Ucuz Uçak Bileti Alarak Görmeniz Gereken 10 Uzak Ülke

0
1447
Ucuz Uçak Bileti Alarak Görmeniz Gereken 10 Uzak Ülke
Ucuz Uçak Bileti Alarak Görmeniz Gereken 10 Uzak Ülke

Uzak ülkeleri gezmek genellikle ulaşım fiyatı nedeniyle gözümüzde büyür. Aslında uygun fiyatlı uçak bileti bulduğunuzda konaklama ve gezme fiyatlarının bütçenizi çok da zorlamayacağı kentler vardır. Bu şehirlerde çok uygun fiyatlara konaklayabilir ve lezzetli yemekler yemek için servet harcamak zorunda kalmazsınız. Düşük bütçe ile uzak ülkeleri gezmek için tatilinizi erken planlamanız ve ucuz uçak bileti kampanyalarını takip etmeniz önemlidir. Dönemsel olarak hava yolu şirketlerinin yaptığı indirimleri inceleyerek uzak bir ülkeyi, ucuz uçak bileti ile bütçenizi zorlamayacak eşsiz bir tatil rotasına çevirebilirsiniz. İşte ucuz uçak bileti alarak görmeniz gereken 10 uzak ülke.

1- Cusco, Peru

İnka İmparatorluğu’nun eski başkenti, dünyanın başka hiçbir yerinde göremeyeceğiniz eşsiz kalıntılar ile büyüleyici bir yer. Şaşırtıcı derecede korunmuş İnka kalıntılarına ve Machu Picchu’ya ev sahipliği yapan bu Arnavut kaldırımlı şehrin hem bugünü hem de geçmişi kültürle doludur. Burada eski şehrin izleri ile birlikte, bölge fethedildiğinde ortaya çıkan İspanyol yerleşim yerlerinin kalıntılarını da görebilirsiniz.

Cusco, Peru
Cusco, Peru

Ucuz uçak bileti aldıktan sonra Cusco’da gezmek bütçenizi zorlamayacaktır. Eğer uzun yürüyüşlere dayanabilirim diyorsanız Peru’daki İnka kalıntılarını gezmek eşsiz bir deneyim ve unutulmaz bir tatil fırsatı olur. And Dağları’nın deniz seviyesinden 3.400 metre yükseklikteki eteklerinde bulunan Cusco, İnka Uygarlığı eserleri ile UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan bir kent. Kente gitmek için en iyi zaman eylül sonu ve ekim ayıdır. Yağışsız sezon ise mayıs ve ağustos arasıdır ancak bu sezonda hava soğuktur. Yağışlı sezon da aralık ve mart arasıdır ve dağa çıkmak için zorlanabilirsiniz. Yılın en soğuk mevsimi de genellikle temmuz ayına denk gelir.

2- Caye Caulker, Belize

Belize sahilindeki bu küçük ada topluluğu, zengin yaban hayatı ve Belize Barrier Resifi’nden yararlanabileceğiniz dalış noktaları ile eşsiz bir yer. Şehir, düşük bütçeli bir tatil yapmak için oldukça uygun yerlerden biridir. Türklerden vize istemeyen Beliz, bu anlamda da avantajlı. Taze deniz ürünleri, masmavi suları ve muhteşem resifi ile Belize tatil için tercih edilebilir. Caye Caulker’ı ikiye bölen dar bir kanal olan Split, deniz yosunu içermeyen temiz, derin suları ile yüzmek için en iyi yerlerden biridir. Burayı geçtiğinizde ise halk plajına ulaşır ve buradan da denize girebilirsiniz. Koko King Plajı ise denizin ve eğlencenin tadını çıkarmak isteyenlerin uğrak yeridir.

Caye Caulker, Belize
Caye Caulker, Belize

3- Koh Phi Phi ya da Chiang Mai – Tayland

Tayland, dünyanın en popüler tatil cennetlerinden biridir. Tayland’da Bangkok’un koşuşturmacası ve pahalılığı ile uğraşmak yerine, Phi Phi Adaları’na seyahat edebilir ve beyaz kumlu plajlarında berrak suların tadını çıkarabilirsiniz. Ağaçların neredeyse denizle birleştiği kumsallarda bir hamakta keyifli bir tatil geçirmek için Aerobilet üzerinden ucuz Tayland uçak biletlerini aratabilir ve erken plan yaparak tatilinizi daha uygun fiyata getirebilirsiniz. Yemyeşil doğasıyla dağlık arazilerden oluşan adada hayat bir başka güzeldir.

