Bir ucuz uçak bileti alarak sosyal medyada çok beğeni almak için seyahat edebileceğiniz 7 rota

0
2899
Sosyal medyada çok beğeni almak için seyahat edebileceğiniz 7 rota
Sosyal medyada çok beğeni almak için seyahat edebileceğiniz 7 rota

Sosyal medyada çok beğeni almak için neler yapıyorsunuz? Örneğin doğru etiketleri kullanmak ve paylaştığınız fotoğraflarla ilgilenebilecek kişilere ulaşmak son derece önemli. Bu sayede siz de kendi ilgi alanlarınızla ilgili kişilerin dikkatini çekebilir, daha çok beğeniyle birlikte daha çok takipçi kazanabilirsiniz. Ancak, bu noktada fotoğraf kalitesi ve doğru kompozisyon da kuşkusuz ki büyük önem taşıyor. Ve bildiğiniz gibi sosyal medyada özellikle seyahatlerde çekilmiş, dünyanın dört bir yanından çarpıcı fotoğraflar en çok beğeniyi alan paylaşımlar arasında yer alıyor. Eğer siz de seyahatlerden keyif alıyor, ancak seyahatlerinizde fotoğraf çekmekten çok daha büyük zevk duyuyorsanız, sıkı bir gezgin profili oluşturabilirsiniz. Böylece başta Instagram olmak üzere sosyal medyada çok beğeni almak için ilk adımı atabilirsiniz. Elbette sosyal medyada bir gezgin profili oluşturmak ciddi bir emek istiyor. Öncelikle seyahat etmek için vakit ve nakit ayırmak son derece kritik noktalar. Eğer seyahat etmeye vakit ayırabilecekseniz, sıra nakit ayırmaya geldiğinde dünyanın hemen her yerine uygun uçak bileti fiyatlarına kolaylıkla ulaşabileceğinizi önemle hatırlatmak isteriz. Seyahat etmek için doğru zamanı beklemek ve kampanyalardan yararlanarak, indirimli, son derece ucuz uçak bileti ile seyahat edebilmek mümkün. Sonrasında ise iş, birbirinden çarpıcı fotoğraflar çekebileceğiniz o ülkelere seyahat etmeye kalıyor.

Dünyanın başka hiçbir yerinde göremeyeceğiniz güzellikte kareler oluşturan o ülkeler, sosyal medyada beğeni yağmuruna tutulacak. Peki bu ülkeler hangileri? Elbette dünyanın hemen her noktasında, diğer ülkelerde bulamayacağınız güzellikte detaylara rastlayabilirsiniz. Biz sizlere 7 ülkeden bahsetmek istiyoruz. İşte çarpıcı karelerle, göz alıcı güzellikte manzaralara ve detaylara ulaşabileceğiniz 7 ülke…

1- Filipinler

Batad Pirinç Terasları, Luzon, Filipinler
Batad Pirinç Terasları, Luzon, Filipinler

Asya’nın güneydoğusunda bulunan ve Pasifik Okyanusu’nda yer alan binlerce göz alıcı adadan oluşan Filipinler, göz kamaştıran doğasıyla hem sualtı hem de toprakları üzerinde bir harikalar diyarını andırıyor. Yemyeşil bitki örtüsü, kıyılarında masmavi sular ve çarpıcı sualtı dünyasıyla tam bir cennet vadediyor. Dolayısıyla sosyal medyada beğeni yağmuruna tutulacak kareler çekmek için Filipinler en ideal rotalara sahip ülkeler arasında yer alıyor.

Pasifik Okyanusu, Filipinler
Pasifik Okyanusu, Filipinler

Eğer siz de yalnızca karada değil, sualtında da fotoğrafçılığınızı konuşturmak isterseniz ve sosyal medyadaki seyahat fotoğraflarınızın çeşitliliği konusuna özen gösteriyorsanız, Filipinler’de benzersiz fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Dünyanın, biyoçeşitlilik bakımından en zengin ülkeleri arasında gösterilen Filipinler’e seyahat etmek için, ülkenin uygun uçak bileti bulunan destinasyonlarını araştırmaya başlayabilirsiniz. Şüphesiz ki bu seyahatiniz diğerlerine benzemeyecek.

2- İrlanda

The Dark Hedges, Antrim Kontluğu, İrlanda
The Dark Hedges, Antrim Kontluğu, İrlanda

Atlas Okyanusu ile İrlanda ve Kelt denizleriyle çevrili, Birleşik Krallığa bağlı bir ülke olan İrlanda, göz alıcı kuzey Avrupa ülkelerinden biri. Ülkenin ortasında kalan bölümü, başkent Dublin ve diğer uçta yer alan Galway arasındaki yüzlerce kilometrekarelik bir alan, ormanlarla kaplı düzlük bir alan. Üstelik ülkede yine yer yer ormanlık ve yemyeşil bitki örtüsüyle kaplı pek çok yer bulunuyor. Bu da İrlanda’nın elbette doğal güzellikleriyle de öne çıkmasında etkili oluyor.

