Graz Uçak Bileti Alarak Avusturya’yı Gezin

0
991
Graz Uçak Bileti Alarak Avusturya'yı Gezin
Graz Uçak Bileti Alarak Avusturya'yı Gezin

Graz uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız, Avusturya’nın güney kesiminde bulunan Graz,  Viyana’dan sonra ülkedeki en büyük ikinci şehridir. İnsan yerleşimleri tarihin erken dönemlerinden beri Graz’da bulunuyor. Graz, Hapsburg İmparatorluğu’nun da bir parçasıydı ve Slovenya ile yakından bağlantılı bir merkezdi.

Graz, yoğun bir üniversite nüfusuna ve zengin bir eğitim geçmişine sahiptir, aynı zamanda Nicolas Tesla, Arnold Schwarzenegger ve Erwin Schrodinger dahil olmak üzere pek çok tanınmış isme ev sahipliği yapmıştır.

Rönesans sanatçıları tarafından süslenmiş eski mimarilerle dolu şehir merkezi ile Graz, belli bir stile ve zarafete sahip. Graz, mükemmel doğasından dolayı da Avusturya’da ünlü bir turizm merkezi haline gelmiş durumda.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla kolayca Graz uçak bileti alabilir ve Avusturya’nın bu büyüleyici şehrinin muhteşem manzaralarını ve tarihi yerlerini keyifle gezebilirsiniz.

Graz’da Gezilecek Yerler

Graz Eski Kenti

Graz uçak bileti alarak gezeceğiniz eski kent, Graz’ın kalbi ve ruhudur. Graz eski kenti; tarihi surları, büyüleyici geçitleri, Orta Çağ bina cepheleri ve sıra dışı modern mimariyi kapsayan yaşayan bir müzedir. Graz eski kenti her mevsim hem etkinliklerle hem de turistlerle dolu.

UNESCO uzmanları burada bulunan sayısız turistik yerden çok etkilendiler ve Graz’ın eski kentini çağlar boyunca korunmaya değer bir Dünya Kültür Mirası Alanı ilan ettiler.

Graz Eski Kenti
Graz Eski Kenti

Bu bölgeyi saran surların tarihi 11. yüzyıla kadar uzanıyor. Kentin iç bölümü; İtalyan tarzı meydanların, etkileyici kamu salonlarının, avluların ve diğer bakımlı tarihi evlerin güzelliğiyle dikkat çekiyor. Eski kentin dar ve romantik sokakları da size harika fotoğraflar sunacak.

Şehrin dört üniversitesinden gelen öğrenciler, Graz’a neredeyse bir Akdeniz havası veren birçok sokak kafesinin tadını çıkarmak için eski kente akın ediyor. Sanat galerileri, harika alışveriş mekanları, yenilikçi veya geleneksel mükemmel restoranların yanı sıra yoğun bir etkinlik takvimi de Graz eski kentinin her zaman canlı kalmasını sağlıyor.

Schlossberg

Graz’ın en tanınmış özelliklerinden biri olan ve şehrin merkezinde gururla ayakta duran Schlossberg, bir zamanlar kale görevi gören ve şimdi halka açık bir parka dönüştürülmüş, ağaçlarla kaplı bir tepedir.

Schlossberg’in tarihi 10. yüzyıla kadar uzanıyor. Tarih boyunca bu tepe, şehir için bir tahkimat ve savunma noktası oldu. Burada günümüze kalan şey ise Graz’ın en ilgi çekici yerlerinden biri olan ikonik saat kulesidir.

Schlossberg
Schlossberg

Graz uçak bileti ile gezeceğiniz Schlossberg, güzel bir park olarak hizmet veriyor ve tepenin kenarında çapraz bir noktada bulunuyor. Bu alan muhteşem Graz manzarasını görmek için mükemmel bir yer olan süslü bir merdiven setine de sahip.

Schlossberg Saat Kulesi

Efsanevi Schlossberg Tepesi üzerinde duran ve Graz’daki birçok yerden kolayca görülebilen Schlossberg Saat Kulesi, yüzlerce yıldır burada bulunuyor ve Graz ile Avusturya tarihinin bir sembolü olarak ilgi çekiyor.