Koh Phi Phi ya da Chiang Mai, Tayland
Koh Phi Phi ya da Chiang Mai, Tayland

Vizesiz ülkeler arasında olduğundan Türk turistler tarafından çok rağbet gören Tayland’da her zaman güzel hava, eşsiz plajlar ve eğlence sizi bekliyor. Tayland’da Koh Phi Phi Adası, tüm bu güzellikleri Bangkok ve Phuket’e nazaran daha uygun fiyatlara bulabileceğiniz bir yer. Bangkok’tan direkt Phuket’e sık sık kalkan uçaklarla adaya geçebilir Phuket’ten feribot ile 90 dakikada Koh Phi Phi,’ye gidebilirsiniz.

Eğer deniz olmasa da olur ben günübirlik denize giderim daha ucuz bir yerde kalmak istiyorum derseniz, sizin için ideal yer Chiang Mai olacaktır.

4- Havana, Küba

Devrimi, purosu, kültürü ve neşeli halkı ile dünyaya kendini sevdirmiş bu muhteşem kente Türkiye’den gitmek hem aktarmalı hem de aktarmasız uçuşlar olduğu için çok kolay. Burada kentin ve halkın canlılığını yansıtan, parlak renkli pek çok eski araba ve bina göreceksiniz. Şehrin hemen hemen her oteli sahilde olduğu için otele bir servet ödemeden de denize yakın konaklayacak bir otel bulabilirsiniz. Otellerin sahilde olması plajlara ve Havana’nın gece hayatına ulaşmanızı kolaylaştırır. Küba kesinlikle seyahat edilecek ucuz kentler arasında yer alıyor. Habana Vieja, Centro Habana ve Vedado şeklinde üç bölgeden oluşan kenti gezmeye doyamayacaksınız. Tarih, puro ve kahve kokan Havana’ya gitmek için Aerobilet ana sayfasına girerek en uygun uçak biletini almak.

Havana, Küba
Havana, Küba

5- Tamarindo, Kosta Rika

Kosta Rika, Tamarindo ucuz uçak bileti ile gidildiği takdirde tatili oldukça hesaplı geçirebileceğiniz bir başka şehir. Devasa deri sırtlı kaplumbağaları görebileceğiniz Playa Grande gibi plajları ve maymunlarla dolu bir vahşi yaşam parkının da olduğu bölge, eşsiz bir yer.

Tamarindo, Kosta Rika
Tamarindo, Kosta Rika

Hayvanlar ve yaban hayatı ilginizi çekmiyor ise sahil boyunca yürüyüş yapıp, güzel Kosta Rika dalgalarında sörf yapabilirsiniz. Tamarindo’da tatili için en uygun zaman, kasım ayının ortasından ağustos ayına kadar olan aylar. Leatherback kaplumbağalarını görmek istiyorsanız, eylülden marta kadar seyahat edebilirsiniz. Sörf yapmak isteyenler için haziran ayından ekim ayına kadar büyük dalgalar sizleri bekliyor. Otel fiyatları üst düzey tatil köylerinde biraz yükselse de orta düzey bir konaklama ve yeme içme genellikle ucuz.

6- San Blas, Panama

Panama şehri karşısında yer alan San Blas adaları, Karayip Denizi’ne bakan Panama’nın kuzeybatısındaki San Blas’daki bir grup adadır. Kristal berraklığında suyun ortasında güzel palmiye ağaçları ile dolu 378 ada yer alır. Seyahat etmek için doğa ile iç içe ve ucuz yerler arıyorsanız burası mükemmel bir seçenektir. Burada yerliler tarafından ormanda bulunan doğal malzemelerden yapılan çevre dostu bungalov tipi evlerde kalacağınızı unutmayın. San Blas Adaları’nın çoğuna sadece tekneyle ulaşılabildiği için San Blas’ta pek çok seyahat operatörü yelkenli turu düzenler. Ortalama günlük 100 dolar olan bu turlara yemek ve içecek fiyatları da dahildir.

San Blas, Panama
San Blas, Panama

7- Katmandu, Nepal

Seyahat bütçenize uyabilecek eşsiz bir yer Nepal’in Himalaya eyaletidir. Başkenti Katmandu olan Nepal gerçekten görülmesi gereken bir manzaraya sahip. Mimari olarak, teraslı tepelerin arasından yayılan kültürüyle son derece özgün olan ülke özellikle gezilmesi gereken yerlerden biridir. Konaklama fiyatlarının oldukça ucuz olduğu Nepal’de pek çok otel bulabilirsiniz. Çok dar bütçesi olanlar için de Nepal en uygun seçeneklerden biridir. Himalaya Dağları’nın kenti bu yükseklerdeki ülkenin başkenti olan Katmandu’ya İstanbul’dan direkt yapılan Katmandu uçak seferleri ile gidebilirsiniz.

