Kutup ışıklarını izleyebileceğiniz muhteşem 10 rota için ucuz uçak bileti

0
3675
Kutup ışıklarını izleyebileceğiniz muhteşem 10 rota
Kutup ışıklarını izleyebileceğiniz muhteşem 10 rota

Kutup ışıklarını izleyebileceğiniz destinasyonlara gitmeyi belki siz de pek çok kişi gibi hayal etmiş olabilirsiniz. Özellikle sevgilinizle birlikte romantik bir seyahate çıkmak istiyorsanız ya da balayı için standardın dışında, unutulmaz bir seyahat planlamayı düşünüyorsanız, bir sonraki rotanızda neden kutup ışıklarını izlemeye gitmiyorsunuz? Üstelik kutup ışıklarını izleyebileceğiniz pek çok destinasyon için pek çok ucuz uçak bileti seçenekleri varsa, sizce de harika olmaz mı?

Kutup ışıkları ya da bir diğer adıyla kutup aurorası, seyahat tutkunları başta olmak üzere pek çok kişiyi büyülemeye ve onları seyahat hayalleri kurmaya itmeye devam ediyor. Kış seyahatleri için yeni arayışlara girenlerin hayallerini süsleyen, göz alıcı renkleri ve çarpıcı kareler oluşturan görüntüleriyle kutup ışıkları, rota belirlemekte size de yardımcı olabilirler. Gelin, bir sonraki seyahatinizin planlarını kutup ışıkları belirlesin ve ışığı takip ederek, muhteşem bir seyahat tecrübesi yaşamaya başlayın. Fotoğraf tutkunlarından biriyseniz, zaten bu teklife asla ‘hayır’ diyemezsiniz.

Kutup ışıkları, aslına bakarsanız hem kuzey hem de güney enlemlere düşen birbirinden farklı ve göz alıcı coğrafyalardan izlenebiliyor. Ancak biz bu sefer kuzey ışıkları olarak da adlandırabileceğimiz Kuzey Kutup ışıklarının izlenebildiği bazı yerlerden bahsedeceğiz.

Kuzey Kutup bölgelerine yakın ülkelerdeki bazı destinasyonlarda yeryüzü manyetiği ile Güneş ışınlarının yoğun parçacıklı yapısının bir araya geldiği noktalarda, ışığın gökyüzünden yeryüzüne dökülür ya da gökyüzünde savrulur gibi göründüğü, mavi, mor, yeşil gibi farklı renklerde yansımasıdır aslında kutup ışıkları. Ancak seyahat tutkunlarına hissettirdikleri tüm bu bilimsel açıklamalardan çok daha farklı ve çok daha fazla.

Eğer kutup ışıkları sizi de şimdiden yoğun bir şekilde etkilemeye başladıysa ve içinizden kutup ışıklarını seyretmenin harika bir deneyim olacağı geçiyorsa, bunu kesinlikle ertelemeyin. Bu olağanüstü doğa olayını izlemeye siz de kolaylıkla gidebilir, ucuz uçak bileti bulabilir, otel ve transfer için ihtiyacınız olan seyahat ürünlerine gerçekten çok kolaylıkla ulaşabilirsiniz. O halde ne bekliyorsunuz? Sizce de bu hayali gerçekleştirmenin zamanı gelmedi mi?

Hayalinizi gerçekleştirmek için rotanızı da şimdi belirleyebilirsiniz. Sizlere kutup ışıklarının görkemli şölenine tanık olabileceğiniz, birbirinden cazip 10 rotadan bahsetmek istiyoruz. Dilerseniz siz de bu rotalara göz atabilir, seyahatiniz için gerekli olan seyahat ürünlerini satın almadan önce rotanızı planlayabilirsiniz. İşte kutup ışıklarını izleyebileceğiniz o göz alıcı 10 destinasyon…

1- Kola Yarımadası, Rusya

Rusya’nın kuzeybatısında yer alan Murmansk özerk bölgesinin bir parçası olan Kola Yarımadası, Beyazdeniz ve Barents Denizi ile çevrili bir kara parçası. Akarsuları ve gölleriyle tam bir doğal güzellikler cenneti olan Kola Yarımadası, karlarla kaplandığı ve kışın büyüsünün ortaya çıktığı dönemlerde, kutup ışıklarına sahne oluyor. Karla kaplı ağaçlar ve kutup ışıklarını yansıtan göller ve akarsular göz kamaştıran ışık oyunlarıyla muhteşem kareler oluşturuyor.

