Kiev Uçak Bileti ile Ukrayna’nın Göz Kamaştıran Başkentinde Gezin

0
1434
Kiev Uçak Bileti ile Ukrayna’nın Göz Kamaştıran Başkentinde Gezin
Kiev Uçak Bileti ile Ukrayna’nın Göz Kamaştıran Başkentinde Gezin

Kiev uçak bileti alarak kolayca gezebileceğiniz Ukrayna’nın büyüleyici başkenti, Dinyeper Nehri’nin yanındaki muhteşem manzaralara sahip tepelerde bulunan yeşil bir metropoldür. Orta Çağ’da Kiev, Doğu Avrupa’nın büyük bir bölümünü işgal eden muazzam bir devletin başkentiydi, bu altın çağdan kalan görkemli manastırları ve katedralleri Kiev gezinizde görebilirsiniz.

Kiev, 1240’da doğudan gelen Moğol istilasını ve İkinci Dünya Savaşı’nda batıdan gelen Nazilerin saldırıları yüzünden zor zamanlar geçirdi. Bu anlar Kiev’in kimliğinin bir parçası olarak Anavatan Anıtı gibi devasa anıtlarla hatırlanıyor.

Kiev tarihi yaklaşık 1.500 yıl önce 950 kilise, katedral ve anıt inşa edildiğinde başladı. Şehrin önde gelen cazibe merkezlerinde muhteşem mimarisi ve büyüleyici tarihi ile görülmesi gereken pek çok yer var.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesinden en iyi fiyatlarla alacağınız Kiev uçak bileti ile bu güzel şehirde sizi unutulmaz bir görsel şölen bekliyor.

Kiev’e Ne Zaman Gidilir?

Kiev’de ortalama sıcaklıklar mevsimlere göre büyük ölçüde değişmektedir. Nem dikkate alındığında, sıcaklıklar yılın yaklaşık yarısı için düşer ve yılın yarısında yağış ihtimali vardır. Bölge, dünyanın dört bir yanındaki turistik yerlerle karşılaştırıldığında soğuk bir iklime sahiptir.

Kiev’e Ne Zaman Gidilir?
Kiev’e Ne Zaman Gidilir?

Kiev uçak bileti ile şehri ziyaret etmek için sıcak bir zaman arıyorsanız, en sıcak aylar temmuz, ağustos ve haziran aylarıdır. Yılın en sıcak zamanı ise temmuz ayı ortalarıdır, bu ayda sıcaklıklar 28 derece civarındadır ve gece sıcaklıkları nadiren 16 derecenin altına düşer.

Kiev’de Nerede Kalınır?

Kiev’de kalabileceğiniz tarihi Bohdana Khmelnytskoho caddesinin ortasında ideal bir konuma sahip olan 11 Mirrors, titizlikle tasarlanmış çağdaş bir atmosfere sahip şık bir butik oteldir. Bu otel geniş ve konforlu odalar ve mükemmel bir asma kat restoranı sunmaktadır.

Yine Kiev gezinizde kalabileceğiniz Manna, sadece beş odalı modern bir butik oteldir, aynı zamanda yenilikçi oda tasarımı, mükemmel hizmet ve Vozdvyzhenka bölgesinde gezmeye elverişli bir konuma sahip bir Kiev sığınağıdır.

Kiev’de Nerede Kalınır?
Kiev’de Nerede Kalınır?

Daha iyi fiyatlı yerler arıyorsanız yerel hostel sahnesinin lideri olan Dream House Hostel, şehirde kalmak için mükemmel bir seçimdir. Olabildiğince merkezi bir konuma sahip olan hostel, harika bir oda seçkisine ve canlı bir atmosfere sahip.

Aerobilet otel sayfasından da Kiev geziniz için en iyi otelleri bulabilir ve kolayca rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Kiev’de Nerede Yenir?

Geleneksel Ukrayna yemeklerini modern ve yenilikçi bir şekilde sunan Kanapa, başkentin en iyi restoranlarından birisidir. Kanapa, Andriyivsky Uzviz’deki büyüleyici ahşap bir evde harika bir ortam sunuyor. Siyah varenyky (geleneksel Ukrayna dolgulu köfteleri), borsch çorbası ve Kiev mutfağının en güzel yemeklerini burada tadabilirsiniz.

Mama Manana ise lezzetli Gürcü yemekleri ve şarabı sunan rahat bir restorandır. Çeşitli dolgular ile khinkali köfte, ekstra peynirli khachapuri ekmeği ve sarımsaklı krema soslu tavuk olan chkmeruli için burayı ziyaret edebilirsiniz.

