Akdeniz ve Ege’nin En Güzel Koylarını Keşfedin

0
563
Akdeniz ve Ege’nin En Güzel Koylarını Keşfedin
Akdeniz ve Ege’nin En Güzel Koylarını Keşfedin

Aerobilet uçak bileti alarak güzelliklerini keşfe çıkacağınız Türkiye, üç tarafı denizle çevrili çok özel bir ülke. Deniz tatili için dünyanın her yerinden milyonlarca insanın ziyaret ettiği Türkiye’de Ege ve Akdeniz kıyılarında keşfedilmeyi bekleyen pek çok muhteşem koy var. Dünyanın en güzel koylarının ve eşsiz manzaraların bulunduğu kıyı şeridinde ister tekne gezileriyle, ister ise kamp yaparak büyüleyici koyları keşfe çıkabilirsiniz.

Türkiye’nin en güzel koyları; eşsiz dalış noktaları, etkileyici mağaraları ve masmavi denizleri ile sizi büyüleyecek yerler. Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla uçak bileti alarak Akdeniz ve Ege’nin en güzel koylarının tadını çıkarabilirsiniz.

Türkiye’nin En Güzel Koyları

Ege’nin Gizli Koyları

İzmir uçak bileti ile Urla limanından her sabah kalkan tekne turlarına katılarak Ege Denizi’nin masmavi manzaralarının tadını çıkarabilir, benzersiz koyları keşfedebilir, doyasıya yüzebilir veya unutulmaz dalışlar yapabilirsiniz.

Ege’nin Gizli Koyları
Ege’nin Gizli Koyları

Tekneniz birçok muhteşem koyda mola verecek, bu mola zamanlarında masmavi sularda yüzebilir, dalış yapabilir ve yorulduğunuzda teknenizde güneşlenerek unutulmaz bir gün geçirebilirsiniz. Antik Koy, Kızıl Burun Koyu, Demircili Koyu, Kütük Burnu Koyu, Papaz Boğazı Koyu ve Taş Ada Koyu, bu yolculuğunuzda mola vereceğiniz muhteşem gizli koylardan bazıları. Acıktığınızda taze deniz ürünlerinden oluşan öğle yemeğiniz teknede sizi bekliyor olacak. Tekne yolculuğunuzda yüzmeye, güneşlenmeye ve fotoğraf çekmeye doyacaksınız.

Fethiye’nin Büyüleyici Koyları

Dalaman uçak bileti alarak Fethiye koylarını keşfedebileceğiniz tam günlük tekne turlarına çıkabilirsiniz. Teknede güneşlenin, kristal berraklığında turkuaz sularda yüzün ve şnorkelle dalışlar yapın. Tekneniz bu keyifli yolculuk boyunca göz kamaştırıcı güzellikteki koyları ve plajları ziyaret edecek. Denizin üstünde yol alırken Fethiye çevresindeki Kelebekler Vadisi, Aziz Nikolaos Adası, Mavi Mağara ve Soğuk Bahar Koyu gibi en popüler yerleri keşfedeceksiniz.

İlk ziyaret edeceğiniz yer olan Mavi Mağara’nın ünlü parlak mavi sularının keyfini çıkarın. Daha sonra yelkenleri açarak yola devam edecek ve yüz binlerce kelebeğin yaşadığı dünyaca ünlü Kelebekler Vadisi’ni ziyaret edeceksiniz. Burası bir doğa harikası ve Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Fethiye’nin Büyüleyici Koyları
Fethiye’nin Büyüleyici Koyları

Vadide doğa yürüyüşü yaparak bölgeyi keşfedin ve şelaleleri görmek için tepelere çıkın. Çiçek kokulu mis gibi havayı içinize çekerken aynı zamanda etrafınızda uçuşan parlak renkli kelebekleri de izleyebilirsiniz. Burada haziran başlarından ekim ayı sonlarına kadar görülen nadir kaplan kelebeklerini inceleme şansı da yakalayacaksınız.

