Bulgaristan Uçak Bileti Alarak Osmanlı Mirasını Keşfe Çıkın

0
596
Bulgaristan Uçak Bileti Alarak Osmanlı Mirasını Keşfe Çıkın
Bulgaristan Uçak Bileti Alarak Osmanlı Mirasını Keşfe Çıkın

Bulgaristan uçak bileti alarak keşfe çıkabileceğiniz bu güzel ülke, tarihi şehirleri ve büyüleyici doğa manzaraları ile dikkat çekiyor. Bulgaristan; çarpıcı dağ manzaraları, altın renkli kumsalları, hareketli gece hayatı, zengin sanat sahnesi ve etkileyici tarihi yerleriyle size unutulmaz bir gezi sunacak. Balkan ve Rodop Dağları arasındaki çam ormanlarıyla kaplı Bulgaristan’ta güneşli plajlarda yüzebilir veya karla kaplı kayak merkezlerinin tadını çıkarabilirsiniz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla Bulgaristan uçak bileti alabilir ve bu komşu ülkeye unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz.

Bulgaristan Plajları

Uzun, kumlu plajları ve güzel hava koşulları tatilcileri her yaz Bulgaristan’ın Karadeniz tatil beldelerine çekiyor. Primorsko gibi muhteşem deniz kenarı tatil köyleri sayesinde özellikle Avrupalı turistler Bulgaristan kıyılarına akın ediyorlar.

Bulgaristan Plajları
Bulgaristan Plajları

Deniz kıyısındaki iki büyük şehir olan Varna ve Burgaz bile şehir merkezlerine birkaç dakika uzaklıkta çekici plajlara sahip. Sunny Plajı, Sozopol ve diğer tatil beldeleri sürekli geliştirilirken Bulgaristan’ın kuzey ve güneyinde keşfedilmemiş çok sayıda koy da bulabilirsiniz.

Bulgaristan Dağları ve Ormanları

Bulgaristan’ın doğal manzaraları yürüyüşçüler, dağ bisikletçileri ve kayakçıları büyülüyor. Yedi dağ sırası ülkenin genelinde yükseliyor ve buzul gölleri bu karla kaplı tepeler arasında parıldıyor. Çam ormanlarıyla kaplı Bulgaristan, Avrupa’nın ilkel dönemlerine bir bakış sunan vahşi kurtlara, ayılara ve vaşaklara da ev sahipliği yapıyor.

Bulgaristan uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız yürüyüş parkuru ağları, Balkan Dağları’nın sisle örtülmüş panoramaları ve Bulgaristan’ın en yüksek ikinci zirvesi olan 2.915 metre yüksekliğindeki Vihren Noktası, doğa sevenlerin mutlaka görmesi gereken yerler.  Bulgaristan gezinizde Rodopi köyleri arasında trekking yapabilir, Bansko’daki kayak merkezlerinin tadını çıkarabilir veya Pirin Milli Parkı’ndaki kuş çeşidi zenginliği arasında huzur içinde yürüyebilirsiniz.

Bulgaristan Antik Tarihi

Tarih atmosfer, Bulgaristan’ın kale ve tarihi kalıntılarında kendini gösteriyor. Bulgaristan’ın nehir kenarlarında sıralanan mağaraları, Neolitik Dönem yerleşimlerinin izlerini taşır. Gizemli Trakyalılar, göz kamaştırıcı altın ve gümüş parçalarını ve bugün yeni keşfedilen kaya mezarlarında bıraktılar. Romalılar ise Bulgaristan’da nefes kesen şehirler inşa ettiler.

Bu şehirler, Varna ve Filibe gibi modern şehirlerin ortasında duran antik hamamlar, surlar ve amfitiyatrolar ile hala yaşıyor. Bulgaristan seyahatinizde eski başkent Tırnova‘nın Tsarevets Kalesi’nin surları boyunca yürüyebilir, Trakya mimarisinin yanı sıra Osmanlı döneminden kalan kaleleri ve camileri keyifle gezebilirsiniz.

Bulgaristan Kiliseleri ve Sanat Eserleri

Bulgaristan’a gelen her ziyaretçi, geniş altın kubbeli kiliselerden minyatür ikon resimlerine kadar dini sanat çeşitliliğinden etkileniyor. Sofya’daki Aleksander Nevski Kilisesi ve 10. yüzyıl Rila Manastırı, en çok turisti ve hacıyı çekerken yerleri.

