Los Angeles Uçak Bileti Alarak Dünyanın Eğlence Başkentini Gezin

0
7141
Los Angeles Uçak Bileti Alarak Dünyanın Eğlence Başkentini Gezin
Los Angeles Uçak Bileti Alarak Dünyanın Eğlence Başkentini Gezin

Los Angeles uçak bileti ile keşfedeceğiniz ‘Melekler Şehri’ olarak da bilinen Los Angeles, Kaliforniya’nın en kalabalık şehri ve Amerika Birleşik Devletleri’nin ikinci büyük şehridir. Şehrin devletin güney ucundaki geniş bir havza üzerindeki stratejik konumu onu dağlar, ormanlar, vadiler ve tabii ki Pasifik’teki çarpıcı güzellikteki plajlara sahip eşsiz bir yer haline getirmiştir.

Kaliforniya’da bulunan Los Angeles, başka hiçbir şeye benzemeyen bir şehirdir. Filmle ilgili her şeyin merkezi olduğu için burası dünya çapında ünlü bir yer. 4 milyonluk bir nüfusu olan Los Angeles’ta her bir mahalle keşfetmek için farklı bir şey sunuyor.

Hollywood’a da ev sahipliği yapan melekler şehri, yıllardır dünyanın dört bir yanından gelen milyonlarca turisti kendine çekiyor.

İngilizce, şehirdeki resmi ve en çok kullanılan dildir, ancak Kaliforniya’nın Meksika’yla olan sınırından dolayı burada İspanyolca da yaygın olarak kullanılıyor. Los Angeles, dünyanın en büyük İspanyolca konuşan topluluklarından birine ev sahipliği yapıyor.

Aerobilet ayrıcalıklarıyla en iyi fiyatlarla alabileceğiniz Los Angeles uçak bileti ile doyasıya gezeceğiniz ünlü Hollywood’un dışında, ziyaretçilerin ilgisini çekecek pek çok şeye sahip olan Los Angeles, sizi başka bir dünyadaymış gibi hissettirecek bir yer.

Los Angeles’ı Ziyaret Etmek İçin En İyi Zamanlar

Los Angeles’ı ziyaret etmek için en iyi zamanlar, mart-mayıs ve eylül-kasım ayları arasında, havanın daha ılık olduğu ve kalabalıkların daha az olduğu dönemlerdir. Yaz aylarında oldukça sıcak olan Los Angeles’da bu mevsimde muhteşem plajların tadını çıkarabilirsiniz. Kış aylarında yağışlı olan Los Angeles’a kışın gideceksiniz şemsiyenizi hazır bulundurmanızda fayda var.

Los Angeles’ta Ne Yenir?

Çeşitlilik Los Angeles mutfağının anahtarıdır. Los Angeles’ın dünya ünlü şef fenomeninin doğduğu yer olması şaşırtıcı değil; Wolfgang Puck, Gino Angelini ve David Myers gibi büyük isimler şehrin önde gelen şefleri arasında.

Hollywood’daki Osteria Mozza’da pahalı olsa da nefis İtalyan seçeneklerinin tadını çıkarın. Hollywood yıldızlarıyla dolu bir yemek arayanlar Palmiye Restaurant, Ivy, Beverly Hills, Fig & Olive West Hollywood veya Polo Lounge at Beverly Hills Hotel gibi ünlü restoranlara mutlaka uğramalıdır.

Los Angeles'ta Ne Yenir?
Los Angeles’ta Ne Yenir?

Los Angeles uçak bileti alarak gezeceğiniz şehir, 130 yıldan beri küçük bir Tokyo’ya ev sahipliği yapıyor. 1960’lı yıllarda Los Angeles tam bir suşi kasabası oldu. Studio City’deki Ventura Bulvarı boyunca uzanan “Sushi Row” adında bir alan bile var. Çiğ balık ve pirincin özlemini tatmin etmek için Katsu-ya, Sushi Gen ve Sugarfish’i ziyaret edebilirsiniz.

Los Angeles’ta Gezilecek Yerler

El Matador Eyalet Plajı

Robert H. Meyer Eyalet Plajı sınırları içindeki üç plaj arasında en popüleri olan El Matador, şüphesiz Los Angeles’ın en güzel plajlarından biridir.

