Bodrum Uçak Bileti ile Ege’nin Güzelliklerine Uçun

0
1687
Bodrum Uçak Bileti ile Ege’nin Güzelliklerine Uçun
Bodrum Uçak Bileti ile Ege’nin Güzelliklerine Uçun

Bodrum uçak bileti alarak, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti kendine çeken bu eşsiz tatil beldesinde unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz. Amacınız ister deniz kenarında uzanmak ister tarihi yerleri gezmek isterse de sabaha kadar eğlenmek olsun, Bodrum size her konuda pek çok güzel alternatif sunmaya hazır.

Türkiye’nin en popüler tatil beldelerinden biri olan Bodrum, çok iyi korunmuş bir yerdir. Bodrum’un sokaklarında gezerken, Ege mimarisinin en güzel örneklerini sergileyen, yeşillikler arasında gizlenmiş beyaz Bodrum evlerini bulacaksınız.

Bodrum seyahatinizde Akarlar Plajı, Gümbet, Turgutreis, D-marin, Meteor Koyu gibi muhteşem plajları ve koyları ile Bodrum’un masmavi denizde yüzebilir ve sıcak kumlarında uzanarak güzel manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Bodrum uçak bileti alarak keşfedebileceğiniz Bodrum, koyları ve plajları kadar tarihi açıdan da çok zengin bir yer. Saint John Şövalyeleri tarafından inşa edilen 15. yüzyıldan kalma Bodrum Kalesi, eşsiz Bodrum Limanı, Halikarnas Mozolesi Kalıntıları ve Bodrum Antik Tiyatrosu gibi muhteşem yerler Bodrum seyahatinizde benzersiz güzellikleriyle sizi büyüleyecek.

Bodrum sadece muhteşem sahilleri ve tarihi yerleri ile değil aynı zamanda eğlence hayatıyla da ünlüdür. Geceleri Bodrum’un kafeleri, barları ve eğlence mekanları yerli ve yabancı turistlerle dolup taşar. Gündüz ve gece Bodrum’da farklıdır. Gündüzleri sakin bir sahilde, güneşin ve denizin tadını çıkarabilir geceleri ise Bodrum barlar sokağına giderek doyasıya eğlenebilirsiniz.

Bodrum Yarımadası keşfetmenizi bekleyen çok boyutlu bir yerdir ve tatilinizde kesinlikte sizi mutlu edecek birçok farklı özelliğe sahiptir. Aerobilet web sitesinde seyahat tarihinize göre en iyi fiyatlarla Bodrum uçak bileti alarak sizi büyüleyecek güzellikleri keşfetmeye hemen başlayabilirsiniz.

Bodrum Kalesi’ni Keşfedin

Bodrum uçak bileti alarak başlayacağınız bu gezinizde ilk durağınız Bodrum merkezinde bulunan ünlü Bodrum Kalesi olacaktır. Bu muhteşem kale tatilinizde mutlaka görmeniz gereken güzelliklerden bir tanesi.

1406-1523 yılları arasında inşa edilen Bodrum Kalesi günümüzde “Sualtı Arkeoloji Müzesi” olarak da kullanılmaktadır. Kale, muhteşem bir panoramik manzaraya sahip ve burada en güzel tatil fotoğraflarınızı çekeceğinizden emin olabilirsiniz.

Bodrum Kalesi’ni Keşfedin

Çok etkileyici olan Bodrum Kalesi yaklaşık 3 saatte geziliyor. Tarihi ve mistik atmosferiyle sizi saran kale, Anadolu’da yer alan tarihi yapılar arasında en ihtişamlı eserlerden biri olarak gösteriliyor.

Kalede gezebileceğiniz “Sualtı Arkeoloji Müzesi” çok etkileneceğiniz zengin bir koleksiyona sahip, bölgeden çıkarılan pek çok tarihi eserin sergilendiği bu müzeyi de kale gezinizde ziyaret edebilirsiniz.

Ünlü Bitez Plajı’nda Yüzün

Bodrum her zaman deniz, kum ve güneşi ile anılan bir yerdir. Bodrum Yarımadası’nın en gözde yeri ise Bitez yani eski ismi Ağaçlı Plajı’dır.