Tırnova Kilisesi’nin ahşap oymaları ve Bachkovo’nun kıyamet temalı duvar resimleri dünyaca ünlü. Bulgaristan’dan en küçük köylerdeki Ortodoks kiliselerinde bile hayran kalınacak bir şeyler var. Titreyen mum ışığında büyüleyici görünen oymalı ahşap ikonolar ve azizlerin duygusal resimleri bütün kiliseleri süslüyor. Granit kayalıklar ve yalnız dağ geçitlerde kurulan kiliseler de eşsiz manzaralara sahip.

Bulgaristan’da Gezilecek Yerler

Sofya

Bulgaristan’ın gelişmiş başkenti olan Sofya, ülkenin hem tarihi yönünü hem de modern yüzünü simgeliyor. Sofya’yı saran büyük anıtlar Sovyet yönetiminden kalmadır. Şehir merkezindeki Serdica Kalesi ve St George Roma-Bizans Kilisesi’ne ait antik kalıntıları, şehirde en çok ilgi gören yerler. Vitosha Dağı’nın karla kaplı tepelerinin üstünde parıldayan Alexander Nevsky Katedrali’nin ikonik Ortodoks kubbelerini ve yaldızlı mimarisini de mutlaka görmelisiniz.

Sofya
Sofya

Bulgaristan uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız, görülecek ve gezilecek pek çok yeri olan Sofya, aynı zamanda ülkenin eğlence başkenti. Burada Balkan mutfağını tadabileceğiniz güzel restoranlar, kafeler ve hareketli eğlence kulüpleri bulacaksınız.

Varna

Çarpıcı deniz manzaralarına sahip Varna, Karadeniz kıyısındaki bir tatil beldesinden çok daha fazlasını size sunacak. Varna, uzun ve büyüleyici bir tarihe sahip ve şehri gezerken göreceğiniz Roma hamamları ve karmaşık Ortodoks mimarisi sokakları süslüyor. Varna bu nedenle güneş tutkunlarının yanı sıra tarih meraklılarına da hitap ediyor. Varna gezilerinde plajlar hala büyük bir etken ve hareketli deniz kenarı gezinti yolları; deniz ürünleri restoranları, kokteyl barları ve canlı eğlence kulüpleriyle dolu.

Buzludzha Anıtı

Sofya şehrine kısa bir mesafede yer alan ve terk edilmiş bir UFO’nun kalıntıları gibi görünen Buzludzha Anıtı, mutlaka görmeniz gereken bir yer. 1970’lerde komünist bir buluşma yeri olarak inşa edilen Buzludzha Anıtı, Stara Zagora eyaletinde tepesinde terk edilmiş bir kalıntı.

Takma adı Bulgaristan’ın UFO’su olan heybetli daire şeklindeki yapı, tepeyi saran yoğun beyaz sis ile ürkütücü bir bilim kurgu filminden çıkmış gibi görünüyor. Buzludzha Anıtı’nın ilginç dış mimarisinin fotoğraflarını çektikten sonra iç mekanlarını bir turla gezebilir ve komünist döneme ait çarpıcı dekorasyonları inceleyebilirsiniz.

Burgaz

Burgaz, Karadeniz’in güneyindeki plajlarıyla Bulgaristan’ın tatil cenneti. Burgaz büyüleyici plajlarının dışında tarihi merkezlerdeki otantik yapılardan Art Deco modern mimarilere kadar çok renkli bir şehir.

Burgaz
Burgaz

Aynı zamanda Burgaz, Bulgaristan’ın en canlı müzik festivallerinden bazılarına da ev sahipliği yapıyor. Özellikle yaz aylarında turistlerle dolan Burgaz’ın Kuzey Plajı, şehirdeki en popüler yer. Bu geniş kum plajda Karadeniz’in harika manzaraları eşliğinde keyifle yüzebilirsiniz.

Bulgar Devlet Anıtı

Bu büyük soyut heykelin dünyadaki en ağır komünist anıt olduğu söyleniyor. Bulgar mitolojisinde, insanın ortaya çıkmasından çok önce, dünyayı Ispolini adında dev bir ırkın istila ettiği söylenir ve bu anıtta bu devlere adanmıştır. 1981’den bu yana Şumnu kentinin tepelerinde bulunan bu büyük anıt, 1300 yıllık Bulgar tarihini de anıyor. 30 km öteden görülebilen anıt, Şumnu kentinin üzerinde kasvetli bir hava yaratıyor ve deniz seviyesinden neredeyse 1.500 metre yüksekte duruyor.

