Yat Kiralama Seçeneğiyle Ege ve Akdeniz’in Koylarını Keşfedin

0
1954
Yat Kiralama Seçeneğiyle Ege ve Akdeniz’in Koylarını Keşfedin
Yat Kiralama Seçeneğiyle Ege ve Akdeniz’in Koylarını Keşfedin

Denizi düşündüğünüzde gözünüzün önünde “Kanagawa’nın Büyük Dalgası” eseri gibi manzaralar beliriyor ise siz de bir deniz tutkunusunuz demektir. İnsanoğlunun binlerce yıldır denizlere açılma, uzaklara gitme arzusuyla gelişen tekneler, deniz turizminin bugünkü noktaya gelmesine vesile olmuş. Gezginler artık farklı rotalarda özgürce tatil yapma arzularını konforlu yatlar, guletler, yelkenliler gibi deniz araçları ile gerçekleştiriyor. Bunun için yat sahibi olmak da gerekmiyor. Oldukça yaygın olan yat kiralama hizmetinden faydalanarak eşsiz bir mavi yolculuğa çıkabilirsiniz. Aerobilet yat kiralama hizmeti ile bu konuda da en uygun ve özel seçenekleri sunmaya devam ediyor.

Sizin için farklı limanlardan hareket eden yat kiralama hizmeti sunan Aerobilet ile göz alabildiğine uzanan mavi sulara açılabilir, her gün başka bir koyda demirleyerek eşsiz manzaralara tanıklık edebilirsiniz. Yat kiralama hizmetinden yararlanmak isterseniz İstanbul, Çeşme, Marmaris, Fethiye, Göcek, Kemer, Antalya gibi kalkış noktalarından birini seçmeniz, tatilinizin süresine karar vermeniz ve Aerobilet yat kiralama rezervasyon sayfasından sizin için en uygun yatı rezerve etmeniz yeterli.

Size özel VIP yat kiralama hizmetleri artık aerobilet'te
Size özel VIP yat kiralama hizmetleri artık aerobilet’te

Sonrasında tatilin, denizin ve konakladığınız limanların tadını çıkarmak ise tamamen size kalıyor. Ülkemizde mavi tura çıkmak ya da yat kiralama gibi hizmetlerin sık kullanılmasının nedeni yat ile konaklanacak en güzel limanlar olan Ege ve Akdeniz kıyılarındaki eşsiz koylara sahip oluşumuzdur. Bu sebeple de her yıl gerek yerli gerek ise yabancı turistler, Türkiye’den yat kiralayarak maviliklere açılır. Bu eşsiz koy ve limanlardan bazılarına gelin birlikte bakalım.

Masmavi Deniziyle Çeşme Limanı

İzmir’e uçakla geldikten sonra yaklaşık 1,5 saatte ulaşabileceğiniz Çeşme’den kiralık yat hizmetimiz ile planladığınız unutulmaz tatil için Ege’nin mavi sularına açılabilirsiniz. İzmir derin tarihi yanı sıra eşsiz koyları ile de tatilinizi unutulmaz anılar arasına aldıracak güzellikte bir kent. Çeşme Limanı’ndan yola çıkarak pek çok koy, plaj ve ada dolaşabilirsiniz. Çeşme’de yer alan Ilıca, Kleopatra, Tekke, Dalyan, Pırlanta, Altınkum, Boyalık plajları berrak denizi ve ince kumu ile göz kamaştıran plajlardandır. Çeşme plajlarından sonra Karaburun Koylarındaki sessizlikte huzur içinde doğanın sesini dinleyebilirsiniz.