Schlossberg Saat Kulesi
Schlossberg Saat Kulesi

Saat kulesi; parlak beyaz duvarları, geniş ahşap balkon bölümü ve tarihi 15. yüzyıla kadar uzanan kiremitli sivri çatıları ile çarpıcı bir tasarımı size sunacak. Saat mekanizması artık elektroniktir ve daha sonraki eklemeler nedeniyle, dakika ve saat kolları gerçekten kafa karıştırıcı şekilde tersine çevrilidir.

Schlossberg Saat Kulesi, Graz’da mutlaka görülmesi gereken bir yer. Kulede, bir infaz yapıldığında bunu duyurmak için çalan çan sesleri hala duyuluyor.

Graz Eggenberg Sarayı

Bir zamanların güçlü ve etkili Steiermark bölgesinin bir sembolü olan Eggenberg Sarayı, Avusturya ve Graz şehri için önemli bir tarihi ve kültürel simgedir.

Graz’ın batı kesiminde yer alan saray, muhteşem park alanlarıyla ve bahçelerle çevrili durumda, ayrıca Steiermark yöneticilerinin gücü ve zenginliğinin bir ifadesi olarak çok gösterişli.

Eggenberg Sarayı
Graz Eggenberg Sarayı

Sarayda görülecekler arasında fresklerle dolu büyüleyici gezegen odası, gezegen bahçesi ve son derece şık dekore edilmiş devlet odaları bulunuyor.

Graz uçak bileti ile yakından göreceğiniz Eggenberg Sarayı, Steiermark’ın tarihini ve Avusturya’nın bu bölgesini anlamak için mutlaka görülmesi gereken bir yer.

Murinsel Köprüsü

2003 yılında Graz “Avrupa Kültür Başkenti” seçildi ve bu onurun bir parçası olarak Murinsel Köprüsü tasarlandı ve inşa edildi.

Mur Nehri, merkezi olarak Graz’ın içinden geçiyor ve Murinsel, iki köprülü yürüyüş yolu ile nehrin üzerinde asılı duran muhteşem cam panelli kubbesiyle su üzerinde yüzüyor izlenimi veriyor.

Murinsel Köprüsü
Murinsel Köprüsü

Murinsel’in benzersiz köprüsünün içinde nehir manzarasının keyfini çıkarabileceğiniz bir kafe ve oturma alanları da buluyor, hatta çocukların nehir üstünde harika zaman geçirebilecekleri bir çocuk oyun alanını da burada bulabilirsiniz.

Graz Katedrali

Graz uçak bileti ile keşfedeceğiniz bu Gotik Katedral basit bir tasarıma sahip ve oldukça sade ama Graz’da hala önemli bir manzara.

İmparator III. Fredrick tarafından 1438’de inşa edilen mozolenin yakınında yer alan katedral, Steiermark Cephaneliği ve Graz ana meydanına çok yakın bir konumda bulunuyor.

Graz Katedrali
Graz Katedrali

Graz Katedrali’nin iç mekanı, daha sonra Barok mobilyalarla birleştirilmiş Gotik mimarinin bir kombinasyonudur, ayrıca harika sanat eserlerine ev sahipliği yapar.

Yüksek tonozlu kemerlerle süslü, altın ve mermer çizgiler taşıyan büyüleyici katedral, Graz’ın en önemli dini binaların birisi.

Rathaus ve Ana Meydan

Graz şehir merkezinin tam ortasındaki Rathaus, yüzlerce yıldır belediye binası olarak hizmet vermiştir ve Rönesans döneminden günümüze kadar, Neo Klasik yapıya çeşitli tasarım eklemeleri yapılmıştır.

Etkileyici belediye binası, Budapeşte parlamento binasını andıran beyaz sütunların tasarımlarıyla ve en önemlisi süslü kubbesiyle benzersiz bir ön cepheye sahip.

Rathaus ve Ana Meydan
Rathaus ve Ana Meydan

Rathaus, Graz’daki ana meydanın bir ucunda ilgi çekiyor, meydanın diğer ucunda ise hemen göze çarpan bir figür olan ve Arşidük Johann’a adanmış büyük bir çeşme bulunuyor. Meydanı çevreleyen binaların tümü belli bir çekiciliğe sahipken, binaların altlarındaki mağazalar da hediyelik eşya dükkanlarıyla dolu.