Bulgaristan İmparatorluğu’nun 1300. yıl dönümünü anmak üzere 1981’de tasarlanan bu kübist tarzdaki anıt, kralların ve kahramanların yanında donmuş gibi görünen taştan devleri de gösteriyor. Heykeller yüksek duvarlara sahip geometrik bir binanın köşelerini süslüyor ve alana sert bir beton merdivenden çıkarak bu ilginç sanat eserlerini inceleyebilirsiniz.

Rila Manastırı

Bu tarihi manastır, Bulgaristan’ın mimari mücevherlerinden biri. Kaleye benzeyen Rila Manastırı, bugün bulunduğu dağda etkileyici bir kompleks haline gelmek için birçok yenilenmeden geçti. Bulgaristan’daki ilk ve en büyük manastır olan Rila Manastırı, Rila Dağları’nda 1.147 metre yükseklikte yer alıyor.

Rila Manastırı, 10. yüzyılda Rila’nın azizi Ivan’ı onuruna kuruldu. Ivan, hayatının son 20 yılını manastıra yaklaşık dört kilometre uzaklıktaki bir mağarada dua ederek geçirdi. Ivan, yaşamı boyunca bir aziz olarak görüldü ve inanlılar onun lütfunu almak için bu mağaraya akın etti. Bugün bile ziyaretçiler ve hacılar manastırı gezdikten sonra azizin mağarasını ziyaret etmek için yürüyüş yapıyorlar.

Rila Manastırı
Rila Manastırı

Hreliov Kulesi’ni ve manastırı çevreleyen kompleks, neredeyse 9.000 metrekare. Komplekste bir müze, 300’ün üzerinde keşiş hücresi, nadir el yazmaları ile dolu bir kütüphane ve dört şapel bulunuyor. Çarpıcı kubbeleri, siyah beyaz kemerleri ve Orta Çağ tarzı resimlerle süslü avluları, bu manastıra Bulgar ulusal mimarisinin bir şaheseri olarak ün kazandırdı.

Rila Manastırı, Bulgaristan’ın bir simgesi olarak kabul edilir ve paraların üstüne basılır. Manastır, 1983 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne de eklendi ve uzak olmasına rağmen binlerce ziyaretçi çekmeye devam ediyor.

Tırnova

Efsanevi çarlar şehri olarak bilinen Tırnova, Bulgaristan’nın kuzey dağları eteklerinde güzel bir konuma sahip. Yantra Nehri’nin S şeklindeki kıvrımlı kenarları tarafından ikiye ayrılan şehrin mimarisi, nehir kıyıları boyunca uzanan çatı teraslarıyla çok etkileyici.

Bulgaristan uçak bileti alarak gezeceğiniz Tırnova’nın Arnavut kaldırımlı sokakları ve sokakları süsleyen yarı ahşap evleri, Orta Çağ’da Tırnova Okulu olarak da bilinen mimari tarzın başlıca örneklerini oluşturuyor. Şehri gezerken doğal güzelliklerinin ve tarihi manzaranın bir karışımını bulacaksınız. İğne yapraklı ağaçların süslediği şehir, muhteşem Bizans kiliseleri ve tarihi evleriyle Bulgaristan’ın en güzel yerlerinden biri.

Bansko Kayak Merkezi

Bulgaristan uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız Bansko, Bulgaristan’ın en popüler kış sporları tesisi ve dünyanın her yerinden turistlerin akınına uğruyor. Köknar ormanları arasındaki kayak alanları, Doğu Avrupa’da en sevilen kış tatili merkezleri arasında.

Bansko Kayak Merkezi
Bansko Kayak Merkezi

70 kilometrelik kayak parkurunun tadını çıkarmanın yanı sıra Bansko’nun Pirin Dağları’ndaki engebeli manzarası, lüks otel çeşitliliği, eğlenceli barları, caz festivalleri ve Bulgar tavernaları ile burada harika zamanlar geçirebilirsiniz.

Tarihi Melnik Kasabası

Bu küçük Bulgar kasabası, dağlarda muhteşem bir konuma ve uzun bir tarihe sahip. Melnik’te gezerken pek çok güzel şey göreceksiniz. Muhteşem dağ manzaraları, şirin şehir sokakları ve kartpostal güzelliğinde vadilerin yanı sıra bu kasabada fantastik pazarlar ve mükemmel yerel şarap üreticileri de var.

