Amerika Uçak Bileti Alarak Hollywood Film Stüdyolarını Gezin

0
629
Amerika Uçak Bileti Alarak Hollywood Film Stüdyolarını Gezin
Amerika Uçak Bileti Alarak Hollywood Film Stüdyolarını Gezin

Amerika uçak bileti alarak keşfe çıkacağınız Kaliforniya eyaletinin en büyük şehri Los Angeles’a bağlı olan Hollywood, film ve eğlence endüstrisinin kalbinin attığı dünyaca ünlü bir merkez. Hollywood, uzun bir tarihi olan çok heyecan verici bir yer. Hollywood’un simgesi olan Hollywood İşareti’nden Dolby Tiyatrosu’na; film stüdyosu turlarından ünlü yıldızların evlerini göreceğiniz gezilere kadar Hollywood’da pek çok etkinlik bulacak ve harika zaman geçireceksiniz.

Aerobilet IOS ve Android mobil uygulamalarından veya web sitesi üzerinden en iyi fiyatlarla Amerika uçak bileti alabilir ve dünyanın eğlence merkezini ziyaret ederek doyasıya eğlenebilirsiniz.

Hollywood’da Gezilecek Yerler

Hollywood İşareti

Belki de Amerika’nın en ikonik simgesi, yaklaşık 14 metre yüksekliğinde büyük beyaz harflerle yazılan Hollywood yazısıdır. Bu işaret, Los Angeles şehrinin her yerinden görülebilir ve Güney Kaliforniya’nın en sıkı korunan yerlerinden biridir.

Hollywood İşareti
Hollywood İşareti

İlk olarak 1920’lerde “HOLLYWOODLAND” olarak inşa edilen işaret, aslında sadece emlak sektörüne yönelik bir reklamdı, ancak yıllar geçtikçe dünyanın dört bir yanında tanınan, değerli ve ikonik bir kültürel simge haline geldi. Griffith Park’ta gezerken Hollywood İşareti’ne kısa bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz, ancak tabelaya erişim çok sınırlı. Yine de bu ünlü simge karşında harika fotoğraflar çekmenize izin veriliyor.

Warner Bros Stüdyo Turu

Burbank beldesinde düzenlenen Warner Bros stüdyo turları, Hollywood’u ziyaret eden tüm film meraklıları için mutlaka katılınması gereken bir tur. Warner Bros stüdyo turları, Casablanca ve Batman gibi klasiklerin filmlerin çekildiği bazı film stüdyolarının yanı sıra The Big Bang Theory ve Gilmore Girls gibi daha modern dizilerin setlerini de görmenizi sağlayacak.

Bu geziyle Friends dizisi setini görebilir veya Harry Potter’daki ünlü büyük salonda sıralama şapkasını deneme şansına sahip olabilirsiniz. Warner Bros stüdyolarına yapılan standart bir tur yaklaşık 3 saat sürüyor, ancak 6 saat sürerek daha fazla stüdyo ve film sahnesini görebileceğiniz özel turlar da düzenleniyor.

Hollywood Ünlüler Kaldırımı

Amerika uçak bileti alarak yakından göreceğiniz Hollywood Ünlüler Kaldırımı, ilk kez 1958 yılında ilk pirinç yıldızların Hollywood Bulvarı’ndaki kaldırıma döşenmesiyle kuruldu. Bugün ise Hollywood Ünlüler Kaldırımı’nda yer alan 2.600’den fazla yıldız var ve alan her yıl yaklaşık 10 milyon ziyaretçi çekiyor.

Hollywood Ünlüler Kaldırımı
Hollywood Ünlüler Kaldırımı

Amerikan kültürü tarihinin ikonik bir parçası olan kaldırım yıldızları, görsel medya tarihindeki en iyi sanatçıların bazılarının isimlerini içeriyor. Hollywood Ünlüler Kaldırımı, 7 gün 24 saat ziyaretçilere açık bir kamusal alan ve genellikle bölgede pek çok ünlü film karakterinin kopyası var. Böylece burayı gezerken Elvis, Hulk veya Kaptan Jack Sparrow gibi ünlü film karakterleriyle eğlenceli fotoğraflar çektirebilirsiniz.

