 59.408 şehidimizin isimleri bulunmaktadır. Yine sembolik şehitliğin önünde muharebe dönemini yansıtan 45 metre uzunluğunda bir rölyef bulunmaktadır. Rölyefi geçtikten sonra, sembolik şehitliğin başlangıç bölümünde bulunan meçhul asker mezarı ve Mustafa Kemal Atatürk’ün 1934’de müttefik askerleri için söylediği sözlerin yer aldığı mermer bir kitabeyi inceleyebilirsiniz.

Gelibolu Yarımadası Milli Parkı

Çanakkale merkezine çok kısa bir mesafede ülkemizin en güzel milli parklarından biri bulunuyor. 1973 yılında milli park ilan edilmiş olan Gelibolu Yarımadası Milli Parkı’nda el değmemiş doğanın, harika temiz havanın ve tarihi anıtların eşliğinde doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Çanakkale uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz 33.490 hektar alana yayılan bu eşsiz milli park, tarihiyle de ünlü. Birinci Dünya Savaşı’nda İtilaf Devletleri ile Osmanlı Ordusu arasında cereyan eden dünyanın en büyük savaşlarından biri olan Çanakkale Savaşı’nda verilen yüz binlerce kayıp anısına yapılan anıtlar ve şehitlikler, savaşın acılarını hatırlatmasının yanı sıra tarihin muhteşem zaferlerinden birini de gözlerinizin önüne serecek.

Gelibolu Yarımadası Milli Parkı
Gelibolu Yarımadası Milli Parkı

250.000’i aşan Türk şehidinin aziz hatıraları üzerinde yükselen anıtları ve yine 250.000’i aşkın İngiliz, Fransız, Avustralya ve Yeni Zelanda askerlerinin gömülü olduğu alanları da içine alan Gelibolu Yarımadası Milli Parkı, bugün bütün dünyaya barışın değerini anlatmaktadır. Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı içerisinde 56 yerli anıt ve şehitlik, 35 yabancı mezar ve anıt bulunuyor.

Assos Antik Kenti

Çanakkale uçak bileti alarak görme şansı bulacağınız dünyaca ünlü Assos, size tarihin ve doğanın mükemmel bir uyumunu sunacak. Assos Antik Kenti sönmüş bir volkanik tepe üzerine, denizden 236 metre yükseklikte kurulmuştur. M.Ö. 6. yüzyıla kadar giden tarihiyle Assos, 3200 metre uzunluğunda 20 metre yüksekliğinde surlarla çevrilidir. Sizi çok etkileyecek olan bu antik surların harika fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Assos Antik Kenti’nin en yüksek tepesinde yer alan Athena Tapınağı, Anadolu’da yapılan tek Dor düzenindeki tapınaktır. Bu tapınak günümüze kadar korunabilmiş ve benzersiz atmosferiyle sizi etkileyecek bir yer. Athena, Assos’un koruyucu tanrıçasıdır, bu güzel tapınak da ona adanmıştır. Assos’u gezerken hemen karşınızda Midilli Adası ve muhteşem manzaralarıyla Ege Denizi olacak. Midilli Adası’na karşı kurulmuş antik tiyatro bir kaya oyuğuna yapılmıştır ve 2500 kişiliktir. Tam bir Roma dönemi tiyatrosu olan Assos Antik Tiyatrosu görülmeye değer güzellikte. Bu güzel antik tiyatro günümüzde birçok festival ve konsere ev sahipliği yapıyor.

Yunan klasik çağında kentin yönetim, siyasi ve ticaret işlerinin görüşülmesi için yurttaşların toplandığı kent alanı olan Agora da antik kentte sizi etkileyecek yerlerden biri. Agora, karşılıklı iki üstü kapalı sütunlu alan ile çevrilidir. Bu alanlar buraya toplanan yurttaşların güneş ve yağmurdan korunması için yapılmıştır. Agora’da aynı zamanda tarihi bir Bizans kilisesi kalıntısını ve spor eğitimlerinde kullanılan Gymnasion alanını görme şansı da bulacaksınız. Assos Antik Kenti’ni mutlaka gezmenizi ve hem manzaralarıyla hem de tarihi eserleriyle sizi büyüleyecek bu yerde güzel bir geçirmenizi öneririz.

Assos Limanı

Assos’un antik limanı günümüze kadar özenle korunmuş bir yer ve burada gezerken taş sokaklarda ve sahilde inanılmaz bir uyuma şahit olacaksınız.

Assos Limanı
Assos Limanı

Assos limanının güzel manzarası eşliğinde kahvenizi yudumlayarak şehrin bütün stresinden kurtulup rahatlamanız mümkün, ayrıca isterseniz Assos limanında denize de girebilir ve antik limanın sularından serinleyebilirsiniz.

