Sao Paulo Uçak Bileti Alarak Brezilya’yı Keşfe Çıkın

0
1535
Sao Paulo Uçak Bileti Alarak Brezilya'yı Keşfe Çıkın
Sao Paulo Uçak Bileti Alarak Brezilya'yı Keşfe Çıkın

Sao Paulo uçak bileti alarak keyifle gezeceğiniz, 20 milyondan fazla kişinin yaşadığı çok büyük bir metropol olan Sao Paulo sadece Brezilya’nın değil aynı zamanda dünyanın da en büyük şehirlerinden birisi.

Sao Paulo, etkileyici geniş caddeleri ve modern şehir manzaralarını oluşturan benzersiz tasarımlı gökdelenleri ile kendine özgü bir şehir. Etkileyici müzeler ve parkları gezmek ya da Güney Amerika yemeklerini keşfetmek için Sao Paulo’da harika olanaklar bulacaksınız.

Dünyanın her yerinden gelen göçmenler Sao Paulo’nun bir parçası olmuştur ve gezinizde göçmenlerin Sao Paulo yaşamı ve kültürü üzerindeki etkisini kolayca görebilirsiniz. Burada Afrikalıların Brezilya’daki katkılarına adanmış bir müze bile var.

Sao Paulo uçak bileti ile gezeceğiniz şehirde karşılaşacağınız en büyük zorluk şehrin büyüklüğüdür. Sao Paulo’nun ne kadarlık bir yayıldığı hakkında bir fikir edinmenin iyi bir yolu, 46 katlı Edificio Italia binasının gözlem güvertesinden şehre bakmaktır. Sao Paulo’nun turistik merkezlerinin çoğu da farklı yerlere yayılmıştır, bu nedenle gezinizde sık sık metro kullanmanız gerekecek.

Sao Paulo’nun nefes kesen panoramik manzarasını sunan Edificio Italia’nın zirvesine çıkabilir, gurme yemekler bulacağınız Mercado Municipal de Sao Paulo’da dolaşabilir, Neo Gotik Sao Paulo Katedrali’nin muazzam kulelerini inceleyebilir veya muhteşem Sao Paulo Tiyatrosu’nda keyifle bir gösteri izleyebilirsiniz.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla Sao Paulo uçak bileti alabilir ve Brezilya’nın büyüleyici şehirlerinden birisini doyasıya gezebilirsiniz.

Sao Paulo’ya Ne Zaman Gidilir?

Sao Paulo’yu ziyaret etmek için en iyi zamanlar, havanın daha serin olduğu mart-mayıs veya ekim-kasım aylarıdır. Bu aylarda şehir çok az yağış alıyor.

Sao Paulo, Güney Yarımküre’de bulunduğundan burada Kuzey Yarımküre’deki ülkelerle zıt mevsimler yaşanıyor. Sao Paulo’da aralık ve şubat ayları arası yaz aylarını oluşturur ve bu aylar çok sıcak ve yağışlıdır. Genel olarak da yıl boyunca Sao Paulo’da hava oldukça sıcaktır ve nadiren sıcaklıklar 30 derecenin altına düşer.

Sao Paulo’da Ne Yenir?

Sao Paulo uçak bileti ile keşfe çıkacağınız şehir, kültürlerin erime potası olduğu için burada gezerken dünyanın dört bir yanından mutfaklar bulabilirsiniz. Ancak, burada denemeniz gereken asıl lezzetler Brezilya’nın geleneksel lezzetleri olmalıdır.

Dünyanın en iyi 50 restoranı arasında yer alan Mani ve DOM’yi hem dünya mutfakları hem de yöresel yemekler için tercih edebilirsiniz. Michelin yıldızlı bir restoran olan Tuju’da uğrayabileceğiniz harika restoranlardan bir diğeri. Bu restoran çok yenilikçidir ve seçkin mevsim mutfağıyla ünlüdür.

Sao Paulo'da Ne Yenir?
Sao Paulo’da Ne Yenir?

Et lokantaları Brezilya’da çok popüler ve Sao Paulo’nun en iyi et restoranları arasında yer alan Varanda Grill, mükemmel biftekleriyle ünlüdür. Barbacoa ise et yemeklerinin yanında zengin salata barıyla çok seviliyor. Eleştirmenler ve gezginler tarafından tercih edilen diğer restoranlar ise İtalyan klasiklerini tadabileceğiniz Braz Pizzaria ve Japon yemekleri sunan Kinoshita’dır.

