Ucuz uçak bileti ile Ege’nin göz kamaştıran tatil cenneti Muğla

0
2167
Ege’nin göz kamaştıran tatil cenneti Muğla
Ege’nin göz kamaştıran tatil cenneti Muğla

Ege’nin göz kamaştıran tatil destinasyonları, dünyanın hemen her yerinden, her yıl milyonlarca turistin yoğun ilgisiyle karşılaşıyor. Seyahat tutkunları, Ege’nin büyüleyici maviliklerinde, unutulmaz tatil tecrübeleri kazanmak için binlerce kilometre öteden ucuz uçak bileti ile Türkiye’nin Ege kıyılarına seyahat ediyor.

Birbirinden güzel, tarihi ve doğal güzelliklerle çevrili, kendine özgü, eşsiz kültürüyle Ege’nin bu ilgiyi toplaması elbette tesadüf değil. Bazıları UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde de yer alan ören yerleri, yemyeşil doğası ve tabii ki muhteşem kıyı şeridiyle Ege, özellikle yaz aylarının vazgeçilmez tatil destinasyonlarına ev sahipliği yapıyor.

Ucuz uçak biletleri bulduğu anda, Türkiye ve yurt dışından milyonlarca kişi, yaz tatillerinde soluğu Ege kıyılarında almaya devam ediyor. Eğer siz de bir Ege aşığıysanız, bölgenin cennet gibi turizm merkezlerinden pek çoğunu sınırlarında bulunduran Muğla’yı, bu yaz da tatil destinasyonları tercihleriniz arasında ilk sıraya oturtmuş olabilirsiniz. Belki de çoktan Muğla için uçak bileti fiyatlarını sorgulamış, bilet fiyatlarına göz gezdirmeye başlamışsınızdır. Bu yaz da her yaz olduğu gibi Muğla’nın birer turizm merkezi haline gelen destinasyonları çok konuşulacak.

Muğla’da Yerel Halk

Muğla, aslına bakarsanız şehir merkezinde de son derece keyifli ve kültürünün izlerini taşıyan eski yerleşim bölgelerine ve günlük hayata sahip. Günlük hayatta yerel halkın yoğunlukla yöresel ağzı kullandığı, Antik Çağ’da Karya uygarlığından kalma bir alışkanlıkla zeytin ve zeytin mamullerinin yoğunlukla sofralarda kendine yer bulduğu, yerel mimarisinin izlerini taşıyan sokakların son derece özenle korunduğu bir yer olarak dikkati çekiyor. Hem Rum hem Türk evlerinin bulunduğu sokakları turlarken, bu topraklarda barış ve hoşgörünün ne denli önemli olduğunu, tarih ve kültürün kutsal birer miras olarak muhafaza edildiğini gözlemleyebilirsiniz.

Belki de Muğla’nın merkezdeki huzurunun ilçelere kadar nüfuz ettiğini, tarih, doğa ve kültüre verilen önemin ilçelerde de aynı yoğunlukta devam ettirildiğini düşünebiliriz. Siz de Muğla için uçak bileti sorgulamanızı yaparken, benzersiz bir tatil tecrübesine doğru yol alacağınızdan ve asla dönmek istemeyeceğiniz bir tatil yaşayacağınızdan emin olarak biletlemelerinizi yapabilirsiniz.

Nasıl Gidilir?

Bununla birlikte, Muğla seyahatinizi dilerseniz bir tur gibi planlayabilir ve çok daha fazla keyif alacağınız bir tatil hayal edebilirsiniz. Uçak bileti için sorgulama yapacağınız Bodrum veya Dalaman arasından seçiminizi yapabilir, daha sonrasında bu destinasyon üzerinden en uygun otobüs bileti fiyatlarını gözden geçirerek, diğer birbirinden güzel, göz alıcı ilçelere geçiş yapabilirsiniz. Böylece o güzel koyları, tarihi ve doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri, ilçelerin birbirinden enfes lezzetlerini deneyimleme ve tanıma fırsatı bulabilirsiniz.

Elbette Muğla’nın her bir ilçesi farklı güzellikler barındırıyor. Ancak yaz aylarında özellikle birkaç ilçe yoğun ziyaretçi alarak öne çıkıyor. Dilerseniz birlikte Muğla’nın o yoğun ziyaretçi alan ilçelerini, dünyanın önemli birer turizm merkezi haline gelen yerlerini birlikte tanıyalım. İşte Muğla’nın turizm cenneti 5 ilçesi…

1- Bodrum

Muğla nasıl ki kendi içinde her bir ilçesinde birbirinden farklı güzellikler barındırıyor ve bunların her biri yoğun ziyaretçi akınına uğruyorsa, Bodrum da yalnızca merkezinde değil, her bir beldesinde bu yoğunluğu yaşıyor. Yel değirmenleri ve beyaz evler diyarı Bodrum, muhteşem koylarında, birbirinden keyifli tatil beldelerinde her yaştan herkesin keyifli tatiller geçirmesini sağlıyor.