Kelebekler Vadisi aynı zamanda Türkiye’nin en güzel koylarından biri ve buraya sadece tekne ile ulaşılabiliyor. Bu yüzden muhteşem koyu saran berrak sularda yüzmek ve güzel kumsalda güneşlenmek fırsatını kaçırmayın. Teknenizde lezzetli öğle yemeğinin tadını çıkardıktan sonra bir sonraki durağınız ünlü Aziz Nikolaos Adası olacak. 4. ve 5. yüzyıllarda kalma kiliselerin antik kalıntıları arasında gezin ve muhteşem panoramik manzaraları hayranlıkla izlemek için adanın en yüksek noktasına çıkın.

Akdeniz’in En Güzel Gizli Koyları

Antalya uçak bileti alarak başlayacağınız gezinizde geleneksel ahşap teknelerle Akdeniz’in en romantik koylarını keşfedebilir ve unutulmaz bir macera yaşayabilirsiniz. 12 Adalar tekne turlarına katılarak turkuaz koyların, küçük adaların, tenha plajların, muhteşem manzarasının tadını çıkarabilir ve kristal berraklığında mavi sularda yüzebilirsiniz. Kızıl Ada, Katrancı Adası, Yassıca Adası, Akvaryum Koyu, Göcek Adası, Tavşan Adası gezeceğiniz başlıca yerler.

Akdeniz’in En Güzel Gizli Koyları
Akdeniz’in En Güzel Gizli Koyları

Tekne gezileriyle Akdeniz’in bütün güzelliğini yakından göreceksiniz. Masmavi denizin ortasında yemyeşil kıyı manzaraları eşliğinde teknenizin güvertesinde keyifle güneşlenebilir ve mola verilen muhteşem koylarda dalışlar yapabilirsiniz.

Tekne yolculuğunuz boyunca yunusları, uçan balıkları ve hatta deniz kaplumbağalarını görme olasılığınız yüksek. Çocuklu aileler, insanlardan korkmayan ve gelmenizi dört gözle bekleyecek çok sayıda tavşanın yaşadığı Tavşan Adası ziyaretinden de çok keyif alacaklardır. Yüzmekten yorulduğunuzda teknenizde barbeküde hazırlanmış taze balıkların tadını çıkarın.

Ege Denizi’nin En Temiz Koyu

İzmir uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız Ayıbalığı Koyu, İzmir’in en temiz 5 koyundan biri olarak gösteriliyor. Ayıbalığı Koyu’nun benzersiz sularında yüzme fırsatını kaçırmayın. Masmavi ve tertemiz denize 10-20 metre yüksekten atlayabileceğiniz falezleri ile ünlü olan bu koyda falezlere çıkmak ise oldukça zor. Buraya sadece halat kullanarak çıkabilirsiniz.

Ayıbalığı Koyu’nda doğal bir havuz da bulunuyor, derinliği 10 metreyi geçmeyen bu havuzda keyifle yüzebilirsiniz. Dalgasız çok sakin bir denize sahip olan koy ve koyun çevresini saran benzersiz kayalar da görülmeye değer güzellikte. Ayıbalığı Koyu’nun ücretsiz şemsiye ve şezlong bulabilir, ayrıca çevredeki güzel restoranlarda lezzetli yöresel yemekler tadabilirsiniz. Geceye kalırsanız sahildeki güzel kafelerde canlı müzik dinleyip doyasıya eğlenebilirsiniz.

Kleopatra Hamamı Koyu

Akdeniz kıyı şeridinin en güzel yerlerden biri olan ve Mısır kraliçesi Kleopatra’nın yıkandığı yer olarak ün salan Kleopatra Hamamı Koyu, size muhteşem bir manzara sunacak. Bu büyüleyici koyda suyun altında kalan eski hamam kalıntılarını bile görebilirsiniz. Kleopatra Hamamı Koyu’nun doğal yamacının volkanik yapısı, antik çağda buradaki hamamlara sıcak su veren bir krater gölünün varlığını gösteriyor. Kleopatra Hamamı Koyu, sahil şeridini kaplayan güzel çam ağaçlarıyla kaplı muhteşem bir manzaraya ve güzel bir kıyı şeridine sahip.