Graz Botanik Bahçeleri

Graz uçak bileti alarak tadını çıkaracağınız bu yeşil ve doğa harikası cennet, Graz’ın tipik tarzını ve kendine özgü mimarisini sergiliyor. Botanik bahçesi sıra dışı şekiller oluşturmak için bir araya getirilen birkaç “Armadillo” tasarımlı seraya sahiptir.

Bu büyülü seraların içerisinde bitkiler arasında egzotik çiçekler, kaktüsler ve dört farklı iklim bölgesinden getirilmiş nadir bulunan bitkiler yer alıyor.

Graz Botanik Bahçeleri
Graz Botanik Bahçeleri

Bilim adamları ve turistler, buradaki güzel bitki dizisini incelemeyi çok seviyor ve botanik bahçesine giriş ücreti olmadığı için burası her zaman çok kalabalık.

Steiermark Cephaneliği

Tarihsel silahlarla ve savaş araçlarıyla ilgileniyorsanız, Steiermark Cephaneliği’ni gezmek çok zevkli olacaktır. Burada 30.000’in üzerinde objeye sahip, dünyanın en büyük silah ve zırh koleksiyonunu göreceksiniz.

Tarihsel olarak Steiermark bölgesi, Osmanlı İmparatorluğu’na karşı ana çatışma alanlarından biriydi, bu nedenle halkı silahlandırmak için bir silah fabrikası kurdu.

O dönemlerden hayatta kalan tarihi silahlar ve zırhlar şimdi bu orijinal binada sergileniyor ve muhteşem bir koleksiyon oluşturuyor. Cephanelik akıl almaz şekilde zengindir ve mızrak gibi silahlardan tüfekler ve tabancalar gibi daha modern silahlara kadar pek çok çeşitle doludur. Ayrıca çeşitli zırhlar ve toplar ile harç gibi topçu parçalarının yığınları da burada görülebilir.

Tarihi silahlara meraklı olmayan insanlar bile bu fantastik koleksiyondan çok etkileniyorlar.

Herz-Jesu-Kirche

Bu dikkat çekici Neo Gotik yapı, masallardan çıkmış görüntüsüyle sizi büyüleyecektir. Graz şehir merkezinin biraz doğusunda bulunan bu nispeten yeni kilise, kolayca erişilebilir bir konumda ve şehirde gezerken mutlaka görmeniz gereken bir yer.

1800’lerde inşa edilen kilisenin güzel dış yüzü, daha önceki yüzyıllardan kalma Gotik tasarımlarla tezat oluşturan, zıt turuncu ve beyaz renk düzenine sahip. Kilisenin çan kulesi, Avusturya’daki en yüksek üçüncü kulesidir ve sivri bir yeşil çatı ile örtülüdür.

Herz-Jesu-Kirche
Herz-Jesu-Kirche

Bu görkemli binanın iç mekanları da cömertçe dekore edilmiştir ve göreceğiniz en belirgin özelliklerden biri dev org borularının üzerine oturan ve aşağıdaki cemaat koltuklarının üzerine ışık saçan harika dairesel vitray pencerelerdir.

Mariatrost Bazilikası

Graz uçak bileti alarak gezeceğiniz şehir merkezinin yaklaşık 20 dakika dışında bir ilçe olan Mariatrost’ta yer alan bu ünlü bazilika, kutsal bir hac yeri olarak Steiermark bölgesinde ün kazanmış bir yapıdır.

Bazilika’ya giden yolu saran melek heykelleri ve tarihi figürlerle çerçevelenmiş 200 basamaktan oluşan bir dizi bulunuyor.

Mariatrost Bazilikası
Mariatrost Bazilikası

Binanın dış kısmında bulunan iki büyük simetrik kule, soluk sarı Barok bir tasarıma sahip. Burada bulunan Bakire Meryem’in etkileyici tapınağı da çeşitli detaylı freskler ve minberlerle birlikte bazilikadaki ilgi çekici yerlerden birisi.

Bu alanda hem manzaranın tadını çıkarıp hem de lezzetli yemekler tadabileceğiniz birkaç restoran ve yakınlarda bir tramvay müzesi var. Graz’da güzel bir gezi yapmak için buraya kesinlikle gelmelisiniz.

