Ucuz uçak bileti ile Güneydoğu Asya’nın kültür mozaiği: Hindiçin Yarımadası

0
2150
Güneydoğu Asya'nın kültür mozaiği: Hindiçin Yarımadası
Güneydoğu Asya'nın kültür mozaiği: Hindiçin Yarımadası

Güneydoğu Asya’nın kültür, tarih ve doğal güzellikleri, Asya’nın hemen tüm ülkelerinde olduğu gibi göz kamaştırıyor ve dünyanın dört bir yanından yoğun ilgi görüyor. Asya’nın ilk çağlardan bu yana insanların yerleşimine, kültürlerinin oluşumuna ev sahipliği yapmış olması ve bu nedenle tarihte oldukça köklü bir geçmişe imza atması, bugün hala süregelmekte olan, yüzyıllardır belki binlerce yıldır nesillere aktarılan bir mutfağın, mimarinin, geleneksel kıyafetlerin, sanatın ve kültüre dair detayların da temellerini atmış gibi görünüyor. Ucuz uçak bileti ile Asya seyahatlerinde bunu çarpıcı bir şekilde siz de gözlemleme fırsatı bulabilirsiniz.

Bununla birlikte, bu kültürün önemli bir parçası ve seyahat tutkunlarının gözdesi konumunda bulunan Güneydoğu Asya, hem ucuz uçak bileti bulmanın da son derece kolay olması hem de Asya kültürünün nadide örneklerini, doğal güzelliklerini görebilmeyi ve aynı zamanda burada bulunan ülkelerin başkentlerinde artık birer metropol hayatının da deneyimlenebilmesini sağlıyor. Güneydoğu Asya’nın özellikle fotoğraf tutkunlarını hayran bırakacak ülkelerinden birçoğu da Güney Çin Denizi ve Andaman Denizi ile çevrili Hindiçin Yarımadası’nda bulunuyor.

Hindiçin Yarımadası, aynı zamanda Çinhindi adıyla da bilinen, Hindistan’ın doğusu ve Çin’in güneyinde kalan bir bölge. Yarımada üzerinde 6 ülke bulunuyor ve bu ülkeler Asya kültürünün nadide birer örneği olarak dikkati çekiyor. Aslında Hindistan ve Çin hakimiyetinin ve etkilerinin çok da görülmemiş olmasının yanında, bu isim yarımadaya yalnızca coğrafi açıdan bir bölgeyi anlatmak için verilmiş durumda. Yüzyıllardır Hindiçin Yarımadası olarak anılan bu bölgede, Myanmar, Tayland, Malezya, Laos, Kamboçya ve Vietnam ülkeleri bulunuyor. Kıyılardan iç kesimlere kadar benzersiz tarihi ve doğal zenginlikler, göz kamaştıran ve topluluklara göre farklılıklar gösterebilen, muazzam bir kültür, seyahat edenleri hayrete düşürüyor.

Birbirinden çarpıcı kareler yakalayabileceğiniz ve benzersiz deneyimler yaşayabileceğiniz bir Güneydoğu Asya seyahatine, Hindiçin Yarımadası’nı keşfe çıkmaya siz ne dersiniz? Eğer siz de şimdiden bu seyahatin heyecan verici olduğunu düşünüyorsanız, başta da belirttiğimiz gibi ucuz uçak biletleri için seçeneklere çok büyük kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bu unutulmaz anılar biriktirebileceğiniz bir seyahat olacak.

Daha önce bu ülkelerden herhangi birini görmediyseniz, belki de bu seyahat şimdiye kadar çıktığınız seyahatlerden çok daha farklı ve eşsiz anılar biriktirmenizi sağlayabilir. Bu nedenle, siz de dilerseniz kameralarınızı hazırlayın ve Hindiçin Yarımadası’nı keşfe çıkmak için uçak bileti alternatiflerini taramaya başlayın. Bu seyahat için yanınıza bir arkadaş bulamıyorsanız, yalnız seyahat etmekten çekinmeyin. Göreceksiniz ki sıkılmak bir yana, yeni yerler keşfetmek ve daha farklı deneyimler yaşamak için pek çok aktiviteye katılmak, daha fazla yer görmek için her anınızı değerlendirmek isteyeceksiniz. Maceracı ruhunuzu okşayacak Hindiçin Yarımadası turunuzu planlayın ve haydi geri sayım bugünden başlasın!

Belki de Hindiçin Yarımadası ülkeleri hakkında biraz bilgiye ihtiyacınız olabilir. Seyahatinizi planlamadan gelin onları biraz tanıyalım. İşte Hindiçin Yarımadası’nın birbirinden güzel 6 ülkesi…

Myanmar

Güneybatı kıyıları Bengal Körfezi’ne bakan, Hindiçin Yarımadası’nın petrol, doğal gaz, değerli taşlar gibi doğal kaynaklara sahip, büyüleyici ülkesi Myanmar, aynı zamanda Burma ya da Birmanya gibi isimlerle de tanınıyor. Tarihi çok eskilere dayanan, 9’uncu yüzyıldan 13’üncü yüzyıla kadar farklı dönemlerde inşa edilmiş olan Buda tapınaklarına da ev sahipliği yapan ülke, büyüleyici binlerce tapınağın bulunduğu ve bu tapınakların doğal güzelliklerle çevrili olduğu, masalsı bir diyara benziyor.