Daha rahat bir ortam veya iyi fiyatlı yiyecekler arıyorsanız lezzetli, hafif yemekler sunan Sao Paulo’nun yöresel et restoranlarına uğrayabilirsiniz. Bu restoranlarda bulacağınız Mortadella sandviçi (ince dilimlenmiş İtalyan mortadella sosisi ve dilimlenmiş höyük hamur mayası üzerine provolone peyniri) mutlaka denemeniz gereken bir lezzet. Şehirde bu sandviçleri en iyi yapan yerleri Mercado Municipal’da bulabilirsiniz.

Bütçeniz ne olursa olsun, Brezilya’da bir yemeğe başlamanın en iyi yolu, Brezilya’nın şeker kamışı likörü olan, şeker ve limon ile yapılan ulusal kokteyl Caipirinha içmektir.

Sao Paulo’da Gezilecek Yerler

Sao Paulo’da inanılmaz kültürel mekanlar, şehir manzaraları ve doğal güzellikler bulunuyor. Sanatseverler bu Brezilya şehrini çok seveceklerdir çünkü burada farklı tarzlarda pek çok ilginç müze var. Brezilya’nın sanat dünyasına dair gerçek bir fikir edinmek için Sao Paulo Sanat Müzesi ve Brezilya Afrika Müzesi’ne mutlaka uğramalısınız.

Sao Paulo uçak bileti ile şehrin en büyük caddelerinden birisi olan Paulista caddesi boyunca yürüyebilir, Mercado Municipal’daki yerel yiyecekler satan tezgahlara göz atabilir veya Ibirapuera Parkı’nın güzelliğinin tadını çıkarabilirsiniz.

Paulista Caddesi

Mağazalar, oteller, kafeler, kültürel kurumlar ve restoranlar ile dolu olan Paulista caddesi, şehrin ana caddelerinden birisidir. Yüksek gökdelenler bu sokağı dolduruyor ve birçoğu ilginç mimarileriyle turistleri büyülüyor.

Bu caddede gezmek, Sao Paulo şehrinin manzaralarını görmek ve atmosferini yaşamak için harika bir yoludur. Sao Paulo Sanat Müzesi ve Sao Cidade Alışveriş Merkezi de dahil, şehrin en gözde mekanlarını bu gezinizde görebilirsiniz.

Paulista Caddesi
Paulista Caddesi

Bu geniş caddede yürürken Sao Paulo’da yaşamanın nasıl bir şey olduğunu hissedeceksiniz. Pek çok turist, caddenin araç trafiğine kapalı bölümlerinin çeşitli satıcılar, sokak müzisyenleri ve hediyelik eşya tezgahlarıyla dolu olmasından dolayı burayı çok seviyor.

Sao Paulo Plajları

Brezilya’nın Sao Paulo şehri de Brezilya genelindeki gibi etkileyici plajlara sahip. Sao Paulo eyaleti; plajlarda yüzmek, sörf yapmak ve güneşlenmek için keşfe çıkacağınız yaklaşık 650 kilometrelik tropik bir Atlantik kıyı şeridine sahip.

Sao Paulo’ya sadece 80 kilometre uzaklıkta bulunan Santos liman kenti, Güney Amerika’daki en güzel manzaralardan bazılarını size sunacak. Burada göreceğiniz dünyanın en uzun peyzajlı okyanus kenarı bahçesi, 6 kilometre uzunluğundaki büyüleyici plaja paralel olarak uzanıyor.

Sao Paulo uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız bu sahildeki kalabalık genellikle yerel halktan oluyor. Yüksek katlı binaların ve otellerin manzaraları Santos’un merkezine, Rio’nun Copacabana’sının benzer bir hava katıyor.

Sao Paulo Plajları
Sao Paulo Plajları

Akvaryum ve Brezilya Kahve Müzesi gibi ilgi çekici yerleri de gezebileceğiniz Santos’un güneyinde ünlü Praia Grande Plajı da bu bölgede yer alıyor. Bu plajda sahil şeridi boyunca kilometrelerce uzanan gökyüzü dairelerinde ucuz konaklama bulmak her zaman kolaydır.

