Ucuz uçak bileti ile Batı Avrupa’nın 3 pırlantası: Benelüks ülkeleri

0
2106
Batı Avrupa'nın 3 pırlantası: Benelüks ülkeleri
Batı Avrupa'nın 3 pırlantası: Benelüks ülkeleri

Batı Avrupa’nın birbirinden güzel ülkeleri, her yıl milyonlarca ziyaretçi trafiği çeken destinasyonlarıyla göz dolduruyor. Birer metropol olan ve göz alıcı binalar, hareketli bir günlük hayat, geniş caddeler, bu caddeleri süsleyen birbirinden renkli ve büyük mağazalar, ara sokaklarında sizi şaşırtabilecek, eski yerleşimler ve tarihi denebilecek kadar köklü geçmişe sahip küçük dükkanlarıyla büyük şehirler, ucuz uçak bileti ile seyahat tutkunlarının hayallerini süslemeye devam ediyor.

Bununla birlikte büyük galerileri, müzeleri, fuarları ve pek çok kültür – sanat etkinlikleriyle de turizmin pek çok farklı kolunda etkili oluyor. Ucuz uçak bileti sorgulamalarında, Avrupa’nın pek çok yerinde olduğu gibi Batı Avrupa da yoğun bir ilgi görüyor. Öyle ki kendi içinde coğrafi olarak gruplara ayıracak olursak, bunlardan Belçika, Hollanda ve Lüksemburg’un oluşturduğu Benelüks ülkelerinden, turizm hacmi söz konusu olduğunda ayrıca bahsetmek gerekiyor.

Kısaca Benelüks Tarihi

Belçika, Hollanda (Nederlands) ve Lüksemburg şehirlerinin ilk iki harfi kullanılarak elde edilmiş bir isim olan Benelüks ismiyle anılan ve bu üç ülkenin bulunduğu coğrafyayı temsil eden Benelüks ülkeleri ifadesi, aynı zamanda bu ülkelerin oluşturduğu resmi ve ekonomik birliği de simgeliyor. Bu coğrafyadaki halkların, bu üç ülke içerisindeki seyahatlerini, ticari işbirliklerini ve daha pek çok detayı kolaylaştırmak amacıyla 1944 yılında Benelüks ülkeleri arasındaki sınırlar kaldırıldı; ardından 1958’de ise ekonomik birliktelik konusunda bir anlaşma imzalandı.

Dolayısıyla bu üçlü, Avrupa’da önemli ve tek bir gücü simgeler hale geldi. Ancak bunun turizme olan yansımalarında da bu birlikteliğin etkileri kuşkusuz ki görülmeye devam ediyor. Seyahat tutkunları bu üç ülkeden birine seyahat ettiklerinde, diğer ülkeleri de kolaylıkla görme, kültürünü, tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı bulabiliyor. Kısacası, kendilerine bir Benelüks turu organize edebiliyor.

Benelüks Doğası

Ülkelerin aynı zamanda ortak bir tarihe sahip olması, Ren, Escaut ve Meuse nehirlerinin oluşturduğu, yemyeşil deltaların ortasında, benzersiz bir bölge haline gelen Benelüks ülkeleri, diğer ülkeleri de Avrupa’daki bu gibi birlikteliklere teşvik etmeye devam ediyor. Siz de bu muhteşem üçlüyü keşfe çıkabilir, şehirlerini, birbirinden güzel, büyüleyici kasabalarını, sakin ve keyifli, doğal güzelliklerle çevrili parklarını, yürüyüş yollarını ve daha pek çok zenginliklerini görme fırsatı bulabilirsiniz. Unutulmaz karelerle döneceğiniz ve değilseniz bile bir fotoğraf tutkununa dönüşeceğiniz çok açık. Dilerseniz uygun uçak biletlerini sorgulamaya hemen başlayabilir ya da Benelüks ülkeleri hakkında biraz daha bilgi toplayabilirsiniz.

Peki Benelüks ülkelerini bu kadar özel kılan neler var? Hangi özellikleriyle Avrupa’nın diğer ülkelerinden ayrılıyorlar? Mutlaka görülmesi gereken yerleri nereler ve hakkında gitmeden önce neler bilinmesi gerekiyor?