Bitez’de bulunan bu muhteşem plajı, Bodrum’a 6-7 kilometre uzaklıkta yer alıyor ve turistlerin yaz aylarında en çok tercih ettiği plajlardan birisi olarak öne çıkıyor. Sahil boyunca ücretsiz şezlonglar bulabileceğiniz bu plaj, Mavi Bayrak ile ödüllendirilmiş çok temiz bir denize ve altın kumlu eşsiz bir sahile sahiptir.

Ünlü Bitez Plajı’nda Yüzün
Ünlü Bitez Plajı’nda Yüzün

Size keyifli bir yüzme deneyimi sunacak olan Bitez Plajı’nın güzelliği şarkıları süslemiş, filmlere konu olmuş ve her zaman hayranlık uyandırmıştır.

Bir taraf yemyeşil ağaçlarla bir tarafı ise masmavi, uçsuz bucaksız Ege Denizi ile çevrili olan Bitez Plajı, aynı zamanda harika restoranlara da ev sahipliği yapıyor. Bitez’de değişik lezzetler tatmak isterseniz buraya özgü kıtır mantı veya cevizli mantıyı tadabilirsiniz.

Bodrum Antik Tiyatrosu’nu Gezin

Bodrum’un dünyaca ünlü antik tiyatrosu da Bodrum gezinizde görmeniz gerekenler listesinin başında yer alıyor. Bodrum Antik Tiyatrosu, Anadolu’nun en eski antik tiyatrolarından birisidir. Sizde hayranlık uyandıracak ve sizi Roma dönemine götürüp farklı hisler yaşatacak olan Bodrum Antik Tiyatrosu, Bodrum’un kuzeyinde bulunan Göktepe’nin güney yamacına yaslanmış durumdadır.

Kral Mausolos döneminde yapımı tamamlanan tiyatro üç bölümden oluşmaktadır, bunlar Skene (sahne), Orkestra (yarım yuvarlak) ve Cavea yani oturma bölümleridir.

Bodrum Antik Tiyatrosu’nu Gezin
Bodrum Antik Tiyatrosu’nu Gezin

Tiyatronun oturma alanı kayalık yamaca oyularak yapılmıştır ve sahne binası iki katlıdır. Uzun ve dikdörtgen bir yapıya sahip yapının her iki ucunda birer kapı bulunuyor. Sahne binası Roma devrinde değişikliğe uğramış ve günümüzdeki halini almıştır. Tiyatronun maskeler ve işlemelerle süslenen bölümleri Bizans döneminde ev olarak da kullanılıyordu.

Bodrum Antik Tiyatrosu hem ihtişamı hem de muhteşem manzarasıyla sizi büyüleyecek, tatilinizde mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisidir.

Halikarnas Mozolesi’ni Görün

Dünyanın 7 harikasından iki tanesi Türkiye’dedir. Bunlardan birisi 2400 yıl önce yapılmış olan Efes Artemis Tapınağı diğeri ise Bodrum’daki Halikarnas Mozolesi’dir.

Bodrum uçak bileti alarak keşfe başladığınızda bu iki tarihi yer de size oldukça yakın olacak. Halikarnas Mozolesi, Pers Kralı Mausolos’un mezarıdır. Kral öldüğünde bu anıt mezarın yapımını karısı başlatmıştır ve Halikarnas Mozolesi’nin her bir cephesi başka bir ünlü heykeltıraş tarafından tamamlanmıştır.

Halikarnas Mozolesi’ni Görün
Halikarnas Mozolesi’ni Görün

60 x 80 metre genişliğinde ve 46 metre yüksekliğinde olan bu anıt mezardan günümüze oldukça az eser kaldı. Mozolenin bazı parçaları Bodrum Kalesi’nin yapımında kullanılmış, bazı parçaları da 19.yüzyılda Londra’daki British Museum’a götürülmüştür.

Kral Mausolos’un mezarını halk Mozole olarak adlandırmış ve günümüze kadar bu isimle anılmıştır. Dünyanın 7 harikasından biri olarak kabul edilen bu mimari eser, yanlarında açık alanlardan dolayı açık hava müzesi olarak da kullanılıyor.

Zeki Müren Müzesi’nde Sanatla Buluşun

Bodrum tatilinizde Zeki Müren’in eserleri arasında ilginç bir gezi yapabilirsiniz. Türk Sanat Müziği’nin unutulmaz sanatçısı Zeki Müren’in Bardakçı Koyu’nda bulunan evi, vefatından sonra ünlü sanatçının anısına müzeye çevrilmiştir. Müze, Bodrum Limanı’na bakan çok hoş bir manzaraya sahip.