Masmavi Deniziyle Çeşme Limanı
Masmavi Deniziyle Çeşme Limanı

Karaburun Koyları yat ile gezmek için en ideal koylardır. El değmemiş güzellikleri, yeşil ve turkuaz renginin buluştuğu koyları ile Karaburun’da yer alan koylara hayran kalacaksınız. Karaburun Koyları arasında en bilineni Mimoza ve Bodrum olsa da Dolungaz Koyu da hatırı sayılır güzellikte bir koydur. Alaçatı, Urla, Mordoğan, Foça, Dikili, Seferihisar, Ayayorgi Koyu ve daha pek çok gizli kalmış cennet koylar sizleri bekliyor. Öte yandan sınır geçişi için tüm evrakınız hazır ise Çeşme’ye çok yakında yer alan Yunanistan’ın Sakız Adası’na geçerek adadaki sakız ağaçlarını, sakız müzesini görebilirsiniz. Ya da dönerken sakız, Yunanlıların tabiriyle mastika ürünleri almayı unutmayın. Damla sakızını tescillemiş olan bu ada dünyanın damla sakızı ihtiyacının çok büyük bir bölümünü karşılamakta. Burada yetişen sakız bizim Çeşme’de yetişen sakızdan farklı. Bizde yetişen sakız yenilmiyorken komşudakinden onlarca çeşit ürün yapılabiliyor. Yatınızda sabah kahvaltı yaparken, sakız reçeli yemek yahut akşam yemekten sonra sakızlı bir kahve içmek, bunları yaparken de Ege esintili müzikler dinlemek sizin de kalbinizi Ege’de bırakmanıza sebep olabilir.

Antik Halikarnas Kenti Bodrum Limanı

Ege ve Akdeniz sahillerinde yapacağınız mavi yolculuğa yat kiralama hizmetini Bodrum Limanı’ndan hareket edecek şekilde planlarsanız sizi ilk olarak begonviller ile süslü Bodrum evleri ve Orta Çağ’dan kalma Bodrum Kalesi karşılar. Buradan denize açılarak Bodrum’un eşsiz koylarını gezebilir, tarihî eserler ile süslenmiş doğal güzellikler arasında yat ile tatil yapmanın özgürlüğünü yaşayabilirsiniz. Antik Halikarnas, yat kiralama rezervasyonu yaptırmak için son derece popüler bir beldedir. Ayrıca gece hayatı ve biraz da bohem atmosferiyle ünlü olan Bodrum’un asıl güzelliği koylarında saklıdır.

Antik Halikarnas Kenti Bodrum Limanı
Antik Halikarnas Kenti Bodrum Limanı

Gümüşlük, Akvaryum, Gümbet, Yalıkavak, Tilkicik Akkaya ve daha birçok koyu yatla gezmek benzersiz bir tatilin başlangıcı olacak. Yakında bulunan Kleopatra Adası olarak bilinen Sedir Adası ise eşsiz kumuyla ziyaretçilerine harika bir plaj sunuyor. Bodrum’dan yat kiralayarak ister Gökova Körfezini isterseniz de Kos gibi Yunan Adaları’nı gezebilirsiniz. Güneye doğru ilerlerseniz Çökertme, Kız Kumu, Hisarönü, Onikiadalar, Mesudiye ve Selimiye’de turkuaz denize uzanan ağaçlar arasında doğanın sakinliğine ve güzelliğine kendinizi bırakabilirsiniz.

Marmaris Yat Limanı Ege’nin İncisi

Reşadiye Yarımadası ve Kerma Körfezi’nin batısında yer alan Marmaris doğudan Karadağ ve Günlük Tepeleri ile çevrili doğal güzellik sunar. Akdeniz ile bütünleşen harika koyları, çevresini saran Millî Park ve göz alıcı kumsalları ile özellikle yatla gezmek için ideal bir coğrafyaya sahiptir. Karada Marmaris’in lezzetli balıklar sunan restoranlarını ziyaret edebilir, tarihî ve turistik yerlerini gezebilir yat ile denizden kuzeye doğru yol alarak Kleopatra Adası, Selimiye gibi eşsiz koyları ziyaret edebilirsiniz. Kahvaltınızı teknenizin güvertesinde ağaçların suya düşen aksinde Marmaris içmelerde yaptıktan sonra tüm günü farklı koylarda denize girerek geçirebilirsiniz. Adını çevresindeki turunç ağaçlarından alan Turunç Pınarı Koyu ise yeşil ve mavinin birlikte dans ettiği ve ulaşımın kısıtlı olup genellikle deniz üzerinden yapıldığı bir koy.

Marmaris Yat Limanı Ege'nin İncisi
Marmaris Yat Limanı Ege’nin İncisi

Marmaris’ten Gökova Körfezi’nde Akdeniz’e doğru ilerleyerek Ekincik ve İztuzu Plajı yönünde yol alan teknenizde güneşin keyfini sürebilir veya Marmaris limanından Rodos Adası’na da geçebilirsiniz. Ekincik ve İztuzu yönünde giderseniz yolda sizi carette caretta’lar karşılayabilir. Dünyanın en uzun sahillerinden biri olan İztuzu Sahili aynı zamanda bu deniz kaplumbağalarının üreme alanıdır. Serce Limanı’nda ki koylarda yer alan altı batık gemiden birkaçını görmek isterseniz dalış yapmayı deneyebilirsiniz.