Kola Yarımadası, Rusya
Kola Yarımadası, Rusya

Siz de dilerseniz Murmansk için uçak bileti sorgulamanızı yapabilir ve doğanın ışıklı dansını izlemek için seyahatinizi planlayabilirsiniz. Acele edin ve uçak bileti kampanyalarından yararlanmaya, en ucuz uçak bileti ile uçmaya hazır olun.

2- Hebridler, Skye Adası, İskoçya

Birleşik Krallığı oluşturan 4 ülkeden biri olan İskoçya, köklü tarihi ve muhteşem doğal güzellikleriyle seyahat tutkunlarının son derece ilgisini çeken destinasyonlara ev sahipliği yapıyor. Üstüne üstlük kutup ışıklarını da bu cazip destinasyonlardan bazılarından izlemek mümkün.

Hebridler, Skye Adası, İskoçya
Hebridler, Skye Adası, İskoçya

İskoçya’ya bağlı takım adalardan biri olan Hebridler, İç Hebridler ve Dış Hebridler olmak üzere iki takımada grubuna ayrılıyor. İç Hebridler’i oluşturan adalardan biri olan Skye, inanılmaz manzaralar oluşturan yemyeşil bitki örtüsü ve onu çevreleyen muhteşem Atlas Okyanusu bile Skye Adası’na hayran kalmak için yeterli.

Bununla birlikte, İskoçya’nın tarihinin ayakta kalmayı başarmış olan şahitlerinden, ülkenin en eski kalesi Dunvegan Kalesi ve cennet gibi bahçeleri adanın ünlü turistik yerlerinin başında geliyor. Ancak elbette kutup ışıkları için pek çok kişi çoktan adanın müdavimi olmuş durumda. Göz kamaştıran kutup ışıkları, tüm bu tarihi ve doğal güzelliklerle bir araya geldiğinde gerçek bir görsel şölene dönüşüyor. Siz de doğanın bu mucizelerine tanıklık etmek için rotanızı İskoçya’ya Skye Adası’na çevirebilirsiniz.

Skye Adası’na Glasgow’a ucuz uçak bileti bularak gidebilmeniz mümkün. Glasgow’dan feribotla Skye Adası’na geçiş sağlanabiliyor. Siz de bu alternatifi değerlendirerek, Skye Adası’nı ziyaret edebilirsiniz.

3- Tromsø, Norveç

İskandinav Yarımadası‘nın güzeller güzeli ülkesi Norveç, yemyeşil doğası, kendisini kıyıları boyunca çevreleyen fiyordları, kendine özgü tarihi ve İskandinav kültürüyle seyahat tutkunlarının beğenisini toplamaya devam ediyor. Ancak elbette ki doğal güzellikleri bitki örtüsü ve fiyordlarıyla sınırlı değil. Norveç’in kuzeyinde yer alan eyaletlerden biri olan Troms’un yönetim merkezi Tromsø, kutup ışıklarının çarpıcı bir şekilde gözler önüne serildiği, gökyüzündeki muhteşem görüntüler oluşturduğu destinasyonlardan biri. Ayrıca Kuzey Kutup Dairesi’ndeki en büyük şehirlerden biri olarak da biliniyor.

Tromsø, Norveç
Tromsø, Norveç

Adalar ve Norveç’te karaya bağlı olan diğer kısmı olmak üzere birkaç kara parçasından oluşan şehir de görülmeye değer bir destinasyon olarak ayrıca seyahat tutkunlarına hitap edecek türden. Siz de Tromsø için uygun uçak bileti seçeneklerini hemen gözden geçirin ve kutup ışıklarının dansını bir de Tromsø seyahatinizdeyken izleme fırsatı bulun.

4- Anchorage, Alaska, ABD

Eskimoların anavatanı, ABD’nin kuzey eyaletlerinden biri olan Alaska, Kuzey Kutbu’nun en çok bilinen yerleşim bölgeleri arasında yer alıyor. 1800’lerin ilk yarısına kadar Rusya’ya bağlı olan ancak daha sonra ABD topraklarına katılan Alaska’nın kentlerinden biri olan Anchorage, kutup ışıklarının izlenebildiği en göz alıcı rotalardan biri.