Hollywood Universal Stüdyoları

Universal Stüdyoları, hem bir film stüdyosu hem de Los Angeles’taki eğlenceli bir tema parkı. Burada sahne arkasına geçebilir ve ünlü sunucu Jimmy Fallon ile stüdyo turuna çıkabilirsiniz. Tema parkında özel efektler hakkında eğlenceli gösteriler izleyebilir veya filmlerde sıkça kullanılan ünlü hayvanlar ile eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Universal Stüdyoları’nda The Walking Dead deneyimi de düzenleniyor ve zombileri yakından görmeniz sağlanıyor.

Hollywood Griffith Gözlemevi

Hollywood Dağı’nın güney yamacında, ünlü Hollywood İşareti de dahil olmak üzere Los Angeles’ın muhteşem manzarasını sunan popüler bir cazibe merkezi de Griffith Gözlemevi. Burası sadece muhteşem manzarasıyla ünlü değil, çünkü Griffith ayrıca konukların arkanıza yaslanıp evrenin sonsuzluğuna göz atabilecekleri devasa bir planetaryuma da ev sahipliği yapıyor.

Hollywood Griffith Gözlemevi
Hollywood Griffith Gözlemevi

Griffith Gözlemevi’nde geceleri devasa teleskoplarından uzaya bakabilir ve gözlem evindeki bazı eğitim sergilerini gezebilirsiniz. Griffith Gözlemevi, yıl boyunca birçok özel etkinliğe ev sahipliği yapıyor ve tesisin web sitesinde tam bir etkinlik takvimi bulunuyor.

Hollywood Barnsdall Sanat Parkı

Barnsdall Sanat Parkı, hem deneyimli hem de amatör sanatçıların pek çok güzel eserini sergileyen bir sanat cenneti. Doğu Hollywood’daki güzel bir parkta yer alan ve Hollyhock House, LA Belediye Sanat Galerisi ve Barnsdall Galeri Tiyatrosu’nu da içeren bir mülk üzerinde bulunan Barnsdall Sanat Parkı, hem çocuklar hem de yetişkinler için sanat dersleri, şarap tadımları, sanat gösterileri ve yıldızların altında dış mekan film geceleri düzenliyor. Bu eşsiz yer, ziyaretçilerine sanat sevgisi aşılamayı amaçlıyor ve bunu sadece sanat eserleri göstererek değil, kendi sanat eserinizi yaratmanız için harika fırsatlar sunarak da yapıyor.

Hollywood Dolby Tiyatrosu

Çoğu insan Dolby Tiyatrosu’nu Hollywood’un en büyük kırmızı halı gecesi olan Akademi Ödülleri Töreni’nin evi olarak tanıyor. Büyük bir merdiven ile taçlandırılan devasa sahnesiyle bu süslü tiyatro, çok etkileyici bir yer.

Hollywood Dolby Tiyatrosu
Hollywood Dolby Tiyatrosu

Hollywood’a gelen ziyaretçiler haftada 7 gün her 10 saatte bir düzenlenen turlarla Dolby Tiyatrosu’nu gezebiliyorlar. Yıldızlarla dolu ödül şovlarının yapıldığı yer olmasının yanı sıra Dolby Tiyatrosu aynı zamanda her yıl zengin bir performans takvimi ile dünya standartlarında bir etkinlik mekanı.

