Dalaman Uçak Bileti ile Türkiye’nin Tatil Cennetine Yolculuk

0
660
Dalaman Uçak Bileti ile Türkiye'nin Tatil Cennetine Yolculuk
Dalaman Uçak Bileti ile Türkiye'nin Tatil Cennetine Yolculuk

Dalaman uçak bileti alarak unutulmaz bir yolculuğa çıkacağınız Dalaman ilçesi; Fethiye, Göcek, Ölüdeniz, Dalyan ve Marmaris gibi Türkiye’nin en güzel tatil merkezlerini keşfe çıkabileceğiniz harika bir konumunda yer alıyor. Çevresindeki pek çok tatil beldesi için bir varış noktası olan Dalaman’dan kısa yolculuklarla ülkemizin eşsiz doğal güzelliklerine ve masmavi plajlarına ulaşabilirsiniz.

Her yaz dünyanın pek çok yerinden binlerce insanın ziyaret ettiği Dalaman’da etkileyici antik kentleri keşfedebilir, el değmemiş ormanlarda at safarilerine çıkabilir, tekne yolculuklarıyla Ege ve Akdeniz’in en güzel koylarını gezebilir veya mavi bayraklı plajlarda doyasıya yüzebilirsiniz.

Aerobilet web sitesi ve mobil uygulamaları üzerinden en iyi fiyatlara Dalaman uçak bileti alabilir ve Türkiye’nin tatil cennetlerinden birinde unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz.

Dalaman’da Gezilecek Yerler

Dalaman Çayı

Türkiye’de son yıllarda önemli bir su sporları merkezi haline gelen Dalaman Çayı, rafting tesisleriyle her yıl spor ve doğa seven turistleri kendine çekiyor. Burada sakin kano gezileri veya heyecanlı rafting maceraları için pek çok tesis bulabilirsiniz. Dalaman Çayı çevresinde kurulan balık restoranları da hem yerli hem de yabancı turistler arasında çok seviliyor.

Dalaman Çayı
Dalaman Çayı

Dalaman uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız, Türkiye’nin en iyi rafting rotalarından biri olan Dalaman Çayı, Marmaris ile Fethiye arasında yer alan ve toplam uzunluğu 230 kilometre olan rafting parkuruyla çok ilgi çekiyor.

Dalaman Çayı’nda yol alırken hem doğal güzelliklere tanık olacaksınız hem de dev kayalar etrafından akan beyaz köpüklü suların içinde heyecan ve eğlence dolu bir gün geçireceksiniz. Dalaman merkezine çok yakın olan Dalaman Çayı’na kolayca ulaşabilir ve su sporları maceralarının dışında bölgenin el değmemiş doğasında rahatlatıcı doğa yürüyüşlerine de çıkabilirsiniz.

Sarıgerme Plajı

Türkiye’nin en uzun ve güzel plajlarından biri olan Sarıgerme Plajı, 7 kilometrelik uzunluğu, masmavi denizi ve güzel manzaralarıyla Dalaman merkezinden kolayca ulaşabileceğiniz bir yer. Çam ormanlarının önünde yer alan Sarıgerme Plajı hem doğanın içinde piknik yapmak hem de denizin tadını çıkarmak için en çok tercih edilen yerlerden biri.

Dalaman uçak bileti alarak güzelliğini yakından göreceğiniz Sarıgerme Plajı çevresinde pek çok güzel restoran, kafe ve eğlence merkezi de bulabilirsiniz. Geniş bir kumsala sahip olan plaj, gün batımı manzarasını izleyerek yapacağınız akşam yürüyüşleri için de ideal.

İztuzu Plajı

Dalaman merkezinden kısa bir yolculukla ulaşabileceğiniz İztuzu Plajı, altın kumlarıyla ünlü bir plaj ve Dalaman’a arabayla yaklaşık 20 dakika mesafede. İztuzu Plajı, birçok uluslararası turizm dergisi tarafından Akdeniz sahil şeridindeki en güzel plajlardan biri olarak kabul edilir. Sakin ve temiz deniziyle burası yüzmek için çok elverişli, aynı zamanda berrak sularından dolayı dalışa da uygun.