Fethiye, Göcek Limanları ve Kelebekler Vadisi

Akdeniz Bölgesi’nin batısında, Muğla iline bağlı turizm cenneti olan Fethiye, yat kiralama rezervasyonu yaptırabileceğiniz bir diğer güzel beldedir. Eğer Göcek limanlarından yat kiralıyorsanız denize Belediye Marina, Skopea Marina, Port Göcek, Club Marina gibi ünlü yat limanlarından birinden açılacaksınız demektir. Fethiye’den yat ile denize açılırsanız tüm Fethiye koylarını gezerek Ölüdeniz ‘e ulaşabilirsiniz. Ölüdeniz’de bulunan Mavi Lagün, Akdeniz’in en popüler plajlarından biridir. Yatınızı burada demirleyerek dünyanın sayılı plajlarından biri olan bu sahilde yüzebilirsiniz. Ayrıca rotanız üzerinde yer alan pek çok antik kenti de gezebilirsiniz. Hatta plajların bazı noktalarında tarihi yerleri görmek için karaya çıkmanıza bile gerek kalmayabilir, zira pek çok antik kent kıyıda hatta suların altında dahi izler bırakmıştır. Beşinci yüzyıl kalıntıları ile dolu Fethiye Körfezi, Tomb Koyu’nda demirleyebilirsiniz.

Fethiye, Göcek Limanları ve Kelebekler Vadisi
Fethiye, Göcek Limanları ve Kelebekler Vadisi

Mavi yolculuk maceranız, sadece sahilde yüzme ve şnorkelle dalmak ile de kısıtlı değil. Yat kiralama hizmetinin avantajı olan özgür hareket edebilme olanağı sayesinde istediğiniz koyda veya sahilde dilediğinizce kalabilirsiniz. Burada doğa unutulmaz manzaralar sunuyor. Pitoresk Kelebek Vadisi ise turkuaz suları, doğal güzellikleri ile denizden kolayca ulaşılabilen bir yer olduğundan yat ile geziyor olmanın avantajını burada daha fazla hissedebilirsiniz. Kelebekler Vadisi, kaplan kelebekleri dâhil olmak üzere yaklaşık 100 kelebek türüne de ev sahipliği yapıyor. Eğer fotoğraf çekmeyi seviyorsanız karada biraz zaman geçirmek ve kelebekleri fotoğraflamak güzel bir deneyim olabilir. Kabak Koyu’na kadar gelmişken çevresinde görmek isteyebileceğiniz Cennet, Korsan, Gemile Koyu, Göcek, Belcekız, Çalış ve Aktaş plaj ve koylarını da görmeden geçmeyin. Doğal güzelliklere doyamayacaksınız.

Antalya Koyları Olimpos Efsanelerini Saklıyor

Güzel iklimi ve sahilleri ile Antalya yat kiralama rezervasyonu yaptırılan şehirlerin en çok tercih edilenlerinden biri. Marinadan demir alarak Akdeniz’in efsaneler, antik kentler ve doğal güzellikler ile dolu koylarına açılın. Antalya’nın koylarını gördüğünüzde sizin de aynı fikirde olacağınızı düşünüyoruz. Yemyeşil çam ormanları ve mükemmel deniziyle bir doğal harika olan bölgeye yılın her ayında turistler gelmektedir. Demir aldığınızda artık Akdeniz’in sularında Antalya İli Kumluca İlçesinin bir köyü olan Adrasan Koyu’na doğru yol almaya başlarsınız. Rotanız üzerinde yer alan Kemer, Phaselis, Çıralı, Olimpos plajlarına uğradığınızda sizi bekleyen tarih ve doğal güzelliklere karşısında büyülenebilirsiniz.