Ayvacık

Çanakkale uçak bileti alarak ziyaret edeceğiniz Ayvacık, her yıl yüz binlerce insanın ziyaret ettiği Assos ve Berhankale ile ünlü. Burası sadece tarihi atmosferi yaşayabileceğiniz bir yer değil, aynı zamanda muhteşem doğal güzellikleri, temiz havası, huzurlu ortamı ve tadabileceğiniz birbirinden güzel yemekleriyle ruhunuzu dinlendirecek bir yer.

Doğal güzelliklerinden dolayı doğa meraklıları ve gezginlerin önemli duraklarından biri olan Ayvacık, unutulmaz anlar yaşayacağınız ve tüm tatil isteklerinize karşılık verebilecek zenginlikte bir tatil beldesi. Assos’tan gün batımını izleyin, Behramkale’de bulunan Athena Tapınağı’na çıkın ve muhteşem denizin tadını çıkarın.

Afrodit Kaplıcası

Şifalı sularında derman aramaya gelenlerle dolup taşan bu benzersiz kaplıca, rivayete göre tarihte bilinen ilk güzellik kraliçesi olan Tanrıça Adrodit tarafından bulunmuştur. Ayvacık Küçük Çetmi köyünde yer alan kaplıcanın ilginç bir öyküsü var. Efsanelere göre cüzzam hastalığına yakalanarak güzelliği kaybolan Afrodit, Tanrı Zeus tarafından yanından uzaklaştırılır. Afrodit, Kazdağı’nda gezerken yaralı bir kurdun şifalı sulardan iyileşerek çıktığını görür. Burada bulunan 42 derecelik şifalı sularda her gün yıkanan Afrodit cüzzamdan kurtularak eski güzelliğine yeniden kavuşur.

Afrodit Kaplıcası’nda 5 kişilik bir havuz ile 5 tane küvetli banyo odası var. Kaplıcanın su sıcaklığı 42 derece, Ph değeri ise 7. Çanakkale uçak bileti alarak bu muhteşem kaplıcanın şifalı sularında rahatlayabilir, çevreyi saran çam ve zeytin ağaçları arasında keyifle dinlenebilirsiniz.

Kadırga Koyu

Çanakkale uçak bileti alarak Ege’nin en güzel koylarından birinde dalışlar yaparak su altı dünyasının zenginliklerini inceleyebilirsiniz. Ziyaretçiler tarafından çok sevilen Kadırga Koyu’nda zeytin ağaçları altında, hoş bir deniz meltemiyle harika zaman geçireceksiniz.

Kadırga Koyu
Kadırga Koyu

Uzun plajı ve çevresini saran yemyeşil ormanıyla Kadırga Koyu, berrak denizi ve zengin deniz canlılığından dolayı dalışlar için öncelikle tercih edilen yerlerden biri. Burada bütün gün harika dalış deneyimleri yaşayabilirsiniz.

Zeus Sunağı

Ayvacık beldesine bağlı Adatepe Köyü’nün üst tarafındaki Gargaran Tepesi, eski Yunan kültürüne göre tanrılara kurbanlar sunmak üzere yapılmış olan ünlü Zeus Sunağı’na ev sahipliği yapıyor. Eski Yunanlılar; savaşta galip gelmek, kuraklıktan veya hastalıktan kurtulmak, bereketli ürün alabilmek ve felaketlerden korunmak için tanrılara kurban vermeyi adet haline getirmişlerdi. Tanrılara kurban adama törenlerinin yapıldığı Zeus Sunağı’nın yer aldığı mağaranın ön tarafı uçurumdur ve burada göreceğiniz manzara oldukça etkileyici.

Sivrice Plajı

Assos’da yer alan Sivrice Plajı, çakıl taşlı sahili, tertemiz denizi ve huzurlu ortamıyla doğayla baş başa kalıp rahatlamak için harika bir yer.

Bu plajda denizin üzerinde ahşaptan yapılmış iskelelerin üzerinde şemsiye, şezlong ve minderlerden oluşan konforlu ortamlar bulabileceğiniz gibi, andezit taşından yapılmış masaların etrafındaki ahşap sandalyelerde oturup balık yeme imkanınız da var. Özellikle gün batımında karşıda bulunan Midilli Adası ve muhteşem bir deniz manzarasını keyifle izleyebilirsiniz.

Behramkale Köyü

Çanakkale gezinizde Osmanlı döneminde kurulmuş olmasına rağmen sit alanı olduğu için özenle korunmuş Behramkale Köyü’nün yüzlerce yıllık tarihi evlerini gezebilirsiniz. Behramkale Köprüsü ve 1. Murat döneminde yapılan klasik Osmanlı mimarisi özelliklerini taşıyan Hüdavendigar Camisi de burada mutlaka görmeniz gereken yerler arasında.

Behramkale Köyü
Behramkale Köyü

Behramkale Köyü’nde taş evler ve tarihi mimariler arasında keyifle dolaşabilirsiniz. Köy içinde Assos mimarisinin taş işçiliğinin güzel örneklerini de göreceksiniz.