Eğer sizin de aklınızda Benelüks ülkeleri hakkında pek çok soru varsa, belki bir kısmının cevabını bu yazıda bulabilirsiniz. Dilerseniz gelin birlikte Benelüks ülkelerini biraz tanımaya çalışalım. İşte Belçika, Hollanda ve Lüksemburg hakkında bilgiler…

Belçika

Flaman, Fransız ve Alman halkları gibi üç ana topluluğun bir arada yaşadığı, farklı toplumlara kucak açan, huzurlu bir ülke. Yüzölçümü bakımından çok da büyük olmayan ve bu nedenle ulaşım ağının ülkenin hemen her yerine kolaylıkla gerçekleştiği Belçika’nın tarihi, M.Ö 1’inci yüzyıla uzanıyor. Bu dönemden günümüze kadar, Belçika’nın farklı destinasyonlarında, birbirinden çarpıcı Orta Çağ eserlerini, eski yerleşimleri ve bu bölgenin kendine özgü mimari çizgilerini taşıyan yapılarını görebilmeniz mümkün.

Grand Palace, Belçika
Grand Palace, Belçika

Başkent Brüksel, Avrupa Birliği ve NATO merkezlerini bulundurması bakımından, öncelikli olarak diplomasi alanında yoğun uçuş trafiği yaşayan bir şehir olarak dikkati çekiyor. Bunun dışında dünyanın önemli fuar ve organizasyonlarına ev sahipliği yapan şehir, Grand Palace adı verilen tarihi binalarının bulunduğu meydanı, Manneken Pis adı verilen ve Brüksel’e seyahat eden hemen herkesin ziyaret edip fotoğrafladığı, bronz heykelli çeşmesi, Mini Avrupa adı verilen minyatür parkı ve tabii ki Brugge Çan Kulesi, Brüksel Kraliyet Sarayı gibi simgeleşen yapılarıyla gezilip görülmeye değer.

Brugge, Belçika
Brugge, Belçika

Brugge Çan Kulesi’nin de bulunduğu Brugge kasabasının ve Grand Palace’ın, UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alması bile kendi başına Brüksel’in ne kadar benzersiz bir şehir olduğunu kanıtlar nitelikte. Başkentin kendine özel daha pek çok yapılarını, müzelerini, bir metropol ve aynı zamanda tarihini son derece iyi koruması bakımından kendine özgü tarihi dokusunu siz de mutlaka keşfedin.

Hollanda

Ulaşımda bisikletin önemli bir yer tuttuğu, peynirin, yel değirmenlerinin ve lalelerin ülkesi Hollanda, Avrupa’nın en büyük limanına, topraklarını iki ana bölgeye ayıran, muhteşem nehir kıyıları ve dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmasını sağlayan ekonomi ve ticaret merkezleriyle dünyanın dikkatini çekmeye ve ziyaretçi kazanmaya devam ediyor. Dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğrayan Hollanda, başkent Amsterdam başta olmak üzere hem metropollerinde hem de kasabalarında birbirinden cazip görüntüler, gezilecek görülecek yerler sunuyor.

Hollanda
Hollanda

Tarihi bir şehir merkezi bulunan ve bu açıdan dünyanın en büyük tarihi şehir merkezlerinden birine sahip olan Amsterdam, kanalları ve kanal kıyılarındaki keyifli yürüyüş ve bisiklet yollarıyla ziyaretçileri büyülüyor. Dünyanın önde gelen müzelerinden biri olan Rijksmuseum, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlaması bakımından, küçük bir örneğiyle ziyaretçileri Amsterdam’ın uluslararası uçuş trafiğini yöneten Schiphol Havalimanı’nda karşılıyor. Ayrıca Van Gogh Müzesi, Rembrandt Evi, Anne Frank’ın Evi gibi daha pek çok müzeleri, sergi ve galerileriyle tam bir sanat ve kültür merkezi olan Amsterdam’ı siz de bu güzelliklerini keşfetmek üzere ziyaret edebilirsiniz.  