Mellows Köprüsü, Dublin, İrlanda
Mellows Köprüsü, Dublin, İrlanda

Tarihi bağımsızlık ve başkaldırılarla geçen İrlanda’nın, tarihi zenginlikleri de tıpkı doğal güzellikleri gibi göz kamaştırıyor. Köprüleri, kilise, kule ve eski yerleşim bölgeleriyle fotoğraf tutkunlarının dikkatini çekiyor. Siz de İrlanda seyahatinizi planlarken, bu muhteşem destinasyonlara sahip ülkenin, sizin seçeceğiniz kasabalarından büyükşehirlerine kadar keşfedebileceğiniz bir seyahat plan yapmaya özen gösterebilirsiniz. Böylece yalnızca metropoller değil, aynı zamanda kasabalarında keşfedilmeyi bekleyen tarihi ve doğal güzellikleri, kültürel zenginlikleri fotoğraflama fırsatı bulabilirsiniz. Başkent Dublin başta olmak üzere uygun uçak bileti alternatiflerini taramaya başlayın ve sonra gelsin beğeniler!

3- Antigua ve Barbuda

St. John's, Antigua ve Barbuda
St. John’s, Antigua ve Barbuda

Karayip Denizi’nde, Karayipler’i oluşturan ada ülkelerinden Antigua ve Barbuda, Karayipler’deki ada grubu Küçük Antiller’in bir parçası. Tarihi M.Ö 2400 yılına kadar uzanan ve Afrika kökenli bir halkı bulunmasına rağmen, eski bir İngiliz kolonisi olması bakımından anadili İngilizce olan ülkeye, siz de rahatlıkla seyahat edebilir ve burada kolaylıkla insanlarla anlaşabilirsiniz.

Antigua ve Barbuda, adını ülkeyi oluşturan iki büyük adadan alıyor. Antigua adasında bulunan başkent St. John’s, ülkenin tek uluslararası havalimanına ev sahipliği yapıyor.

Hediyelik eşya pazarı, Antigua ve Barbuda
Hediyelik eşya pazarı, Antigua ve Barbuda

Ülke, kuşkusuz ki özellikle kıyıları boyunca çarpıcı bir doğasıyla biliniyor. Ancak, karada da seyahat tutkunlarına rengarenk bir dünya sunuyor. Başkentin renkli yapıları ve hediyelik eşya pazarlarından bunu anlayabilirsiniz. Maya uygarlığından esinlenerek yapılmış hediyelik eşyalar oldukça ilginizi çekebilir.

Siz de birbirinden hesaplı St. John’s uçak biletleri için hemen sorgulamanızı yapabilirsiniz. Seyahatinizin sosyal medyada yoğun ilgi göreceğine şüphe yok.

4- Norveç

Norveç'te bir balıkçı kasabası
Norveç’te bir balıkçı kasabası

Norveç, İskandinav Yarımadası ülkelerinden biri olarak, Kuzey Avrupa’da yer alıyor. Norveç Denizi’ne kıyısı bulunan ülke, kıyıları boyunca uzanan göz alıcı fiyordlarıyla doğanın cömert davrandığı ülkelerden biri olarak gösteriliyor.

Elbette doğasını muhteşem kılan yalnızca kıyıları değil. Yemyeşil vadileri, yer yer buzul bölgeleri ve sık ormanlık alanlarıyla özellikle sosyal medyada harikalar yaratacak manzaralar sunduğu bir gerçek.

Andalsnes kasabası, Norveç
Andalsnes kasabası, Norveç

Ülkenin en önemli geçim kaynağı, dünyada da genel olarak bilindiği üzere balıkçılık. Bu nedenle denize kıyısı bulunan kasabalar balıkçılıkla ilgileniyor ve bu balıkçı kasabaları, fotoğraf tutkunlarını adeta cezbediyor. Kasabalar kendi başlarına da birer görsel şölen sunarken, buradaki günlük hayatı fotoğraflamak da son derece keyifli oluyor.

Siz de Norveç için hemen her destinasyona uygun uçak biletleri bulabilirsiniz. Hemen araştırmanızı yapın ve İskandinavya’nın bu göz alıcı ülkesini bir an önce ziyaret edin.

5- Malta

Valletta, Malta
Valletta, Malta

Orta Akdeniz’de ve Avrupa’nın güneyinde yer alan Malta, bir takımada ülkesi. 3 büyük ve 2 küçük adanın oluşturduğu bu ülkenin tarihi I. Neolitik Dönem’e kadar uzanıyor. Öyle ki arkeologların Malta’nın farklı bölgelerinde ilkel hayvan kalıntılarına rastladıkları biliniyor. Ancak, kuşkusuz ki gezginleri asıl cezbeden tarafları, koloni dönemlerinden kalan eşsiz tapınak ve eski yerleşimlerin bulunduğu bölgeler. Her adada farklı birer görsel şölen sunan Malta’nın, bu bakımdan tarih ve kültür turizminin önemli destinasyonlarına ev sahipliği yaptığı söylenebilir.

