Kış seyahatleri için muhteşem 5 rota

0
3306
Kış seyahatleri için muhteşem 5 rota
Kış seyahatleri için muhteşem 5 rota

Kış seyahatleri, özellikle tüm yıl atkı ve hırkaların içine gömülüp, sıcak bir fincan içecekle pencerenin önünde karın yağışını izlemekten inanılmaz keyif alanların, dünyanın farklı yerlerindeki şehirlerde yeni yıl ışıklarını, ağaçları kaplayan bembeyaz kar örtülerini görmek için sabırsızlananların dört gözle bekledikleri seyahatler. Kış gelip çatınca enerjisini gökyüzüne doluşan bulutlardan alan seyahat tutkunları, hemen gözlerini ekrana kilitleyip, kış seyahatleri için ideal rotalara ucuz uçak bileti aramaya başlıyor. Eğer siz de onlardan biriyseniz, desenli kazaklarınızı, kaşkollarınızı, atkı ve eldivenlerinizi toparlayın; çünkü en uygun uçak bileti için www.aerobilet.com.tr üzerinden size unutulmaz bir kış seyahati rotası çizeceğiz.

Aerobilet ile dilerseniz bütçenizi belirleyerek, rotanızda yer alan destinasyonlara uygun uçak bileti için fiyatlar düştüğünde size haber verecek alarmınızı kurabilir, ucuz uçak bileti sisteme geldiği anda haberdar olabilirsiniz. Üstelik ucuz uçak bileti ile birlikte dilerseniz, otelinize ya da transfer bölgelerine kadar Aerobilet transfer hizmetleriyle güvenli, konforlu ve son derece lüks bir transfer süreci yaşayabilirsiniz. Elbette gidiş-dönüş de transfer hizmeti alabilmeniz mümkün. Seyahatinizin sonunda, o muhteşem anıları düşünerek, lüks transfer aracının içinde arkanıza yaslanıp, bir sonraki seyahatinizin hayalini kurarak havalimanına doğru yola koyulabilirsiniz.

Eğer şimdiden kar, çam ağaçları, küçük, sevimli kafeler, şöminesi olan, enfes yemek kokularının etrafı sardığı, şömineli lokantalar, donan küçük göletlerin üzerinde buz pateni yapan insanlar, biraz daha kar ve yine kar hayalleriyle yanıp tutuşuyorsanız, kışı tam da hayalinizdeki gibi geçirebileceğiniz ülkeler hakkında biraz bilgi toplayabilirsiniz. Aşağıda, kış seyahatleri için muhteşem 5 rota hakkında bazı bilgiler bulunuyor. Dilerseniz onlara biraz göz atalım ve biraz daha kış hayali kurup, seyahatinizi planlamaya başlayalım. İşte kış seyahatlerinin benzersiz rotaları ve bu ülkelerden “ya ben seni yerim” diyeceğiniz bazı kışlık kareler…

1- Avusturya

Avrupa’nın ortasında, diğer mevsimler bir yana, kışın tam bir masal diyarına dönüşen, eşsiz destinasyonlarıyla Avusturya kış seyahatlerinizde aradığınız tam da o kış ruhunu sizlere sunuyor. Ülke genelinde doğal ve tarihi güzelliklerin korunmuş olması, öyle ki bazı bölgelerin UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer almasında bunun büyük payı bulunuyor. Bu listede yer alan yerlerden biri ve dünyada en çok bilineni Salzburg ve Graz şehirleri arasındaki karayolu üzerinde bulunan, Salzburg’a bağlı Hallstatt adlı bölge. Yaz kış muhteşem manzaralar oluşturan Hallstatt, Hallstätter Gölü ve bu gölün manzarasını çevreleyen Alpler, Hallstatt’ın tarihten günümüze kalan eski yerleşimlerden oluşuyor. Üstelik bu yerleşimler günümüzde butik kafeler, dükkanlar ve otellere dönüştürülerek, size bu manzaranın sahibi küçük kasabayı yaşama imkanı veriyor.

Kış aylarında Hallstatt, karlara bürünüp, bahar ve yaz aylarından çok daha farklı, belki sadece kar kürelerinin içinde görebileceğiniz bir masal ülkesini andırıyor. Siz de dilerseniz kışın Salzburg’a ucuz uçak bileti sorgulamanızı yapıp, en uygun fiyatlarla uçabilir, buradan Hallstatt’ı görmeye gidebilirsiniz.

Avusturya
Avusturya

Bununla birlikte Salzburg’u da keşfedebilir, burada da pek çok etkileyici yeri ziyaret edebilirsiniz. Örneğin, Salzburg’da dünya sanat tarihinin en etkileyici müzik dehalarından Wolfgang Amadeus Mozart’ın doğduğu evi görebileceğinizi biliyor muydunuz? Bu evi gezerken, ünlü bestekarın mektuplarını, kemanını, günlük yaşamda kullandığı tüm eşyaları görme fırsatı bulabilirsiniz.