Etrafında yer alan yeşil ağaçların arasında uzun yürüyüşler yaparak Kleopatra Hamamı Koyu’nda gezerken Lydae Antik Kenti’nin kalıntılarını, Roma ve Bizans dönemlerine ait anıt mezarları, tapınak duvarlarını, sarnıçları, Korint sütunlarını ve yazılı tablet kalıntılarını görebilirsiniz.

Kleopatra Hamamı Koyu
Kleopatra Hamamı Koyu

Dalaman uçak bileti alarak güzelliğini yakından göreceğiniz Kleopatra Hamamı Koyu, aynı zamanda tekne turlarının da en çok tercih ettiği koylardan biri. Burası deniz turizmi için önemli bir durak ve bu muhteşem koy, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Kleopatra Hamamı Koyu’na Göcek’ten ya da Fethiye’den kalkan tekneler ile gidebilir ve bu benzersiz koyun antik kalıntıları arasında güzel bir gün geçirebilirsiniz.

Kadırga Koyu

Çanakkale uçak bileti alarak Ege’nin en güzel koylarından birinde dalışlar yaparak su altı dünyasının zenginliklerini inceleyebilirsiniz. Turistler tarafından çok sevilen Kadırga Koyu’nda zeytin ağaçları altında, hoş bir deniz meltemiyle harika zaman geçireceksiniz. Uzun plajı ve çevresini saran yemyeşil ormanıyla Kadırga Koyu, berrak denizi ve zengin deniz canlılığından dolayı dalış için öncelikle tercih edilen yerlerden biri. Burada bütün gün dalışlar yaparak su altı dünyasının güzelliklerini inceleyebilirsiniz.

Kalkan Kalamar Koyu

Antalya uçak bileti alarak güzelliğini yakından göreceğiniz Kalamar Koyu, dünyanın en güzel plajları arasında gösterilen Patara ve Kaputaş plajlarının ortasında yer alan ve özellikle gün batımındaki muhteşem deniz manzaralarıyla ziyaretçileri büyüleyen bir yer.

Avrupa’nın en büyük 2. kanyonu olan Saklıkent Kanyonu’na 30 dakika, Patara Plajı’na 15 dakika, dünya mirası listesinde yer alan Xnathos Antik Kenti’ne 25 dakika, ünlü Kelebekler Vadisi’ne 1 saat ve Kaş’a 30 dakika mesafede yer alan Kalamar Koyu ve çevresi görülmeye değer birçok güzelliğe sahip.

Kalkan Kalamar Koyu
Kalkan Kalamar Koyu

Kalamar Koyu’na bakan villalar, masmavi deniz manzarası eşliğinde benzersiz bir tatil yaşamanız ve huzur içinde dinlenmeniz için ideal yerler. Kalamar Koyu gezinizde yerli ve yabancı turistlerin gözdesi Kalkan’a da gidebilir, Kalkan’ın ünlü çarşısında alışveriş yapabilir, eşsiz restoranlarda ve kafelerde güzel zaman geçirebilirsiniz.

Ayrıca Kalamar Koyu yolu üzerinde birçok güzel balık restoranı bulacaksınız. Deniz manzarası eşliğinde güzel akşam yemekleri yiyebileceğiniz bu restoranları mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Kalamar Koyu’nun berrak ve serin sularında yüzebilir, dalışlar yapabilir ve çeşitli su sporları aktivitelerine katılabilirsiniz. Akşam yürüyüşlerinden hoşlanıyorsanız, Kalamar Koyu’nun kızıl gün batımı eşliğinde kumsalda romantik yürüyüşler yapma şansınız da olacak.

Bodrum Güvercinlik Koyu

Bodrum’da size harika bir deniz manzarası sunacak benzersiz yerlerden biri de Bodrum merkezine sadece 30 dakika uzaklıkta bulunan Güvercinlik Koyu. Bodrum Yarımadası’nın en güzel koylarından biri olan Güvercinlik Koyu; doğal güzellikleri, tertemiz denizi ve karşısındaki Salih Adası’nın görülmeye değer manzarasıyla size keyifli bir tatil yaşatacak.

