Türkiye’nin En İyi 10 Balayı Tatili Noktası

0
692
Türkiye'nin En İyi 10 Balayı Tatili Noktası

Balayı tatili için Türkiye’de birbirinden güzel destinasyonlar bulabilirsiniz. Turkuaz mavisi sular, renkli çarşılar, dikkat çekici tarihi yerler ve muhteşem manzaralar ile dolu olan Türkiye’de çok uzak ülkelere gitmeden harika bir balayı tatili yapabilirsiniz. Bu muhteşem ülke, unutulmaz bir balayı için dünyaca ünlü tarihi ve doğal güzelliklerin eşsiz bir karışımını size sunuyor.

Yeni yerler keşfetmekten ve farklı deneyimler yaşamaktan hoşlanan bir çift iseniz, Türkiye evlilik hayatınıza başlamak için en ideal yer. Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla uçak bileti alabilir ve balayınızda ülkemizin en güzel yerlerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Türkiye’nin En İyi 10 Balayı Tatili Noktası

1 – İmparatorluk Şehri İstanbul

İstanbul uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız bu büyüleyici şehir, balayı tatilleri için de Türkiye’de ziyaret edilebilecek en güzel yerlerden biri. Doğunun batı ile buluştuğu dünyaca ünlü İstanbul şehri; güzel mimari, doğal güzellik, olağanüstü kültürel deneyimler, canlı gece hayatı ve şahane yiyeceklerin baş döndürücü bir birleşimine sahip. Türkiye’deki romantik balayınız için İstanbul’u keşfe çıkarak unutulmaz anılara sahip olacaksınız. İstanbul, Türkiye’nin en çok ziyaret edilen şehri ve her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Avrupalı pek çok çift de balayı tatilleri için İstanbul’u tercih ediyor.

İmparatorluk Şehri İstanbul
İmparatorluk Şehri İstanbul

İstanbul’un En İyi Balayı Deneyimleri:

Avrupa ve Asya kıyıları dahil tüm şehri görmek için Boğaz gezisine çıkın.

Dünyanın en büyük kapalı çarşılarından biri olan Kapalı Çarşı’da harika bir alışveriş yapın.

Büyüleyici Sultanahmet Camii, Süleymaniye Camii ve Ayasofya turlarıyla görsel bir şölen yaşayın.

Hareketli gece hayatıyla tanınan şirin Bebek ve Ortaköy semtlerini ziyaret edin.

Canlı kafeler, barlar ve restoranlar ile çevrili Galata Köprüsü’nde gün batımını izleyin.

Dünyaca ünlü hamamların ılık sularında rahatlayın.

2 – Beyaz Cennet Pamukkale

Denizli uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız, Türkiye’deki en iyi balayı destinasyonlarından biri olan Pamukkale, aynı zamanda ülkemizin en çok turist çeken doğal güzelliklerinden biri. Ülkenin en ünlü simge yapılarından biri olan Pamukkale, sadece eşsiz jeolojik oluşumlarının büyüleyici güzelliği ile değil, aynı zamanda tarihi kalıntıları ile de bilinen olağanüstü bir yer. Türkiye’de bir balayı planlarken bu muhteşem yeri kaçırmayın.

Beyaz Cennet Pamukkale
Beyaz Cennet Pamukkale

Pamukkale’nin En İyi Balayı Deneyimleri

Bölgenin sıcak su kaynaklarının oluşturduğu göz kamaştırıcı beyaz kalsit kayalıklar olan Pamukkale travertenlerini yakından görün.

Muhteşem Hierapolis Tiyatrosu da dahil olmak üzere, Hierapolis şehrinin kalıntıları arasında zamanda bir yolculuk yapın.

Fotojenik manzaralara sahip Afrodit Tapınağı, Hieropolis Müzesi ve Laodikeia’yı ziyaret edin.

Kendinizi mineral bakımından zengin kaplıca suyunda rahatlatmak için Pamukkale Antik Havuzu’nda bir gün geçirin.

Antik Pamukkale Kalesi’nin surlarından eşsiz manzarayı izleyin.

Denizli ve Sarayköy kasabalarını keşfederek harika alışverişler yapın.

3 – Altın Kumlar Şehri Antalya

Her yıl 10 milyondan fazla insanın tatil için akın ettiği Antalya, muhteşem tarihi ve doğal güzellikleriyle Türkiye’de balayı tatilleri için en iyi yerlerden biri. Hem Antalya’nın hem de şehrin büyüleyici ilçelerinin muhteşem plajları, tarihi kalıntıları ve doğal güzellikleri, bu Türk Rivierası’nı balayınızı geçirmek için mükemmel bir yer yapıyor. Antalya uçak bileti alarak gezeceğiniz bu güzel şehir, etkileyici gün batımlarıyla aynı zamanda Türkiye’nin en muhteşem romantik şehirlerinden biri.