Anchorage, Alaska, ABD
Anchorage, Alaska, ABD

Ülkenin en kuzeyinde bulunan kent, Alaska’nın en yoğun nüfuslu destinasyonu olarak dikkati çekiyor. Dolayısıyla kutup ışıklarını izlemek için buraya ulaşım oldukça kolay. Anchorage için ucuz uçak bileti seçeneklerine bakabilir, uygun fiyatlı otelleri ve havalimanı transferlerini sorgulayabilirsiniz. Kutup ışıkları, kuşkusuz ki Alaska’da bambaşka bir şölen sunuyor olacak.

5- Takımadalar, Danimarka

İskandinavya’nın bir başka güzel ülkesi Danimarka, Jylland Yarımadası, adalar ve takımadalardan oluşan bir ülke. Yüzyıllarca tarihin en çok merak edilen, kültürü ve hikayeleriyle İskandinavya’yı çok daha cazip hale getiren Vikinglere ev sahipliği yapmış olan Danimarka’ya kültür turizmi için dünyanın her yerinden her yıl milyonlarca insan seyahat ediyor. Ancak elbette ki tarihi güzelliklerinin yanında kutup ışıklarının en önemli sahnelerinden biri olarak da Danimarka’nın takımadaları yoğun ilgi görüyor.

Takımadalar, Danimarka
Takımadalar, Danimarka

Siz de hem kültür turizmi hem de kutup ışıklarını izlemek için Danimarka’nın takımadalarından birine seyahat edebilir, dilediğiniz destinasyon için uçak bileti sorgulaması yapmaya başlayabilirsiniz. Takımadalara ulaşımın da hem diğer kara parçalarından hem de diğer ülkelerden oldukça kolay olduğunu hatırlatalım. İş, bir ucuz uçak biletine bakar!

6- Kiruna, İsveç

Kuzey Avrupa’da, İskandinav Yarımadası’nda bulunan göz alıcı ülkelerden bir diğeri de İsveç. İsveç’in Kuzey Kutup Dairesi’ne komşu şehri Kiruna, belki de kışın en büyüleyici yaşandığı şehirlerden biri olabilir. Kutup ışıkları ise, bu benzersiz manzaraları gökyüzünde adeta taçlandırıyor.

Kiruna, İsveç
Kiruna, İsveç

Kiruna için uygun fiyatlı uçak bileti çok kolaylıkla bulunabiliyor. Dilerseniz, kuzeyin bu göz kamaştıran kentinde unutulmaz bir tatil geçirebilir, geyik ve kızaklarla gezintilere çıkabilir, kar safarisi de yapabilirsiniz. Bu güzel şehri karlar altında, birbirinden şirin evleri, sakin günlük hayatıyla siz de tanıma fırsatı yaratın ve kendinizi bir masal şehrinde hissedeceğiniz bu tecrübeyi edinme fırsatını kaçırmayın.

7- Calgary, Kanada

Büyük Okyanus ve Kuzey Arktik Denizi’ni de kapsayan kıyılarıyla ABD’nin en kuzeyindeki ülke Kanada, aynı zamanda dünyanın en büyük ikinci ülkesi olarak dikkati çekiyor. Birbirinden cazip turistik destinasyonları, dünyanın dört bir yanından ziyaretçi çeken doğal güzellikleriyle Kanada her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor.

Calgary, Kanada
Calgary, Kanada

Elbette bunda kutup ışıklarının da payı büyük. Ülkenin en kuzeyinde yer alan Alberta eyaletinin şehirlerinden Calgary, kutup ışıklarını seyir keyfini ikiye katlıyor. Özellikle Kanada Kayalık Dağları ve bu dağlarda bulunan turistik kasabalar, kamp alanları, konaklama merkezleri ve birbirinden güzel sosyal alanlarıyla tam bir cennet vadediyor. Siz de kutup ışıklarının büyüsünü yakalamak için Calgary’e ucuz uçak bileti sorgulamanızı hemen yapın.

