Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri: Machu Picchu

0
2422
Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri: Machu Picchu
Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri: Machu Picchu

Yeryüzünde yüzyıllardır gizemlerini koruyarak günümüze kadar gelmeyi başarmış bazı antik kentler, tarihi yapılar ve kalıntılar bulunuyor. Ancak bunlardan en çok merak uyandıranlardan biri, Peru’nun Cusco kentinin çevresinde görkemli bir şekilde uzanan And Dağları’nın zirvesinde, Urubamba Vadisi üzerine kurulu Machu Picchu antik kenti. Bu bölgede yaşamış olan, günümüze bıraktıkları belgelerle bilim insanlarını hayrete düşüren İnka medeniyetinin “tanrı imparator” olarak ifade ettiği Sapa İnka’sı Pachacutec Yupanqui tarafından yaptırıldığı öne sürülen Machu Picchu, her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca insan tarafından ziyaret ediliyor. Günde yaklaşık 2 bin kişinin Machu Picchu’ya geldiği belirtiliyor.

1450’li yıllarda yapıldığı düşünülen Machu Picchu, 200’den fazla taş merdiven sistemleriyle birbirine bağlı teraslardan oluşuyor. Burada asiller ve din adamlarının bulunduğu düşünülüyor. İnkalardan günümüze taşınan belgeler arasında, Machu Picchu’nun kuruluş amacı ve buradaki günlük yaşam hakkında çok aydınlatıcı bilgiler bulunmuyor. Bu da ziyaretçilerde büyük bir merak uyandırıyor.

And Dağları’nın göz alıcı doğasıyla bir bütün halinde eşsiz yapısını korumayı başaran Machu Picchu ve gizemlerini siz de keşfetmek isterseniz hemen Aerobilet üzerinden Cusco seyahatinizi planlamaya başlayabilirsiniz. Peru’nun kendine özgü kültürü ve Cosco’daki güzelliklerini de yerinde görebileceğiniz, Machu Picchu’yu da seyahat destinasyonlarınıza dahil edeceğiniz unutulmaz bir tatil için hemen harekete geçin. Cusco’daki otel seçeneklerine göz atabilir, transfer konusunda da yine Aerobilet’e başvurabilirsiniz. Machu Picchu keşfedilmek üzere ziyaretinizi bekliyor olacak.