Antalya Koyları Olimpos Efsanelerini Saklıyor
Antalya Koyları Olimpos Efsanelerini Saklıyor

Beydağları Sahil Millî Parkı sınırları içinde yer alan Phaselis Antik Kenti etrafında 3 adet koy bulunur. Bunlar antik kentin Kuzey Limanı, Askeri Limanı ve Güney Limanıdır. Phaselis’de demirledikten sonra kıyıya yüzerek tarihî eserlerin açık olarak sergilendiği alanı gezebilir, bir zamanlar Hadrianus’un geçtiği yoldan yürüyebilirsiniz. Gündüz bitip gece yaklaştığında Çıralı’da olmakta fayda var. Burada Khimaira’nın binlerce yıldır sönmeyen ateşini Yanartaş’da görebilirsiniz. Sönmeden yanan bu kayalar efsanelere konu olmuş bir güzellik sunuyor. Olimpos’ta antik kenti gezebilir ne kadar derin olursa olsun dibi görünen sularda yüzerek rahatlayabilirsiniz. Olimpos’tan demir aldığınızda Adrasan rotası üzerinde sizi daha pek çok koy ve plaj bekliyor. Yat gezisinin keyifli yönlerinden biri de tüm bu güzellikleri karşınıza alarak âdeta bir tablo gibi seyredebilme imkânı tanıması. Adrasan’ın deniz kıyısına kadar uzanan yemyeşil ağaçları arasında süzülen yat ile Gelidonya Feneri’ni geçtikten sonra tarih boyunca korsanların uğrak yeri olan şimdi ise caretta caretta ve Akdeniz foklarının yaşadığı Finike Andrea Doria Koyu sizi karşılar.

Myra Antik Kenti Ziyaretçilerini Bekliyor

Antalya Limanı’ndan başlayan mavi yolculuğunuzun devamında Demre Myra Antik Kenti’ni ve Noel baba Müzesi’ni görmek için karaya çıkmak isteyebilirsiniz. Ayrıca burada Likyalıların bıraktıkları izlere de tanık olacaksınız. Batık Şehir ve Kekova’nın eşsiz manzarasını da gördükten sonra Kaş’a kadar başka eşsiz koylar görecek, yatınızda yemeğinizi yerken karşınızda uzanan Torosları selamlayacaksınız. Kaş’ta yer alan ünlü plajların ardından bir başka cennet köşesi olan Kaputaş Plajı’nda demirleyebilir, burada denizin ve doğa harikası plajın tadını çıkarabilirsiniz. Yola devam ediyorsanız güzel bir koyun kıyısına kurulmuştur olan Kalkan’da bir öğle yemeği molası verebilir. Akdeniz’in lezzetlerini tatmak için sahilde yer alan balıkçılara uğrayabilirsiniz.

Myra Antik Kenti Ziyaretçilerini Bekliyor
Myra Antik Kenti Ziyaretçilerini Bekliyor

Hazır buraya kadar gelmişken biraz daha kuzeyde yer alan, kazıların sürdüğü Patara Antik Kenti kalıntılarını görmek için de Patara’da bir gün geçirmek iyi bir karar olacaktır. Eşsiz tarihi kenti yakından gördükten sonra belki de artık Antalya Limanı’na dönüş için demir alma vaktidir. Eğer uğramadıysanız dönüşte Delik Deniz ve Kral Koyu’na uğramak buradaki çarpıcı güzelliklere tanık olmak isteyebilirsiniz.

Yat Kiralama Seçeneğiyle Rotanızı Belirleyin

Yat gezisiyle sahillerde özgürce yol almanın, istediğiniz koyda demir atıp yüzmenin, masmavi denizin üzerinde ufukta batan güneş eşliğinde huzurla dinlenmenin keyfi bambaşka. Siz de dostlarınız veya aileniz ile eşsiz sahilleri deniz yoluyla dolaşmak ve bu güzellikleri birlikte yaşamak isterseniz Aerobilet yat kiralama hizmetimizi kullanabilirsiniz.

Yat Kiralama Seçeneğiyle Rotanızı Belirleyin
Yat Kiralama Seçeneğiyle Rotanızı Belirleyin

Tatiliniz için size en uygun yat kiralama işlemini Aerobilet ana sayfamızda yer alan Aerobilet yat kiralama rezervasyon sekmesinden kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Detaylı bilgi için Aerobilet müşteri hizmetlerinden bilgi alabilir ve eşsiz tatil deneyimi için planlarınızı yapmaya başlayabilirsiniz.