Santos’un doğusunda, yirminin üzerinde muhteşem kumsalın bulunduğu bir sahil kenti olan Guaruja bulunur. Keyifle gezeceğiniz bu sahil kentinin merkezi, büyük kentlerden hafta sonu tatili için buraya gelen yerli ve yabancı turistler dolu. Guaruja’da bulunan iki geniş ve ferah plaj olan popüler Pitangueiras ve Asturias, denizin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz yerler. Gençlerin akın ettiği Pernambuco Plajı ise şehrin daha seçkin olan kuzey sahilinde sizi bekliyor.

Sao Paulo gezinizde mutlaka uğramanız gereken Maresias ise okyanusun güçlü melteminin adını taşıyan çarpıcı bir tatil kasabasıdır. Bu esinti aynı zamanda büyük dalgalar anlamına da geliyor, yani kasaba hem rüzgar sörfçüleri hem de okyanus sörfçüleri için mükemmel bir yer. Okyanusta harika bir gün geçirdikten sonra Maresias’ın pek çok saray benzeri gece kulübünden birinde dans ederek sabaha kadar eğlenebilirsiniz.

Edificio Italia

Sao Paulo uçak bileti alarak gezeceğiniz Sao Paulo’nun merkezinde bulunan 46 kat yüksekliğindeki Edificio Italia, şehirdeki en yüksek binalardan birisidir. Binanın kendisi de dar ofis pencereleriyle görülmesi gereken bir manzara oluşturuyor ama buraya gelmenizin asıl nedeni Edificio Italia’nın gözlem güvertesinde karşınıza çıkacak muhteşem panoramik Sao Paulo manzaralarıdır.

Çatı katındaki güverteye pazartesiden cumaya sabah 4 ile akşam 17 arasında ücretsiz olarak erişebilirsiniz. Bu büyüleyici manzaranın tadını çıkardıktan sonra çatı katındaki ünlü restoran Terraço Italia’ya veya onun piyano barına da uğrayabilir ve manzaraya karşı lezzetli İtalyan yemeklerini tadabilirsiniz.

Sao Paulo Katedrali

Bu Neo-Gotik katedral, muazzam kuleleriyle dikkatinizi çekecektir. Katedral, şehir merkezinde, Praça da Se’nın ana meydanına yakın bir konumda bulunuyor.

Gezeceğiniz iç mekan 8000 kişiye kadar hizmet verebiliyor, bu sayı Sao Paulo Katedrali’nin şehirdeki en büyük kilise olduğu anlamına geliyor.

Sao Paulo Katedrali
Sao Paulo Katedrali

Katedral büyüklüğünün yanında güzel bir mermer iç mekana ve renkli vitray pencerelere sahip olduğu için burada harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Turistler bu ünlü katedrali çok güzel ve etkileyici buldukları için burası her zaman çok kalabalıktır.

Sao Paulo Sanat Müzesi

Sao Paulo uçak bileti ile ziyaret edebileceğiniz, yerel olarak MASP olarak bilinen Sao Paulo Sanat Müzesi, 1968 yılında açılmış yeni bir müze olmasına rağmen Latin Amerika’daki en kapsamlı batı sanat koleksiyonuna sahip.

İzlenimcilerin ve modern ustaların eserlerini burada göreceksiniz. Renoir, Van Gogh, Matisse, Manet, Debret, Picasso, Miro ve Degas’ın 73 bronz heykeli müzede göreceğiniz başyapıtlardan sadece bazıları.

Sao Paulo Sanat Müzesi
Sao Paulo Sanat Müzesi

Rönesans sanatçılarına ağırlık vermesine rağmen, kıtadaki 20. yüzyılın ortalarından ve sonrasındaki dönemden sanatçılara, ayrıca Brezilya’daki Portinari ve Di Cavalcanti de dahil olmak üzere bazı çağdaş sanatçılara odaklanan ilk sanat müzelerinden birisi de burasıdır.

Sao Paulo Sanat Müzesi’nin olağanüstü koleksiyonları Tate Modern, MoMA ve Centre Pompidou gibi dünyaca ünlü müzelerle aynı seviyede değerlendiriliyor. Brezilyalı İtalyan mimar Lina Bo Bardi tarafından tasarlanan binanın kendisi de bir Modernizm klasiği olarak görülmeye değer güzellikte.

