Ucuz uçak bileti ile dünyanın dört bir yanından en güzel 6 dalış noktası

0
2568
Dünyanın dört bir yanından en güzel 6 dalış noktası
Dünyanın dört bir yanından en güzel 6 dalış noktası

Dünyanın dört bir yanından en güzel anılarla dönmek, en unutulmaz tecrübeleri yaşamak için siz de rotalarınızı, keyifli anılar biriktirebileceğiniz, daha önce denemediğiniz aktiviteleri gerçekleştirebileceğiniz ya da tutkunu olduğunuz sporları yapabileceğiniz, sanatçıları dinleyebileceğiniz şekilde seçiyor olabilirsiniz. Asya’dan Afrika’ya, Kuzey Amerika’dan Avrupa’ya ucuz uçak bileti bulduğunuz anda soluğu orada almak isteyeceğiniz dalış noktalarına göz atalım. İşte dünyanın farklı yerlerinden birbirinden güzel 6 dalış noktası yazımız…

Bir destinasyonu yalnızca tarihi ve doğasıyla keşfetmek değil, aynı zamanda bunları yaparken, farklı tecrübeler kazanmak, aktivitelere katılmak ve yeni dostluklar edinmek de oldukça önemli. Bir seyahatin hakkını vermek için onun sağlayabileceği her ayrıcalıktan yararlanmakta fayda var. Eğer siz de böyle düşünüyorsanız, sık sık uygun uçak bileti bulup, bu tür maceralara atılmaktan çekinmiyorsunuz demektir. Bu nedenle belki de arada yalnız seyahat edip, tamamen zevkinize uygun, adrenalin dolu yeni serüvenlere atılıyor olmanız da muhtemel.

Adrenalin tutkunlarının tercih ettiği sporlardan biri de, maceracı ruhları dünyanın pek çok yerinde denizleri, okyanusları keşfe çıkaran dalış sporu. Dalış için yurt içi ve yurt dışında pek çok dalış noktasını keşfetmek için yollara düşen, ekipmanlarına gözü gibi bakan seyahatseverler, elbette bu konuda oldukça deneyimli ve bilgililer. Şimdiye kadar dünyanın hemen her yerinde dalış yapmış olan, kuşkusuz ki pek çok dalış tutkunu var.

Ancak bunu henüz deneyimleyecek olan ve dalışa yeni yeni merak salanlar için, keşfedilmeyi bekleyen binlerce dalış rotası dünyanın dört bir yanında onları bekliyor. Belki siz de son seyahatlerinizden birinde dalışı deneyimlemiş ve çok sevmiş olabilirsiniz. Eğer gerçekten böyleyse, dalışı öyle kolay kolay bırakmanın, vazgeçmenin mümkün olmadığını da fark etmişsinizdir. Sualtının o gizemli dünyasını, renklerini farklı rotalarda da deneyimlemek harika bir his olacaktır. Siz de böyle düşünüyorsanız, bir sonraki seyahatinizde de ideal dalış noktalarına göre rotanızı belirleyebilirsiniz.

Dünyada sualtı dalış turizminin önemli rotaları arasında belli başlı bazı ülkeler bulunuyor. Bu ülkeler özellikle dalışla ilgilenen adrenalin tutkunlarının uğrak destinasyonları arasında yer alıyor. Türkiye’de Antalya’nın sualtı habitatıyla göz kamaştıran ilçesi Kaş, örnek olarak bunlardan biri. Sıklıkla dalış turizmi için Türkiye’ye seyahat eden tatilcileri ağırlayan bu ilçede, Akdeniz’in ılıman ikliminin elverdiği sürece dört mevsim dalış turizmi gerçekleştiriliyor.

Ancak hazır “dünyanın dört bir yanı” demişken ve Kaş’tan söz açmışken, gelin dünyanın diğer yerlerine, uzak bölgelerine kadar gidelim ve kıtalar arasında dalış noktalarını birlikte inceleyelim. 

1- Gili Adaları, Endonezya

Hem Güneydoğu Asya hem de Okyanusya’da bulunan bir takımada ülkesi olan Endonezya, 17 bini aşkın adadan ve takımadadan oluşuyor. Dünyanın en kalabalık ülkelerinden biri olmasının yanında, büyüleyici doğal güzellikleriyle de her yıl milyonlarca seyahat tutkununu ağırlıyor. Öyle ki dünyanın en büyük biyoçeşitliliğine sahip ülkelerinden biri olarak da adından sıkça söz ettiriyor.

