Altın sarısı başkent: Kiev

0
1689

Şehirde altın rengi kubbelerin yükseldiği eski yapıları, dev bir parkı anımsatacak kadar doğal güzellikleri ve göz kamaştıran tarihi yapılarıyla dünyanın pek çok yerinden ziyaretçi çeken Kiev, Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri olarak dikkati çekiyor. Ukrayna’nın başkenti olan şehir, altın kapı, altın katedral gibi pek çok altın yapısıyla ziyaretçileri büyülüyor.

Gezilip görülecek pek çok tarihi yerleri bulunan Kiev’in tarihte 500 yıl kadar Türkler’in hüküm sürdüğü biliniyor. Hazarlar ve Altınordu egemenliğinde yüzyıllarca yönetilen Kiev’e daha sonra Kievan Ruslarının geldiği biliniyor. Şehirde bulunan Sambat Kalesi de yine Hazarların kurduğu bir yapı olarak öne çıkıyor.

Siz de bu doğanın ve tarihin tüm güzellikleriyle çevrili kenti keşfetmek, hakkında daha fazla bilgi almak ve kültürünü yerinde tanımak için hemen Aerobilet’ten Kiev uçuşlarına göz atarak, seyahatinizi planlamaya başlayabilirsiniz. Çevrimiçi olabildiğiniz her an Aerobilet’ten rezervasyonlarınızı yapabilir, diz üstü, masa üstü ve mobil uygulama mağazalarından sisteme ulaşabilirsiniz. Dilerseniz konaklama ve transfer hizmetlerinizi de Aerobilet’ten alabilir, tatilinizin tamamını tek bir kanal üzerinden planlama fırsatı bulabilirsiniz. Kiev’de muhteşem bir tatil sizleri bekliyor.