Myanmar
Myanmar

Hazirandan ekim ayına kadar muson yağmurlarının olduğu, şubat ayından mayısa kadar yaz aylarının yaşandığı Myanmar’da, turizm son derece yoğun olduğundan ülkenin önemli bir geçim kaynağı olarak dikkati çekiyor. Myanmar’ın birbirinden güzel, göz alıcı tarihi zenginlikleriyle çevrili destinasyonlarını gezerken, bunun bir tesadüf olmadığını siz de gözlemleyebilirsiniz.

Yalnızca yalın ayak girmenize izin verilecek olan tapınaklardan, daha girdiğiniz andan itibaren siz de oldukça etkilenebilirsiniz. Artık terk edilmiş olan bir şehir olmasının yanında, tarihin izlerini hala taşıyan ve turistlerin ilgisini çeken yerlerden biri olan Bagan, dünyanın en eski tahta köprüsüne ve üzerinde bulunduğu, büyüleyici görüntüler oluşturan Tongtaman Gölü’ne ev sahipliği yapan Mandalay, tik ağacı işçiliği ürünü birbirinden güzel hediyelik eşyalar ve yine bu ağacın tozlarının da içinde bulunduğu bir bulamaçla kaplı yüzleriyle etrafta gezen insanlar, size ne kadar farklı ve benzersiz bir coğrafyada olduğunuzu hatırlatacak. Bu benzersiz deneyimler ve biriktireceğiniz muhteşem anılar için Hindiçin seyahatinize Myanmar’dan bir başlangıç yapabilirsiniz.

Tayland

Andaman Denizi’ne kıyısı bulunan ve Hindiçin Yarımadası’nın orta kesiminde yer alan Tayland, güneyde Tayland Körfezi’ni oluşturuyor. Tarihinin 40 bin yıl öncesine dayandığı bilinen ve tarihte Siyam adıyla anılan Tayland, bugün hala Tay kültürünü yaşamaya, özellikle küçük topluluklarda bunu yoğun bir şekilde günlük hayatta da taşımaya devam ediyor. Buna karşılık, Tayland’ın başkenti Bangkok, tam bir metropol olarak şehir hayatını son derece lüks, teknolojiyle iç içe bir şekilde sürdürüyor. Şehir, dünyanın önemli ekonomi ve ticaret merkezlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Tayland
Tayland

Tayland’ın dünyaca ünlü turizm destinasyonlarından Phuket, Phi Phi Adaları gibi diğer bir noktasına seyahat ettiğinizdeyse Bangkok’tan çok farklı, tamamen doğayla iç içe, doğallığını korumayı başarmış, yemyeşil tropikal bitki örtüsü, masmavi, göz kamaştıran bir deniz, bembeyaz kumsallar ve turistlerin etrafında dolaşan farklı türlerde maymunlar, kıyıdan uzaklaşıp, adaların iç kesimlerine gittiğinizde insanların birlikte dolaştığı filler ve daha pek çok hayvana rastlayabilirsiniz. Böylesine doğayla iç içe ve dilerseniz bir o kadar metropol hayatı yaşayabilmek, öte yandan tamamen eskiye dönük, Tay kültürünün yaşandığı toplulukları gözlemlemek Tayland’da mümkün. Siz de dilerseniz bu benzersiz deneyimleri tek tek yaşayabilir, Şehirden doğaya ve oradan tarihin derinliklerine bir yolculuk yapabilirsiniz.

Malezya

Tarihi 10 binlerce yıl geriye uzanan, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde bulunan Gunung Mulu Milli Parkı’na, yemyeşil bir doğaya, akarsulara ve daha pek çok doğal güzelliklere ev sahipliği yapan Malezya, Hindiçin Yarımadası’nın en güzel ülkelerinden biri. Malay kültürünün hakim olduğu bölgelerde, camiler ve tapınakları ziyaret edebilir, geleneksel kıyafetleriyle insanları görebilirsiniz.

Malezya
Malezya

Buna karşılık başkent Kuala Lumpur’a geldiğinizde tamamen farklı, son derece modern bir şehir hayatıyla karşılaşabilir, modern mimarinin en güzel örneklerini görme fırsatı da bulabilirsiniz. Klang ve Gombak nehirlerinin birleştiği bir noktada bulunan, ekonomi ve finans merkezlerinin bulunduğu bir şehir olan Kuala Lumpur, aynı zamanda dünyanın en uzun yapılarından Petronas İkiz Kuleleri’nin de bulunduğu şehir olarak dikkati çekiyor. Siz de Malezya’nın bu birbirinden farklı kesimlerini görebilir, Malay kültüründen ve Kuala Lumpur’un metropol hayatından harika kareler yakalama fırsatı bulabilirsiniz. Hindiçin Yarımadası seyahatiniz, unutulmaz anlara tanıklık ederek geçecek.