Ayrıca yine Salzburg’da tarihi Residenzplatz Meydanı, Hohensalzburg Kalesi gibi daha pek çok tarihi yerleri ziyaret edebilir, buralarda çok çarpıcı kareler yakalayabilirsiniz.

Avusturya’ya kış seyahati planlıyorsanız, kuşkusuz ki Avusturya’nın bir kış ve kayak sporları cenneti olduğunu da unutmamanız gerekir. Avusturya Alpleri’nden başlamak üzere Avusturya’yı çevreleyen Arlberg dağ grubu boyunca onlarca kayak merkezi bulunuyor. Bu kayak merkezlerinde, tatilini kış sporları yaparak geçirmek isteyenlerin akın ettiği pek çok otel bulunuyor. Dilerseniz seyahatinizi Alpler’de ya da Arlberg Dağları’nda geçirebilir, buradaki birbirinden güzel otellerde konaklayabilirsiniz.

Avusturya’yı kış seyahatleri rotalarınız arasında mutlaka değerlendirmeyi unutmayın.

2- İsviçre

Alpler’in çevrelediği bir başka büyüleyici kış ülkesi de kuşkusuz ki İsviçre. Avrupa’nın batısında bulunan ülke, Alpler’in yanı sıra Jura Dağları ve İsviçre Platosu ile kışın bir başka karlar ülkesi olarak dikkati çekiyor. Dünyanın ticaret, ekonomi ve diplomasi merkezlerine ev sahipliği yapması bir yana, İsviçre doğası ve tarihi yapılarıyla başlı başlına göz kamaştırıyor. Bu nedenle uluslararası ziyaretçi yoğunluğunu seyahat tutkunları ve elbette ki tam anlamıyla kış tutkunları oluşturuyor.

İsviçre
İsviçre

İsviçre’nin yönetim şekli nedeniyle yalnızca bir fiili başkenti bulunuyor. Bu fiili başkent Bern de yine bir yönetim merkezinden çok Orta Çağ masallarından bir karenin içindeymişsiniz hissi uyandırıyor. Katedrali, parlamento sarayı, saat kulesi ve meşhur gül bahçesiyle göz kamaştırıyor. İsviçre Alpleri’nde doğup, Fransa, Almanya, Lihtenştayn, Hollanda gibi ülkelerin içinden ve sınırlarından geçen Ren Nehri’nin bir kolu olan Aare Irmağı, Bern’in de içinden geçip, burada tarihi yapıları kucaklıyor. Özellikle kış aylarında, yağan karın bu tarihi yapıların çatılarında birikmesi, köprülerin kollarını örtmesi, ırmağın kıyısında yapacağınız yürüyüşleri çok daha romantik ve keyifli bir hale getiriyor. Eğer şu an düşüncesi bile sizi hayalden hayale sürüklüyorsa, bunu mutlaka tecrübe etmenizi önermekten başka bir seçenek kalmıyor.

Bir de tabii İsviçre’lere kadar gidip İsviçre çikolatası yemeden dönmeyi düşünmüyorsunuz herhalde! Ve elbette valizinizi bol bol çikolatalarla doldurmayı da… Gördüklerinizle birlikte İsviçre çikolatasının da vermiş olduğu yetkiyle tadı damağınızda kalacak bu kış seyahatini bir an önce planlamaya başlayın!

3- Almanya

Baltık Denizi ve Kuzey Denizi’ne kıyısı bulunan, Orta Avrupa’nın kış aylarında en çok ziyaret edilesi ülkelerinden biri de Almanya. Almanya’nın hemen tüm şehirleri, özellikle de kasaba ve köyleri, kış aylarının üzerilerine bıraktığı bembeyaz örtünün altında, ışıl ışıl, muhteşem manzaralar oluşturuyor ve evet; kış Almanya’da benzersiz bir güzellikle gözler önüne seriliyor. Aralık ayında ışıl ışıl yanmaya başlayan yeni yıl ışıkları ve şehirlerde semtlere kurulan küçük, cıvıl cıvıl pazar alanları, neredeyse tüm kış boyunca farklı zamanlarda karşınıza çıkabiliyor. Ve neredeyse o ışıklar kış boyunca hiç sönmüyor.

Özellikle Almanya’ya özgü fırın mamulleri, mesela meşhur Alman pastası, birbirinden leziz çörekler, paylar, nefis Alman çikolataları ve bu çikolatalardan yapılan nefis sıcak çikolatalar ve kar manzarası eşliğinde bir kış seyahati hayal edin. Ettiniz mi? Ve elbette o iştahınızı kabartacak koku neredeyse burnunuzun ucuna kadar geldi değil mi? O halde Almanya’nın tarihi yapıları çevresine konuşlanmış butik dükkanları, pazarları, kafeleri ve Almanya’nın birbirinden büyüleyici gezilip görülecek yerlerini araştırmaya başlayabilir, sonrasında ucuz uçak bileti için sorgulamanızı yapabilirsiniz.