8- Reykjavik, İzlanda

Atlas Okyanusu’nun kuzeyinde bulunan ve bir ada ülkesi olan İzlanda, özellikle doğal güzellikleriyle ön planda olan bir kuzey ülkesi. Ülkenin tek uluslararası havalimanına sahip şehri ve başkenti Reykjavik ise, tatilciler için ülkeye “hoşgeldin” demek için gerçekten de muhteşem bir yer. Yemyeşil doğasında tepelerin üzerinde sizleri kutup ışıkları selamlıyor. Bu nedenle, şehrin kasaba ve köylerinin, bu seyri çok daha güzelleştirdiği, masalsı bir hale getirdiği söylenebilir.

Reykjavik, İzlanda
Reykjavik, İzlanda

Siz de Reykjavik seyahatinizi planlamak için acele edin. Birbirinden cazip kampanya seçeneklerinden yararlanarak, ucuz uçak biletinizi alabilir ve Reykjavik’te kutup ışıklarını seyre dalabilirsiniz.

9- Kulusuk, Grönland

Atlas Okyanusu’nun kuzeyinde bulunan ve Danimarka’ya bağlı bir özerk bölge olan Grönland, dünyanın en meşhur buz diyarı olarak ifade edilebilir. Yüzölçümü açısından aynı zamanda dünyanın en büyük adası konumunda bulunan Grönland, elbette kuzeyin en önemli kutup ışıkları izleme rotası olarak da nam salmış durumda.

Kulusuk, Grönland
Kulusuk, Grönland

Kulusuk ise Grönland’ın adeta bir kutup ışıkları seyir terası görevini görüyor. Adanın bu yerleşimi, Grönland’ın yerel dilindeki adıyla “Kara dalıcı martının göğsü” anlamına geliyor. Bembeyaz karlar içerisinde dağların ve evlerin oluşturduğu yer yer koyu renkli alanlarla bu martının tüylerinin rengini özdeşleştiren yerel halkın, yerleşime bu adı bu nedenle verdiğini tahmin etmek çok da zor değil. Kutup ışıklarını, tam da böyle bir manzarada hayal edin ve siz de Kulusuk için ucuz uçak bileti sorgulamanızı yapmakta gecikmeyin.

10- İvalo, Finlandiya

Bir Kuzey Avrupa ve İskandinavya ülkesi olan Finlandiya, Baltık Denizi’ne kıyıları olan ve geniş ovaları, akarsuları ve birbirinden güzel yerleşimleriyle cennet ülkelerden biri. Seyahat tutkunlarının tercih ettiği ve ucuz uçak bileti bulmanın sıklıkla mümkün olduğu destinasyonlarıyla ideal seyahat rotalarına ev sahipliği yapan Finlandiya da yine diğer İskandinav ülkeleri gibi çarpıcı kutup ışıklarının gökyüzündeki dansına şahitlik ediyor. Laponya bölgesinde bulunan İvalo köyü de bu seyrin en keyifli noktaları arasında yer alıyor.

İvalo, Finlandiya
İvalo, Finlandiya

Karlar altındaki bu güzel Fin köyünü siz de mutlaka ziyaret etmek için harekete geçin. Kışın tüm güzelliklerini gözler önüne seren ve kutup ışıklarıyla benzersiz hale getiren İvalo, ziyaretinizi bekliyor.

Seyahatinize kutup ışıkları yön versin!

Kutup ışıkları sizi de daha henüz bu destinasyonlardan herhangi birine gitmeden büyülemeye başladıysa, onları kendi coğrafyalarında izlemenin ve bunun için bir seyahat planı yapmanın hiç de zor olmadığını unutmayın. Kuzeyin göz alıcı doğasına eşlik eden ve gökyüzünden bu ülkelere bambaşka güzellikler katan kutup ışıklarını izlerken, siz de bu seyahatlerinizin unutulmaz anlarla bezendiğinin farkına varacaksınız.

Aerobilet.com.tr adresi üzerinden tüm bu destinasyonlara ulaşmanızı sağlayacak en ucuz uçak bileti seçeneklerine anında ulaşabilirsiniz. Ayrıca otel ve havalimanı transferleriniz için de hizmet satın alabileceğiniz Aerobilet.com.tr adresini şimdi ziyaret edin ve kutup ışıklarına bir adım daha yaklaşın. Bu büyüleyici anlar, hafızalarınıza kazınacak. Hep o anda kalmak isteyeceğiniz anılara bir bilet harika olmaz mıydı?