Belize Uçak Bileti Alarak Karayip Denizi’nin Tadını Çıkarın

0
1623
Belize Uçak Bileti Alarak Karayip Denizi’nin Tadını Çıkarın
Belize Uçak Bileti Alarak Karayip Denizi’nin Tadını Çıkarın

Belize uçak bileti alarak Karayip Denizi’nde yer alan bu küçük ülkeyi keşfetmeye ne dersiniz? Orta Amerika’da Meksika ve Guatemala ile komşu olan Belize’de Caye Caulker Adası’nın ıssız sahillerinde, beyaz kumlar üzerinde uzanıp denizin sesini dinleyebilirsiniz. Henüz kitle turizmi tarafından keşfedilmemiş pek çok tropik hazineye sahip olan bu cennet sahillerde tatil yapmak için Belize uçak bileti alarak seyahatinizi planlamaya başlamanın tam zamanı, çünkü aralık ve nisan ayları arası ülkede tatil yapmak için en uygun dönem.

Belize tarihi Mayalara dayanan ancak modern şehirleşmenin 1638 yılında Britanya Hondurası’nın başkenti olmasıyla başlamış bir ülke. İspanyolca ve İngilizce konuşulan ülkenin para birimi ise Belize Doları. Ilıman havası, muhteşem plajları, rüzgârda sallanan palmiye ağaçları ve renkli gün batımı ile Belize’e doyamayacaksınız.

Burada, sahilinde veya açık denizde birkaç gün geçirip Maya Harabeleri, mağara ve yağmur ormanı gezileri yapabilirsiniz. Aynı zamanda Karayip Denizi’nde tüplü dalış veya Set Resifi’nde şnorkelle dalış da yapılması gereken aktivitelerden. Belize tarihi hakkında bilgi almak ve Mayaları tanımak için şehir merkezi Belize City’yi gezebilir, yelkenli gemilerden birine binerek Karayip’in renklerini, ritimlerini ve eşsiz mirasını keşfedebilirsiniz.

Her kış yağmur ormanlarında yuva yapan kızıl papağanları seyrederek, Copal Tree Lodge’da eski Lubaantun Antik Maya kalıntıları da gezilecek diğer yerlerdendir. Turistlerin gizemli Maya kalıntılarını, yemyeşil orman yollarını ve resiflerini görmek için ziyaret ettiği Belize’e ailece gitmek isterseniz, bebek ve küçük çocuklar için çok uygun bir seyahat olmayacağını unutmamanızda fayda var. Bu tatil için çocukların biraz büyümesini beklemeniz iyi bir tercih olacaktır.

Belize’de gece hayatı için ise San Pedro, Caye Caulker ve Placencia gibi popüler turizm merkezlerini gezebilir gece kulüpleri, barlar ve casinolardan faydalanabilirsiniz. Burada yerel partilerin genellikle perşembe günleri yapıldığından haftanın en eğlenceli günü perşembedir denilebilir.

Belize’e Nasıl Gidilir?

Belize uçak bileti alarak İstanbul’dan 1 veya 2 aktarmalı uçuşlar ile Belize’e gidebilirsiniz. Seyahat planınız için en uygun ve ucuz Belize uçak bileti için Aerobilet ana sayfasını ziyaret edebilir ya da Aerobilet mobil uygulamasını kullanabilirsiniz. Belize’e Türkiye’den direkt uçuş olmadığı için aktarma yapabileceğiniz Houston’a ya da New York’a gidip oradan Belize’e uçuş yapmanız gerekiyor. Ülkenin başkenti Belmopan’da havalimanı bulunmadığından, yolculuk Belize City’de son buluyor. Amerika Birleşik Devletleri üzerinden aktarmalı gelinirse uçuş yaklaşık 17 – 18 saat sürebiliyor.

Belize'e nasıl Gidilir
Belize’e nasıl Gidilir

Uygun fiyata Belize uçak bileti alabilmek için Aerobilet kampanyalarını ve duyurularını takip edebilirsiniz. Belize’de tatil yapmak için ucuz uçak bileti imkânlarından faydalanmak tatil bütçenizi oldukça düşürecektir.

Belize’ye gelen ziyaretçiler, toplam 5.000 ABD Doları’nı aşan herhangi bir para veya finansal aracı gümrüğe beyan etmek durumundadır. Bu konuda dikkatli olmak gerekmektedir.