Luzzu adı verilen geleneksel kayıklar, Marsaxlokk, Malta
Luzzu adı verilen geleneksel kayıklar, Marsaxlokk, Malta

Bunun yanı sıra, göz alıcı kumsalları ve alçak, teraslı tepeleriyle benzersiz kareler çekmenizi sağlayacak bir coğrafi yapıya sahip olan Malta’da unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz. Kendine özgü kültürel izleri, bu topraklara özgü mimaride, sokaklarda ve hatta sandallarda dahi gözlemleyebilirsiniz.

Malta’ya seyahat etmek için uygun uçak bileti seçeneklerini sorgulamaya bugünden başlayın. Sosyal medyada fenomen haline gelmenizi sağlayacak, muhteşem kareler için Malta sizi bekliyor!

6- Fas

Deri boyama işlemi, Fas
Deri boyama işlemi, Fas

Endülüs Emevilerinin eski yerleşimlerinden biri olan ve seyahat tutkunlarını sokakları arasında gizemli bir yolculuk vadeden Fas, Kuzey Afrika’da bulunan ülkelerden biri. Birbirinden renkli ve göz alıcı mimari çizgileri, cıvıl cıvıl pazarları ve ilgi çekici günlük yaşantısıyla sosyal medyada son derece beğeni toplayacak, rengarenk bir dünya sunuyor.

Bir baharat dükkanı, Fas
Bir baharat dükkanı, Fas

Cilalı Taş Devri’nden bu yana, köklü bir tarihe ev sahipliği yapan Fas, mimari ve dekorasyon alanında dünyaca ünlü çizgiler taşıyor. Bu bakımdan, Fas seyahatinizde göreceğiniz yapılar, göz alıcı iç mimari ve dekorasyon ayrıntıları sizi de büyüleyebilir. Renk kontrastları, kuşkusuz ki sosyal medya paylaşımlarınızda son derece dikkati çekecek ayrıntılar oluşturacak. Fas’ın renkleri, sizi mimarinin yanı sıra pazarlarda da yalnız bırakmayacak, sokakları saran baharat kokuları arasında gizemli bir yolculuğa çıkmanızı sağlayacak.

Fas’ın hafızalarınızda en renkli tatil anılarıyla yerini alması için siz de elinizi çabuk tutun. Ülkenin birbirinden keyifli rotalarını en uygun uçak bileti seçenekleriyle keşfetmek için daha fazla beklemeyin.

7- Türkiye

Bafa Gölü, Muğla, Türkiye
Bafa Gölü, Muğla, Türkiye

Dünyanın turizm cennetlerinden biri olan Türkiye, tarihten günümüze pek çok uygarlığın yuvası olmuş ve bunun izlerini tüm şehirlerinde hala taşımakta olan ülkeler arasında yer alıyor. Edirne’den Ardahan’a kadar farklı kültürler ve bu kültürlerin mimariye, geleneklere ve mutfağa kadar etkili bir şekilde işlemiş olması, modern zaman seyyahlarının da yolunun mutlaka Türkiye’den geçmesine aracı oluyor.

St. Gregory Kilisesi, Ocaklı Köyü, Kars
St. Gregory Kilisesi, Ocaklı Köyü, Kars

Ülkenin göz alıcı kıyıları, yer yer farklı bitki örtüsü çeşitliliğiyle bir renk cümbüşü oluşturan doğası, bölgelere göre farklılıklar gösteren, geleneksel mimarisi, gölleri ve akarsuları, yüksek dağları ve geniş ovalarıyla her bölgesi ayrı güzellikler taşıyor. Köklü tarihi ise, dünyanın dört bir yanından tarih tutkunlarını cezbetmeye devam ediyor. Uygarlıklar beşiği olarak tanımlayabileceğimiz Türkiye’de yıllar boyunca tüm inançlar kendine yer bulabilmiş ve kiliseler, sinagoglar, camiler ve daha pek çok inanca yönelik tarihi eserler, günümüze kadar taşınmayı başarmış. Siz de doğudan batıya tüm bu güzellikleri keşfedebilir ve sosyal medyaya muhteşem kareler yükleme fırsatı bulabilirsiniz.

Sosyal medyanın en çarpıcı görselleri arasında sizin de paylaşımlarınızın yer almasını istemez misiniz? Herkesin hayranlıkla takip edeceği, beğeni toplayacak seyahat görselleri ve unutulmaz tatil anıları için siz de Aerobilet.com.tr adresinden ucuz uçak bileti alabilir, yepyeni rotalar keşfetmek için ilk adımı bugünden atabilirsiniz. Muhteşem rotalar ve benzersiz seyahat tecrübeleri, dünyanın dört bir yanında sizleri bekliyor!