Altın Kumlar Şehri Antalya
Altın Kumlar Şehri Antalya

Antalya’nın En İyi Balayı Deneyimleri

Geniş bir kaplı çarşı, 18. yüzyıldan kalma Tekeli Mehmet Paşa Camii, yat limanı, pek çok kafe ve eğlence mekanı içeren tarihi labirent sokaklarda dolaşın ve Antalya Kaleiçi’nde unutulmaz bir gezi yapın.

Güzel bir kum plaj olan Lara Plajı’nda ​​güneşlenin, dünyanın en uzun plajlarından olan Konyaaltı Plajı’nın tadını çıkarın ya da Olimpos ve Çıralı’nın ikiz sahil köylerini ziyaret edin.

Kıyı şeridinin ve Toros Dağları’nın muhteşem panoramik manzarasını görmek için teleferikle Tahtalı Dağı’na çıkın.

Antik tiyatrolar, tapınaklar, Hadrian Kemeri Kapısı ve muhteşem plajları görmek için Phaselis kalıntılarını ziyaret edin.

4 – Doğal Güzellikleriyle Ünlü Ölüdeniz ve Fethiye

Fethiye uçak bileti alarak güzelliklerini göreceğiniz, turizm dergileri tarafından dünyanın en güzel yerlerinden biri olarak gösterilen Ölüdeniz Lagünü, Türkiye’de balayı tatili için en iyi yerlerden biri. Turkuaz kıyılarıyla büyüleyici görünen Ölüdeniz ve Fethiye, nefes kesici doğal güzelliğin ortasında yer alıyorlar ve Türkiye’de egzotik bir balayı tatili için berrak suları, çam kaplı vadileri ve görkemli dağlarıyla en iyi seçimler arasında.

Doğal Güzellikleriyle Ünlü Ölüdeniz ve Fethiye
Doğal Güzellikleriyle Ünlü Ölüdeniz ve Fethiye

Ölüdeniz ve Fethiye En İyi Balayı Deneyimleri

Babadağ Dağı’ndan yamaç paraşütü yaparak, Fethiye’yi ve Ölüdeniz’deki ünlü mavi lagünü yukarıdan izleyin.

Kartpostallara konu olan Ölüdeniz Lagünü’nde güneşlenin ve berrak turkuaz sularına dalın.

Fethiye Körfezi’nin kristal sularında dalışlar yaparak benzersiz su altı mağaralarını ve batık kalıntılarını keşfedin.

Çok yakın olan Yunan adası Rodos’a günübirlik bir geziye çıkın.

At safarilerine katılarak Patara’daki otantik Türk köylerini ve kumlu Roma antik kalıntılarını keşfedin.

İnanılmaz manzaralara sahip Kelebekler Vadisi ve Patara Plajı’nda verilen molalar eşliğinde, muhteşem Fethiye Körfezi çevresinde günlük bir tekne gezisi yapın.

5 – Dünyaca Ünlü Limanıyla Kuşadası

İzmir uçak bileti alarak gezeceğiniz, Türkiye’nin en hareketli kruvaziyer limanı olan Kuşadası, balayı tatilinizde size harika plajlar, mükemmel alışveriş olanakları ve eğlenceli bir gece hayatı sunacak. Yolcu gemileri genellikle Kuşadası’nın merkezinde yer alan büyük limanda demirliyor.

Kuşadası’nı gezmeye başlamadan önce liman kafelerinden birinde kahvenizi yudumlayarak kıyı şeridi boyunca ilerleyen tekneleri ve bu ünlü limanı izleyebilirsiniz. Güvercin Adası ise pırıl pırıl görüntüsü ile gerçekten Kuşadası’nın sembolü olmayı hak ediyor. Adanın göz alıcı manzarası, gün batımının benzersiz renkleriyle birleşerek muhteşem bir görüntü oluşturuyor ve yüz binlerce ziyaretçiyi kendine çekiyor.

Dünyaca Ünlü Limanıyla Kuşadası
Dünyaca Ünlü Limanıyla Kuşadası

Kuşadası’nın En İyi Balayı Deneyimleri

Roma İmparatorluğu’nun en büyük ikinci şehri olan Efes’teki etkileyici antik kalıntıları ziyaret edin.

Otantik Şirince Köyü’nde meyve şaraplarını ve ev yapımı zeytinyağını tadın.

Pamuk Plajı, Uzun Plaj, Gümüş Kum Plajı veya Aşk Plajı’nda rahat bir kumsal günü geçirin.

Kuşadası limanına çok yakın olan Güvercin Adası’nı keşfedin.