Düğün planlamacıları ve fotoğrafçılar arasında popüler bir seçim olan plajın keşfedilmesi gereken çok sayıda büyük kayaları ve gizli deniz mağaraları var.

El Matador Eyalet Plajı
El Matador Eyalet Plajı

El Matador, Pasifik Okyanusu’nun panoramik manzarasını sunan piknik masalarına sahiptir. Plaja ulaşmak için merdivenlerden aşağıya doğru iniliyor. Tepede çevrenin kıpır kıpır bir görüntüsünü görebilirsiniz, burası çevrenizdeki manzarayı yakalamak için belki de en iyi yerlerden biridir. Komşu Kelp ormanı, masmavi deniz ve göç eden balinaların nadir görülen manzaraları mükemmel Los Angeles tatil albümünüz için ihtiyacınız olan her şeyi size sunacaktır.

Paradise Koyu Plajı

Seçkin Amerikan gizem romanı yazarı Bob Morris’in sahip olduğu aynı adı taşıyan ve plaj kafesiyle ünlü olan Paradise Koyu Plajı, her türden ziyaretçiyi çekmektedir; arkadaş grubu, yalnız seyahat edenler, çiftler ve aileler. Kafe, romantik bir koya kadar uzanan sahil kumu üzerindeki konumu nedeniyle benzersiz ve popülerdir.

Paradise Koyu Plajı
Paradise Koyu Plajı

Çoğu insan bu plajı ‘Charlie’nin Melekleri’ ve ‘Amerikan Turtası 2’ gibi ünlü Hollywood filmlerinden tanıyabilir. Plajda, gölge sağlamak için büyük şemsiyelerle birlikte plaj yatakları ve şezlonglar da kiralanabilir. Büyük bir grupta seyahat ediyorsanız, 30 kişiye kadar tam bir teras kiralayabilirsiniz.

Los Angeles uçak bileti alarak bu güzel plaj boyunca yürüyüş yapın ve kendinizi görkemli palmiye ağaçlarının, temiz kumların ve kum taşı kayalıkların güzel manzaralarına bırakın.

Malibu Lagünü Eyalet Plajı

Sörf ve tarih meraklıları arasında popüler bir yer olan Malibu Lagün Eyalet Plajı, Malibu Deresi ve Pasifik Okyanusu’nun kesiştiği noktada yer almaktadır. Plaj batıda piknik alanı ve doğuda Malibu İskelesi ile çevrili.

Plaj, büyük bir sulak alanın önemli bir bölümünü oluşturur ve kuş gözlemcilerine doğal ortamlarında 200’ün üzerinde kuş türünü tespit etme ve inceleme fırsatı sunar.

Malibu Lagünü Eyalet Plajı
Malibu Lagünü Eyalet Plajı

Bölgenin etrafına yayılmış flora ve fauna ile ilgilenen ziyaretçilerin yanı sıra 1700’lerin sonuna kadar bu bölgede yaşayan Chumash Kızılderili kabilesinin tarihi ile ilgili rehberli turlar mevcuttur. 1929 yılında inşa edilmiş olan Adamson Evi de görülmeye değer bir yerdir, ayrıca Malibu Lagünü Müzesi’ni de burada gezebilirsiniz.

Venice Plajı

Los Angeles’ın en popüler plajlarından biri olan Venice Plajı hem yerel hem de uluslararası turistler için oldukça popüler bir cazibe merkezidir.

Los Angeles uçak bileti ile keşfedeceğiniz plaj, tüm yıl boyunca güneş, kum ve denizin tadını çıkarmak için mükemmel bir yerdir. Etrafındaki alan sadece yayalara yönelik 2.5 kilometrelik mesire yeri ile döşenmiştir. Bölge ayrıca çok sayıda mağazaya, bara ve restorana ev sahipliği yapıyor.

Venice Plajı
Venice Plajı

Yüzmek ve sörf yapmak dışında, Venice Plajı ve yakındaki Santa Monica arasında bisiklet sürmek için bir bisiklet de kiralayabilirsiniz. Plajda ayrıca bir paten alanı, tam donanımlı spor salonu ve ünlü Venedik İskelesi de bulunuyor.