Almanya
Almanya

Örneğin Frankfurt’un eski merkezi olarak bilinen Römerberg, 15’inci yüzyıldan kalan tarihi yapıların çevrelediği meydanında kış aylarında ışıl ışıl, kalabalık ve oldukça keyifli bir yer haline geliyor. Tarihi yapıların altına konuşlandırılmış kafelerde lezzetli yiyecekleri tadabilir, sıcak bir şeyler içerken meydandaki neşeli kalabalığı izleyebilirsiniz. Ayrıca aralık ayı boyunca kurulan ve weihnachtsmark adı verilen açık hava pazarlarından bu alana da kurulduğundan, stantlarda farklı ve son derece orijinal hediyelikler bulabilir, alışverişlerin yanı sıra bu pazarda ev yapımı yiyecek ve içeceklerden de tadabilme fırsatı bulabilirsiniz.

Weihnachtsmark adı verilen açık hava pazarlarına Almanya’nın hemen her şehrinde rastlayabilir, benzer keyifli zamanları diğer şehirlerde de geçirebilirsiniz. Almanya’da bir kış hayal edin ve o hayal gerçek olsun. Bir ucuz uçak bileti alarmına bakar!

4- İzlanda

Kuzey ışıklarını izleyerek geçecek bir kışı, özellikle kış seyahatleri tutkunlarından kim istemez ki? Eylül ayından mart ayına kadar kuzey ışıkları, İzlanda’ya ne zaman seyahat ederseniz sizi bekliyor olacak. Atlas Okyanusu’nun kuzeyinde bir ada ülkesi olan İzlanda, kendisini çevreleyen adacıkları, volkanik yapısı nedeniyle yer yer oluşmuş lav adaları ve yine volkanik yapısından ileri gelen verimli topraklarının üzerini boylu boyunca kaplayan yemyeşil bitki örtüsüyle benzersiz bir yer.

İzlanda
İzlanda

Başkenti Reykjavik dışında uluslararası havalimanı bulunmayan ve İzlanda’ya seyahat eden tüm uluslararası yolcuların başkenti görmeden geçmemelerini amaçlayan ülke, bu politikasında da oldukça haklı görünüyor. Gerçekten de başkent, hem merkezinde hem de köy ve kasabalarında muhteşem bir doğa, geçim kaynağı balıkçılık olmasından ötürü deniz mahsulleri mutfağından nefis örnekleri tadabileceğiniz kafe ve lokantaları, ikinci el dükkanları ve daha pek çok ilgi çekici yönüyle ziyaretçileri selamlıyor. Kışın büyüsü burada yılın yarısında bozulmadan saklanıyor. Dolayısıyla uzunca bir süre İzlanda’da kışı yaşamak ve kış günlerini en keyifli şekilde geçirmek için siz de İzlanda’yı kış rotalarınız arasında gönül rahatlığıyla ekleyebilirsiniz. Kuzey ışıklarını bir kez daha hatırlatmaya gerek var mı?

5- İngiltere

Krallara layık bir kış seyahati için kraliçenin ülkesine uğramadan geçmeyin. İngiltere’de kış başka keyifli, metropollerde ayrı, kırsal kesimdeyse apayrı güzellikte kendini gösteriyor. İngiltere kırsalı, taş evleri, o evlerin tüten bacaları, kasabayı oluşturan sokaklardaki fırınlar, kafeler, küçük dükkanlar ve kasabayı çevreleyen uçsuz bucaksız arazilere kış geldiğinde, kendinizi çocukların hikaye kitaplarındaki küçük kasabalardan birinden geçiyor gibi hissedebilirsiniz.

İngiltere
İngiltere

Ayrıca, elbette Londra, Oxford, Liverpool, Birmingham gibi büyük şehirlerde ise kışı karşılamak çok daha kapsamlı ve görkemli oluyor. Ziyaret edilecek tarihi meydanlar, müzeler, camdan karın yağışını ve günlük hayatın koşturmacasını izleyebileceğiniz restoranlar, bir kesimde modern yaşam ve neon ışıkların vurduğu kar yağışı sürerken, diğer bir kesimde tarihi sokaklarda, sokağı aydınlatan ışık hüzmelerinin yağan karı aydınlatmasını izleyebilir, özellikle Londra’da antika dükkanlarında nostalji yaşarken, çok uygun fiyatlarla alışveriş yapma fırsatı bulabilirsiniz.

İngiltere’ye kadar gidip Birmingham Sarayı ve Windsor Kalesi’ni de mutlaka görmekte fayda var. Elbette Kraliçe II.Elizabeth’in ikametgahında bulunan bu yapılar, halkın da ziyaretine açık. Özellikle kışın kar altında son derece görkemli bu saraylar gerçekten görülmeye değer.

Yeterince “kar” dediysek, artık yola çıkmanın tam vakti. Hemen siz de ucuz uçak bileti, otel ve havalimanı transfer seçeneklerinizi gözden geçirin ve rotanızı çizin. Birbirinden cazip destinasyonların yer aldığı bu kar küresi ülkelerin tadını çıkarmak için daha fazla beklemeyin!