Belize’de Ne Yenir?

Her yanı denizle çevrili bu güzel ülkede yiyebileceğiniz en güzel gıda tabii ki balık ve deniz ürünleri. Bunun haricinde Belize mutfağını oluşturan etnik çeşitlilik mutfak kültürüne de zenginlik katmış. Belize yemekleri tropik güneşin sıcaklığı kadar acı, Karayip suları kadar serinletici olabilir. Yıllar boyunca komşu olduğu Orta Amerika ülkelerinden gelen göçmenlerin eklenmesiyle Belize mutfağı uluslararası lezzetler de barındırıyor. Balık ızgara yanında taco gibi sokak lezzetleri, Meksika fasulyesi ve pirinç, deniz ürünleri ile donatılmış bir mutfak kültüründe yiyecek bir şey bulamama şansınız yok denecek kadar az.

Belize’de Ne Yenir
Belize’de Ne Yenir

Belize mutfağının başlıca malzemeleri pirinç ve fasulyedir. Burada aynı malzemelerden yapılan pirinç ve fasulye yemeğini tatmalısınız. Ayrıca pirinçli ıstakoz, deniz mahsullü börek (Belize conch fritters), deniz mahsulü çorbası yine denenmesi gereken lezzetli yemeklerden. Belize’de Latin Amerika, Meksika, Karayip, Kuzey Amerika yemek kültürünün etkilerini görebilirsiniz.

Belize’de Gezilecek Yerler

Her ne kadar küçük bir ülke olsa da Belize’de çok fazla gezilecek yer var. Çok sayıda farklı kültürden insanın yaşadığı kentte uzun süre geçirmeyip sahillere, ormanlara kendinizi atabilirsiniz. Belize uçak bileti ile havalimanına ulaştıktan sonra hava veya kara yoluyla Placencia, Hopkins, Caye Caulker veya Ambergris Caye gibi popüler bir sahil beldesine geçebilirsiniz. Burada Karayip Denizi’nin manzarasını seyrederek güneşlenirken uzandığınız hamağın tadını çıkarabilir bir yandan da reggae müziği dinleyerek ruhunuzu dinlendirebilirsiniz.

San Pedro, Ambergris Caye, Belize City, San Ignacio-Santa Elena ya da Placencia yarımadası civarında konaklarsanız, buralarda adalara nazaran daha fazla restoran, bar, alışveriş için dükkân ve gece hayatı eğlence olanakları bulabilirsiniz.

Ülkenin en ünlü adası olan Caye Caulker tatil için eşsiz bir yerdir. Burada yerli halk ile sıcak diyalog kurabilir tüm gün hiçbir şey yapmadan sadece deniz, kum, güneş ve eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz. Adada büyük tatil köyleri, büyük binalar olmadığı için isteyen herkes istediği zaman eğlenebilir, tüm gün mayo ve şort ile dolaşabilir ve rahat tatilin tadını çıkarabilir.

San Ignacio’da da bulunan Green Hill Kelebek Çiftiliği’nde 50’den fazla yerli kelebek türünü gözlemleyebilirsiniz. Muhteşem fotoğraflar çekebileceğiniz bu çiftliğe yolunuz düşerse uğramadan geçmeyin.

Dalmayı sevenler için ise tam bir cennet olan Belize aynı zamanda dünyanın en ilginç oluşumlarından olan Blue Hole (Mavi Delik) dikey deniz mağarasına ev sahipliği yapar. Buraya dalış yapmak unutulmaz bir deneyimdir. Kendinizi Kaptan Cousteau gibi hissedebilirsiniz.

Blue Hole’de Dünyanın Merkezine Yolculuk

Light House Reef Atoll’un (Fener Resifi) ortasında yaklaşık 400 metre derinliği olan dikey bir mağara sizi bekliyor. Genişliği 1000 metre olan Mavi Delik (Blue Hole) çevresindeki resifte yüzerken ürkütücü karanlığı ile mağarayı keşfetmeye başlayabilirsiniz. En güzel havadan görüntülenen delik onu çevreleyen turkuaz suların ortasında koyu lacivert rengi ile oldukça çarpıcı bir nokta.