Universal Stüdyoları

Universal Stüdyoları, dünya çapında ünlüdür ve her yıl milyonlarca ziyaretçi çekmektedir. O anda üretilmekte olan bir filmdeki sahnelerin arka planını burada görebilirsiniz. Minyonlar veya Hızlı ve Öfkeli gibi filmlerden sahnelerle süren geziler, bir filmde olduğunuzu hissettirmek için tasarlanmıştır. Çocuklar kadar yetişkinler de burayı çok seveceklerdir, Los Angeles’a gelen turistler için burayı görmek bir zorunluluktur.

Film kahramanlarıyla tanışmayı sevenler için sayısız fotoğraf fırsatları sunan Transformers veya Simpsons bölümlerini de burada ziyaret edebilirsiniz.

Disneyland Resort

Disneyland Resort o kadar büyük ki, sadece bu parkta yapılabilecek şeyler hakkında ayrı bir yazı yazılabilir. Buradaki geziyi bir güne sığdırmak mümkün değil, bu yüzden en az birkaç günlüğüne plan yaptığınızdan emin olun.

12 dönümlük Cars Land ve tabii ki orijinal Disney California Adventure Park burada görmeniz gereken ilk yerler. Gün boyunca tatil köyünde sunulan birçok gezintiyi ve cazibe merkezini keşfedebilirsiniz. Disneyland Resort’ta Kaliforniya’da sihirli bir halı üzerinde uçabilir ya da deniz kızı Ariel ile deniz altında bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Hollywood Walk of Fame

Hollywood Walk of Fame, her yıl yüz binlerce insanı kendine çeken yıldızlarla dolu kaldırımıyla büyüleyici bir yerdir. Şansınız varsa bir seromoniyle yürüyüş yoluna en son eklenenler yıldızı görebileceğiniz alanı gezmek ücretsizdir ama düzenlenen Hollywood Historic Trust’a katılmak için 30.000 dolarlık bir ücret ödenmesi gerekiyor.

Hollywood Walk of Fame
Hollywood Walk of Fame

İkonik TCL Çin Tiyatrosu

1927’den beri TCL Çin Tiyatrosu dünyanın en önemli kırmızı halı anlarının evi olmuştur. Hollywood yıldızları görebileceğiniz yer burasıdır. Tiyatronun önünde geçmişten günümüze birçok ünlü film yıldızının çimentoya basılmış el ve ayak izlerini taşıyan Yıldızların Ön Cephesi bölümünü göreceksiniz. Burada bulunan sinema, dünyadaki en büyük IMAX özelliğine sahip.

İkonik TCL Çin Tiyatrosu
İkonik TCL Çin Tiyatrosu

Hollywood İşareti

Los Angeles uçak bileti ile yakından göreceğiniz Hollywood işareti, bugün dünyada var olan en ikonik işarettir. İşaretin kendisi bölgede meydana gelen bir gayrimenkul projesi için tasarlanmış ve inşa edilmiştir. Bu bölge Hollywoodland olarak adlandırılıyor. İşaretin ardındaki fikir, Hollywood’un büyünün mümkün olduğu ve hayallerin gerçekleşebileceği bir yer olduğuydu. Buraya çıktığınızda Los Angeles şehrinin ve Hollywood’un muhteşem bir manzarasıyla karşılaşacaksınız.

Hollywood İşareti
Hollywood İşareti

Santa Monica İskelesi ve Plajı

Los Angeles uçak bileti ile tadını çıkarabileceğiniz, Los Angeles şehir merkezinin hemen batısında yer alan Santa Monica, Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan en efsanevi sahillerden birini barındırmaktadır.

Santa Monica ayrıca çok sayıda harika restoran ve mükemmel gece hayatı mekanlarına sahip. Yumuşak kumlar, ideal hava ve turistik merkezleri sayesinde 3 kilometrelik kıyı şeridi bölgedeki en sevilen yerlerden birisi haline geldi. Yılda yaklaşık 340 gün güneşli havasıyla burası popüler televizyon dizisi Sahil Güvenlik’in çekildiği yerdir.

Santa Monica İskelesi ve Plajı
Santa Monica İskelesi ve Plajı

Santa Monica, şehrin kolayca yürünebilir bir parçasıdır ve birçok turist bölgeyi bisikletle keşfeder. En doğal yolculuklardan biri, Pasifik Okyanusu’na paralel uzanan ve dünyanın en uzun sahil bisikleti yolu olan 26 kilometrelik bisiklet yoludur. Gezginler ayrıca iskelede dönme dolaba binmeyi ve Üçüncü Cadde Gezinti Yolu’ndaki insanları izlemeyi seviyor.