Ibirapuera Parkı

Sao Paulo uçak bileti alarak güzelliklerini yakından göreceğiniz ünlü Ibirapuera Parkı, ünlü peyzaj mimarı Roberto Burle Marx tarafından tasarlandı. Anıtları, müzeleri, oyun alanları, bahçeleri, parkurları, gölleri ve performans alanları ile muazzam bir yeşil alan olan park, Sao Paulo halkının yanı sıra modern mimarinin ve şehir kültürünün parçalarını görmek için de çok eğlenceli bir yer.

Parkta göreceğiniz Sao Paulo’nun öncülerine adanan Bandeiras Anıtı, kahramanlık figürleri ile süslüdür ve Brezilyalı heykeltıraş Victor Brecheret’in muhteşem bir eseridir. Göreceğiniz etkileyici Dikili Taş ise 1932 yılında, yeni bir anayasa mücadelesinde ölenleri anıyor.

Ibirapuera Parkı
Ibirapuera Parkı

Ibirapuera Parkı’nda yer alan ve Oscar Niemeyer’in tasarladığı ultra modern müzik salonu Auditario Ibirapuera, Sao Paulo’nun en iyi konser mekanlarından biri olarak kabul edilir.

Parkta ayrıca Folclore Havacılık ve Halk Sanatları Müzesi’ni de gezebilir ve müzenin zemin katında bulunan uçak modellerini ve uçuş teçhizatlarının yanında Brezilya’nın dört bir yanından gelen, halk sanatlarına ve geleneklerine adanmış yaklaşık 20.000’den fazla eseri inceleyebilirsiniz.

Sao Paulo Şehir Tiyatrosu

Mimar Ramos de Azevedo, Art Nouveau ve İtalyan Rönesans temalarının eklektik bir karışımını kullanarak Paris Opera Binası’ndan sonra Sao Paulo’daki bu muhteşem tiyatroyu da tasarladı.

Sao Paulo Şehir Tiyatrosu
Sao Paulo Şehir Tiyatrosu

1911 yılında tamamlandıktan hemen sonra tiyatro büyük bir turistik merkez haline geldi. Güney Amerika’daki sahne sanatları için en büyük merkez olan tiyatro; Carla Fracci, Rudolf Nureyev, Titta Ruffo, Enrico Caruso, Maria Callas, Arturo Toscanini ve Heitor gibi uluslararası sanatçıların, dansçıların ve müzisyenlerin performanslarına ev sahipliği yapıyor.

Tiyatro binası tamamen orijinal ihtişamıyla restore edildi ve 1991 yılında yeniden açıldı. Büyüleyici iç mekanını da gezebileceğiniz tiyatro aynı zamanda Sao Paulo Senfoni Orkestrası, Mercan Lirico (Lirik Korosu) ve Sao Paulo Şehir Balesi’ne de ev sahipliği yapıyor.

Sao Paulo Uçak Bileti Alarak Se Katedrali’ni Gezin

Sao Paulo uçak bileti ile gezeceğiniz bu Neo-Gotik katedral, daha önce burada bulunan eski bir katedralin üzerine inşa edildi ve yapımı 1913’ten 1967’ye kadar sürdü. Binayı süsleyen mozaikler ve diğer dekoratif unsurlar İtalya’dan geliyordu ve savaş bunların gelmesini zorlaştırdı.

1954 yılında Sao Paulo’nun kuruluşunun 400. yıl dönümünde kutsanan Se Katedrali, artık şehrin en büyük simgesel yapılarından birisi.

Dış cephede “Eski Ahit” peygamberlerinin heykelleri ve Mesih’in havarileri bulunuyor. Kilisenin geri kalanı Neo-Gotik tarzda olmasına rağmen, kilise Rönesans tarzı bir kubbe ile örtülmüştür.

Sao Paulo Uçak Bileti Alarak Se Katedrali'ni Gezin
Sao Paulo Uçak Bileti Alarak Se Katedrali’ni Gezin

Gezebileceğiniz iç kısım, Brezilya’daki Katolikliğin tarihini gösteren 10.000 borulu org ve vitray pencereler gibi çeşitli ilginç özelliklere sahip. Armadillolar da dahil olmak üzere Brezilya bitki örtüsünü (kahve ve ananas dallarını) temsil eden oyulmuş sütunlardaki baş harflere özellikle dikkat edin.

Katedral Sao Paulo’nun tarihi merkezinde yer alıyor ve eski kentte bir yürüyüş turuna başlamak için harika bir yer.

Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca Sao Paulo uçak bileti alabilir ve Brezilya’nın büyüleyici kültürünü keşfe çıkabilirsiniz.