Blue Hole’de Dünyanın Merkezine Yolculuk
Blue Hole’de Dünyanın Merkezine Yolculuk

Resifin diğer tarafında sizi bekleyen bu ürkütücü karanlığa rehber eşliğinde tüplü dalış yaparak mavilikler içinde ortaya çıkan kireç taşı dikitleri keşfetmeye başlayabilirsiniz. Son Buzul Çağı’ndan sonra suların yükselmesi ile deniz altında kalarak oluşan mağara, zamanla çökerek daha da derinleşmiş farklı bir oluşumdur. İnsana sonsuzluğa daldığı hissi veren bu nokta hayatınızın en ilginç dalış deneyimlerinden biri olacaktır. Burada dalış yapmak için çevre adalarda konaklayıp günübirlik turlar ile dalışa gelebilir ya da konaklamalı paketleri değerlendirebilirsiniz. Great Blue Hole’e bir günlük geziler iki farklı noktada dalış, yemek dahil 150 $ ile 300 $ arasında değişiyor.

Hol Chan Deniz Rezervi

Belize sahilindeki Ambergris Caye ve Caye Caulker Adası’na yakın olan Hol Chan Deniz Rezervi 18 km² mercan kayalığı ve mangrov ormanını kapsar. Yaklaşık 40 tür mercan, 5 sünger, 8 alg, 3 deniz memelisi ve 3 tür deniz kaplumbağası bulunan rezervde, 160’dan fazla balık türü tespit edilmiştir. Maksimum gelgit akışının olduğu zamanlarda akıntılar yüzmeyi oldukça zorlaştırabileceğinden Belize’de özellikle de Hol Chan’da şnorkelle dalış yaparken, iyi bir çift palet ve maske bulundurmanız önemlidir. A-B-C ve D Bölgelerinden oluşan rezerv her türlü dalışın yapılabildiği görülmeye değer bir koruma alanı. A bölgesi mercan kayalıkları, B bölgesi deniz yosunları, C bölgesi mangrov ormanlarının köklerini ve D bölgesi köpek balığı sokağını kapsayan bölümdür.

Hol Chan Deniz Rezervi 
Hol Chan Deniz Rezervi

Ambergris Caye’de Köpek Balığı Sokağı

Ünlü Shark-Ray Alley’de köpek balıkları ve büyük vatozlarla yüzebilirsiniz. Berrak sularda onlarca köpek balığı ile yüzmek onları beslemek oldukça heyecan verici bir deneyim olacaktır. Hol Chan Deniz Koruma Alanı içinde yer alan popüler yerde sadece şnorkelli yüzme imkânınız bulunuyor. Shark Ray Alley eskiden tutulan balıkları temizleyen balıkçıların bulunduğu bir yerken burada denize atılan balık artıklarını yemeye alışan diğer balıklar zamanla turistik bir yer oluşmasına sebep olmuş. Besleneceklerini öğrenen diğer balıklar büyük vatozlar ve yavru köpek balıkları onları beslemeniz için sizleri bekliyor. Bu gerçekten unutulmaz bir macera yaşamak için Belize’de gezilecek yerler arasında ilk sıralarda olan Ambergris Caye’de bulunan Shark-Ray Alley’i ziyaret etmeyi unutmayın.

Ambergris Caye'de Köpek Balığı Sokağı
Ambergris Caye’de Köpek Balığı Sokağı

Dünya Mirası Alanı Ambergris Caye Milli Parkı

Ambergris Caye’in kuzey ucunda yer alan Bacalar Chico, San Pedro’dan sadece bir saat süren bir tekne yolculuğu ile ulaşılabilen 41 kilometrelik kara ve denizden oluşan bir UNESCO Dünya Mirası Alanı’dır. Bacalar Chico’da bulunan noktası, set resifinin kıyı ile birleştiği tek yerdir.

Dünya Mirası Alanı Ambergris Caye Milli Parkı
Dünya Mirası Alanı Ambergris Caye Milli Parkı

Glover’ın Resifi

Her şeyden uzaklaşmak konusunda kararlıysanız, Glover Resif’i sizleri bekliyor. Resife 18.yüzyılda korsanlık yapan John Glover’ın adı verilmiş. Mavi denizin içinde bir dizi inci gibi duran Glover’lar, beyaz kumsalı, palmiye ağaçları ve az sayıdaki tatil köyü, dalış ve kano merkezlerinden oluşuyor. Tam bir Karayip tatili deneyimi sunan resifte berrak su ve dalış noktaları da dalış tutkunlarına farlı imkânlar sunuyor.

