Muğla Uçak Bileti ile Muğla’nın Gizli Cenneti Akyaka’yı Görün

0
2115
Muğla Uçak Bileti ile Muğla’nın Gizli Cenneti Akyaka’yı Görün
Muğla Uçak Bileti ile Muğla’nın Gizli Cenneti Akyaka’yı Görün

Muğla uçak bileti alarak son yıllarda yeni yeni keşfedilmeye başlayan Akyaka’da unutulmaz bir tatil yapma fırsatı yakalayabilirsiniz. Akyaka konumu ve benzersiz doğasıyla Türkiye’nin gizli cennetlerinden birisidir. Muğla ilinin sınırları içinde yer alan Gökova Körfezi’nin doğu ucunda bulunan Akyaka, özellikle muhteşem koylarıyla tekne gezilerinin önemli bir durağıdır.

Aerobilet uçak bileti sayfamızdan kolayca ve güvenle Muğla uçak bileti alabilir, yaz tatiliniz veya küçük bir hafta sonu kaçamağı için sizi doğası, denizi ve huzuruyla sizi saracak ve geri dönmek istemeyeceğiniz Akyaka’da keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

Muğla Akyaka’yı Keşfedin

Muğla uçak bileti alarak keşfine başlayacağınız Akyaka, Marmaris ile Muğla’yı birleştiren yolun orta noktasında yer alıyor. Akyaka beldesinin kışın 1500 olan nüfusu, yaz aylarında 3-4 bine ulaşıyor. Antik çağlardan beri üzerinde yerleşim olduğuna inanılan Akyaka, son yıllara kadar küçük bir balıkçı köyü olarak yaşamını sürdürmüştür.

Doğal güzellikleriyle kısa zaman önce keşfedilen Akyaka, günümüzde sakin ve huzurlu tatil arayanların sıklıkla uğradığı bir yer haline geldi. Akyaka, mavi bayrak ödüllü muhteşem kum plajları ve yemyeşil ormanlarıyla yılın bütün stresini üstünüzden atabileceğiniz bir yer.

Muğla Akyaka’yı Keşfedin
Muğla Akyaka’yı Keşfedin

Kalabalıklardan uzak, sakin bir ortamda temiz hava almak, balık tutmak, küçük bir amazonu andıran yeşillikler arasında tekneyle küçük gezintiler yapmak istiyorsanız Akyaka sizi mutlu edecektir. Çam ağaçları ile süslü doğasıyla ziyaretçileri kendine hayran bırakan bu şirin belde, iki tarafını sarmış olan Gökova Körfezi ve Azmak Nehri arasında yeşil ve maviyle bütünleşmiş gizli bir köşedir. Tatil dönüşünüzde bol oksijenle yenilenmiş olacaksınız.

Akyaka’nın En Güzel Koyunu Görün

Muğla uçak bileti alarak keşfine başlayacağınız Akyaka, güneşin ve dalga seslerinin keyfini doyasıya yaşayabileceğiniz bir yer. Tertemiz denizi ve kumsalı ile Akyaka’da ailenizle ve çocuklarınızla yüzebileceğiniz pek çok güzel koy ve plaj bulunuyor. Bunlar arasında belki de en güzeli Çınar Koyu’dur.

Akyaka’nın En Güzel Koyunu Görün
Akyaka’nın En Güzel Koyunu Görün

Zakkum ağaçlarının altında dinlenerek ve temiz sularında yüzerek rahatlatıcı bir gün geçirebileceğiniz bu koy, Akyaka’ya sadece 3 kilometre mesafede bulunuyor. Çınar Koyu sahili çakıl taşlıdır ve çabuk derinleşmeyen bu deniz özellikle çocuklu aileler için idealdir.

Çınar Koyu ve çevresi, özenle korunmuş doğal yapısıyla gezi teknelerinin önemli bir uğrak yeridir. Tatilinizde bu el değmemiş koyda tekne manzaraları eşliğinde Azman Nehri’nin sularının serinlettiği denize atlayabilir ve doyasıya yüzebilirsiniz.

Tekne Turuyla Bölgenin El Değmemiş Koylarını Gezin

Sabah saat 10 gibi iskeleden ayrılan tur tekneleri, genelde aynı rotayı izliyor. Beş muhteşem koyu dolaşan bu tekneler akşam üzeri Akyaka iskelesine geri dönüyorlar. Akyaka tekne turu güzergahında gezeceğiniz Lacivert Koy, Fener Koyu, Sedir Adası, Akvaryum Koyu ve su altı mağaraları hem bol bol fotoğraf çekebileceğiniz hem de tekneden kendinizi serin sulara bırakarak doyasıya yüzebileceğiniz yerler.

Tekne Turuyla Bölgenin El Değmemiş Koylarını Gezin
Tekne Turuyla Bölgenin El Değmemiş Koylarını Gezin

Gün boyu teknede denizin ve güneşin tadını çıkarabilir, akşamüzeri de gün batışını izleyerek teknede yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Mavi Bayrak Ödüllü Plajlarda Yüzün

Muğla’nın “Mavi Bayrak” çevre ödülüne sahip en güzel plajlarından biri olan Akyaka Plajı, bölgedeki en çok tercih edilen yüzme alanıdır. Kıyıdan onlarca metre ilerlendiğinde ancak derinleşen deniz, özellikle yüzme bilmeyenler ve çocuklar için ideal.