Doğayla iç içe, Ege’nin göz alıcı maviliklerine doğru uzanan Bodrum, tarihi güzellikleriyle de adından söz ettiriyor. Yaz tatilinde Bodrum kıyılarında uzanıp, deniz ve güneşin tadını doyasıya çıkaran tatilciler, mutlaka bir ya da birkaç günü Bodrum ve çevresindeki benzersiz tarihi yapıları keşfe ayırıyor. Bu yapılardan biri ve en çok bilineni kuşkusuz ki Bodrum Kalesi. Bir sualtı müzesine ev sahipliği yapan Bodrum Kalesi, yapımı 1500’lü yıllarda tamamlanmış ve bugün Bodrum’un simgesi haline gelmiş bir yapı olarak dikkati çekiyor. Dünyanın en büyük ikinci sualtı müzesi olarak da öne çıkan kalenin yapımında, Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olarak kabul edilen Halikarnas Mozolesi’nin tahrip olan mermerlerinin de kullanıldığı biliniyor.

Bodrum
Bodrum

Halikarnas Mozolesi de günümüzde bir antik kent olarak ziyarete açık bulunuyor. Kral Mausolos adına yaptırılan ve Yunan mimarisinin nadide bir eseri olan mozole, tarihte mozolenin ilk örneği olarak biliniyor. Adını Kral Mausolos’tan alan mozole, kendisinden sonra gelen aynı yapıdaki eserlere de adını kazandırmış oldu. Bir açık hava müzesi olarak yoğun ziyaretçi akınına uğrayan Halikarnas Mozolesi’nin yerinde, bugün bir çukur bulunuyor. Bu çukurda daha önce mozolenin yükseldiği biliniyor. Halikarnas Mozolesi’ni anlatmak amaçlı yapılan sergi salonunu gezdiğinizde, mozolenin tahrip olmadan önceki hali hakkında bilgi edinebilir, Bodrum’un tarihten günümüze uygarlıklar için ne kadar eşsiz bir yer olduğunu anlayabilirsiniz.

Bodrum ilçeleri

Bitez, Gümüşlük, Göltürkbükü, Gümbet, Yalıkavak ve daha pek çok beldelerinde, Bodrum size tarihi güzelliklerin yanında eşsiz manzaralar, günün her saati birbirinden lezzetli Ege mutfağı örnekleri ve doğal güzelliklerle çevrili, unutulmaz tatiller vadediyor. Bodrum kiralık villalar ve farklı konaklama alternatifleriyle tatilcilerin bu yaz da gözdesi olacağa benziyor. Siz de bir an önce Bodrum uçak bileti sorgulamanızı yapın ve Muğla’nın iki havalimanından biri olan Bodrum Havalimanı’na uçak biletinizi bir an önce alın. Bodrum havalimanı transfer seçeneklerine de göz atabilir, havalimanı ve oteller arasındaki bu ulaşım sürecini de önceden planlama fırsatı bulabilirsiniz. Yıl içerisinde her an Bodrum ucuz uçak bileti sorgulamanızı yapabileceğinizi ve ucuz uçak biletlerine ulaşabileceğinizi unutmayın.

2- Dalaman

Muğla’da bulunan iki havalimanından birine ev sahipliği yapan Dalaman, Muğla’nın bir diğer benzersiz doğal güzelliklerle kaplı ilçelerinden biri. Yoğun bir şekilde Dalaman ve Muğla’nın diğer ilçelerine tatil için gelen ziyaretçilerin durağı haline gelen ilçe, kıyıları ve koyları, Karya uygarlığından günümüze uzanan köklü tarihi ve daha pek çok güzellikleriyle göz doldurmaya devam ediyor.

Dalaman’da belki de çok fazla öne çıkmayan ancak son derece ilginç ve keyifli bir hikayenin günümüze kalan bir eseri bulunuyor. Vaktiyle Mısır Hidiv’i Abbas Hilmi Paşa, 1893 yılında görevinin atamasının ardından bir seyahati sırasında Dalaman’ın meşhur sahillerinden Sarsala kıyılarına yatıyla yanaşır. Bakir bir doğanın bulunduğu ve özgürce dolaşan av hayvanlarının yaşadığı bu bölge, kendisinin hayranlığını kazanır. Mısır’dan getirttiği tohumları ektirir ve bataklık olan kısımları kurutur. Dalaman’a yoğun emek harcayan paşa, daha sonra bu bölgenin mülkiyetine de sahip olur.