Glover'ın Resifi
Glover’ın Resifi

Placencia Xunantunich Maya Harabe ve Mağaraları

Belize ve Guatemala sınırına yakınında bulunan Xunantunich geçmişte önemli bir Maya tören merkeziymiş. Antik Maya’da tören merkezi olarak kullanılan Xunantunich’in tepesinden, Cayo ve sınırın muhteşem panoramik manzarasını görebilirsiniz. Ardından Belize mağaralarına gidebilir burada egzotik yağmur ormanı boyunca farklı mağaraları gezebilirsiniz. Tabii tüm bunları profesyonel rehberler eşliğinde yapmanız en doğrusu.

Placencia Xunantunich Maya Harabe ve Mağaraları
Placencia Xunantunich Maya Harabe ve Mağaraları

Placencia Yarımadası

Placencia, 16 km’lik kumlu plajları ile güney Belize’de muhteşem zümrüt yeşili bir yarımadadır. Doğusunda Karayip Denizi batısında Maya Dağları olan Placencia Belize’de konaklamak ve gezmek için harika bir merkez. Placencia Yarımadası boyunca uzanan plajlar, resiflere dalış noktaları ve küçük tatil köyleri ile doludur. Burada tatil yapmak Beliz’in diğer merkezlerine göre daha hareketli ve daha konforludur.

Mart ve haziran ayları arasında üreme dönemi nedeniyle Gladden Spit’e gelen bu devasa balıkları özel turlar ile yakından görebilirsiniz. Bu balıkları gözlemlemek için nisan ve mayıs ayları içinde bölgeyi ziyaret etmeniz gerekiyor. Kumlu sokakları, az sayıdaki bungalov tarzı konaklama tesisi ile uygun fiyatlı konaklama imkânı sunan bölgede ayrıca daha lüks oteller de bulunuyor. Bu otellerden sezona özel balina köpek balığı paket turları da satın alınabiliyor. Placencia’da katamaran kiralayarak beyaz kum adaları arasında gezinirken, nefes kesen gün batımının keyfini çıkarabilirsiniz.

İlave bir aktivite olarak Monkey Nehri turuna çıkarak mangrovlar ile kaplı alanları gezmek tuzlu suyun zeminini kapladığı bu bataklık alanlarda yetişen ormanları görmek de heyecan verici bir deneyim olacaktır.

Caracol’daki Eski Maya Kenti

Mayaların bıraktığı en değerli eserlerden olan Caracol, Guatemala sınırının yakınında, San Ignacio’dan iki saat uzaklıkta yer alır. Yaklaşık 52 kilometrelik geniş bir ormanla çevrili olan şehir kalıntıları M.S. 650’de bulunan Belize’deki en büyük Maya yerleşim alanıdır. Çok geniş bir alana yayılan kalıntılar Belize’de gezilecek yerler arasında tarihi ile en ilgi çeken yerdir. Burada Mayaların nasıl yaşadıkları ve inançları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Caracol’daki Eski Maya Kenti
Caracol’daki Eski Maya Kenti

Belize Uçak Bileti Alarak Karayip Denizi’nin Tadını Çıkarın

Garifuna halkının tarihini yakından tanımak, Mayaların izlerini görmek, dünyaca ünlü dalış noktaları ve resifleri keşfetmek için Belize uçak bileti alarak yola çıkabilirsiniz. Tropik meyveleri, lezzetli yemekleri, beyaz kumsalları ve resiflerdeki göz alıcı canlı yaşamı ile Belize unutulmaz bir tatil geçirmek isteyenleri bekliyor. Caye Caulker’da hayatınızın en kuralsız tatilini yaşamak için Belize uçak bileti almanız yeterli. Uzun bir uçuşun ardından adaya vardığınızda ise sizi doğal güzellikler ve lezzetli yemekler bekliyor olacak. Her şeyin son derece rahat ve sorunsuz olduğu adalarda tek yapmanız gereken denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarmak.

Beliz uçak bileti veya Beliz otelleri ile ilgili detaylı bilgi için Aerobilet web sitesi ana sayfamızdan ilgili bölümleri inceleyebilir detaylı sorularınız için müşteri yetkililerimizi arayabilirsiniz.