Anadolu’nun çitalarını görmek için Kalamaki Milli Parkı’na bir gezi yapın ve kıyı şeridinin manzarasına hayran kalın.

6 – Hareketli Gece Hayatıyla Marmaris

Eğlenceli dolu bir balayı planlıyorsanız, Marmaris harika bir seçim olacaktır. Muğla uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız çok sevilen bir Akdeniz tatil beldesi olan Marmaris, Türk Rivierası boyunca uzanıyor. Marmaris, çam ormanlarıyla kaplı dağları ve berrak sularının yanı sıra hareketli gece hayatıyla da ünlü. Marmaris’in ormanlarla çevrelenmiş koyları; berrak suları, temiz sahilleri ve tarihi kalıntılarıyla her yıl yüz binlerce turisti kendine çekiyor.

Hareketli Gece Hayatıyla Marmaris
Hareketli Gece Hayatıyla Marmaris

Marmaris’in En İyi Balayı Deneyimleri

Toros Dağları’nın denizle buluştuğu hareketli İçmeler Plajı da dahil olmak üzere sahil şeridindeki muhteşem kumsallardan birini ziyaret edin.

Dünyanın en güzel plajları arasında gösterilen İztuzu Plajı, Caretta Caretta deniz kaplumbağaları ve Kaunos Antik Kenti ile ünlü Dalyan’a unutulmaz bir tekne gezisine çıkın.

Büyük plajının tadını çıkarmak ve antik tiyatro kalıntılarını gezmek için Kleopatra Adası’nı ziyaret edin.

Görkemli Marmaris Kalesi’ni ve içindeki etkileyici müzeyi gezin.

Çam ormanları ve masmavi denizi ile tanınan kartpostal güzelliğindeki Turunç Köyü’nü keşfedin.

7 – Muhteşem Koylarıyla Bodrum

Ege’nin berrak sularla sarılı bir bölümü olan Bodrum Yarımadası, etkileyici arkeolojik mirasın yanı sıra masmavi ve sakin koyların eşsiz bir karışımını size sunacak. Bodrum, mükemmel bir plaj tatili için ideal ve Türkiye’nin en iyi balayı tatili destinasyonlarından biri. Bodrum balayı tatilinizde Akarlar Plajı, Gümbet, Turgutreis, D-marin, Meteor Koyu gibi muhteşem plajları ve koyları keşfedebilir, masmavi denizde yüzebilir ve sıcak kumlarında uzanarak güzel manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Bodrum uçak bileti ile gezeceğiniz bu ünlü tatil merkezi, sadece muhteşem sahilleri ve tarihi yerleri ile değil aynı zamanda eğlence hayatıyla da ünlü. Geceleri Bodrum’un kafeleri, barları ve eğlence mekanları, yerli ve yabancı turistlerle dolup taşar. Gündüz ve gece Bodrum’da oldukça farklıdır. Gündüzleri sakin bir sahilde, güneşin ve denizin tadını çıkarabilir, geceleri ise Bodrum barlar sokağına giderek doyasıya eğlenebilirsiniz.

Muhteşem Koylarıyla Bodrum
Muhteşem Koylarıyla Bodrum

Bodrum’un En İyi Balayı Deneyimleri

Muhteşem Bodrum Kalesi ve kalenin içinde bulunan Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret edin.

Çarpıcı Bodrum Yarımadası’nda tekne gezisine çıkarak Ege’nin en güzel gizli koylarını keşfedin.

Yöresel bir manzarası izlemek için Dereköy ve Dağbelen köylerini keşfedin.

Türkiye’nin en güzel plajlarından olan Gümbet Plajı’nda ​​veya Yalıkavak Plajı’nda güneşli bir öğleden sonra geçirin.

Bodrum yat limanında yürüyün ve bir amfitiyatro gibi tasarlanan açık hava gece kulübü Halikarnas Gece Kulübü’nde dans edin.

Türkiye’nin en huzurlu balayı tatili bölgelerinden biri olan Kara Ada’nın şifalı sularında yüzün.

8 – Tarihi Hazineler Diyarı Kapadokya

Nevşehir uçak bileti alarak güzelliklerini yakından göreceğiniz Kapadokya, her mevsim farklı bir güzellik sunan ve balayı tatilleri için Türkiye’de ziyaret edilebilecek en iyi yerlerden biri. Kapadokya, etkileyici vadileri ve eşsiz kaya oluşumları nedeniyle bütün dünyanın ilgisini çekiyor.