Dalaman
Dalaman

Aradan zaman geçtiğinde, artık buraya eşsiz bir av köşkü, Mısır’daki görev yeri İskenderiye’ye de bir tren garı yaptırmak ister. Her iki inşaat için de projeler çizdirir ve bu inşaatlardan sorumlu olmak üzere Fransızlarla anlaşır. Fransız inşaat ekibi bu projeler arasında bir karışıklık yapar ve muhteşem av köşkünü İskenderiye’ye, tren garını ise Dalaman’a inşa etmek üzere hazırlıklara koyulur. Paşa Dalaman’ı tekrar ziyarete gelmeden, muhteşem gar binasının yapımını tamamlamak niyetindedirler. Yine Mısır’dan gelen özel palmiye ve hurma tohumlarıyla gar binasını çevrelerler.

Elbette bu karışıklık, günümüze hiçbir trenin geçmediği, rayları dahi bulunmayan bir gar binası kazandırmış olur. Dalaman Tren Garı, muhteşem mimarisi ve eğlenceli hikayesiyle kendisini ziyaret edenleri hala karşılamaya devam ediyor.

Bununla birlikte Dalaman, kuşkusuz ki yat turizminin de uğrak destinasyonlarından biri. Her yıl yatlarıyla yanaşan turistleri, dünyanın dört bir yanından seyahat gruplarının, hatta dünyanın önde gelen zenginleri ve ünlülerini ağırlayan bu koylar, hafızalarda yemyeşil ve masmavi birer seyahat tecrübesine dönüşüyor. Siz de Dalaman uçak bileti sorgulamanızı yaparken bu güzellikleri aklınızda bulundurun. Unutulmaz bir Dalaman seyahatine hazır olun.

3- Datça

Muğla’nın Ege Denizi’ne uzanan eli Datça, tarihi M.Ö 2000 yılına uzanan ve Karyalılar döneminde Knidos olarak bilinen çok eski bir liman kenti olma özelliğini taşıyor. Öyle ki denizcilik ve ticaretin o dönemdeki en önemli merkezi haline gelen Knidos, bugün yarımadanın ucunda bulunan eşsiz tarihi kalıntılardan da anlaşılacağı üzere iç kesimlerden bu noktaya kadar ticari sebeplerle taşındığı görülüyor. Knidos Antik Kenti’ni dünyaca meşhur hale getirense, eşsiz Afrodit heykeli. Bugüne kadar bulunamamış olan heykelin burada bulunduğuna inanılıyor. Yarımadanın ucundaysa mendirek ile liman kalıntılarına rastlamak mümkün.

Antik Çağ’dan Bizans ve Türk egemenliğine kadar tarihin sayfalarında yoğun bir şekilde adı geçen Datça, daha sonraları huzur ve dinginliğin Ege’de akla gelen ilk adreslerinden biri haline geldi. Günümüzde Karaincir Plajı başta olmak üzere eşsiz kıyıları bulunan ve mavi bayraklı plajlarıyla göz dolduran Datça, zengin sualtı habitatı, florası ve tarihi güzellikleriyle keşfetmeye doyamayacağınız bir ortam sunuyor.

Datça
Datça

M.Ö 11’inci yüzyıla dayanan Eski Datça Mahallesi, Datça ya da diğer bir adıyla Reşadiye Yarımadası’nda bulunan çok özel bir tarihi bölge olarak dikkati çekiyor. Eski bir yerleşim alanı olan Eski Datça Mahallesi, taş sokakları ve taş evleriyle, tarihin en eski sayfalarında bir yolculuğa çıkmanızı sağlıyor. Mahallenin tarihi hala araştırılmaya devam ederken, bölge sanat atölyeleri, butik dükkanlar ve kafelerle hem seyahatseverleri hem de yerleşik halkı ağırlıyor. Eski Datça Mahallesi, günümüzde Türk Edebiyatı’nın modern dönem, ölümsüz şairlerinden Can Yücel’in son yıllarını geçirdiği yer olarak da adından söz ettiriyor.

Siz de Datça’nın bu muhteşem doğası, mavi bayraklı plajları ve eşsiz tarihiyle harmanlanmış bir tatil geçirebilirsiniz. Hemen Bodrum ya da Dalaman üzerinden uçak bileti fiyatlarını kontrol ederek, buradan kolaylıkla Datça’ya ulaşımınızı sağlayacak otobüs bileti sorgulamalarınızı da yapabilirsiniz. Datça’nın güzelliklerini siz de bir an önce keşfe çıkma ayrıcalığını yaşayın.