Sanatçı tüm mal varlığını başarılı ve ihtiyaç sahibi gençlere eğitim imkânı sağlayan Türk Eğitim Vakfı (TEV), şehit aileleri, malul, gaziler ve çocuklarına destek veren TSK Mehmetçik Vakfı’na bağışladı ve evi de müze olarak ziyaretçilere açıldı.

Sanat güneşi olarak tanınan Zeki Müren, benzersiz sesiyle, müzik bilgisiyle, harika besteleriyle, tiyatro ve filmlerdeki başarılı performansıyla bilinir aynı zamanda Zeki Müren şiirler yazan, desenler çizen, kıyafetler tasarlayan çok yönlü bir sanatçıydı.

Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği Zeki Müren Müzesi iki katlıdır ve her katında ünlü sanatçıya ait anılar bulunmaktadır. Tamamen kendi tasarımı olan sahne kostümleri, sahnede kullandığı takıları, aldığı ödülleri ve yaşamından fotoğrafları bu müzede görebilirsiniz.

Müzenin ön bahçesine Zeki Müren’in uzun yıllar kullandığı arabası ve sanatçının elinde mikrofon bulunan bronz bir heykeli sergilenmektedir.

Tekne Turlarıyla Bodrum Kıyılarını Gezin

Bodrum uçak bileti alarak keşfedebileceğiniz Bodrum Yarımadası, Türkiye’de en çok tekne turunun yapıldığı bölgelerin başında yer alıyor. Bodrum limanında her gün bulabileceğiniz tekne turlarıyla yarımadanın el değmemiş koylarını gezebilir ve kendinizi masmavi sulara bırakarak yüzebilirsiniz.

Tekne Turlarıyla Bodrum Kıyılarını Gezin
Tekne Turlarıyla Bodrum Kıyılarını Gezin

Eşsiz koyları gezme şansı bulabileceğiniz bu turlar geleneksel yelkenli gezi tekneleriyle yapılıyor. Mola verilen koylarda dalışlar yaparak Ege’nin sualtı dünyasını izleme şansı da bulacaksınız.

Bodrum Kıyılarında Yaşamın Renkliliğini Görün

Gece eğlenceleri Bodrum’un ana karakteridir. Bodrum uçak bileti alarak gündüzleri muhteşem sularda kulaç atabilir geceleri ise canlı kalabalıkların arasına karışarak doyasıya eğlenebilirsiniz.

Bodrum merkezinde yer alan barlar sokağı pop, rock ve caz barları ile pek çok müzik türünü canlı olarak dinleyebileceğiniz, dans ederek eğleneceğiz mekanlara sahiptir. Küçük şirin barlardan çok büyük ve popüler kulüplere kadar bu sokakta eğlence adına aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.

Bodrum Kıyılarında Yaşamın Renkliliğini Görün
Bodrum Kıyılarında Yaşamın Renkliliğini Görün

Bodrum’da gece eğlenceleri çok renklidir. Her zevke göre farklı gece kulüpleri sabahın erken saatlerine kadar eğlenmek isteyenlerle doludur. Canlı müzik dinleyebileceğiniz ya da şarkı söyleyebileceğiniz mekânları tercih edebilirsiniz.

Tatilinizde hem dinginliği hem de canlı gece hayatını bir arada yaşayabileceğiniz bir yer olan Bodrum, ülkemizin cennet köşelerinden bir tanesi olarak plajı, tarihi, muhteşem doğası ve eğlenceli ortamıyla çok sevilen bir tatil beldesidir.

Güvercinlik Koyu’nu Keşfedin

Bodrum’da size harika bir deniz manzarası sunacak benzersiz yerlerden biri merkeze sadece 30 dakika uzaklıkta bulunan Güvercinlik Koyu’dur. Bodrum Yarımadası’nın en güzel koylarından biri olan Güvercinlik, doğal güzellikleri, tertemiz denizi ve karşısındaki Salih Adası’nın görülmeye değer manzarasıyla size keyifli bir tatil yaşatacak.