Bu küçük Bulgar kasabasında sadece 385 kişi yaşıyor ve Bulgaristan’da bu kişilerin dünyadaki en şanslı 385 kişisi olduğu söyleniyor. Melnik aslında Bulgaristan’daki en küçük şehir ve Bulgaristan İmparatorluğu, Osmanlı İmparatorluğu ve Rusya arasında birçok kez el değiştirmiş.

Melnik, Pirin Dağları’nın eteklerinde muhteşem bir konuma sahip ve kasabayı gezerken küçük kafelerin ve eski dünya atmosferinin tadını çıkarabilirsiniz.

Shipka Memorial Kilisesi

Tüm Bulgaristan’ta en çok ilgi çeken turistik yerlerinden biri de masallardan çıkmış gibi görünen Shipka Memorial Kilisesi’dir. Şipka şehrinde yer alan kilise; 53 metrelik kilise kulesi, ışıltılı altın kubbesi ve pembe renkleriyle Bulgaristan’ın en güzel yapılarından biri olarak sizi büyüleyecek.

Shipka Memorial Kilisesi
Shipka Memorial Kilisesi

Rus-Türk Savaşı’nda ölen askerlerin anısına inşa edilen bu rüya kilise, mutlaka görülmesi gereken mütevazı bir iç mekana sahip ama asıl ilgi çeken yer, altın kubbelerin ve pembe rengin yarattığı masalsı atmosfer.

Pamporovo Dağ Tatilleri

Yemyeşil ormanlar ve buzlarla kaplı beyaz vadiler arasında yer alan popüler bir dağ tatil beldesi olan Pamporovo, Rodop Dağları’nın dalgalı sırtında, Yunanistan ile sınır bölgesinde yer alıyor.

Yaz aylarında doğa yürüyüşleri, kış aylarında ise kayak yapmak için tercih edilen Pamporovo, 36 km uzunluğundaki yamaçları ve büyüleyici doğa manzaraları ile her mevsim ziyaret edebileceğiniz bir yer. Bulgaristan uçak bileti alarak yakından göreceğiniz Pamporovo hızla genişliyor ve Doğu Avrupa’nın en sevilen dağ tatil beldelerinden biri olarak ilgi görüyor.

Zheravna Kasabası

Bulgar ulusal yeniden canlandırma çalışmalarının en güzel örneği olan Zheravna, ülkenin en ikonik mimari tarzlarının harika bir manzarasını sunuyor. Kasaba görkemli Balkan Dağları’nın dibinde, çam ağaçlarının ve beyaz karaağaçların arasında eşsiz bir konumda yer alıyor. Zheravna’nın Arnavut kaldırımlı sokaklarını saran tarihi evler, güzel bir şekilde restore edilmiştir ve 150’den fazla tarihi ahşap evi burada gezebilirsiniz.

Göreceğiniz ünlü yapılar arasında iseYordan Yovkov Evi ve simgelerle dolu St. Nicholas Kilisesi gibi yapılar bulunuyor. Bulgar halk kıyafetlerini ve geleneklerini kutlayan, eğlencelerin yıl boyunca sürdüğü August Dobromiritsa Kır Parkı da mutlaka uğramanız gereken yerler arasında.

Bulgaristan Uçak Bileti ile Belogradchik Kayalarını Görün

Belogradchik kasabası sınırında gizlenen dünyanın jeolojik harikaları, Balkan Dağları’nın kuzey yamaçlarında turistleri büyülüyor.

Bulgaristan Uçak Bileti ile Belogradchik Kayalarını Görün
Bulgaristan Uçak Bileti ile Belogradchik Kayalarını Görün

Belogradchik kayaları olarak da bilinen bu ilginç kayalar, halk efsanelerine ilham veren benzersiz görüntüleri ile ünlü. Belogradchik sadece devasa ve ilginç kayalardan oluşmuyor, Belogradchik Fortress Kompleksi, Roma dönemine dayanan Baba Vida Kalesi ve Magura Mağarası’nın gizemli duvar sanatı örnekleriyle de çok ilgi çekiyor.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla kolayca Bulgaristan uçak bileti alabilir ve önemli bir Türk nüfusuna da sahip olan bu güzel ülkeyi keyifle gezebilirsiniz.