İztuzu Plajı, Kaplumbağa Plajı olarak da biliniyor, çünkü bu plaj nesli tükenmekte olan Caretta Caretta deniz kaplumbağaları için son yuvalama alanlarından biri. Plaj, 1988 yılından beri özel koruma statüsüne sahip, bu nedenle gece 8 ile sabah 8 saatleri arasında halka kapalı.

12 Adalar Tekne Turu

Geleneksel ahşap teknelerle Akdeniz’in en romantik koylarını keşfetmek, Dalaman gezinizde mutlaka yapmanız gereken etkinlikler arasında. 12 Adalar tekne turlarına katılarak turkuaz koyların, küçük adaların, tenha plajların muhteşem manzarasının tadını çıkarabilir ve kristal berraklığında mavi sularda yüzebilirsiniz. Kızıl Ada, Katrancı Adası, Yassıca Adası, Akvaryum Koyu, Göcek Adası, Tavşan Adası gezeceğiniz başlıca yerler.

12 Adalar Tekne Turu
12 Adalar Tekne Turu

Tekne gezileriyle Fethiye Körfezi’nin bütün güzelliğini yakından göreceksiniz. Masmavi denizin ortasında yemyeşil kıyı manzaraları eşliğinde teknenizin güvertesinde keyifle güneşlenebilir ve mola verilen muhteşem koylarda dalışlar yapabilirsiniz.

Tekne yolculuğunuz boyunca yunusları, uçan balıkları ve hatta deniz kaplumbağalarını görme olasılığınız yüksek. Çocuklu aileler, insanlardan korkmayan ve gelmenizi dört gözle bekleyecek çok sayıda tavşanın yaşadığı Tavşan Adası ziyaretinden de çok keyif alacaklardır. Yüzmekten yorulduğunuzda teknenizde barbeküde hazırlanmış güzel yemeklerin tadını da çıkarabilirsiniz.

Yamaç Paraşütü

Dalaman’dan 1 saatlik yolculukla ulaşacağınız Ölüdeniz’in muhteşem maviliklerinin üzerinde unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Babadağ Dağı’nın zirvesinden yapılan bu atlayışlar sizi gerçekten çok heyecanlandıracaktır. Yamaç paraşütünüzü uzman bir rehber eşliğinde yapacaksınız, bu yüzden daha önce herhangi bir deneyiminiz olması gerekmiyor. Gökyüzüne doğru uçun, sıcak esintilerde süzülün ve altınızdaki harika manzarayı keyifle izleyin. Yamaç paraşütü sizin için canlandırıcı ve adrenalin dolu bir deneyim olacak.

Ölüdeniz yamaç paraşütü konusunda dünyaca ünlü ve burada Türkiye’nin en çok fotoğraflanan güzellik noktalarından biri olan mavi lagünün üstünde yamaç paraşütü yapma fırsatı bulacaksınız. Ölüdeniz Babadağ Dağı  aynı zamanda dünyanın en yüksek kalkış noktalarından biri. Kaskınızı takın ve güvenlik kemerlerini bağlayın. Deneyimli pilotunuz uçuş konusunda size kısa bir güvenlik brifingi verdikten sonra artık uçmaya başlayabilirsiniz.

Yamaç Paraşütü
Yamaç Paraşütü

Gökyüzünde süzülmeye başladığınızda altınızdaki altın renkli plajların kuş bakışı manzaralarının fotoğraflarını çekebilirsiniz. Havada 360 derecelik dönüşler yapacak ve sıcak hava akımlarına göre yükseleceksiniz.

Kleopatra Hamamı Koyu

Dalaman çevresinde gezilecek en güzel yerlerden biri olan ve Mısır kraliçesi Kleopatra’nın yıkandığı yer olarak da bilinen Hamam Koyu, size muhteşem bir manzara sunacak. Dalaman’a yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan bu koyda suyun altında kalan eski hamam kalıntılarını da görebilirsiniz. Kleopatra Hamamı Koyu’nun doğal yamacının volkanik yapısı, antik çağda hamam evine sıcak su veren bir krater gölünün varlığını gösteriyor. Bu koy, sahil şeridini kaplayan güzel çam ağaçlarıyla kaplı muhteşem bir manzaraya ve güzel bir kıyıya sahip.