Hollywood Sahnelerin Arkası Yürüyüş Turu

Bir saatlik bu yürüyüş turu, sizi Hollywood’un en ünlü simge yapılarının yanı sıra bölgenin belli başlı turistik yerlerine de götürecek. Bilgili rehberler, kültürel mekanların yanı sıra mimari açıdan ilgi çekici noktaları size gösteriyor, aynı zamanda da Hollywood’u bugün olduğu yer haline getiren ünlü yıldızların büyüleyici hikayelerini sunuyor. Turdaki duraklardan bazıları ise Hollywood Walk of Fame, Akademi Ödülleri Tören Alanı ve 1920’lerden kalma tarihi bir barı kapsıyor.

Hollywood Bowl

Hollywood Bowl, dünyanın en ünlü müzik mekanlarından biri. Burası tepelerin etrafına yerleştirmiş çok etkileyici bir amfitiyatro. Sahneyi sararak görsel ve akustik bir şaheser yaratan kendine özgü doğal kabuğu ile tanınan Hollywood Bowl, 17.500 kişi kapasiteli ve etkinlik takvimi, klasik müzik orkestralarından popüler hip hop konserlerine kadar her tür müziği içeriyor.

Hollywood Bowl, Amerika’da türünün en büyüğü ve aynı zamanda piknik alanlarıyla süslü bir parka da ev sahipliği yapıyor. Etkinlik ne olursa olsun Hollywood Bowl size her zaman yıldızların altında mükemmel bir gece sunuyor.

Hollywood Müzesi

Hollywood Müzesi, sihirli film dünyası ve Hollywood tarihini içeren dört katlı ve çok popüler bir müze. Hollywood Müzesi, tüm dünyadaki en büyük film hatıra koleksiyonuna sahip ve burada gezerken ünlü kostümler, sahne dekorları, set ögeleri ve şimdiye kadar yaratılmış en sevilen klasik filmlerin bazılarının muhteşem sergilerini göreceksiniz.

Hollywood Müzesi gezinizde Kuzuların Sessizliği’ndeki Hannibal Lector’un hücresini ziyaret edebilir, Marilyn Monroe’nun milyon dolarlık kıyafetini görebilir ve hatta Rock and Roll Kralı Elvis Presley’in kişisel bornozunu yakından inceleyebilirsiniz.

Hollywood Günbatımı Çiftliği

Amerika uçak bileti alarak ziyaret edeceğiniz Günbatımı Çiftliği’nde Hollywood’u bir atın sırtında keşfe çıkabilirsiniz. Sakin ve iyi huylu atların yanı sıra bilgili ve arkadaş canlısı rehberlerle düzenlenen at safarileri, Griffith Park’ta ve Hollywood Dağı’nın zirvesinde size unutulmaz bir gezi fırsatı sunuyor.

Hollywood Günbatımı Çiftliği
Hollywood Günbatımı Çiftliği

Güzel bir yolculukla dik kayalık tepelerden dağın kenarına kadar at sırtında gezecek ve muhteşem manzaralarla karşılaşacaksınız. Bir ya da iki saatlik gündüz turlarının yanı sıra iki saatlik akşam turları da düzenleniyor ve barbekü partileri veriliyor.

Hollywood Balmumu Müzesi

Hollywood Balmumu Müzesi’nde en sevdiğiniz Hollywood yıldızlarının muhteşem balmumu heykellerini görebilir ve onlarla fotoğraflar çektirebilirsiniz. ABD’deki en eski ve en gelişmiş balmumu müzesi olan Hollywood Balmumu Müzesi; Samuel L. Jackson, James Bond, Marilyn Monroe ve George Clooney gibi yıldızların heykelleriyle dolu.

Burada ünlü isimlerle ilgili eğlenceli bilgiler öğrenebilir ve balmumu figürleriyle fotoğraf çekebilirsiniz. Balmumu figürlerinin nasıl oluşturulduğuna dair bir fikir edinmek için müzedeki sanatçılardan birinden kısa bir gösteri de izleyeceksiniz.

Hollywood Gölü Parkı

Hollywood Gölü Parkı, Santa Monica Dağları’ndaki büyük bir insan yapımı göl olan Hollywood Reservoir’e ev sahipliği yapıyor. Parkın içinde bisikletçiler, koşucular ve yürüyüşçüler için parkurlar, ayrıca piknik yapmak, frizbi oynamak ya da sadece kitap okumak için mükemmel olan geniş çimenli alanlar bulunuyor.