Gili Adaları, Endonezya
Gili Adaları, Endonezya

Buradan da anlayabileceğiniz gibi Endonezya, yalnızca karada değil, sualtında da benzersiz bir dünya sunuyor. Dalış tutkunlarının uğrak rotası olarak bilinen Gili Adaları, Lombok Adası’nın kuzeybatısında üç küçük adadan oluşuyor. Bu adalardan biri olan Gili Trawangan, dalış için ideal dalış noktalarına ulaşım için tercih ediliyor. Bununla birlikte kıyıdan denize girdiğinizde de Caretta Caretta’lar ve çeşitli, rengarenk balıklarla birlikte yüzebilme şansınız bulunuyor. Böylesine benzersiz, bembeyaz kumsallara sahip bir adada, üstelik keşfe çıkabileceğiniz göz kamaştıran bir sualtı dünyası varken, siz de tatilinizi geçirmek istemez misiniz? O halde Bali için uçuşları kontrol edebilir ve buradan 2 saatlik bir feribot seyahatiyle Gili Trawangan’a varabilirsiniz.

2- Lofoten Adaları, Norveç

İskandinav Yarımadası‘nın güzeller güzeli, fiyordlar ülkesi Norveç, doğanın cömert davrandığı, eşsiz destinasyonlar barındırıyor. Atlas Okyanusu ve Norveç Denizi’ne dünyaca ünlü fiyordlarıyla uzanan ülke, bildiğiniz gibi dünya balıkçılık sektörünün nabzını tutuyor. Sualtı zenginlikleriyle dikkati çeken Norveç, dolayısıyla dalış tutkunları için de cazip seçenekler sunuyor.

Lofoten Adaları, Norveç
Lofoten Adaları, Norveç

Atlas Okyanusu’nda bulunan Lofoten Adaları, yemyeşil bitki örtüsünün akarsular, göller ve sivri kayalıkları sardığı, oluşturduğu çarpıcı manzaralarla görenleri kendine hayran bırakan bir masal diyarını andırıyor. Lofoten Adaları açıklarındaysa pek çok gemi batığı ve göz kamaştıran bir sualtı habitatı bulunuyor. Eğer siz de Lofoten Adaları’nı ziyaret ederseniz bu habitat içerisinde balinalara rast gelebilir, adadan kutup ışıklarını izleme fırsatı da bulabilirsiniz.

3- Ko Tao, Tayland

Güneydoğu Asya’da Hindiçin Yarımadası’nda bulunan Tayland, Uzak Doğu’nun en gizemli ve büyüleyici ülkelerinden biri. Kuşkusuz ki kendine özgü kültürü ve doğal güzelliklerle çevrili olması onu benzersiz kılan özelliklerinden başlıcaları arasında yer alıyor. Andaman Denizi’ne kıyısı bulunan ülkede tropik iklimin hakim olduğu ve eşsiz doğasının muson yağmurlarıyla beslendiğini de söylemekte fayda var.

Ko Tao, Tayland
Ko Tao, Tayland

Tayland Körfezi açıklarında bulunan Ko Tao Adası da Tayland’ın doğal güzelliklerinin barındığı benzersiz destinasyonlardan yalnızca biri. Samui Takımadası’nın bir parçası olan Ko Tao, Ang Thong Deniz Milli Parkı’na da son derece yakın bir yer olması bakımından, tahmin edebileceğiniz gibi muhteşem bir sualtı zenginliğine ev sahipliği yapıyor. Farklı seviyelerde dalış noktaları bulunan Ko Tao Adası açıklarında, rengarenk bir sualtı dünyası dalış tutkunlarını bekliyor. Siz de Tayland seyahatinizde Ko Tao’yu ziyaret edebilir, adanın büyüleyici sualtı habitatını keşfe çıkabilirsiniz.

4- Dahab, Kızıldeniz, Mısır

Kuzey Afrika’da bulunan ve dünyanın en gizemli, en çok merak edilen coğrafyalarından biri olarak dikkati çeken Mısır, kuşkusuz ki dünyaca ünlü Mısır Piramitleri ile adından sıkça söz ettiriyor. Buna karşılık, Mısır’ın aynı zamanda dünyaca ünlü bir dalış rotasına da ev sahipliği yaptığını biliyor muydunuz? Upuzun, uçsuz bucaksız Mısır çöllerinden, Kızıldeniz’de sualtı dünyasına eşsiz zenginlikler barındıran Mısır’ın önemli turistik beldelerinden biri olarak bilinen Dahab, açıklarında muhteşem dalış noktalarına ev sahipliği yapıyor.