Kiev’de Nerede Yenir?
Kiev’de Nerede Yenir?

Kiev yemek sahnesini gerçekten anlamak için sokaklara çıkmalısınız. Turunuza, son 30 yıldır sosisli kızarmış çörekler servis eden efsanevi Perepichka ile başlayın ve 1956’dan bu yana çok iyi fiyatlı ve inanılmaz lezzetli dolgulu turtalar sunan Yaroslava ile devam edin. Daha modern bir seçenekler arıyorsanız Yeşil 13, Kiev’deki en iyi vejetaryen restoranıdır.

Kiev’de Gezilecek Yerler

Mağaralar Manastırı (Pechersk Lavra)

Kiev uçak bileti ile gezebileceğiniz Doğu Ortodoks Hristiyanlığının en önemli yerlerinden biri olan Pechersk Lavra; kiliseler, çan kuleleri ve yeraltı mağaralarının muhteşem bir kompleksidir.

Her şeyi görmek yaklaşık dört saat alabilir ve Pechersk Lavra’dan en iyi şekilde yararlanmak için İngilizce rehberli turlara ihtiyacınız vardır. 11. yüzyıldan yapılmış bu kompleksin en eski bölümleri iki insan yapımı yeraltı mağarasıdır.

Mağaralar Manastırı (Pechersk Lavra)
Mağaralar Manastırı (Pechersk Lavra)

Mağaraya inmeyi planlıyorsanız, yolunuzu aydınlatmak için ikonik mumlarla süslenmiş yolda yeraltı mağaralarına inerek eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Kıpkırmızı hücrelerde eskiden keşişler yaşıyordu ve şimdi bu hücreler içinde tarihi eserlerle birlikte koruma altındadır.

Kadınlar bu gezide saçlarını örtmek ve uzun etek giymeyi gerektiren oldukça sıkı bir kıyafet kurallarına uymak zorundalar.

Büyük Lavra Çan Kulesi

Pechersk Lavra’nın bir parçası olan bu sansasyonel anıt, Kiev’in önemli simgelerinden biri olduğu için özel bir ilgiyi hak ediyor.

Büyük Lavra Çan Kulesi, şehrin silüetinde kaçırılmayacak bir yerde bulunuyor ve buradan Pechersk Lavra’daki diğer anıtlara 100 metreden daha kısa mesafeden ulaşılabiliyor.

Büyük Lavra Çan Kulesi
Büyük Lavra Çan Kulesi

Lavra Çan Kulesi, yapım aşamasında (1731-1745) dünyanın en uzun serbest duran çan kulesiydi ve her biri altın renkli bir kubbe ile sonuçlanan dört katmandan oluşuyordu. Barok çan kulesinin mimarisini incelediğinizde 2. kattaki Dorik, 3. katta İonik ve 4. kattaki Korint tarzlarını fark edeceksiniz. Lavra Çan Kulesi’nden Kiev’in benzersiz manzarasını da seyredebilirsiniz.

Aziz Andrew Kilisesi

Kiev’deki St. Andrew Kilisesi, Avrupa’daki en çarpıcı Barok binalardan birisidir. Kilisenin mimarisi ve konumu gerçekten benzersizdir. Kiev’in en eski mahallelerinden birine bakan yapay bir tepenin üzerine kurulmuş olan kilise, dökme demir merdivenli iki katlı bir binanın terasını oluşturuyor. Gezi turlarına açık olan kilisenin benzersiz mimarisinin ve teraslarda karşınıza çıkacak Kiev manzarasının tadını çıkarın.

Aziz Andrew Kilisesi
Aziz Andrew Kilisesi

Bağımsızlık Meydanı

Kiev’in en popüler buluşma noktalarından birisi olan meydan pek çok hazineye ev sahipliği yapıyor. Burası, 1990 yılından beri siyasi aktivizm merkezi olmuştur ve Euromaidan protestolarının (2013-2014) gerçekleştiği yerdir. Heavenly Hundred adlı protestolarda ölen insanlara adanmış ünlü anıtı burada görebilirsiniz.

Bağımsızlık Meydanı
Bağımsızlık Meydanı

Bağımsızlık Meydanı’nı gezerken, 2001 Bağımsızlık Anıtı ve Çaykovski Ulusal Müzik Akademisi’nin benzersiz manzaralarının da fotoğraflarının çekebilirsiniz.

Khreshchatyk Caddesi

Kiev uçak bileti ile tadını çıkaracağınız bir toplanma noktası ve benzersiz bir alışveriş caddesi olan Khreshchatyk, Maidan’ı Kiev’in geri kalanına bağlar. Bu cadde İkinci Dünya Savaşı’nda neredeyse yok edildi ve Sovyet Neo Klasik tarzıyla yeniden inşa edildi.