Hollanda
Hollanda

Hollanda, kuşkusuz ki öncelikle başkent Amsterdam’la öne çıkıyor. Ancak Hollanda’nın daha pek çok kenti, mutlaka gezilip görülmesi gereken, eşsiz manzaralar ve tecrübeler sunuyor. Örneğin Eindhoven, renkli caddeleri, ilginç tasarımıyla dikkati çeken Evoluon Binası, çağdaş ve modern sanatın eşsiz örneklerine rastlayabileceğiniz pek çok noktalarıyla göz kamaştırıyor.

Hollanda’nın meşhur kanallarının çok daha fazla sıklıkla şehri böldüğü bir kent olan Delft’te daha fazla kanal, daha fazla huzur, daha fazla yürüyüş yolları ve tabii ki daha fazla doğal güzellikler görebilirsiniz. Bununla birlikte gotik mimarinin güzel örnekleriyle karşılaşabileceğiniz kiliseler, Nieuwe Kerk ve daha pek çok güzellik Delft’te sizleri bekliyor olacak. Hollanda’nın bu cazip şehirlerini ve daha fazlasını keşfetmekse bir ucuz uçak biletine bakar!

Lüksemburg

Lüksemburg, bir dükalık olarak Benelüks ülkelerinin oluşturduğu coğrafyada denize kıyısı olmayan küçük bir ülke olarak dikkati çekiyor. Başkenti Lüksemburg, ülkeyle aynı adı taşıyor. Tarihten günümüze Roma ve Germen halklarının kültürünü ve tarihini taşımış olan ülkede, başkent Lüksemburg 2007 yılında Avrupa Kültür Başkenti olarak seçildi. Turizm alanında yoğun ilgi toplayan Avrupa destinasyonlarına ev sahipliği yapan ülkeler arasında da gösterilen Lüksemburg, aynı zamanda dükalıkla yönetilen günümüzdeki tek devlet olarak da biliniyor.

Lüksemburg
Lüksemburg

Paris, Brüksel ve Köln gibi dünyanın önemli metropollerine ulaşım açısından son derece merkezi bir noktada bulunan başkent Lüksemburg, Alzette ve Petrusse nehirlerinin üzerinde kurulu bulunuyor. 10’uncu yüzyıldan kalan surları, tarihi binaları ve yerleşimlerin bulunduğu bölge UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alıyor.

Benelüks’ün diğer ülkeleri gibi müzeler, sanat merkezleri, galeriler ve daha pek çok kültür ve sanat etkinlikleriyle Lüksemburg, mutlaka gezilip görülmesi gereken bir şehir. Ayrıca ülkenin daha pek çok destinasyonlarında, Batı Avrupa’nın güzelliklerine başka açılardan bakabilir, benzersiz yapılar görebilirsiniz.

Adolphe Köprüsü

Şehrin üzerine kurulu olduğu iki nehirden biri olan Petrusse Nehri’nin üzerinde bulunan ve 1900’lü yılların başından kalmış yapılardan biri olan Adolphe Köprüsü, tren garı ve kent merkezini birbirine bağlıyor. Bir başka tarihi yer olarak Büyük Dük Sarayı şehrin mutlaka ziyaret edilen yerleri arasında bulunuyor. Siz de Lüksemburg ve Lüksemburg’un destinasyonlarını keşfe çıkmak için acele edin. Ucuz uçak bileti seçeneklerine bugün göz atmaya başlayın.

Lüksemburg
Lüksemburg

Benelüks ülkeleri, Batı Avrupa’nın birbirinden güzel destinasyonlarıyla ziyaretçilerini bekliyor. Dilerseniz Benelüks ülkeleri turunuzu kendiniz organize edebilir, bu üç ülkenin en güzel yerlerini, birbirinden cazip rotalarını keşfedebilirsiniz. Hemen ucuz uçak bileti sorgulamanızı yapmak üzere Aerobilet’e gelin. Aerobilet’le seyahatinizin tüm detaylarını planlayabilir, seyahat ürünlerine en uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz. Benelüks ülkelerini ve bu ülkelerin birbirinden güzel şehirlerini dolaşarak geçecek bir tatil sizce de harika olmaz mıydı?