Dahab, Kızıldeniz, Mısır
Dahab, Kızıldeniz, Mısır

Dahab, dünyanın en ünlü sualtı habitatlarından birinin kapısını aralıyor. Siz de bu kapıdan uzanıp, Kızıldeniz’in derinliklerine ulaştığınızda çarpıcı görüntülerle karşılaşabilirsiniz. Serbest dalış, tüplü dalış, şnorkelle dalış için çeşitli dalış seviyelerinde alternatifleriniz bulunan Dahab’a dalış tutkunlarının gösterdiği yoğun ilgiyi siz de gözlemleyebilirsiniz. Bu çarpıcı serüven için siz de hazırlıklarınızı yapın ve Dahab’ı dalış rotanıza mutlaka eklemeyi unutmayın.

5- Caye Caulker, Belize

Kuzey Amerika’nın güney kesiminde, Karayip Denizi’ne kıyısı bulunan ve mercan adacıklarıyla çevrili kıyılara sahip Belize, tropik iklim kuşağının cennet ülkelerinden biri. Zengin ormanlık alanları, dereleri ve yemyeşil bitki örtüsüyle kaplı dağlarıyla doğal güzelliklerin örülü olduğu ülkede, sualtı zenginlikleri de bir o kadar dikkat çekici ve çarpıcı görüntüler sergiliyor. Özellikle dünyanın en meşhur dalış noktaları arasında gösterilen Caye Caulker Adası açıkları, gerçekten göz kamaştırıyor.

Caye Caulker, Belize
Caye Caulker, Belize

Belize Set Resifi’ni de içine alan bölgede, öncelikle resifler dalış tutkunlarının uğrak noktaları olarak biliniyor. Bununla birlikte sığ bir lagüne de ev sahipliği yapan adaya yakın bölgede su yüzeyine çok yakın oluşan resiflere kuru resif de deniyor. Yaklaşık 2.5 metre derinlikte derin resifler de bulunuyor. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Büyük Mavi Çukur, bu bölgenin simgesi haline gelmiş durumda. 300 metre çapında ve 124 metre derinliğindeki çukurun, bir sualtı mağarasının çökmesi sonucu oluştuğu düşünülüyor. Ancak bölgenin eski halkının Mayalar olması dolayısıyla, ortaya atılan başka gizemli hikayeler de yok değil. Geceleri bu çukurun gümüş rengine dönüştüğü, mağarada vaktiyle tanrıların yaşadığı gibi söylentiler de bulunuyor. Bölge aynı zamanda rüzgar sörfçülerinin de akınına uğruyor. 

Siz de Belize Set Resifi’nin güzelliklerini keşfetmek için Belize seyahatinizi planlamaya bugünden başlayın. En uygun uçak bileti seçeneklerini değerlendirin ve unutulmaz bir dalış tecrübesine hazır olun.

6- Galapagos Adaları, Ekvador

Adını aldığı Ekvator’la ikiye bölünen ve her iki yarımkürede de toprakları bulunan Ekvador, Büyük Okyanus’a kıyıları bulunan bir ülke. Ülkenin Büyük Okyanus’taki sınırlarını oluşturan Galapagos Adaları, Güney Amerika’da adalar ve küçük adacıklardan oluşuyor. Adalar volkanik yapıda olup, biyoçeşitliliğiyle dikkati çekiyor. Evrim Kuramı’nın mimarı Charles Darwin’in kurama dair gözlemlerinin önemli bir kısmını bu bölgede yapmış olması, adaların meşhur olmasında en önemli etken olarak gösteriliyor. Ancak biyoçeşitliliğin aynı zamanda sualtı dünyasında da göz kamaştırıyor olması, dalış tutkunlarının da gözdesi olmasında etkili oluyor.

Galapagos Adaları, Ekvador
Galapagos Adaları, Ekvador

Galapagos Adaları’nın bir kısmının harita üzerindeki görüntüsünün denizatına benzemesi de çarpıcı bir tesadüf olarak dikkati çekiyor. Kara kaplumbağalarının etrafınızda dolaştığı, muhteşem sualtı dünyasıyla da unutulmaz anlar yaşayabileceğiniz bir seyahat için siz de yönünüzü Ekvador’a, Galapagos Adaları’na çevirin. Hayran kalacağınız, şimdiden çok açık.

Dalış tutkunuzu körükleyecek, bu birbirinden cazip rotaları keşfetmek hayal değil. Siz de ucuz uçak bileti seçeneklerine kolaylıkla ulaşabilir, Aerobilet.com.tr adresi üzerinden seyahatinizin uçak bileti, otel, havalimanı transferleri gibi hemen tüm ayrıntılarını planlayabilirsiniz. Hayalinizdeki seyahate gerçeğe dönüştürmek ve bambaşka dünyalar keşfetmek için acele edin. Bu benzersiz deneyimler dünyanın dört bir yanında sizleri bekliyor olacak.