Khreshchatyk’le ilgili en önemli şeylerden biri, hafta sonları ve resmi tatil günlerinde karayolu trafiğinin yasaklanmasıyla cadde boyunca dolaşan ailelerin ve turistlerin sokak gezintileri ve bu gezintileri süsleyen pek çok sokak sanatçısıdır.

 Khreshchatyk Caddesi
Khreshchatyk Caddesi

Büyük uluslararası markaların mağazaları da Khreshchatyk’dadır ve şehrin güzel manzaralarını izleyebileceğiniz açık teraslara sahip çok sayıda kafe, restoran ve dondurma dükkanını bu caddede bulabilirsiniz.

Azize Sofya Katedrali

Azize Sofya Katedrali, Kiev’in hayatta kalan en eski kilisesidir ve kilise 1000’lere dayanan mimari ve süsleme eserlerine sahiptir. Aziz Sofya Katedrali, Ukrayna’nın yedi harikasından biri seçildi.

Azize Sofya Katedrali
Azize Sofya Katedrali

13 yaldızlı kubbesiyle ünlü olan katedral, 1037 yılında lahit olarak piskopos olan prens Yaroslav tarafından yaptırılmıştır. Katedralin kurulmasından bu yana hayatta kalan Orta Çağ fresklerini ve mozaiklerini görmek için iç mekanı mutlaka gezmelisiniz.

Kiev uçak bileti ile güzelliğini göreceğiniz katedral binasında 1240 yılında Moğollar tarafından yok edilmekten kurtulmuş Orta Çağ eserlerini sergileyen bir müze de bulunuyor.

Pirogovo-Kiev Halk Mimarisi ve Yaşam Müzesi

Ukrayna halk kültürünün mükemmel bir belgesi, şehrin güney eteklerinde yayılan bu açık hava müzesinde sizi bekliyor. Altı farklı Ukrayna bölgesinden gelen mimari eserler bu alana taşındı ve altı ayrı köyde yeniden toplandı.

Pirogovo-Kiev Halk Mimarisi ve Yaşam Müzesi
Pirogovo-Kiev Halk Mimarisi ve Yaşam Müzesi

Kilise, ev, atölye gibi 300’den fazla binayı, ayrıca dövme, dokuma ve çanak çömlek gibi yöresel el sanatlarını izleyebileceğiniz canlı bir müzeyi keyifle gezebilirsiniz.

Anavatan Anıtı

1981 yılında dikilen Anavatan Anıtı, İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sına karşı Sovyetler Birliği’nin zaferi anısına dikilmiş dev paslanmaz bir heykeldir.

Anıt, Knieper’ın yanındaki bir parkta yer alıyor ve savaşçı kadının sembolik figürü Kiev’in her yerinden görülebiliyor.

Anavatan Anıtı
Anavatan Anıtı

Boyutlarıyla ilgi çeken anıt, 30 kilometreden fazla kaynakla bir arada tutulan bireysel çelik bloklarıyla yapılmıştır. Figürün tuttuğu kılıç 16 metre uzunluğunda ve tek başına 9 ton ağırlığında. Figürün sol kolunda Sovyetler Birliği’nin imzasını taşıyan bir kalkan bulunuyor.

Kiev uçak bileti ile fotoğraflarını çekeceğiniz anıtın iki gözlem güvertesinden birisi bu devasa kalkanın tepesinde yer alıyor ve bu üst köşeyi ziyaret etmek için bir güvenlik koşum takmanız gerekiyor.

Altın Kapı

Orta Çağ’da Kiev, şehirden Baltık’a uzanan bir Slav devletleri federasyonu olan Kiev Rus’un başkentiydi. O zamanlar şehrin güney girişinde görkemli bir kapı duruyordu, ancak 13. yüzyılda yıkıldı ve 1980’lere kadar bir harabe olarak kaldı.

Altın Kapı
Altın Kapı

1982’de Kiev’in 1500.yıl dönümünde, 11. yüzyılın en parlak günlerindeki şekliyle kapı yeniden inşa edildi. Altın Kapı’nın ana portalının üstündeki dört katman siperlidir ve kapı, her bir tarafta ahşap uzantıları olan çok etkileyici bir yapıdır.

Kiev’in en ünlü simgelerinden birisi olan Altın Kapı’yı gördükten sonra çevredeki özenle tasarlanmış bahçede Yaroslav the Wise anıtını da inceleyebilirsiniz.