Laos

Hindiçin Yarımadası’nın denize kıyısı olmayan ülkesi Laos, dünyanın doğal güzelliklerle kaplı, yemyeşil ülkelerinden biri. Tropikal iklim kuşağında bulunan ve muson yağmurlarıyla beslenen, geniş ormanlık alanları, ülkenin yüzde 60’lık, büyük bir kısmını oluşturuyor. Aynı zamanda ülkeyi çevreleyen Mekong Irmağı ve bu ırmağa bağlı kollar, ülkenin ova ve platolarına inerek, toprakların her dem yeşil kalmasını sağlıyor.

Laos
Laos

Seyahat tutkunlarının Laos kültüründe mutlaka deneyimlemek istedikleri başlıca konulardan biri de dünyaca ünlü Laos masajı. Laos masajı için uygulamaların yapıldığı oteller ve özel işletmeler bulabilir, dinlenmek, rahatlamak ve kültürün önemli bir parçası olan bu masajı deneyimlemek için fırsat yaratabilirsiniz.

Laos Yeni Yılı zamanı olan nisan ayı civarında geçit törenlerine, eğlenceli etkinliklere denk gelebilir, çok renkli kareler de yakalayabilirsiniz. Budizmin hakim olduğu ve Budist kültürün izlerine sıklıkla rastlayacağınız bu topraklarda siz de Hindiçin Yarımadası seyahatinize renk katabilirsiniz.

Kamboçya

Tarihin en çok bilinen hükümdarlıklarından biri olan ve Kamboçya tarihinin temellerini oluşturan Angkor Krallığı, ülkenin simgesi haline gelen Angkor Tapınağı’nın da mimarı olarak şöhretini günümüzde de korumaya devam ediyor. Kamboçya’da başkent Phnom Penh olmasına karşın, ülkenin en çok ziyaretçi çeken şehri Siem Reap olarak dikkati çekiyor. Bunda kuşkusuz ki Angkor Wat Tapınakları’nın cazibesi etkili oluyor. 1145 yılında yapımı tamamlanan ve Kral II. Suryavarman’ın yaptırdığı bu dev tapınak şehir, hem mimarisi hem de kendisini çevreleyen muhteşem doğayla bütünleşmesi ile göz kamaştırıyor. Seyahat ve fotoğraf tutkunlarının hayranlıkla ziyaret ettiği bu antik kent, tarihte Khmer Krallığı’nın başkenti ve gücünü simgeleyen bir yapılar bütünü olarak biliniyor.

Kamboçya
Kamboçya

Turizmin ülkede son yıllarda gelişim göstermesi ve tanıtımlarının yapılması, bu alanda da ülkenin geçim kaynağı sağlamasına yardımcı oldu. Tekstil alanında yıllardır ekonomisinin temellerini sağlamlaştıran Kamboçya’da siz de ülkenin tüm bu güzelliklerini, kültür ve tarihin derinliklerini gözlemleyebilir, doğal güzelliklerle çevrili uzun yürüyüşler yaparken, destinasyonları keşfetmekten büyük keyif alabilirsiniz.

Vietnam

Hindiçin Yarımadası’nın yemyeşil ülkelerinden bir diğeri de Vietnam. Vietnam setler halinde tepelere kurulmuş, yemyeşil pirinç terasları, verimli deltaları ve daha pek çok doğal güzellikleriyle muson ikliminin beslediği, muazzam bir doğaya ev sahipliği yapıyor. Güney Çin Denizi’ne kıyısı bulunan ülkenin, bu kısımda UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan bir turizm destinasyonu, Ha Long Koyu bulunuyor. “Alçalan Ejderha” anlamına gelen bir isme sahip olan Ha Long Koyu, tatilcilerin Hindiçin Yarımadası’ndaki uğrak yerleri arasındaki popülaritesini yıllardır koruyor.

Vietnam
Vietnam

Bununla birlikte, binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan Vietnam, tarihi tapınakları, geleneksel kıyafetleriyle, doğanın benzersiz yeşilliği ve tarihi tapınaklar arasında dolaşan insanları, bunun yanında benzersiz mutfağı ve festivalleriyle yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Siz de bu kültürü tanımak ve muhteşem kareler yakalayabileceğiniz bir başka Hindiçin toprağına ayak basmak için hemen harekete geçin.

Hindiçin Yarımadası’nın tüm bu güzel ülkelerini çok daha detaylı bir şekilde gezmek, destinasyonlarını, kültürünü, tarih ve doğasını yerinde görmek, tanımak için daha fazla beklemeyin. Dünyanın en gizemli ve görsel açıdan en çarpıcı bölgelerinden biri olan Hindiçin Yarımadası, Güneydoğu Asya’da sizleri bekliyor. Ucuz uçak bileti seçeneklerini değerlendirerek, Aerobilet.com.tr adresi üzerinden kendi Hindiçin Yarımadası turu planınızı yapabilir, yarımadayı keşfedebileceğiniz muhteşem bir tatile çıkmak için ilk adımı hemen atabilirsiniz. Dünyanın bu büyüleyici kültür mozaiğine yakından bakın; Aerobilet ayrıcalıklarından yararlanarak, seyahatinizden karlı çıkmanın da tadını çıkarın!