Katmandu, Nepal
Katmandu, Nepal

8- Bali, Endonezya

Farklı bir kültür ve nefes kesen manzarasıyla Bali, dünyada başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz güzellikler barındırır. Seyahat edebileceğiniz en ucuz yerlerden olan Endonezya’ya yapacağınız geziden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz, çünkü eğlenmek için sadece odanızdan dışarı çıkmanız yeterlidir. Endonezya’nın en turistik adası Bali’ye giderken vize almanıza da gerek yok. 30 güne kadar olan seyahatiniz için havalimanı girişinde ayak bastı parası da ödenmiyor. Bu açıdan da avantajlı olan Bali ucuz uçak bileti ayarladıktan sonra son derece ekonomik bir tatil seçeneği olarak karşınıza çıkıyor. Bu tropik adada instagram hesabınız için fotoğraflar çekebileceğiniz yüzlerce farklı ve eşsiz nokta bulabilirsiniz.

Bali, Endonezya
Bali, Endonezya

9- Sihanoukville, Kamboçya

Bu şehri, Kampong Som adıyla duymuş olabilirsiniz. Doğal olarak hayranlık uyandıran manzaralarıyla bu eşsiz kent, seyahat edilebilecek ucuz yerlerden biri. Kent, yarımadanın eteklerinde kurulduğundan tüm okyanusa hâkimdir. Burada denizin ve kumun tadını çıkarabilirsiniz. Henüz çok fazla keşfedilmemiş olan şehirde Serendipity ve Ochheuteal plajları beyaz kumlarıyla denizin tadını çıkarabileceğiniz eşsiz anılar yaşamak için uygun yerlerdendir.

Sihanoukville, Kamboçya
Sihanoukville, Kamboçya

Sihanoukville’de masaj yaptırabilir, şnorkelle dalış yapabilir, tekne turları ile balık tutmaya gidebilir ya da sahilde su sporları ile vakit geçirebilirsiniz. Eğer birkaç yeri aynı zamanda geziyorsanız Kamboçya’ya Tayland’dan da ulaşabilirsiniz. En iyi yol ise Phonm Phen Havalimanı üzerinden gelmektir. Eğer uygun bütçeli bir tatil arıyorsanız, Sihanoukville ideal bir yer.

10- Ho Chi Minh, Vietnam

Ziyaret edilecek muhteşem bir şehir. Kentinin sokakları doğaya ile iç içe geçmiş hem tarihi hem de kültürel yapılara sahiptir. Eski adı Saygon olan kente aralık ve nisan ayları arasında gidilebilir. Türkiye’de aynı dönemde soğuk olan havadan kaçarak tropikal ülkenin tadını çıkarabilirsiniz. Ancak İstanbul’dan Ho Chi Minh’e direkt uçuş ile yaklaşık 14 saatte yahut alternatif olarak Hanoi üzerinden gidebilirsiniz. Güney Vietnam’a bir kültür gezisi yapmak, dünyanın en kalabalık şehirlerinden birini gezmek, farklı kültürü tanımak ve Saygon yakınlarında yer alan savaş zamanı kullanılmış yeraltı tünellerini gezmek isterseniz Ho Chi Minh, uygun fiyatlı iyi ve farklı bir alternatiftir.

Ho Chi Minh, Vietnam
Ho Chi Minh, Vietnam

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur?

Uçak bileti ücretleri seyahatin büyük bir bölümünü kapsadığından ulaşım için uygun uçak bileti bulmak tatil fiyatının otomatik olarak düşmesini sağlıyor. ucuz uçak bileti bulmak için ise yapılabilecek birkaç şey var. Bunlardan ilki Aerobilet kampanyalarını takip etmek. Böylelikle gerek hava yolu şirketlerinin gerek ise Aerobilet’in yaptığı kampanyalardan haberdar olabilir ve indirimlerden faydalanabilirsiniz.

Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur?
Ucuz Uçak Bileti Nasıl Bulunur?

Gideceğiniz rotayı önceden belirlemeniz ve gideceğiniz havalimanının yakınında yer alan alternatif havalimanlarına yapılan uçuşların fiyatlarını da incelemeniz ucuz uçak bileti bulmanız için faydalı olabilir. Tatilinizi bayram, resmî tatil gibi yoğun dönemler yerine eğer ayarlama imkânınız var ise iş günlerine denk getirebilirseniz daha uygun fiyatlı uçak bileti bulabilirsiniz. Bunları yaparken Aerobilet’in sosyal medyadan sık sık duyurduğu fırsatları da değerlendirmeyi unutmayın! ucuz uçak bileti bulmak için hemen Aerobilet uçak bileti sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.