Mavi Bayrak Ödüllü Plajlarda Yüzün
Mavi Bayrak Ödüllü Plajlarda Yüzün

Akyaka Plajı, akıntılardan dolayı bazı yerleri serin olan tertemiz denizi, palmiye ve çam ağaçlarıyla süslü sahiliyle tatilinizde mutlaka görmeniz gereken bir yerdir.

Azmak Nehri Restoranlarında Balık Yiyin

Akyaka’yı gezerken mutlaka Azmak Nehri’ne gitmelisiniz çünkü bu bölgede tatil Azmak Nehri’nden başlar. Muhteşem bir manzara eşliğinde yapacağınız bu gezinizde hiç yorulmayacaksınız çünkü her adımda size huzur hissettirecek Azmak Nehri yanı başınızda olacak.

Azmak Nehri Restoranlarında Balık Yiyin
Azmak Nehri Restoranlarında Balık Yiyin

Azmak Nehri kıyısında pek çok balıkçı lokantası bulunuyor, burada hem nehirde tutulmuş taze balıkları hem de yöreye özgü farklı otların kavrulması ile yapılan ot yemeklerini ve mezeleri tadabilirsiniz. Azmak Nehri’nin huzur veren manzarası eşliğinde tadacağınız eşsiz lezzetleri hiçbir zaman unutamayacaksınız.

Uçurtma Sörfü Yapın

Gökova Körfezi ve Akyaka, denizin ve hava şartlarının uygunluğundan dolayı rüzgâr ve uçurtma sörfü meraklılarını kendine çekiyor. Muğla uçak bileti alarak masmavi denizin üstünde, muhteşem manzarayı kuşbakışı izleyerek unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Güzel bir deniz manzarası eşliğinde uzman sörfçülerden kısa bir eğitim alarak siz de rüzgâr sörfünü deneyebilir ve masmavi denizin üstünde keyifle süzülebilirsiniz.

Uçurtma Sörfü Yapın
Uçurtma Sörfü Yapın

Bölgenin motorlu su sporlarına kapalı olmasından dolayı burası sörfçüler için çok güvenli bir alan. Mayıs ayından Kasım ayına kadar rüzgâr sörfü yapma fırsatı bulabileceğiniz Akyaka’da bu konuda eğitim veren pek çok okul bulunuyor.

Mola verdiğinizde kumsalda uzanarak gökyüzünü kaplayan uçurtma sörfçülerini izleyerek güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Sakartepe’de Manzarayı İzleyin

Sakartepe’deki seyir terası, Türkiye’de en güzel manzaraya sahip yerlerden birisidir. 900 metre yükseklikte bulunan teras, Gökova Körfezi’nin eşsiz doğal güzelliklerini gözler önüne seriyor.

Sakartepe, aynı zamanda yamaç paraşütçülerin de tercih ettiği bir yerdir. Yamaç paraşütçülerinin kalkış yaptığı tepeden Akyaka, Gökova Körfezi, dünyaca ünlü ağaçlı yol ve Kleopatra Adası başta olmak üzere pek çok doğal güzelliği izleyerek bu bölgeye hayran kalabilirsiniz.

Sakartepe’de Manzarayı İzleyin

Akyaka’yı zevkle izleyebileceğiniz tepenin doruklarında yer alan Sakartepe teras kafesi ise muhteşem manzarası ve leziz menüsüyle hem yöre halkının hem de yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak yeridir. Burada hem güzel bir yemek yiyebilir hem de manzaraya karşı kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Kleopatra Adası’nda Yüzün

Kleopatra Adası olarak bilinen Sedir Adası, bu bölgede mutlaka görülmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

Kleopatra Koyu’nda bulunan plaj, altın sarısı eşsiz kumsalı ve muhteşem denizi ile meşhurdur. Kleopatra Koyu, ünlü Mısır Kraliçesi Kleopatra bu koyu birkaç kez ziyaret ettiği ve sularında yüzdüğü için ismini bu efsanevi kraliçeden alıyor. Kleopatra ve Antonius balaylarını bu adada geçirmiştir ve bu muhteşem plajın altın kumları özel olarak Mısır’dan buraya gemilerle getirtilmiştir.

Kleopatra Adası’nda Yüzün
Kleopatra Adası’nda Yüzün

Kedrai Antik Kenti’nin de yer aldığı Kleopatra Adası’nı gezerken bu antik kentten kalan şehir duvarları ve antik tiyatro kalıntılarını da görebilirsiniz.

Akyaka’yı Bisikletle Gezin

Akyaka’nın muhteşem doğasını bisiklet kiralayarak keşfe çıkabilirsiniz. Yol boyunca karşınıza birbirinden güzel manzaralar çıkacak. Bisiklet yolu önce orman içinden, ardından da deniz kenarından devam ediyor ve yol boyunca birbirinden güzel manzaralar çevrenizi sarıyor.