Kapadokya’da mutlaka keşfetmeniz gereken yerler ise muhteşem gezi merkezleri olan yamaçlarda oyulmuş köylerdir. Bizans dönemine ait göz kamaştırıcı fresklere sahip kaya kiliseleri ve bir zamanlar Hristiyanların istilacılardan saklandığı yeraltı şehirleri de mutlaka görülmesi gereken yerler arasında. Hem doğa sevenlerin hem de tarih meraklılarının takdir edebileceği şeyler ile dolup taşan büyülü bir harikalar diyarı olan Kapadokya, sizi tarihte unutulmaz bir yolculuğa çıkaracak.

Tarihi Hazineler Diyarı Kapadokya
Tarihi Hazineler Diyarı Kapadokya

Kapadokya’nın En İyi Balayı Deneyimleri

Sıcak hava balonu gezisine çıkın ve Kapadokya’nın peri bacalarının nefes kesen manzarasını gökyüzünden izleyin.

Göreme’nin büyük kayalık oluşumlarında gezin ve bir mağara otelinde kalın.

Büyüleyici bir macera için Derinkuyu ve Kaymaklı Yeraltı Şehirleri’ni keşfe çıkın.

Binlerce yıllık mağara kiliseleri ve resimleri için muhteşem Göreme Açık Hava Müzesi’ni gezin.

Büyüleyici peri bacaları, restoranları, otantik halıları ve antika dükkanlarıyla ünlü Göreme kasabasını keşfedin.

Sevgi, Gül ve Güvercin isimli üç muhteşem vadide doğa yürüyüşüne çıkın.

9 – Rahat Bir Tatil Yeri Çeşme

Denize sıfır konumu, tepedeki etkileyici kalesi, hareketli pazarları ve yakındaki Rum adalarıyla Çeşme, keyifli bir balayı geçirmeniz için tüm bileşenlere sahip. İzmir uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız Çeşme’de balayı tatilinize başladığınızda sizi muhteşem mavi bayraklı kumsallar, zeytin ağaçlarının sardığı bir doğa ve birçok tarihi yer bekliyor.

Rahat Bir Tatil Yeri Çeşme
Rahat Bir Tatil Yeri Çeşme

Çeşme’nin En İyi Balayı Deneyimleri

Tarihi Çeşme Kalesi’nden muhteşem manzaranın fotoğraflarını çekin ve kalede düzenlenen etkinliklere katılın.

Pırlanta Plaj, Altınkum Plaj ve Büyük Plaj’ın altın kumsallarında güneşin tadını çıkarın.

Çeşme yakınlarındaki Kara Ada, Eşek Adası ve Aya Yorgi Koyu’nu gulet adı verilen geleneksel Türk ahşap tekneleriyle keşfe çıkın.

Yunan Sakız Adası’na feribotla gidin ve ünlü Orta Çağ köyü Pyrgi’yi ziyaret edin.

Şifne kaplıcalarının şifalı sularında rahat bir gün geçirin.

Koy ve adaların muhteşem manzarasını sunan Roma yerleşimi Erythrai Antik Kenti’nde doğa yürüyüşü yapın.

10 – Doğal Kaplıcalar Şehri Antik Hierapolis

Denizli uçak bileti ile gezeceğiniz, M.Ö. 2. yüzyılda kurulmuş şaşırtıcı bir antik Roma şehri olan Hierapolis, doğal kaplıcaların etrafına inşa edilmiş büyüleyici bir yer. Kent, M.S. 60’ta bir deprem ile yıkıldı ve yeniden tasarlandı. Greko-Romen döneminin kalıntıları olan hamamlar, Afrodit Tapınağı kalıntıları, anıtsal bir kemer, bir nymphaeum, bir nekropol ve dev bir antik tiyatro, burada göreceğiniz hazinelerden sadece bazıları. Hierapolis’da pek çok antik hamam görecek ve sıcak şifalı sular eşliğinde unutulmaz bir balayı tatili yapacaksınız.

Doğal Kaplıcalar Şehri Antik Hierapolis
Doğal Kaplıcalar Şehri Antik Hierapolis

Hierapolis’in En İyi Balayı Deneyimleri:

Hierapolis Antik Kenti’nin kalıntılarında rehberli bir tura katılın.

Beyaz teras şeklinde tasarlanmış bir Roma kaplıcasının rahatlatıcı sıcak sularının keyfini çıkarın.

Olağanüstü Hierapolis Müzesi’ni ziyaret edin.

Lycus Nehri (Çürüksu Çayı) kıyısında yer alan antik şehir Laodikeia’yı keşfedin.

Aerobilet web sitesi ve mobil uygulamaları üzerinden en iyi fiyatlarla uçak bileti alabilir ve Türkiye’nin sizi çok etkileyecek tarihi ve doğal güzelliklerinin arasında unutulmaz bir balayı tatili yaşayabilirsiniz.