Yaşlı ağaçların arasında uzun yürüyüşler yaparak Hamam Koyu’nda gezerken, Lydae Antik Kenti’nin kalıntılarını, Roma ve Bizans dönemlerine ait anıt mezarları, tapınak duvarlarını, sarnıçları, Korint sütunlarını ve antik tablet kalıntılarını görebilirsiniz.

Dalaman uçak bileti alarak güzelliğini yakından göreceğiniz Kleopatra Hamamı Koyu, tekne turlarının da en çok mola verdiği koylardan biri. Burası deniz turizmi için önemli bir durak ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Kleopatra Hamamı Koyu’na Göcek’ten ya da Fethiye’den kalkan tekneler ile gidebilir ve bu benzersiz yerin antik kalıntıları arasında güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Kelebek Vadisi Tekne Gezisi

Dalaman gezinizde yapabileceğiniz en güzel şeylerden biri de Kelebekler Vadisi’ni keşfedebileceğiniz tam günlük tekne turlarıdır. Denizin üstünde yol alırken Kelebekler Vadisi, Aziz Nikolaos Adası, Mavi Mağara ve Soğuk Bahar Koyu gibi en popüler yerleri keşfedeceksiniz.

Kelebek Vadisi Tekne Gezisi
Kelebek Vadisi Tekne Gezisi

Masmavi denizde yelken açarak yüz binlerce kelebeğin yaşadığı dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi’ni ziyaret edeceksiniz. Burası tam bir doğa harikası ve Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri olarak kabul ediliyor. Vadide doğa yürüyüşü yaparak bölgeyi keşfedin ve şelaleleri görmek için yukarılara çıkın. Çiçek kokulu mis gibi havayı içinize çekerken ve etrafınızda uçuşan parlak renkli kelebekleri izleyin. Kelebek Vadisi’nde haziran başlarından ekim sonlarına kadar görülen nadir Kaplan kelebeklerini inceleme şansı da yakalayabilirsiniz.

Kelebekler Vadisi aynı zamanda Türkiye’nin en güzel koylarından biri. Buraya sadece tekne ile ulaşılabilir, bu yüzden berrak sularda yüzmek ve güzel kumsalda güneşlenmek fırsatını kaçırmayın. Teknenizde lezzetli öğle yemeğinin tadını çıkardıktan sonra durağınız ünlü Aziz Nikolaos Adası olacak. 4. ve 5. yüzyıllarda kalma kiliselerin antik kalıntıları arasında gezebilir ve muhteşem panoramik manzaraları hayranlıkla izlemek için adanın en yüksek noktasına çıkabilirsiniz.

Göcek Gezileri

Tarihte Kalimche olarak da bilinen Göcek, Dalaman’daki uluslararası havalimanına arabayla sadece 20 dakika mesafede yer alıyor ve muhteşem doğal güzelliklerinden dolayı 1988 yılında özel koruma alanı ilan edildi. Göcek; etrafını çevreleyen benzersiz koyları, el değmemiş çam ormanları, denizinin berraklığı ve güzel kumsallarıyla ziyaretçileri kendine hayranlık bırakıyor. Göcek marinadaki birçok tur şirketi, çevredeki adalara ve koylara her gün tekne turları düzenliyor.

Bölge tarih açısından da oldukça zengin, bu yüzden Dalaman gezinizde; Pınara, Tlos Letoon, Xanthos, Telmessos ve Patara gibi eşsiz güzellikleriyle tanınan antik kentleri ziyaret etme fırsatı bulacaksınız.

Göcek birbirinden güzel plajlarıyla ünlü, bunların en popülerleri ise Göcek Adası Plajı, D-Resort Göcek Plajı ve İnlice Plajı. Göcek Adası Plajı’na ve benzersiz güzellikteki diğer koylara limandan su taksisi ile kolayca ulaşabilirsiniz. Türkiye’nin en güzel plajlarından ikisi olan Sarıgerme ve İzluzu Plajı da Göcek’e çok yakın. Dünyanın en güzel plajlarından biri olarak gösterilen Ölüdeniz Plajı ise Göcek’e sadece 40 dakika mesafede.