Akyaka’yı Bisikletle Gezin
Akyaka’yı Bisikletle Gezin

Akyaka’da bisiklet kiralayabileceğiniz pek çok yer var. Belde, bisiklet kullanmak için ideal olduğundan ve burada güzel bisiklet parkurları bulunduğundan bisiklet turları ziyaretçiler tarafından çok seviliyor.

Akyaka Orman Kampında Huzuru Bulun

Akyaka Orman Kampı, hayatınızda görebileceğiniz en mükemmel kamp alanını sizlere sunuyor. Kamp alanına girdiğinizde kampın muhteşem doğal güzelliği ile büyüleneceksiniz.

Güvenliğin titizlikle yapıldığı alanda size yardımcı olup, bilgilendirmek için görevliler bulunuyor. Akyaka merkeze çok yakın olan orman kampında merkezden tüm ihtiyaçlarınızı kolaylıkla karşılayabilirsiniz.

Akyaka Orman Kampında Huzuru Bulun
Akyaka Orman Kampında Huzuru Bulun

Kampta çocuklarınız için park, basketbol sahası ve eğlence alanları da bulunuyor. Ayrıca kamp alanında tuvalet, sıcak duş, çamaşırhane ve bulaşıkhane de bulabilirsiniz. Kamp sevenler için orman kampı bütün olanakları sağlıyor.

Orman kampında deniz manzarası eşliğinde ormanın içinde hem güvenli hem de huzurlu bir tatil yapabilirsiniz.

İdyma Kaya Mezarları’nı Gezin

Muğla uçak bileti alarak gezebileceğiniz Akyaka çevresindeki görülmeye değer en önemli tarihi kalıntılardan biri de 2500 yıllık geçmişi olan İdyma Antik Kenti’ne ait eşsiz kaya mezarlardır. Likya bölgesinin genelinde yaygın olarak görülen bir mezar tipi olan kaya mezarları burada da bulunur.

Bu kaya mezarları varlıklı kişilerce bir prestij sembolü olarak inşa edilirdi ve kapıları taş kapılarla çok zor açılacak şekilde kapatılırdı.

İdyma Antik Kenti’nde günümüze kadar korunabilmiş bazı mezar odaları vardır. 3 metreye 2 metre büyüklüğündeki taş mezarların boyutlarındaki mezarın sağ yanındaki blok taş üzerinde M.Ö. 2. yüzyıla ait bir yazıtlar bulunuyor.

İdyma Kaya Mezarları’nı Gezin
İdyma Kaya Mezarları’nı Gezin

Gökova-Akyaka arasındaki yolda yer alan mezarlarının bazıları ölü gömülen boşluk önüne iki kolonlu iyon başlı kolonlar konulmuş çevresi dekore edilmiştir. Bu mezar tipi sadece bu bölgede görülüyor.

İdyma Antik Kenti’ndeki bu kaya mezarları M.Ö. 4.yüzyıla aittir ve buradaki ilginç mezarların bazıları kayalara oyulmuş gibi duran ama yerin altına yapılan yer altı mezarıdır. Yeraltı mezarlarının içinden birçok tarihi eser çıkmıştır ve bunlar müzelerde sergilenmektedir.

İdyma Antik Kenti kalıntılarını, kaya ve yeraltı mezarlarını ücretsiz olarak gezebilir ve tatilinize tarihi bir atmosfer ekleyebilirsiniz.

Dalaman Çayı’nda Rafting Yapın

Muğla bölgesi, Türkiye’de rafting ve doğa sporu tutkunları için gerçek bir cennettir. Muğla ve çevresi zengin doğal kaynakları, yüksek dağları, yemyeşil vadileri ve uzayıp giden ırmakları ile rafting, nehir kanosu, ırmak kayağı gibi eğlenceli ve adrenalin dolu doğa sporlarını yapmak için ülkemizdeki en ideal yerlerden biridir.

Akyaka ve Gökova’nın dağlık arazisi nedeniyle bölgede birçok rafting tesisi bulunuyor. Profesyonel doğa sporları firmaları çevrede bulunan ırmak ve nehirlerde günübirlik, heyecan verici rafting turları düzenliyor.

Dalaman Çayı’nda Rafting Yapın
Dalaman Çayı’nda Rafting Yapın

Özellikle Akyaka’ya 45 kilometre mesafede bulunan Dalaman Çayı’nda yapacağınız rafting çok hoşunuza gidecektir. Dalaman Çayı, çevresini saran görkemli kayaların arasından akan bembeyaz köpüklü hırçın sularıyla size adrenalin dolu bir rafting deneyim yaşatacak. Çam ormanları içinde yer alan bu muhteşem vadi ve rafting rotası dünya çapında büyük bir üne sahiptir.

Akyaka ve çevresi yazmakla bitmeyecek kadar çok doğal güzelliğe sahip. Tatilinizde bu bölgede hem birbirinden ilginç yerleri gezebilir hem de doğayla baş başa kalarak yılın bütün stresini üstünüzden atabilirsiniz. Seyahat tarihinize ve bütçenize göre Muğla uçak bileti fiyatlarını bulabilmek için Aerobilet uçak bileti sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.