Güvercinlik Koyu yemyeşil bir koydur, koyun harika manzarasına eşlik eden balıkçı lokantalarında lezzetli balıklar tadabilir ve çay bahçelerinde huzur içinde ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

Güvercinlik, Bodrum’a göre çok daha sakin ve huzur dolu bir yer. Yılın bütün stresini atmak ve doğayla baş başa dinlenmek istiyorsanız Güvercinlik sizin için çok uygun. Hem havalimanına hem de Bodrum merkezine yakın olan Güvercinlik, yarımadanın en güzel otellerine de ev sahipliği yapıyor.

Güvercinlik rengarenk çiçeklerle bezeli sokaklarıyla ve temiz deniziyle son yıllarda çok sevilen yerlerin başında geliyor. Tatilinizde gündüzleri Güvercinlik’in harika plajlarında ve altın kumsallarında zaman geçirebilir, geceleri ise gece hayatına, kalabalığa ve eğlenceye katılabilirsiniz. Ayrıca burada gezebileceğiniz yerlerden biri olan Salih Adası da Karyanda Antik Kenti’nin bir parçasıdır. Bu sakin adada benzersiz bir Ege manzarası eşliğinde çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Göktepe Kaya Mezarlarını Görün

Bodrum’da bulunan Göktepe’nin üst bölümlerinde kaya içine oyulmuş yüzlerce mezar bulunuyor. Bodrum’u keşfederken bu benzersiz kaya mezarlarını da gezebilirsiniz.

Kaya mezarlarının pek çoğu Roma ve Helenistik döneme aittir ve antik dönemlerde bu ilginç yapılar hem mezar hem de adak alanı olarak kullanılmıştır.

Bodrum’un genel manzarasını görmek ve şehir surlarını izlemek isteyen pek çok ziyaretçi sabah erken saatlerde veya akşamüstü Göktepe’yi geziyor. Dört bir yamacında yüzlerce kaya mezarının bulunduğu tepede yapılan arkeolojik kazılarda gözyaşı şişeleri ve çeşitli mezar hediyeleri çıkarılmıştır.

Kaya mezarlarının benzersiz görüntüsü ve burada karşınıza çıkacak manzaranın güzelliği sizi çok etkileyecek ve burada bol bol fotoğraf çekeceksiniz.

Bodrum Doğa Yürüyüşlerine Katılın

Bodrum çevresinde yapacağınız bu doğa yürüyüşlerinde bölgenin doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerini görme fırsatı bulacaksınız. Ünlü antik kentler arasında yürüyecek, balık restoranlarında ve cennet koylarda molalar vererek güzel bir gün geçireceksiniz.

Bölgedeki eski sarnıçları, tarihi yel değirmenlerini ve şapelleri gezerken bir yandan da muhteşem güzellikteki kır yollarında yürüyerek hem huzur bulabilir hem de doğanın içinde enerji toplayabilirsiniz.

Bodrum Doğa Yürüyüşlerine Katılın
Bodrum Doğa Yürüyüşlerine Katılın

Amatörler ve profesyonel yürüyücüler için farklı seviyeleri bulunan yürüyüş parkurlarında muhteşem manzaralar eşliğinde kilometrelerce yürüyebilirsiniz.

Bodrum’da Alışveriş Yapın

Bodrum ve çevresi keyifli bir tatil alışverişi yapmanız için size pek çok farklı alternatif sunuyor. Burada yöresel pazarları ziyaret edebilir veya merkezde yer alan çarşıda alışveriş yapabilirsiniz. Bodrum yel değirmenleri ve meşhur süngerini alabileceğiniz hediyelik eşya dükkanlarında ayrıca el yapımı giysiler ve deri sandaletler de bulabilirsiniz.

Bodrum pazarında yöre halkının ürettiği organik yiyecekleri ve içecekleri bulabilir, çeşit çeşit hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Ayrıca bu bölgede çarşamba günleri Gümüşlük pazarı, perşembe günleri Yalıkavak pazarı, cuma günü Bitez pazarı, cumartesi günü Turgutreis pazarı ve pazar günü Gümbet pazarı da keyifli tatil alışverişleri yapabileceğiniz yerler.

Aerobilet web sitesini ziyaret ederek kolayca Bodrum uçak bileti bulabilir ve sadece bir kısmını yazabildiğimiz eşsiz doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel yerleri keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Bodrum uçak bileti alarak bu yaz ailenizle veya arkadaşlarınızla birlikte denizi, güneşi ve eğlenceyi doyasıya yaşayabilirsiniz.