Andriyivskyy Descent

Kiev’in diğer bir en ünlü caddesi olan Andriyivskyy Descent, şehrin üst bölümünden Dinyeper’deki Podil mahallesine kadar keskin bir yamaç boyunca uzanır. En tepede yer alan St. Andrew Kilisesi, 18. yüzyıldan kalma zengin Barok tarzıyla görülmeye değer güzelliktedir.

Kendinizi enerjik hissediyorsanız, Podil’den bir füniküer sistemle tepeye çıkabilir ve otantik sokaklarda yürüyebilirsiniz. Bu bölgenin mimarı aynı zamanda St. Petersburg’da Kış Sarayı’nı da tasarlayan İtalyan Francesco Bartolomeo Rastrelli’dir.

Andriyivskyy Descent
Andriyivskyy Descent

Andriyivskyy Descent’de güzel bir gezi yaptıktan sonra sadece dik topografya değil, aynı zamanda sanatsal bir ambiyans ve 19. yüzyıl mimarisini çağrıştıran “Montmartre of Kiev” olarak bilinen mahalleye inin. Burada pek çok harika kafe bulacaksınız, bu mahalle aynı zamanda mayıs ayı sonunda Kiev Günü kutlamalarının da yapıldığı yerdir.

Podil

Kiev’in nehir kıyısındaki eski şehir merkezi olan Podil, 19. yüzyılın başında ateşle yıkıldı ve bir ızgara sistemi üzerine yeniden inşa edildi. Oraya ulaşmak için St. Michael Altın Kubbeli Manastırı’ndaki füniküler raylı sistemi kullanabilirsiniz.

Podil’de İkinci Dünya Savaşı’ndaki büyük hasarlardan kurtarılmış bir mahalleyle karşılaşacaksınız. Burası bir asır önce nasılsa günümüzde de aynı şekilde görünüyor. Podil, Ukrayna’nın en prestijli üniversitesine ve yemek yiyebileceğiniz birçok yere sahip olan bir hip-kültür bölgesidir.

Podil
Podil

Turistik yerlerin arasında füniküler istasyonunun yanındaki Posta Meydanı ve Contracts House ticaret salonu bulunuyor. Kiev’in eski şehrinde, Samson’un aslan öldüren bir heykelini içeren, 18. yüzyıldan kalma Samson Çeşmesi’ni de mutlaka görmelisiniz.

Taras Şevçenko Parkı

Kiev uçak bileti ile şehri gezerken sizi şaşırtacak en önemli şey Kiev’in merkezinin ne kadar yeşil olduğudur. Ağaçlar arasında Kiev’in büyük bölümünü gezebilirsiniz.

Şehirdeki en güzel parklardan birisi Taras Shevchenko Ulusal Üniversitesi öğrencileri için popüler bir mekân olan Taras Shevchenko Parkı’dır.

Taras Şevçenko Parkı
Taras Şevçenko Parkı

Aileniz ile Kiev’de geziyorsanız çocuklarınız bu parkta midilli üstünde gezintiye çıkabilir. Parkta çiçeklerle çevrili Taras Shevchenko’nun heykelini de görebilirsiniz. Bu 19. yüzyılın ünlü yazarı, Ukrayna kültürü üzerinde muazzam bir etkiye sahip oldu ve modern Ukrayna dilini şekillendirmeye yardım etti.

Golosiyivsky Orman Parkı

Doğal güzelliklerin içinde gezmekten zevk alıyorsanız Golosiyivsky Orman Parkı, Kiev’in orta kesiminde yer alan Kaskad gölleri ile süslenmiş eşsiz bir doğa parkıdır. Büyüleyici bir orman, tablo güzelliğindeki doğal manzara ve temiz hava, günlük sıkıntılarınızı unutmanıza yardımcı olacaktır.

Golosiyivsky Orman Parkı
Golosiyivsky Orman Parkı

Golosiyivskiy Parkı ve ormanı sadece yerel halkın değil, diğer ülkelerden gelen turistlerin de çok ilgisini çeken bir yer. Ormanların, küçük göletlerin ve göllerin arasından geçen bir tramvay hattı bulunuyor, bu tramvayla büyüleyici manzara içinde bir geziye çıkabilir ya da bisiklet kiralayarak parkın bisiklet yollarında doğanın içinde keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla alabileceğiniz Kiev uçak bileti ile Ukrayna’nın bu yeşil başkentinde muhteşem mimariler, tarihi anıtlar, harika restoranlar ve alışveriş mağazaları arasında güzel bir gezi yapabilirsiniz.