Bodrum uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız Güvercinlik Koyu yemyeşil bir koy. Koyun harika manzarasına eşlik eden balıkçı lokantalarında lezzetli balıklar tadabilir ve çay bahçelerinde huzur içinde ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Güvercinlik beldesi ise Bodrum’a göre çok daha sakin ve huzur dolu bir yer. Yılın bütün stresini atmak ve doğayla baş başa dinlenmek istiyorsanız Güvercinlik sizin için çok uygun. Hem havalimanına hem de Bodrum merkezine yakın olan Güvercinlik beldesi, yarımadanın en güzel otellerine de ev sahipliği yapıyor.

Bodrum Güvercinlik Koyu
Bodrum Güvercinlik Koyu

Güvercinlik, rengarenk çiçeklerle bezeli sokaklarıyla ve temiz deniziyle son yıllarda çok popüler oldu. Tatilinizde gündüzleri Güvercinlik’in harika plajlarında ve altın kumsallarında zaman geçirebilir, geceleri ise gece hayatına, kalabalığa ve eğlenceye katılabilirsiniz. Güvercinlik Koyu’nun hemen karşısında bulunan Salih Adası da Karyanda Antik Kenti’nin bir parçası olarak güzel bir gezi fırsatı sunuyor. Bu sakin adada benzersiz bir Ege manzarası eşliğinde çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Bodrum Meteor Koyu

Tatilinizde benzersiz bir yer görmek istiyorsanız, Bodrum Meteor Koyu’nu mutlaka ziyaret etmelisiniz. Bodrum’a oldukça yakın olan Meteor Koyu, gerçekten de büyük bir meteor çukurundan oluşuyor. Meteor Koyu, benzersiz bir konumda yer alıyor ve koyun çevresini sarmış muhteşem çam ormanlarının karşısındaki turkuaz sular sizi büyüleyecek güzellikte.

Bodrum uçak bileti alarak yakından göreceğiniz Meteor Koyu’nun kayalıklarından turkuaz renkli berrak denize atlayabilir ve çam ormanlarının gölgesinde yüzebilirsiniz. Meteor Koyu’nun çevresinde bulunan bazı mağaraların sıcak kaynak sularında da yüzme şansı bulacaksınız. Bu mağaraların diplerinden kükürtlü kaynak suları fışkırıyor ve cildi güzelleştiren bu kükürtlü suları, Meteor Koyu dışında başka bir yerde bulmanız çok zor. Meteor Koyu’nda restoran bulunmuyor, o yüzden buraya gelirken yanınıza atıştırmalıklar ve su almayı unutmayın.

Aerobilet Uçak Biletleri ile Aya Yorgi Koyu’nu Keşfedin

Ege’nin en sevilen tatil beldelerinden biri olan Alaçatı’yı gezerken bölgenin en güzel koylarından olan ve güzelliğiyle sizi büyüleyecek Aya Yorgi Koyu’nda harika bir gün geçirebilirsiniz. Bölgenin ender rüzgar almayan koylarından olan dünyaca ünlü Aya Yorgi Koyu’nda onlarca plaj kulübü ve harika bir manzara var.

Aerobilet Uçak Biletleri ile Aya Yorgi Koyu'nu Keşfedin
Aerobilet Uçak Biletleri ile Aya Yorgi Koyu’nu Keşfedin

Güzel müzikler eşliğinde kumsalda güneşlenmek ve tatilinizde eğlenceye doymak için Aya Yorgi Koyu size birçok alternatif sunuyor. Koyda zevkinize göre birçok güzel restoran ve kafe bulabilir, su sporları yapabilirsiniz. Nispeten küçük ve sert rüzgarlara karşı korunaklı olduğu için Aya Yorgi Koyu’nun denizi çok sakin ve yüzmek için ideal.

Aerobilet mobil uygulamaları veya web sitesi üzerinden en iyi fiyatlarla uçak bileti alabilir ve Türkiye’nin en güzel koylarını keşfe çıkabilirsiniz.