Dalyan Kaplıcaları

Dalaman merkezine 30 dakika uzaklıktaki başka bir eşsiz tatil beldesi olan Dalyan, büyüleyici tarihi ve doğasıyla ünlü. Muhteşem İztuzu Plajı ve bu plajda bulunan deniz kaplumbağası Caretta Caretta yuvaları, buraya geldiğinizde öncelikle ziyaret etmenizi gereken yerler.

Dalyan Kaplıcaları
Dalyan Kaplıcaları

Dalyan, aynı zamanda kaplıcaları ile de dünya çapında ünlü. Kaplıca suları kaynaklarından 39 derece sıcaklıkta çıkıyor ve bu kükürtlü sular; klörür, sodyum, hidrojen sülfür, florür ve radyoaktif radon gazı içeriyor. Gelgirme Kaplıcası, 1990’lı yıllarda yeniden düzenlendi ve güzellik çamuru ile ünlendi. Burada yapılan çamur banyosu, günümüzde hem sağlık hem de eğlence kaynağı haline gelmiş durumda.

Dalaman uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız ünlü kaplıcalardan biri olan Sultaniye Kaplıcası, Dalyan’a sadece 4 kilometre uzaklıkta ve bu kaplıcaya Dalyan’dan sadece tekneyle gidilebiliyor.

Dalyan’ın kaplıcaları, geçmişte sadece yöre halkına şifa dağıtıyordu, günümüzde ise insanlar artık burada çadırlar kuruyorlar ve günlerce burada kalıyorlar. Bu şifalı suların; insan metabolizması, sinir sistemi, romatizma, siyatik, kadın ve cilt hastalıkları olmak üzere pek çok derde deva olduğuna inanılıyor. Ameliyat olanlar da dinlenme dönemlerinde bu sulardan yararlanıyorlar.

Rodos Adası Gezileri

Dalaman’dan kısa bir tekne yolculuğu mesafedeki Rodos Adası’na bir günlük tura katılabilir ve bu ünlü adayı keyifle gezebilirsiniz. Bu gezinizde Rodos’a yüksek hızlı bir katamaranda Ege Denizi’nde yelken açarak ulaşacaksınız. Rodos’un kalabalık caddelerde dolaşabilir, yerel kafeleri ziyaret edebilir, adanın tarihini keşfedebilir ve Dalyan’a dönmeden önce tatiliniz için hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

Rodos Adası’na vardığınızda Arnavut kaldırımlı dar sokakları, beyaz duvarlı otantik evleri ve tarihi eski kenti keşfetmek için bütün gününüzü harcayabilirsiniz. İlgi çekici yerler arasında ise bir zamanlar adada yaşayan güçlü dini kardeşliğin kalesi olan Rodos Şövalyeleri Büyük Usta Sarayı ve sarayın çevresindeki yöresel hediyelik eşya dükkanları sayılabilir.

Dalaman Uçak Bileti Alarak At Safarilerine Katılın

Dalaman uçak bileti alarak başlayacağınız bu gezinizde el değmemiş doğal güzellikler arasında unutulmaz bir macera yaşayacağınız at safarilerine çıkabilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Aileler için de çok eğlenceli olan bu safarilerde Sarıgerme Plajı’nın geniş kumsalında at sırtında gezecek veya Köyceğiz Gölü’nün muhteşem manzarasını izleyeceksiniz.

Dalaman Uçak Bileti Alarak At Safarilerine Katılın
Dalaman Uçak Bileti Alarak At Safarilerine Katılın

Dalaman aynı zamanda çevresini saran tarihi hazinelerden dolayı doğa yürüyüşleri için de ideal bir yer. Her yaşa göre planlanmış pek çok yürüyüş rotası bulunan bölgede, doğal güzelliklerin yanında birçok medeniyetin izlerini taşıyan antik kentleri de gezebilirsiniz.

Aerobilet mobil uygulamaları veya web sitesi üzerinden kolayca Dalaman uçak bileti alarak masmavi suların ve el değmemiş doğal güzelliklerin tadını çıkarın.