Ünlü iskelenin dönme dolabına ek olarak, lunapark treni üzerinde manzarayı izleyebilir, canlı sokak performansları yakalayabilir, karnaval oyunları oynayabilir ve yemek satıcılarından birinde veya lüks bir restoranında yemek yiyebilirsiniz.

Madame Tussauds Holllywood Müzesi

Hollywood Bulvarı üzerinde bulunan dünyaca ünlü bir turistik yer olan Madame Tussauds Hollywood Müzesi, en sevdiğiniz Hollywood film yıldızlarının balmumu heykelleriyle bol bol fotoğraf çektirebileceğiniz bir yer. Dünyaca ünlü filmlerden en ünlü spor idollerine kadar herkesle burada karşılaşabilirsiniz. Madame Tussauds markası 200 yılı aşkın bir süredir varlığını sürdürüyor, bu yüzden müşterileri nasıl eğlendireceklerini çok iyi biliyorlar.

LA Live’da Dans Edin

Los Angeles halkı akşamları dışarı çıkıp harika zaman geçirmekten hoşlanır. Los Angeles uçak bileti ile görebileceğiniz LA Live, şehrin ünlü gece eğlence merkezlerinden bir tanesi olarak öne çıkıyor. Burada altı canlı eğlence mekanından birinden, on dört farklı ekrandan oluşan bir sinemadan, Grammy Müzesi’nden veya yirmi farklı restorandan birini seçerek doyasıya eğlenebilirsiniz. Harekete yakın kalmak isteyenler için burada 54 katlı bir otel de bulunuyor.

Grammy Müzesi

Grammy Müzesi sadece bir müzeden ibaret değildir, aynı zamanda insanların dünyanın en popüler sanatçılarını görmeye gidebilecekleri bir mekandır. Müzenin kendisi, geçmişte Grammy Ödülü kazanan her müzisyene adanmış bir tarihi yaşatıyor.

Los Angeles uçak bileti alarak gezeceğiniz bu benzersiz müzenin misyonu, ziyaretçiyi müzik tarihinin yanı sıra farklı müzik türlerinde de eğitmektir. Burada satılık eserler arasında elle yazılmış şarkı sözleri, ödüller ve kayıtlar bulunuyor.

Griffith Park

Griffith Park, 4.210 dönümlük peyzajlı park alanına ve el değmemiş bir araziye yayılmıştır. Parkın kendisi Amerika Birleşik Devletleri’nde bir vahşi alanı olan en büyük belediye parkıdır. Bu devasa araziyi keşfetmekten daha fazlasını yapmak isteyenler ya da yürüyüş yollarının 53 kilometre ilerisinde yürüyüş yapmak isteyenler için buradaki gözlem evine gitmek bir zorunluluktur.

Griffith Park
Griffith Park

Burada dünyanın en ünlü teleskoplarından birinden gökyüzünü izleyebilir ve üzerimizde bulunan yıldızları gözlemleyebilirsiniz. Parktaki diğer aktiviteler arasında kamp, ​​yüzme, golf, midilli gezileri ve çok daha fazlası bulunmaktadır.

Los Angeles Uçak Bileti Alarak Walt Disney Konser Salonunu Gezin

Los Angeles uçak bileti tadını çıkaracağınız Walt Disney Konser Salonu, Los Angeles Filarmoni Orkestrası’nın evidir. Binanın kendisi ünlü mimar Frank Gehry tarafından tasarlandı. Salonun dünyadaki en iyi akustiğe sahip olduğu söyleniyor ve insanlar çalınan müziği dinlemek için her taraftan buraya akın ediyor. Bina paslanmaz çelik eğrilerle doludur ve oditoryum parke panellerden yapılmıştır. 3 dönümlük araziyi kaplayan mekan tamamen Los Angeles ruhunu temsil ediyor.

Walt Disney Konser Salonu
Walt Disney Konser Salonu

Aerobilet uçak bileti sayfasından kolayca alabileceğiniz Los Angeles uçak bileti ile dünyanın en ünlü şehirlerinden birinde, sanki bir filmin içindeymiş gibi hissedecek ve bu muhteşem geziyi hiçbir zaman unutamayacaksınız.