Graz Kunsthaus

Graz uçak bileti ile gezeceğiniz bu güzel müze, Graz’ın eski kentinin çoğunu çevreleyen, kendine özgü kiremitli çatı binaların portakal şekilli kubbelerine keskin bir şekilde tezat oluşturuyor.

Graz Kunsthaus
Graz Kunsthaus

Tuhaf bir mavi kabuğa benzeyen çatı yapısıyla dikkat çeken Kunsthaus, son derece sevimli bir müze olarak bilinir ve burada hem mimariyi hem de müzenin sunduğu harika eserleri inceleyebilirsiniz.

Kunsthaus sadece harika bir tasarıma sahip olmakla kalmıyor, fantastik bir modern sanat koleksiyonunu 1960’dan beri sergiliyor.

II. Ferdinand Türbesi

Avrupa’da türünün en güzel türbelerinden biri olduğu iddia edilen II. Ferdinand Türbesi’nin büyüklüğüne şaşıracaksınız. II. Ferdinand, 1619’dan 1637’ye kadar Kutsal Roma İmparatoru olarak görev yaptı ve yıkıcı otuz yıllık savaşta büyük rol oynadı.

Türbesi imparatorun gücünün bir kanıtı olarak Graz’da bulunuyor ve son derece görkemli, muhteşem mimarilere ve tasarımlara sahip.

II. Ferdinand Türbesi
II. Ferdinand Türbesi

Türbenin içerisinde İsa heykelleri, İncil’den ve II. Ferdinand’ın savaşlarından sahneler gösteren resimler ve imparatorun ailesinin lahitleri yer alıyor. Türbe muhteşem bir yapıdır ve hem din hem de tarihi meraklıları için mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.

Landhaus Avlusu

Landhaus tarihe meydan okuyor ve sadece İtalyan sahillerinde görülebilecek farklı bir Rönesans tarzına sahip. Bir zamanlar görkemli bir ev olan bina şimdi Steiermark Parlamentosu’na ev sahipliği yapıyor, ancak yine de kolayca gezilebilir durumda.

Landhaus Avlusu
Landhaus Avlusu

Bu etkileyici binanın dış kısmı harika bir tasarıma sahiptir, ama onu benzerlerinden gerçekten ayıran şey içindeki kemerli avludur. Küçük ayrıntılarla dolu olan bu benzersiz avlu bir Roma tapınağını ya da villayı andırıyor ve parke çatısını süsleyen saat kulesi ile size inanılmaz bir mimari manzara sunuyor.

Fransisken Kilisesi

Graz uçak bileti alarak gezeceğiniz şehirdeki en uzun yerlerden biri olan Fransisken Kilisesi, çevredeki binalara hakim olan büyük bir kuleye sahiptir ve aslen şehir surlarını gören bir savunma kulesi olarak inşa edilmiştir.

Fransisken Kilisesi
Fransisken Kilisesi

Kilise, eski dış cephesine zıt bir modern tarzla yenilenmiş bir iç tasarıma sahip ve çevresi birçok bar, kafe ve restoran ile son derece popüler.

Bu etkileyici kilise ve çevresi görülmeye değer güzelliktedir ve eski kent bölgesinde gezerken buraya yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Graz Uçak Bileti Alarak Macera Parkını Görün

Standart turistik mekanlardan farklı bir şey arıyorsanız, Graz Macera Parkı tam size göre bir yer. Bir mola vermek ve şehrin sınırlarını aşmak için harika bir yol sunan macera parkı, şehrin eteklerinde yer alıyor ama ulaşımı çok kolay. Bu park tüm aile için benzersiz eğlenceler sunuyor.

Graz Uçak Bileti Alarak Macera Parkını Görün
Graz Uçak Bileti Alarak Macera Parkını Görün

Macera parkındaki bazı özellikler arasında halat tırmanışı, kütük testeresi, halat köprüleri, yürüyüş yolları ve temelde açık havada yapılabilecek hemen her türlü aktivite var.

Aerobilet uçak bileti sayfasından en iyi fiyatlarla Graz uçak bileti alabilir ve Avusturya’nın en güzel şehirlerinden birisine unutulmaz bir yolculuk yapabilirsiniz.