4- Fethiye

Piri Reis’in körfez haritasını çıkardığı, M.Ö 3000 yılına ait eşsiz Telmessos Antik Kenti’ne kucak açan Fethiye, Osmanlı Dönemi’nde Meğri yani Rumca ‘uzak diyar’ adıyla bilinen, köklü bir tarihe sahip Muğla ilçelerinden biri. 1914 yılında uçağı düşerek şehit olan ve ilk hava şehitlerinden biri olarak tarihe adını yazdıran Fethi Bey’in anısına Fethiye adını alan ilçe, böylesine özel bir isim hikayesine de sahip.

Fethiye günümüzde tüm dünyada özel bir turizm merkezi haline gelmesini sağlayan Ölüdeniz ile ziyaretçi akınına uğramaya devam ediyor. Mavi bayraklı bir kıyı şeridi olan Ölüdeniz, kendisini yeşilin ve mavinin en güzel tonlarıyla bezeli doğasını kuş bakışı izlemek isteyenlerin yamaç paraşütü için de Fethiye’ye seyahat etmesine vesile oluyor.

Fethiye
Fethiye

Bununla birlikte yalnızca yamaç paraşütü değil, aynı zamanda trekking ekiplerinin de sıklıkla uğradığı ve Likya Yolu üzerinde bulunan ilçe, Kabak Koyu ve Kelebekler Vadisi gibi eşsiz doğasıyla ünlü seyahat rotalarına ev sahipliği yapıyor. Dilerseniz siz de bu bölgeleri gezebilir ve bir fotoğraf tutkunuysanız, Fethiye’nin tüm bu güzelliklerine hayran kalabilirsiniz.

Telmessos’un yanı sıra Kadyanda, Letoon, Ksantos gibi daha pek çok antik kentin de bulunduğu bu coğrafyada, dağlara oyulmuş kaya mezarları ve Fethiye açıklarındaki 12 Ada, hem tarih turizmi hem de yat turizmi için Fethiye’yi en ideal turizm merkezlerinden biri haline getiriyor. Doğa yürüyüşleri, yelken, kürek, dalış gibi sporların da gerçekleştirildiği ve Fethiye’nin bu açıdan spor turizminin de önemli bir merkezi olduğu gözlemlenebilir. Eğer ekstrem sporlarla ilgileniyorsanız ya da tarih ve kültür seyahatleri için ideal bir destinasyon arıyorsanız, Fethiye tüm güzellikleri ve zenginlikleriyle sizleri bekliyor.

5- Marmaris

Dalaman Uluslararası Havalimanı’na yalnızca bir saat uzaklıkta bulunan, Muğla’nın eşsiz Karya kentlerinden biri olan Marmaris, Mısır ve İyon uygarlıklarından Osmanlı ve günümüze kadar uzanan, pek çok uygarlığın beşiği olmuş, önemli tarihi yerleşimlerden biri. Bugün 10’dan fazla antik kentin bulunduğu bu topraklar, Antik Çağ’da Fiskos adıyla adından sıkça söz ettiriyor. Fiskos, Karya dilinde ‘doğa kenti’ anlamına geliyor. Marmaris’in doğal güzelliklerini gördüğünüzde, bunun siz de bir tesadüf olmadığını çarpıcı bir şekilde keşfedebilirsiniz.

Mavi yolculukların uğrak yerlerinden biri olan Marmaris, popüler bir tatil destinasyonu olarak her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlıyor. Hem turların hem de gezinti teknelerinin sıklıkla geldiği kıyılara sahip olan ilçe için Marmaris kiralık tatil villaları aramaları internet ortamında sıklıkla yapılıyor. Marmaris kiralık villalar açısından popülaritesini de git gide artırıyor.

Marmaris
Marmaris

Siz de dilerseniz Dalaman Uluslararası Havalimanı üzerinden ucuz uçak bileti fiyatlarını hemen kontrol edebilir ve Marmaris için uygun otobüs bileti sorgulamalarınızı başlatabilirsiniz. Muğla seyahatinizin rotasını bu şekilde çıkarabilir, Dalaman üzerinden Marmaris’e ve oradan diğer güzellikleri keşfetmek için Muğla’nın diğer ilçelerine seyahat edebilirsiniz.

Bu yazın çok daha özel ve keyifli geçmesi için dilerseniz deniz turizminin yanı sıra tarih ve kültür turizmi için de zaman ayırın. Çünkü Muğla, merkezi ve ilçelerinde benzersiz tarihi hikayeler, uygarlıklara dair çok kıymetli belgeler ve kalıntılarla sizleri bekliyor olacak. Aerobilet üzerinden hemen ucuz uçak bileti alternatiflerinizi değerlendirin ve seyahatinizi planlamakta daha fazla gecikmeyin. Muğla ve ilçelerinin tarihten günümüze kalan tüm hikayelerini yerinde dinlemenin, eserlerini, doğal güzelliklerini yerinde görmenin keyfi bir başka olacak.