Babakale

Ayvacık’a bağlı bir köy olan Babakale içinde görülmeye değer birçok güzellik barındırıyor.  Sakin, dinlendirici atmosferi ve tertemiz havasıyla Babakale, tipik bir balıkçı köyü. Babakale Köyü, Asya kıtasının en uç noktası olmasıyla da ünlü. Babakale’de manzaranızı görkemli bir kale ve muhteşem bir deniz feneri süsleyecek.

Mavi bayraklı eşsiz plajında keyifle yüzebileceğiniz bu köyün temiz sularına balıklar yumurta bırakır ve Babakale aynı zamanda “Akvaryum” olarak da bilinir. Babakale’nin denizi bölgenin en iyi dalış noktalarından biri ve bu berrak sularda dalışlar yaparak zengin su altı dünyasını keşfedebilirsiniz.

Çanakkale uçak bileti alarak ziyaret edeceğiniz ve hayran kalacağınız Babakale Kalesi ise Asya kıtasının en uç noktasında yer alıyor. Size eşsiz bir manzara sunacak Babakale Feneri’ni de bu kalede görebilirsiniz. Babakale Feneri, her akşam Yunan adası Midilli’ye, Molivos Kalesi’ne ve denizcilere ışık tutmaya devam ediyor.

Apollon Smintheus Tapınağı

Ayvacık Gülpınar beldesi sınırlarında, Bahçeleriçi mevkisinde yer alan Apollon Smintheus Tapınağı tatilinizde keyifle gezebileceğiniz eşsiz bir antik kent. Homeros’un ünlü İlyada Destanı’nda adı geçen Apollon Smintheus Tapınağı, görülmeye değer güzellikte. Bölgede tapınak dışında pek çok güzel Roma ve Bizans yapıları da bulunuyor.

Tapınağın yapıldığı Helenistik çağda, yörede suyun bol olması Apollon Tapınağı’nın buraya yapılmasında etkili olmuştur. Apollon, kehanette bulunmak için suya ihtiyaç duyar, bu nedenle tapınak bu alanda kurulmuştur. Hayran kalacağınız Apollon Tapınağı, M.Ö. 330 yılında arasında klasik İyon stilinde yapılmıştır ve bu tapınak, bölgedeki tek Apollon Tapınağı.

Apollon Smintheus Tapınağı
Apollon Smintheus Tapınağı

Apollon Smintheus Tapınağı; dar yüzeyleri 23 metre, uzun kenarları 42 metre olan ölçüleriyle çok ilgi çekici. Alt bölümünde üç farklı taş kullanılan tapınağın temeli yöreye özgü tüf taşından yapılmış ve temelin üstünde bölgede çok görülen andezit-bazalt taşları kullanılmış. Mermer bloklarla döşenen kutsal alanda 3 oda bulunuyor. Kutsal ön oda, kutsal oda ve arka oda olarak ayrılan bu bölümler arasında en ilgi çekeni olan kutsal oda, Paroslu heykeltıraş Skopas’ın yaptığı düşünülen Tanrı Apollon’un heykeline ev sahipliği yapıyor.

Apollon Smintheus Tapınağı hakkındaki antik kaynaklarda ünlü Roma İmparatoru Sezar’ın burayı ziyaret ettiği söyleniyor. Tapınak kalıntılarını ve tapınaktan çıkan birbirinden güzel tarihi eserleri, burada bulunan müzede de inceleyebilirsiniz.

Çanakale Uçak Bileti ile Ezine Plajı’nın Tadını Çıkarın

Çanakkale uçak bileti alarak gezeceğiniz Ezine merkezinde yer alan bu büyüleyici plaj, güzel bir iskelenin yanında bulunuyor. Sakin ve huzurlu ortamıyla sizi rahatlatacak olan Ezine Plajı, temiz suları ve sahiliyle güzel zaman geçirebileceğiniz bir yer. Ezine Plajı çevresinde kaliteli kafeler ve eğlence merkezleri de bulunuyor.

Çanakkale gezinizde denize girebileceğiniz başka bir plaj da 22 kilometre uzaklıktaki Aktaş Plajı. Burada ihtişamlı meşe ağaçlarının gölgesinde dinlenebilir ve hemen karşıda yer alan Bozcaada manzarası eşliğinde yüzebilirsiniz.

Çanakale Uçak Bileti ile Ezine Plajı'nın Tadını Çıkarın
Çanakale Uçak Bileti ile Ezine Plajı’nın Tadını Çıkarın

Bölgede gidebileceğiniz diğer bir plaj olan Tavalı Plajı, aynı zamanda kamp alanı olarak da kullanılıyor. Yemyeşil bir doğanın içinde, temiz denizi ve kum plajıyla size harika bir gün geçirtecek bu şirin plajı mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesi üzerinden kolayca Çanakkale uçak bileti alabilir ve Türkiye’nin doğal güzellikleriyle ünlü bu şehrini doyasıya gezebilirsiniz.