Hollywood Gölü Parkı, köpek dostu bir yer ve Hollywood’un en güzel manzarasına sahip. Parkın tepesindeki gözlem terasına da çıkarak muhteşem gün doğumu ve gün batımı manzaraları izleyebilirsiniz.

Croft Alley

Croft Alley, 2014 yılında açılan ve bugün Standart Hotel Hollywood içindeki merkezi de dahil olmak üzere iki şubesi bulunan ünlü bir Hollywood restoranı. Croft Alley, taze malzemelerle hazırlanmış özgün otantik yemekleriyle ünlü. Tavuk şinitzel, İskoç somonu, bucatinili pomodoro ve ballı zencefilli ördek göğsü gibi lezzetler tadacağınız restoranda gün boyunca uluslararası mutfaklardan doyurucu yemekler servis ediliyor.

Lezzetli sandviç ve vejeteryan menülerine de sahip olan Croft Alley’de yemeğinizi yerken pek çok ünlü isimle de karşılaşabilirsiniz.

Ultimate Hollywood Turları

Ultimate Hollywood turları ile bir açık hava otobüsünün üstünde bir yandan güneşin tadını çıkarırken bir yandan da Hollywood’un güzelliklerini görebilirsiniz. Bu turlar, film endüstrisinde deneyime sahip ve Hollywood’un etrafında sizi gezdirirken kültürel yerler ve film stüdyoları hakkında bilgiler veren rehberleri tarafından yönetiliyor. Dahası bu turlar sizin Michael Jackson, Elton John, Taylor Swift, Julia Roberts, Elvis Presley ve 50’den fazla ünlünün evini görmenizi de sağlıyor.

Hollywood Highland

Amerika uçak bileti alarak güzelliklerini göreceğiniz Hollywood Highland, Hollywood Ünlüler Kaldırımı’nın evi olarak da bilinen önemli bir turizm merkezi. Hollywood Highland’da çeşit çeşit dükkanlar, restoranlar, oteller ve daha pek çok yerin bulunduğu devasa bir alışveriş cenneti göreceksiniz.

Hollywood Highland
Hollywood Highland

Ayrıca burada her yıl Akademi Ödülleri’nin verildiği Dolby Tiyatrosu, Grauman Çin Tiyatrosu ve Madame Tussaud’s Wax Müzesi gibi Hollywood gezinizde mutlaka görmeniz gereken daha pek çok yer bulunuyor. Hollywood Highland’da Spiderman’dan Marilyn Monroe’ya pek çok ünlü karakterin kopyasıyla fotoğraf çektirme fırsatını da kaçırmayın.

Amerika Uçak Bileti ile Grauman Çin Tiyatrosu’nu Görün

Grauman Çin Tiyatrosu, ilk kez 1927’de açıldı ve o zamandan beri Hollywood tiyatro dünyasında önemli bir kilit taşı ve bir simge haline geldi. Taştan yapılmış köpek heykelleri ve tapınak mimarisi dahil olmak üzere tiyatronun birçok unsuru doğrudan Çin’den ithal edildi.

Grauman Çin Tiyatrosu, bugün birçok filmi prömiyerinin yeri ve aynı zamanda binlerce ünlü ismin el izlerinin kaldırımda ölümsüzleştirildiği bir yer olan Hollywood Ünlüler Kaldırımı’nın da merkezi. Grauman Çin Tiyatrosu’nda bir film izlemek, başka hiçbir şeye benzemeyen bir deneyimdir ve burada koltuklarınızda otururken kendinizi Hollywood’un bir parçası gibi hissedebilirsiniz.

Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca Amerika uçak bileti alabilir ve dünyanın en ünlü eğlence merkezlerinden biri olan Hollywood’da unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz